מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמגום של בן שנתיים וחמישה חודשיםרוני18/05/2009
שלום רב,
קראתי את התשובות על "שטף דיבור" ושוחחתי על הבעיה עם חברות שגם לילדיהם זה קרה, אבל נדמה לי כי זה מחמיר.
בני בן שנתיים וחמישה חודשים, מדבר מעולה מגיל צעיר (לא אומר "ר" ו"ל" ומדבר עם "ש" שורקת), אבל יודע אוצר מילים מדהים ומדבר שוטף ומרכיב משפטים שלמים. מאד מקפיד לאחרונה על הטייה נכונה של זכר נקבה או רבים יחיד וזמנים. לפני שבועיים החל הגמגום - זה נראה בתחילה כאילו הוא חושב על המשפט וכיצד לומר משפט נכון ובאמת החזרה היתה בעיקר על המילה הראשונה או על מילה עם הטייה ולבסוף היה אומר משפט ארוך מאד ונכון תחבירית. אחרי שהנחתי שזה "שטף דיבור", אנחנו לא מתייחסים ומאפשרים לו לסיים את המשפט ואז מתייחסים אבל, זה נראה כאילו זה ממש מחמיר. מילה כמו "עבודה" (אבא בעבודה) יכולה פתאום להתיקע "עעעעבבובובודדדה" או בשירים הוא נתקע וברצף מילים פשוט של שתיים שלוש מילים. במיוחד כאשר יוצא מהגן (הוא ילד ביישן ובגן לא נוטה לדבר הרבה אבל גם שם אמרו לי שהוא יחסית שקט בשבוע האחרון) או כאשר הוא קם משינה. אני ממש משתדלת לא לדבר על זה כשהוא באיזור, אבל זה ממש נשמע שזה מחמיר. האם להיות מודאגים כאשר רואים החמרה. עכשיו למשל אמר משפט "לזה קוראים עגעגעגבבבבניה". אנחנו מקפידים לא לשאול אותו שאלות אלא אם מבקש שישאלו ולא להעיק עליו - אבל זה לא עוזר. כמה זמן עוד להמתין שזה יחלוף? מתי זה אמור לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר19/05/2009רוני שלום
אם את מודאגת פני כבר עכשיו לקלינאית תקשורת לאבחון והדרכה , הדאגה הרבה פעמים מורגשת גם כשמאוד משתדלים.
בכל מקרה לרוב מחכים חודש - חודשיים כי בטווח זה זה נורמלי וזה בהחלט עוד יכול לעבור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבי קשבגליה18/05/2009
רציתי לדעת מי אמור לאבחן ולטפל בקושי ברכיב מסויים של קשב: קשב שמיעתי. כלומר, ילד בן 4.5, שקשה להעריך מתי בדיוק הוא קולט אינפורמציה ורבלית ומתי לא, ופעמים רבות לאחר שמדברים אליו שואל "מה ?" .
מצד שני אין שום בעיה בישיבה על מטלות לאורך זמן ובריכוז בהן (גם מונוטוניות וקשות ומשעממות) וכן פעמים רבות מפנים ומעבד ומיישם מידע למעלה מגילו (בהקראת ספרים, אינפורמציה ממפגשים בגן למשל).
האם יתכן שמדובר בקשב עמוק מדי וקושי להעביר קשב מהתרחשות להתרחשות... או אולי קושי ב"עיבוד שמיעתי" ? מי אמור לאבחן ומי לטפל ובאיזה אופנים ? תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה שמיעתית
ענת תבור18/05/2009גליה שלום,
במצב כזה שילד שואל "מה?"חשוב דבר ראשון לבדוק את שמיעתו (בדיקת שמיעה בהפניית רופא המשפחה).
במידה ושומע טוב (ובהנחה כי אין לו בעיות הבנה) - שימי לב באילו תנאים הוא מתקשה לקלוט מידע - האם כשיש רעש מסביב או גירויים אחרים מעניינים כמו טלויזיה או התנהלות אחרת ברקע.
כדאי לשאול גם את הגננת שלו אם שמה לב לקשיים שאת מתארת.
מבחינת אבחון - קלינאי תקשורת ממונה על כל תחום השמיעה, העיבוד השמיעתי ויכולת הבנת הנשמע. בעיות קשב - נוירולוג או ריפוי בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותאמלה16/05/2009
בוקר טוב
יש לי תאומות בנות 4 ותשעה חודשים, לאחת מהן יש קושי לבטא את העיצורים צ,ס,צ',ז. הלשון שלה יוצאת כשהיא מדברת. באיזה גיל אני צריכה להתחיל לטפל בנושא? למי פונים?
תודה רבה
אמלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי האותיות "השורקות"
ענת תבור16/05/2009אמלה שלום,
הגייה של האותיות שציינת, הנקראות "שורקות" נרכשת לקראת גיל 6 ש'. רבים מהילדים מפיקים צלילים אלו עם הלשון בחוץ בגילאים הצעירים, ועם הבשלות האנטומית והפיזיולוגית שלהם, הם מכניסים את הלשון פנימה. לכן, יש לחכות כי יש סיכוי שזה יסתדר לבד.
במידה ולא, יש לפנות לקראת הגיל הנ"ל לרופא משפחה שיפנה לאבחון של קלינאי/ת תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גימגוםהמבינה13/05/2009
יש לי ילד בן שנתיים וחצי , התחיל לדבר בגיל מאד מאד צעיר ואפשר לומר שמגיל שנה וחצי הוא ממש מנהל כבר שיחות שלמות במילים ברורות ואוצר המילים שלו גדול ואין משהו שהוא רוצה לומר ולא מסוגל לבטא במילים. כמו כן עוד לפניי גיל שנתיים הוא למד לבד (לא חפרתי לו בנושא) צבעים ומספרים (גם באנגלית - יחי דורה)והכל היה טוב ויפה. לפני כשבוע ומשהו שמתי לב כי התחילו להתפס לו ההתחלות של המשפטים בעיקר כאשר המילה הראשונה במשפט היא ר , מ , נ. וזה נשמע בערך כך: "רררררררוצה לראות?" או "נננננננכון?" רק המילה הראשונה מתגמגמת לו וברגע שהיא מצליחה לצאת כל השאר יוצא מצויין.בהתחלה חשבתי שהוא עושה בכוונה כי קרה מספר פעמים שהתגמגם לו באופן מקרי ואז זה הצחיק אותו , אבל אני שמה לב שזה כבר לא מקרי ואני לא יודעת אם הוא שולט בזה או לא. יש לציין שאם אני אומרת לו לחזור אחריי על מילים בודדות הוא עושה את זה בצורה טובה ובלי לגמגמם.
1.מה יכול לגרום לגמגום פתאומי שכזה? לא התרחש שום שינוי שידוע לי עליו בחייו של הילד.
2.האם הגמגום נובע מטראומה כלשהי שעליי לחפש בשעות הגן?
3. והכי חשוב - איך עליי להתייחס לנושא? להעיר ולתקן אותו או להתעלם
4. האם זה יחלוף כפי שצץ או שיש צורך לפנות לטיפול???
סליחה על מבול השאלות ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר14/05/2009התופעה שאת מתארת הינה לרוב חוסר שטף התפתחותי. כשמה כן היא - תופעה רגילה בהתפתחות המופיעה בד"כ בגילאי 2-5 שנים. ילדך אינו עושה זאת בכוונה ולרוב ילדים כלל לא מודעים לכך שזה קורא להם (יתכן שהוא צחק בפעמים הראשונות כי ראה תגובה שלכם ולא כי שם לב לבעיה)
בגדול חשוב לא להתייחס לתופעה, להשאר רגועים ככל האפשר ולתת לזה לעבור (המלצות מפורטת תוכלי לראות בהמשך בשאלות דומות)
אם התופעה לא עוברת תוך חודש - חודשיים אז מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורקרן12/05/2009
שלום
אני אמא לתינוק מקסים בן שנה וחמישה חודשים.
התפתחות דיבור מהירה ביותר מגיל שנה וחודש עד עכשיו, קשה לי לספור אבל בין 150-200 מילים בודדות, כל יום ניראה כאילו הוסיף עוד מילים חדשות, חוזר אחרי כל מילה שנגיד לו אם נבקש (וגם אם לא), יודע את כל חלקי הגוף והפנים להצביע וגם לומר, כל החיות וגם הקולות שלהם, שמות של אחים הורים ובני משפחה, זיכרון וקליטה יוצא דופן לכל דבר כלומר: אומרים לו משהו פעם אחת וכבר זוכר ואומר בפעם הבאה, יודע את כל הצורות עיגול, ריבוע, מלבן, משולש, אליפסה, מעויין, לב, כוכב, להגיד ולזהות גם בספר גם להתאים בפאזל וגם כשסתם מציירים לו, יודע לספור, וגם צבעים כשאומרים לו את האות הראשונה משלים את כל הצבע, יודע להצביע בספר לבקשתינו מגיל 10 חודשים כמעט על כל תמונה בספר 100 מילים ראשונות והיום גם יודע להגיד את רובם.
הבעיה היחידה שלי היא שעדיין לא מחבר שני מילים כמה שאני מנסה ללמדו
זאת אומרת כשאני מראה לו אוטו ואומרת הנה עוד אוטו הוא יגיד אחרי -עודאוטו- אבל לא ביוזמתו, וכשרוצה משהו מאחותו הוא אומר לה -אביאלי- במקום תביאי לי.
קראתי פה בפורום וגם מניסיון עם הילדה שאחרי 50 מילים מתחילים לשמוע צירופים וכאן זה לא ניראה, זאת אומרת ממשיך ללמוד מילים חדשות כל הזמן אבל בודדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
חן לדרר13/05/2009קרן שלום
קראת כאן נכון שצריך בערך 50 מילים כדי להתחיל לחבר מילים אך צריך מיומנויות נוספות כדי להגיע ליבור מילים, מאחר ובנך מאוד צעיר יתכן שחסרות לו מיומנויות אחרות. התפתחותו מהירה וטובה ואם תהיו בסלניים ותתנו לו להתפתח בקצב המתאים לו הצרופים יופיעו לבד כשיהיה בשל לכך. אין טעם לנסות ללמדו צרופים מאחר והוא לא ישתמש בהם בעצמו עד שיוכל לעשות זאת
תהנו מהתקדמותו היפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיית thיעל5808/05/2009
שלום,
יש לי בעיה להגות באנגלית מילים שמופיע בהן רצף האותיות th כמו three למשל.
מה אפשר לעשות בנוגע לבעיה זו ?
תודה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגית TH
חן לדרר12/05/2009האם הינך מבית דובר אנגלית?
מי שהינו דובר אנגלית ילדי (מהבית) אז מדובר בשיבוש היגוי, אם למדת אנגלית בגיל בי"ס אז מדובר על מבטא (שדרך אגב אופיני לישראלים רבים)
בכל מקרה ניתן ללמד הגייה נכונה , צריך לבוא עם מוטיבציה לשינוי כי נדרש תרגול רב כדי להגיע לשמוש. מומלץ לפנות לשם כך לקלינאית דוברת אנגלית כי יהיה לה יותר קל ללמד הגה זה. קופות החולים אינן משתתפות למיטב ידיעתי בנושא של מבטא אך באפשרותך לודא זאת בקופה שלך. במידה ואין השתתפות קופה עליך לפנות באופן פרטי לקלינאית תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילדה בת 11אתי בן רובי07/05/2009
יש לי ילדה בת 11 עוד מעט .
בגיל 6 בערך באמצע כיתה א' התחילה לה בעיית גמגום.
לא טיפלנו בזה כי במשך שנתיים היא היתה מטופלת אצל קלינאית תקשורת עקב בעיות היגוי ודיבור וחשבנו שזה מזה.
באמצע כיתה ב' התחלפה לה מורה למורה יותר כשוחה, ואז התחילה לה בעיית גמגום יותר רצינית.
הלכנו איתה לקלינאית תקשורת והיא טופלה לסירוגין עד כיתה ד'.
כשהיא הליכה לקילנאית היא לימדה אותה איך לעצור את המילים לדבר לאט וכו'.
אחרי שהיא סיימה את הטיפול אצל הקלנאית אחרי תקופה של כמה חודשים שהיא לא גמגמה חזרה שוב לגמגם.
היום שהיא בכיתה ה' היא שוב מגמגמת ולא לקחנו אותה לקלינאית כי חשבנו לתת לה להתמודד לבד.
השאלה אם אני צריכה ללכת לפסיכולוג או להמשיך לטפל אצל קלינאית תקשורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
ענת תבור07/05/2009אתי שלום,
כאשר ילד מגמגם זהו למעשה ביטוי פיזי שיכול להופיע עקב קושי רגשי. פעמים רבות הטיפול נעשה במקביל בשני ערוצים - טיפול פסיכולוגי להתמודדות עם הקושי הרגשי וטיפול בדיבור (של קלינאי/ת תקשורת) שבו מושם דגש על טכניקות דיבור בכדי לעודד דיבור שוטף ושיפור העמדות של הילד כלפי עצמו ודיבורו. כך שבהחלט ניתן לפנות לשני הגורמים.
מדבריך ניתן להבין שהטיפול אצל הקלינאית תקשורת בעבר עזר וביתך נעזרה בטכניקות שלמדה כדי לשפר את הגמגום.
כעת, משחזר (ולרוב - גמגום מאופיין בכך שבא והולך), היא צריכה לחזור ולהשתמש באסטרטגיות שרכשה בטיפול. לעיתים, בשל תקופת הזמן הארוכה שחלפה מאז הטיפול, יש צורך לחזור לרענון הטכניקות. חשוב לשאול את ביתך האם מרגישה שמסוגלת להתמודד לבד או שהיתה רוצה להיעזר שוב בקלינאית תקשורת, ולתת לה להחליט בנושא זה בעצמה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחצירותם30/04/2009
שלום
האם יש לקחת ילד בן שנתיים וחצי שיודע להגיד פחות מ-10 מילים.
ובמקום להגיד "זה" אומר "דה" ובמקום להגיד "גדול" אומר "נו"
וכאשר שואלים אותו איפה אמא הוא אומר "דה" במקום "עבודה"
הוא גם לא יודע להגיד ברציפות אמא בעבודה. יש לו מעט מאוד רצף של מילים וגם זה עם שיבושים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וחצי
חן לדרר30/04/2009הדסה שלום
את מתארת איחור הן בכמות המילים והן ביצירת משפטים, לצד קושי בהגייה. במצב כזה חשוב לעשות אבחון קלינאית תקשורת ובדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום אצל ילד בן שנתיים וחציאסתר28/04/2009
שלום,
הבן שלי בן שנתיים וחצי ילד רגוע, מחונן, עצמאי, נגמל מטיטול, ויש לו אחות בת חצי שנה.
בחודשיים האחרונים התפחות השפה אצל בני מאוד התקדמה, משפטים ארוכים ומורכבים, אוצר המילים שלו מאוד התרחב והוא יודע מתי להשתמש בכל מילה (גבוה, גדול, ארוך... יודע להפריד מה אומרים מתי) אך יחד עם זה הוא התחיל מאוד לגמגם, לרוב זה בהברה הראשונה של המילה שהוא ניתקע הרבה זמן עליה, ולעיתים גם תוך כדי מילה. זה נמשך כבר כחודש וחצי. אנחנו והסביבה משדרת לו סבלנות, מקשיבים לו עד הסוף, וכשמסיים אנו אומרים את המשפט התיקני.
כמה זמן יכול להימשך גימגום כזה? מה כדאי לעשות? והאם יש שלב שצריך לפנות ליעוץ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שטף התפתחותי/גמגום
ענת תבור29/04/2009אסתר שלום,
אני מצרפת תגובה של חן לדרר לשאלה דומה:
בגילאי 2-3 הופעה של חוסר שטף הינה אופינית וקורת במקביל להתפתחות השפתית. לרוב הילד אינו מודע לכך ואם מודע לכך זה בד"כ נובע מתגובת הסביבה. חשוב מאוד לא להתייחס לכך , להמשיך לדרוש מבחינה התנהגותית כרגיל. מבחינה שפתית מומלץ בתקופות כאלו למעט בשאלות כך שבינכם יוכל להחליט מתי ליזום שיחה ומתי לא וכן לפנות אליו בדיבור מעט איטי ורגוע (אך לא לבקש ממנו לשנות את דיבורו)
דברים נוספים שעוזרים הינם שירים ודיקלומים בהם אין גמגום.
זה ברור שכהורה מאוד קשה לראות את ההתקעות הזו אך חשוב לזכור שככל שתהיו יותר רגועים וסבלניים תעזרו למנוע החמרה בנושא.
התופעה בד"כ נעלמת לאחר 2-3 חוד' ולעיתים אף יותר, אם היא לא תעבור אז פנו לאבחון קלינאית תקשורת.
תוכלו להכנס גם לאתר אמב"י שם יש חוברת הדרכה מפורטת להורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה קרה גם לבני
מיכל30/07/2009היי,
בני בן שנתיים וחמישה חודשים. הוא דיבר נפלא, ברור ובמשפטים מורכבים מספר חודשים, עד אשר לפני כחודש הוא החל לגמגם. הגימגום קרה לעיתים רחוקות ולא התרגשנו מכך. לפני שלושה ימים המצב החמיר, ובני מוצא את עצמו לא מצליח לומר ולו מילה אחת ללא גמגום. הוא יכול "להתקע" בהברה הראשונה של המילה למעלה מ-10 חזרות, ולעיתים הוא מתייאש ואומר "אני לא יודע".
אני מודאגת מהעניין ובינתיים לא עושה שום פעולה אקטיבית על מנת לנסות ולעזור לו מלבד להיות סבלנית, להקשיב, לא להשלים עבורו את המשפט וכד'.
שאלתי היא: האם יש צורך לקחת אותו לאבחון בהקדם האפשרי או שהתופעה מוכרת וסבירה בגיל זה ואפשר לחכות מספר שבועות/חודשים?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שטף
ענת תבור31/07/2009שלום לך,
כמו שאת רואה מכמות הפניות בפורום בנושא זה - זו תופעה מאד שכיחה, במיוחד בגיל זה.
איך שאת נוהגת עם בנך נשמע טוב. במידה והוא מוותר ומביע תסכול מכך שאינו מצליח - חשוב לעודדו ולומר לו שאת בטוחה שיצליח בסוף לומר מה רוצה. תמשיכו להשאר רגועים ופסיביים כגדרתך ואין שום סיבה לעשות "ענין" כי זה יעבור מייד לילד. אני שוב מדגישה - אצל רוב הילדים זה עובר ולא נשאר זכר. בימים שיותר נתקע - תשתדלו פחות להתעסק בפעילויות מילוליות - פחות לשאול שאלות ולשוחח ויותר ליהנות מפעילויות פיזיות או להבדיל - לשיר שירים, שנותנים חווית שטף.
תופעה זו אמורה לעבור תוך מספר חודשים בודדים.
שוב, במידה ואת לחוצה ורוצה להתייעץ - תמיד אפשר, ואז תוכלי לקבל הדרכה מפורטת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תשובות לשאלות
אורן יזדי10/03/2010אין תשובה לשאלה של אסתר על גימגום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חן לדרר10/03/2010אורן שלום
בהמשך לשאלתה של אסתר יש תשובה של ענת תבור תוכל לקרוא אותה, כמו כן יש תשובה מפורטת בנושא חוסר שטף ב'שאלות נפוצות' כמובן אם יש לך שאלה אתה מוזמן להעלותה ונענה לך במהירות האפשרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום התחלתי אצל ילד בן שנתיים +
לירון15/03/2010שלום,
הבן שלי גם בן שנתיים וחודשיים, ילד מקסים עם אוצר מילים גדול ומפותח לגילו.
בשבועיים האחרונים התחילה אצלו תופעה של גימגום, שבעצם הוא נתקע בהברה הראשונה גם כן כמו שאת מתארת אצל הבן שלך.
נאמר לי לא להתייחס ולחכות לראות איך זה מתפתח אבל אני דואגת שזה לא יעלם מעצמו.
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית בעניין גם כן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגמגום
עומר15/03/2010כמו שאמרתי לעינב בתגובה למעלה עלייך לראות אם יש תרומה בטיפול הקונוונציונלי או שמדובר באבחון קלינאי ובהרגעת המצב ומציאת סיבה רגשית לבעיה ..כאחד שעבר את הטיפולים האלו אני יכול להגיד לך שבסופו של דבר הייתי צריך להתמודד עם המצב לבד ולשמחתי הצלחתי . אשמח לתת לך ייעוץ והכוונה מניסיוני האישי ושוב אדגיש אין מה לוותר אני הייתי מגמגם כרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום
חן לדרר15/03/2010כפי שתראי בהתכתבויות הרבות בנושא וכן בתשובה המפורטת במדור 'שאלות נפוצות' התופעה שאת מתארת אינה נחשבת לגמגום אלא לחוסר שטף התפתחותי.
אם את מאוד מודאגת את יכולה לפנות לקלינאית תקשורת כבר עכשיו אבל ברוב המקרים היא תתן לך הדרכה ואז תשאיר אותכם במעקב.
אנחנו לא מטפלים ברוב המקרים בשלב כל כך התחלתי של חוסר שטף גם כי זה לרוב עובר בעצמו וגם כי התמקדות בדיבור בשלב כזה עשויה להזיק.
קראי את ההנחיות המפורטות כיצד להתנהג בתקופה כזו כדי לעודד שטף ותראי אם זה נותן לך מענה מספק, אם את עדיין מודאגת פנ לפגישת אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאב לבת בת שנתתים ושלושה
ראם27/11/2010שלום
גם לביתי התעוררה אותה בעיה ממש פיתאום.
ניסינו לגשש בגן אם קרה משהו אבל כמובן שגם אם קרה אף אחד לא יגיד כלום.
זה נמשך כבר חודש.
המילים נתקעות לה וממש נגמר לה האוויר. זה מתסכל מייאש וכואב שבא לנו לבכות.
היא כל כך מתאמצת לדבר. לעיתים היא נתקעת ואז לוחשת כי כנראה שהיא מתביישת.
היא ממש רק החלה לדבר משפטים ואז זה קרה.
קראתי המון באינטרנט על כך והעברתי את המסר והוראות ההתנהלות מולה לכל בני המשפחה ואף הבנתי שזה מוקדם לטיפול ובקופ"ח לא מפנים לקלינאי תקשורת מאחר וזו רק ההתחלה. מה עושים??? האם יהיה בסדר? האם יש משעבר חוויה כזו ויכול לעזור? אם לדרוש קליאי תקשורת או לגשת באופן פרטי כדי לא לבזבז זמן???
המייל שלי רשום.
אשמח לקבל תגובות
ראם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאב לבת בת שנתתים ושלושה - תגובה
ז'קלין סקרן מנסור27/11/2010שלום ראם
זה גם קרהנ אצלנו במשפחה הקרובה וההורים דאגו אך קיבלו את ההנחיות המפורטות כאן וזה אכן עבר אחרי יותר מחודשיים במקרה שלהם , יכול להיות שלבת שלך יקח פחות או יותר .
יש לעקוב אחר ההנחיות הנכונות ובצעם , כמוכן יש לעקוב אחר ההתפתחות אצל הילדה ולראת שהמצב לא מחמיר אלא נרגע ויש לה זמנים של שטף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספריםאלברט תמרוב24/04/2009
שלום. רציתי לקבל שמות של ספרים מקצועיים להורים בנושא טיפול ב ליקוי דיבור אצל ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרים
חן לדרר26/04/2009אלברט שלום
הנושא שדיברת עליו הינו ענק, האם אתה מחפש ספרים לאנשי מקצוע או הורים? על איזה גילאים מדובר ובאילו בעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספר
אלברט תמרוב27/04/2009שלום. יש לי ילד בגין 3 שמתקשה לדבר ולהגות את כל האותיות באופן מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספרים
חן לדרר30/04/2009אלברט שלום
אין ספרים לתחום זה . פנה לאבחון קלינאית תקשורת (במקביל יש לבצע ב. שמיעה) דרך קופ"ח ואז יוכלו להמליץ לך על טיפול מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ולא מדבראמא מודאגת23/04/2009
בני בן שנתיים ויודע לומר כ- 7 מילים ואף הן משובשות ביותר. לאחרונה הוא החל ללכת לגן, ובחודשיים האחרונים אנו בטיפול אצל קלינאית תקשורת אשר איבחנה חשד לדיספרקסיה. אני מדברת עם בני עברית, ואביו ספרדית. ידוע לי כי במקרים של קושי שפתי עדיף לדבר עם הילד בשפה אחת (ויש לנו אפשרות לעשות כן מבלי לפגוע באיכות הקשר עם האב). לשאלתי, האם בשל מצבו של בני עדיף לעבור לדבר אליו בשפה אחת, השיבה הקלינאית שמאחר והוא עדיין בשלב של לימוד התנועות והעיצורים (ואולי גם מילים),ניתן להמשיך לדבר אליו בשתי השפות, ולהמתין עם ההחלטה לשלב מאוחר יותר. שאלתי היא האם אכן כאשר מדובר על שלב כה ראשוני בהתפתחות השפה אין זה משנה אם נדבר אליו בשתי שפות או בשפה אחת, או שייתכן שבכל זאת המעבר לשפה אחת יגרום להתקדמות כלשהי במצבו.
(אציין כי בחודשיים האחרונים חלה התקדמות מסוימת, ובני "שולט" ביותר עיצורים (א, ב, פ, ד, ת, ג, ק, י, מ, נ) ובחלק מהתנועות (אה, ואו, בעיקר)).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
חן לדרר26/04/2009שלום אמא
תשובתה של הקלינאית המטפלת תהיה כמובן יותר מדויקת כי היא מכירה את פרטי הטיפול. באופן כללי אנו לא ממהרים להמליץ על הפסקת שפה אחת כאשר ההורה אכן דובר ילידי ומיומן של השפה , בעיקר אם יש בני משפה התלויים בכך כגון סבים,דודים וכו'.
בכל מקרה הדו לשוניות אינה הגורם לבעיה אלא פרט שיכול קצת להקשות.
במידה והשפה הספרדית משמעותית למשפחה היתי ממשיכה לשמור עליה בתנאי כמובן שיש הפרדה ברורה בין השפות (כלומר שאבא מדבר רק ספרדית אם הילד)
במידה וזה רק כדי שיהיה אז צריך לשקול את הנושא בהתאם להתקדמות בטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלהאשנב22/04/2009
אני מקוה שזה הפורום המתאים
בני בן כמעט חמש עם קשיי שפה, נמצא בגן רגיל ומטופל אצל קלינאית תקשורת, הוא מאד מתקדם בדיבור אך יש לו עדיין המון שיבושי היגוי, שאלתי היא - יש לו קושי לקנח את האף, הוא לא מצליח להוציא אויר או נזלת על ידי נשיפה מהאף (מקוה שאני ברורה) הוא מצליח רק להוציא מהפה - שמענו פעם שזה יכול להיות קשור לדיפרקסיה שיש לו גם - אז איך מלמדים אותו לעשות כך ולקנח כמו שצריך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשנב
חן לדרר22/04/2009בהחלט הגעת למקום הנכון, ראשית אם אתם אצל קלינאית תקשורת הכי טוב להתיעץ איתה כי היא גם תוכל להדגים
יתכן שהקושי בקינוח נובע מאותו גורם של הקושי בהיגוי.
דרך שיכולה לעזור היא להתאמן בהוצאת אוויר מהאף דוקא כשלא מצוננים - המטרה ללמד את בנך להבחין מאיפה יוצא או נכנס האוויר. . דרך לעשות זאת: לוקחים הרבה אוויר, סוגרים את הפה חזק ונושפים בלי לפתוח את הפה - אפשר לתת לו להחזיק את השפתיים סגורות. אפשר להעזר בנר דולק או חתיכת צמר גפן כדי שיראה שאוויר יוצא.
אם הצלחתם אז מתחילים לגוון : מנסים פעם להכניס אוויר מהפה ולהוציא מהאף, אח"כ הפוך
כשהוא יצליח את זה אז בזמן צינון או יזכור מה זה אומר להוציא מהאף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעוד מידע מכון הדיםנטי21/04/2009
שלום אני מעוניינת לדעת אם יש מכון הדים בב"ש? האם אוכל לקבל פרטים על המקום והאם ניתן לקבל שם אבחון קלינאית תקשורת?
בני בן 3 והוא עדין לא מדבר ברור לחלוטין ולא תמיד - הוא עקבי לפעמים הוא ברור ולפעמים לא
הוא מבין הכל ואין לו בעיות שמיעה או התנהגות, הוא יודע להגיד "אני כועס" " אני עצוב" "אמא ואבא כועסים עליי" "אני רוצה לאכול או אני רעב""לא נעים לי" הוא יודע לצחוק על טעות שלנו בדיבור או להגיד "אמא התבלבלה", לשחק משחקי כאילו, להגיד צבעים, כמות הרבה מעט גדול קטן לזה כמויות
התחלנו לפרק לו מילים לצלילים ולבקש שיחזור אחרינו וזה שיפר את הדיבור שלו והוא מדייק יותר אך עדין נראה שהוא צריך עזרה מקצועית אשמח לשמוע ממך, נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באר שבע
חן לדרר22/04/2009נטי שלום
לגבי התאור המפורט אינני יכולה כמובן לאבחן ע"ס מידע זה ואכן הדרך הנכונה הינה להגיע לאבחון קלינאית תקשורת. בבאר שבע ישש מכון הדים במגדלי הרכבת ומבצעים שם איבחונים. ישנם הסדרים עם חלק מהקופות, בכל מקרה הפרוצדורה לפניה לאבחון קלינאית תקשורת הינה להגיע לרופא הילדים שלכם ולבקש הפניה, הוא יוכל להגיד לכם מה הנוהל בקופה שלכם (בחלק מהקופות איבחונים נעשים רק במסגרת הקופה) ואם יש הסדר חיצוני עם הדים אז תוכלי לפנות להדים ולהגיע עם טופס 17.
אם רצונך במכון הדים בכל מקרה באפשרותך גם להגיע לאבחון פרטי ואז אין פרוצדורה מקדימה - אליך לטלפן ולתאם תור
בכל מקרה הכרחי לבצע גם בדיקת שמיעה (אם לא עשיתם כזו בחודשים האחרונים) , בדיקות שמיעה נעשות דרך קופ"ח בהפנית רופא ילדים או רופא א.א.ג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון דיבורסמובסקי גלית21/04/2009
האם יש אבחון דדיקטי שפתי שאותו אפשר לעבור? ואם כן איפה עושים דבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
ענת תבור21/04/2009תוכלי להיות יותר ספציפית למה בדיוק את מתכוונת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נוסף דרך מכבי בדיבורסמובסקי גלית21/04/2009
האם דרך מכבי יש טיפול נוסף לדיבור חוץ מקלינאית תקשורת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דיבור
חן לדרר21/04/2009גלית שלום
טיפולי דיבור נעשים רק ע"י קלינאי תקשורת (ללא קשר לגורם המממן). בחלק מהמקרים הקושי בשפה או בדיבור מלווה בקשיים נוספים כגןו קשיים לימודיים, קשיים מוטוריים וכו' ואז יש בעלי מקצוע אחרים שמטפלים בקשיים אלו.
אשמח לכוונך אם תפרטי יותר - באיזה גיל מדובר, מה הבעיה ומה השיקול לחפש גום מטפל נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון הדים לאבחון קשיי דיבור
נטי21/04/2009שלום רב! האם יש מכון הדים בב"ש והאם ניתן לקבוע שם אבחון קלינאית תקשורת? יש לי ילד בן 3 שעכשיו התחיל להיות ברור מעט בדיבור ואם מפרקים לו את המילה לצלילים ומבקשים שיחזור לאט על המילים הוא אומר נכון אחרת הוא מתקשה ובולע צלילים/הברות ולא אומר את ההתחלות או טועה במקום ק' אומר ט' , אינו מתקשה בהבנה ואין לו בעיות שמיעה או התנהגות, מבצע מטלות ויודע לומר "אני כועס" "אני עצוב" "אמא ואבא כועסים עלי" להמציא ביטוי מצחיק ויודע להבחין במשהו אבסורד ולצחוק
הוא בספטמבר נכנס לגן עיריה ובגלל הקושי רציתי לאבחן ואם צריך לדאוג לו לסיוע במסגרת מעכשיו
אשמח לשמוע ממך, בברכה נטלי
עברתי על הודעות בפורום ואני רוצה להודות לך ולאחרים האחראים על המידע המסייע והעזרה, האתר מאיר עיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
ענת תבור21/04/2009לנטי שלום,
תודה על המילים החמות בנוגע לאתר.
תוכלי לפנות למכון "הדים" בבאר-שבע בכדי לקבוע תור לאבחון.
יש צורך לפנות במקביל לקופ"ח לקבלת טופס 17.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)