מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה בהגיית האות "צ"ענת27/08/2009
בתי בת 4.5 ועדיין לא מצליחה לומר את האות "צ" , האם כבר צריך לגשת לקלינאית תקשורת?
היכן אוכל לקרוא על הנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי צ
ענת תבור27/08/2009ענת שלום,
לכל צליל בעברית יש באופן סטטיסטי גיל רכישה שמעיד על בשלות הילד להפיק אותו באופן תקין.
ישנם צלילים הנרכשים מוקדם והם קלים להגייה וישנם כאלו שנרכשים מאוחר יותר.
"צ" זה ההגה שנרכש לרוב אחרון מפני שאופן ההגייה שלו מורכב ביותר. לרוב עד גיל 6-7 ש' ילדים יכולים לרכוש הגייה נכונה של הגה זה באופן עצמאי.
יחד עם זה, יש חשיבות לסוג השיבוש - אם היא מפיקה "צ" עם הלשון בין השיניים או שמפיקה "צ" כ"ס" (בשני המיקרים - עדיין תקין לגילה) או שזה נשמע שיבוש אחר ואז כדאי לגשת לאבחון מוקדם יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום מגיל 5איריס27/08/2009
שני ילדיי מגמגמים מגיל 5, הגדולה בת 8.5 טופלה בעבר אצל קלינאית תקשורת אך לא נראה שהטיפול הועיל, כיום יש תקופות שהגמגום לא מורגש ויש תקופות שהוא חוזר..
הבן בן 6, החל לגמגם בשנה האחרונה בגן חובה, בקרוב עולה לכיתה א', בחופש כשהיה איתי בבית, הגמגום נעלם ולאחרונה, בשלושה שבועות האחרונים, עם הצטרפות האחים שלו לשהייה בבית איתי, הגמגום מחמיר, הוא נתקע בדיבור ולפעמים לא מסוגל להשלים את המילים או לבטא אותן בכלל...
אם זה רגשי, האם הגמגום יעלם מתי שהוא או שהוא ילווה אותו לעד? במשפחה אין מגמגמים...
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ענת תבור27/08/2009איריס שלום,
גמגום הינה תופעה שמאופיינת בגליות - ז"א - תקופות טובות יותר בהן הדיבור שוטף, ותקופות שבהן נשמע גמגום קל או חמור. לרוב תופעות אלו הן ביטוי למצב רגשי. בכדי להתמודד עם הגמגום ניתן מצד אחד לפנות לטיפול רגשי בכדי לעזור לילד להתמודד טוב יותר עם מצבי הלחץ ומצד שני (אפשר בנוסף) לפנות לטיפול קלינאי/ת תקשורת - שם מתרכזים בשני תחומים עיקריים - מתן טכניקות להפקת דיבור שוטף יותר והתמודדות עם עובדת היותי "מגמגם" מתוך הנחה שזהו משהו שאכן יכול ללוות אותי בהמשך חיי ואני צריך ללמוד לחיות עם עצמי ולקבל זאת. בין היתר ניתנת גם הדרכה למשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת צירופיםקרן22/08/2009
שלום רב,
יש לי בן מתוק בן שנה ושמונה וחצי חודשים בול.
ילד מאוד נבון, תקשורתי, קצת ביישן, לומד מהר דברים עם זכרון מדהים.
יש לו אוצר מילים גדול מאוד, (וכל הזמן עוד לומד) מעריכה בין 250-300 מילים, גם שמות עצם גם פעלים וכו'.
הבעיה היא שעדיין לא מצרף מילים על אף כל ניסיונותיי הרבים, אני תמיד מדברת איתו שרה לו ומספרת סיפורים, מנסה להעשיר את שפתו לדוגמא: כשהוא רואה אונייה בתמונה הוא מצביע עליה ופונה אליי בכדי שאסתכל, אז אני אומרת לו נכון אוניה, אוניה שטה במים,
אני עושה זאת כל הזמן לכל דבר שמשתף אותי ושואל, שואל הרבה אה זה (מה זה) ומחכה לתגובה, וגם אם לא שואל אני מרבה לדבר איתו על כל דבר שמתרחש ועומד להתרחש.
לאחרונה ממש כשמשחק בלהחביא את הבובה איתי שואל איפא אתה? או איפא הוא?
או כשמשחק עם הטלפון צעצוע אומר: הלו, אי שם, ביי וסוגר את הטלפון (אי שם זה מי שם)
או אומר טוק טוק אי שם, אתמול הפרחתי לו ולאחותו בלוני סבון אז הוא צעק תוך כדי אבל לא כמשפט בהפרדה של כמה שניות בלון....גדול... ענק.....למעלה וכאילה.
כשקורא לי והוא קורא לי המון, לא מצרף משפטים פשוטים של אימא בואי אפילו שאני כל פעם אומרת לו הוא אומר אימא בנפרד ובואי בנפרד כשאני מתקנת אותו, גם לא אבא בא או הינה אוטו, אומר המון הינה כששואלים איפא אבל ללא צרוף.
מבחינת התפתחות: יודע צורות את כולם להגיד ולהתאים בפאזל
יודע צבעים כלומר: לשים דיסקית צבע ומעליה אותה דיסקית צבע, וגם מזהה כמה צבעים, הוא מנסה אותי לדוגמא: אם שם על הדיסקית הלא נכונה יסתכל עליי ויגיד לא, ויחכה שגם אני אומר לא, ואז ישים בבמקום הנכון ויגיד הינה.
עוד אציין שיודע הפכים ומשתמש בהם המון: חם קר, למעלה למטה, הפוך ישר, גבוה נמוך חזק מהר וכו', יודע גם את לזהות את כל כל החיות שמותם הקולות שהם עושים ומהם אוכלים לדוגמא: כשנשאל מה שותה החתול אומר חלב וכו' וכשנשאל מי שותה חלב עונה חתול.
הוא מצביע על כל דבר שאני שואלת, עונה לשאלותיי כמו מזה? או אתה רוצה לאכול? מה אתה רוצה לאכול? משתמש הרבה בכן ולא, אם כי מטריד אותי שלא מבצע את המחווה של כן על אף ניסיונותיי ללמדו, מגיב להוראות אפילו מורכבות כמו: תביא לי את השלט של הטלויזיה שאותו שלט נמצא בתוך קופסת השלטים מאחורי השלט של הכבלים, אם לא מצליח כי השלטים על המזנון אז אני אומרת לו זוז קצת הצידה או תעשה סיבוב ואז תצליח ובאמת כך עושה ומביא לי את השלט הנכון.
האם לאור מה שרשמתי יש סיבה לדאגה שעדיין לא ממש מצרף ובני גילו כבר מדברים במשפטים
מצטערת על האורך ותודה רבה לכל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת צרופים
חן לדרר23/08/2009קרן שלום
נשמע שבנך מתפתח יפה, הופעת צרופים כמו כל דבר בהתפתחות יכול להופיע בטווח רחב של גילאים ובגיל 1:08 בהחלט תקין לא לצרף מילים
המלצתי להיות סבלנית ולתת לילדך להתקדם בקצב שלו - לא ניתן לזרז משהו שילד אינו בשל לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לדיבור נכון דרך הצבאכפיר22/08/2009
אהלן,
אני חייל בסדיר ורציתי לדעת אם הצבא מעניק שירותי קלינאות תקשורת או משתתף במימון של טיפולים כאלה בצורה מסויימת.
בתודה,
כפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצבא
חן לדרר23/08/2009ישנם מקרים שכן, עליך לבדוק זאת במרפאת הבסיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת גמגום אצל בן 3ליאת16/08/2009
היי,
בני בן שלוש וחודש. לפני כחודשיים הופיע אצלו ביום בהיר אחד גמגום שבא לידי ביטוי בחוסר הצלחה להשלים משפטים, לפעמים נתקע במילה הראשונה במשפט, לפעמים המילה מתארכת, לפעמים מתאמץ מאוד להוציא מילים עד כדי שפניו מאדימות או שמקרב את היד לפניו תוך מאמץ. יש לציין כי בחודשיים שחלפו היו עליות ומורדות בתופעה- לעיתים מס' ימים שקשה לו להגיד כמעט כל משפט ולעיתים רק התארכות המילה הראשונה במשפט. אנחנו מודאגים ולא יודעים אם מדובר בחוסר שטף התפתחותי או גמגום. האם ניתן לאבחן בגיל כזה? האם יש צורך להתחיל בטיפול של קלינאית תקשורת, מעבר למה שאנחנו עושים (לפי כל ההמלצות להורים באתר)?
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר16/08/2009ליאת שלום
בכל גיל ניתן לאבחן ואז גם יוכלו לתת לכם תשובה לגבי הצורך בטיפול
מאחר והתופעה נמשכת כבר חודשיים ומלווה בתנועות כדאי לפנות לאבחון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ליאת16/08/2009ערב טוב,
תודה על תשובתך, ושאלה נוספת- אנחנו גרים באיזור הדרום (כחצי שעה מב"ש). להיכן מומלץ לגשת לאבחון? חשוב לנו שיקרה מהר ובסביבה תומכת. בקופת החולים יש צורך בהמתנה של חודשים לתור אצל קלינאית תקשורת. אין לנו בעיה שיהיה אבחון/טיפול פרטי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
חן לדרר17/08/2009תוכלי להכנס לאתר קלינאיות התקשורת:
ולאתר ק"ת קרובה לביתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגמגום דרך היפנוזה או משהואאנונימי16/08/2009
אני בחור בן 23 מגמגם מגיל בערך 5\6
קראתי ככ הרבה בנושא, עברתי טיפול אצל קלינאית אבל זה לא הכי עזר
בכל אופן אני סבור ובטוח שהכל מתחיל ונגמר בראש, כל הגמגום הזה זה טריגרים בראש שמפעילים את הגמגום, והכל זה בתת מודע, האם יש אפשרות לתקן את הפחדים האלו, או לנסות הלחליף מודעות, או פשוט למחוק את כל מה שקשור לגמגום וליצור מודעות חדשה?
מישהוא מכיר טיפול כזה? אולי טיפול היפנוזי? או משהוא בנושא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול גמגום
חן לדרר16/08/2009גמגום הינו דבר מורכב המושפע ממצב הרוח אך גם הינו בעל מאפינים לא נשלטים. החשש שלנו
לרוב הינו שטיפול בסימפטום של הגמגום לצורך העלמתו עלול לגרום להתפרצות של סימפטום אחר, אנו מאוד ממליצים על פניה לפסיכולוג כדי לעסוק הן בחיים עם הגמגום והן בגרומים המשפיעים על הגמגום וחומרתו.
במידה ועברתי טיפול ק"ת בילדות שווה לחזור על כך כי בגילך אפשר לעשות דברים אחרים
כמו כן במידה ומדובר בגמום בינוני או חמור ניתן להשתמש במכשיר SPEECH EASY מכשיר שמפחית באופן משמעותי את הגמגום בזמן השמוש בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום בילד קטןטל287313/08/2009
שלום רב למומחים
בני בן השנתיים מדבר מגיל מאוד מוקדם שבכל מקום שאני נמצאת מטרידים אותי על כך שהוא קטן ומדבר אוצר מילים מאוד רחב בזמן האחרון החל אצלו גמגום כאשר רוצה לומר משהו בתחילת מילה עם האות א ועוד מס אותיות הוא מתאמץ וזה מוזר לי מאוד לפעמים אני שוכחת שמדבר איתי ילד כל כך קטן על דברים כל כך בוגרים רציתי לדעת מה ניתן לעשות האם בכלל צריך לעשות כי קראתי כתבה של ביה"ח שניידר שזה יכול לעבור לבד אודה לכם על תשובתכם מצפה אטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר13/08/2009טל שלום
כפי שתראי בשאלות נוספות בפורום הנושא מטריד הורים רבים.
אכשר ילד מדבר באופן בוגר אנחנו הרבה פעמים מצפים ממנו ציפיות מבוגרות מכפי גילו ויכולתו ובהחלט חשוב לזכור לאפשר לו להיות קטן גם כאשר הדיבור מרשים.
תשובה מפורטת לשאלתך תוכלי למצוא בשאלות נפוצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בהגייה של ר' ו- ק'עדי13/08/2009
היי,
בני בן השלוש מתקשה בעיקר בהגייה של האותיות ר ו-ק, למרות שאין לו בעיה בהגייה של האות כ...
הוא החל לדבר בגיל מאוחר יחסית(2.3). האם הוא זקוק לאבחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר /ר/ ו- /ק/
ז'קלין סקרן מנסור13/08/2009שלום עדי
בהתפתחות הנורמלית של ההיגוי והדיבור , מקובל לרכוש הגאים אלה לקראת גיל 4 שנים .
את לא הזכרת מה הכוונה ב"מתקשה" : האם הוא מחליף אותם להגאים אחרים שמקובלים מבחינת ההתפתחות ? האם את מתכוונת שאת מנסה איתו והוא לא מצליח? או לא משתף פעולה ?
בכל מצב : כדאי לא לדרוש ממנו כלום בתקופה זו ורק לתת לו הזדמנות לשמוע את המילים בצורה נכונה ללא דרישה מצידו לחיקוי או הפקה נכונה עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 3 ו- 10 חודשיםקרן09/08/2009
שלום,
בני החל לפני כחודשיים וחצי לגמגם, להתקע במילים, לחזור על מילים מס' פעמים ("אבל, אבל, אבל, אבל אני רוצה לשחק").
האם הטיפול מול קלינאי תקשורת בגילו, מעלה את אחוז הסיכוי להצלחה?
האם תוכלו להמליץ לי על מקלינאי תקשורת בראשון לציון שאתן חושבות שהוא טוב?
עברנועם הילד בדיקת אוזניים ונמצא כי הכל תקין.
מה גורם לגמגום הזה להופיע כך פתאום?! מעולם לא גמגם ודיבר שוטף...
יש לנו כהורים המון רצון לעזור לילד ומרגישים כי אנחנו לא כל כך מצליחים...
אודה לעזרתכם והכוונתכם.
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר10/08/2009קרן שלום
תשובה מפורטת תוכלי לראות בשאלות הנפוצות
אינני יכולה להמליץ לך על קלינאי ספציפי תוכלי לפנות לאבחון דרך קופת החולים שלך ובאבחון יוכלו להחליט איתכם האם יש מקום לטיפול
במידה ועשיתם רק בדיקת אוזניים אצל רופא אז צריך לבצע גם בדיקת שמיעה
קראי בשאלות הנפוצות את ההמלצות לבינתיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מיליםענת09/08/2009
שלום,
לפני כארבעה וחצי חודשים ילדתי. מאז יש לי קושי בדיבור. אני מוצאת שאני מחליפה מילים (לדוגמא: במקום "תפעיל את הקירור" - "תפעיל את החימום" וכיו"ב). בעבר היתה לי בעית גמגום קלה בסביבה מלחיצה, שלדעתי, נבעה ממצוקה רגשית שחוויתי אך העניין נפתר באמצעות טיפול הומאופטי אך החלפת המילים הזו מטרידה מאוד בעיקר לנוכח העובדה שבמקצועי אני עו"ד ואני עתידה לחזור בקרוב לעבודה (המילים הן כלי עבודתי - כיצד אוכל לעבוד כך). האם התופעה מוכרת? האם ניתן לטפל בה?
אודה לעזרתכן.
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון, לידה וקשיי שפה
ענת תבור09/08/2009ענת שלום,
נשים רבות מדווחות על קשיים בזכרון ובשליפת מילים תוך כדי ההריון ולאחר הלידה.
יתכן כי נובע משינויים פיזיולוגיים שחלים עקב כך, או שגם בעקבות העומס שיש על האשה בעקבות הלידה.
ניתן להתייעץ עם רופא ולשאול אותו על כך.
מנסיוני האישי - צריך ללמוד לחיות עם זה. זו לפחות צרת רבים..או יותר נכון רבות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבורעודד05/08/2009
שלום
בחודשים האחרונים יש לי בעיות בדיבור. אני מתקשה להגות מילים וגם כשאני קורא ספר בקול, אני מתקשה בהגייה של המילים (לא כל המילים).
כאמור, זה רק בחודשים האחרונים, לפני כן ממש לא הייתה לי בעיה בנושא.
אני לוקח רסיטל ולמיזיל (נגד פטרת בציפורניים). עם הלמיזיל התחלתי לפני שלושה חודשים, והרסיטל איתי כבר שנים.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית דיבור
חן לדרר05/08/2009עודד שלום
בכל בעית דיבור המופיעה באופן פתאומי יש להתיעץ עם רופא.
במידה ומבחינה רפואית הכל תקין מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירי05/08/2009
האם ידועה צורת טימפנומטריה מסויימת שאופיינית למחלת מנייר?
כלומר האם מנייר משפיעה גם על האוזן התיכונה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנייר
ענת תבור05/08/2009מכיוון שמנייר זו מחלה של האוזן הפנימית, היא אינה משפיעה על תנועתיות עור התוף, ולכן נצפה לדגם תקין בבדיקת הטימפנומטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 מרבה לצעוקלולי28/07/2009
שלום לך
ביתי בת 3 והיא ילדה נבונה ומקסימה, מדברת שוטף.
לעיתים היא נוטה לצעוק כאשר היא מדברת. שמתי לב שזה קורה בעיקר:
1. כאשר היא שמחה ונלהבת אז היא נוטה לצעוק ולשיר בקול רם מאוד. 2
2. כאשר היא כעוסה/ במצב רוח לא טוב אז היא לעיתים מייללת ומתבכיינת בקול רם.
בדקתי את האפשרות שהיא אינה שומעת טוב אצל רופא אוזניים,אך השמיעה שלה בסדר גמור. אומנם יש לה מעט נוזלים באוזניים אך השמיעה שלה לא נפגעה ואנו נמצאים במעקב.
שאלתי היא מדוע היא עושה זאת? האם זו תופעה מוכרת אצל ילדים? התייעצתי בעבר גם עם קלינאית תקשורת והיא אמרה שעד גיל 6 אי אפשר לטפל בבעיה.
יכול להיות שהיא פשוט לא עושה שימוש נכון במיתרי הקול שלה?
הצעקות הללו גורמות לה לא פעם לצרידות חזקה מאוד, וזה קצת מדאיג אותי.
שבוע שעבר היא אף חלתה וקיבלה דלקת סביב מיתרי הקול. האם זה קשור בעקיפין לזה שהיא צועקת??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות
ז'קלין סקרן מנסור28/07/2009לולי שלום :
צעקות ושמיעה: אנו ממליצים לבצע בדיקת שמיעה במכון אודיולוגי - כדי לדעת בדיוק מה רמת השמיעה המדויקת והאם ישנו ליקוי אשר גורם לדיבור בעוצמה חזקה.
צעקות וקול: נכון שבגיל הקטן אנו לא מטפלים ישירות עם הילד כאשר ישנה צרידות אך כן נותנים הדרכה להורים בנושא של " הגיינה קולית " וההנחיה החשובה הא "לתת דוגמא אישית לילדה" לדבר ברוגע ובשקט גם כאשר היא "צועקת" . תנסו לשיר ביחד בעוצמה סבירה ותיהנו מזה.ובקשר לבכי תנסו לעודד אותה לדבר על הכעס שלה ולספר מה קרה!
בהצלחה
ז'קלין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהגהת ר' מהלשוןאא27/07/2009
בס"ד
אינני מצליח להגות ר' מהלשון (כמו בעברית בעבר וכמו בשפה הערבית)
מה עליי לעשות על מנת להצליח?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגית ר'
חן לדרר27/07/2009שלום לך
הגיית ר' בעברית אינה מתבצעת אף פעם בלשון
ה-ר הישראלית מופקת בגרון ,
במידה ואתה חש בבעיה פנה לאבחון קלינאית תקשורת ע"מ לבדוק מה בדיוק לא תקין ב - ר ואז גם ניתן יהיה לשקול את הצורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל:אא
ז'קלין סקרן מנסור28/07/2009
ה /ר/ הקדמית ( של הערבית או העברית בעבר ) מתבצעת בקדמת הלשון ( חוד הלשון ) .
ניתן ללמוד איך להגות את ה/ר/ ולהניע את קדמת הלשון ע"י קלינאית תקשורת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 6 לא הוגה נכון צ'שקד21/07/2009
בני דוחף את הלשון קדימה כאשר הוגה צ'.
הגיית ש' ו-ס' תקינה.
האם יש תרגילים שניתן לבצע בבית
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית צ
חן לדרר21/07/2009לשם קבלת תרגול בבית צריך לעבור אבחון ולהתחיל טיפול. לא מומלץ לתרגל עצמאית מאחר ותרגול לא נכון יכול להחמיר את הבעיה במקום לשפרה.
פנו לאבחון קלינאית תקשור דרך קופת החולים שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)