מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת שלוש שהחלה לגמגםחגית19/07/2009
בתי בת השלוש ו-4 חודשים החלה לגמגם לפתע . ביום הראשון זה החל בכך שנתקעה וחזרה על המילה הראשונה של המשפט מס' פעמים ואז המשיכה להגיד את שאר המשפט ללא בעיה. תוך 4 ימים המצב הדרדר מאד והיא כמעט ולא מצליחה להשלים משפט- היא נתקעת בכל מילה ולעיתים מתייאשת ולא מסיימת את המשפט. ניסינו להתעלם על מנת שלא להלחיץ אותה אבל זה לא עוזר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר19/07/2009חגית שלום
חשוב להמשיך ולהתעלם גם אם נראה שזה לא עוזר.
במקביל ישנן סיטואציות המעודדות שטף דיבור (כלומר שבהן לרוב לא מגמגמים) בעיקר מדובר בשירה ובדיקלומים מוכרים כך שבתקופה כזו כדאי להנות הרבה מפעילויות כאלו.
כמו כן מומלץ למעט לפנות אליה בשאלות - כן להמשיך לנהל שיחה אך בלי שאלה. למשל במקום מה את עושה? להגיד וואו, איזה יופי את עושה. כך משאירים לה את היוזמה וזה לרוב מקל.
במידה והתופעה לא עוברת בתוך חודש ניתן לפנות לאבחון קלינאית תקשורת
תוכלי גם לקרוא הסבר מקיף בנושא באתר אמב"י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי המשךרינה16/07/2009
בת שנה ו 11 חודשים. אומרת רק אבא וקצת סופי מילים כמו תודה אומרת דה. עוגיה זה גה. כושר דיבור אפסי. כל העידודים והנסיונות לא עוזרים. חוץ מזה ילדה מבריקה. מבינה הכל ויודעת המון מסתדרת עם הבעות פנים וגוף כך שיבינו אותה היטב. כל דבר זה "אה". כבר שנה בגן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
חן לדרר19/07/2009בגיל כזה הינו מצפים ל50-70 מילים (גם אם נהגות לא ברורות) וכן למובנות סבירה - עדיין יכולים ליות הרבה שיבושים אך כבר צריכות להיות ג מילים ברורות
מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת ובמקביל לבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי?רינה15/07/2009
באיזה גיל זה כבר בעיה שדורשת התערבות אם הילד לא מדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
חן לדרר15/07/2009רונית שלום
זה תלוי מה את קוראת לא מדבר, תארי קצת יותר את המצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיכת משמעותאורי14/07/2009
שלום,
האם נתקלתם בתופעה של החלפת מילים בדיבור (היפוך משמעות)
למשל : ימינה במקום שמאלה, למטה במקום למעלה, אחרי במקום לפני וכו'
אם כן, מהי התופעה הזו ומהם הגורמים לה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מילים
חן לדרר14/07/2009אורי שלום
תופעה זו קיימת במקרים שונים , הסיבות שונות וגם התופעה עצמה יכולה להות שונה למשל האם האדם המדובר מזהה נכון ימין ושמאל כשמשהו אחר אומר זאת ורק טועה כשהוא משתמש או שגם לא מזהה.
על איזה גיל מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפיכת משמעות - הבהרות
אורי15/07/2009מדובר באדם מבוגר בן 50, התופעה קיימת כבר הרבה שנים והטעויות הן רק בדיבור (לא בזיהוי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???????????
אורי20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפיכת משמעות
חן לדרר21/07/2009במידה והדבר מפריע לו ומדובר בתופעה נרחבת יש מקום לאבחון קלינאית תקשורת,
במידה ומדובר בכמה מילים קבועות שמחליף אזי אין מקום לאבחון ואז יכול בבית לתרגל את אותן מילים בעיתיות עד שזוכרן היטב ובצורה נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אסטל27/07/2009אינני גורם מקצועי, אלא רק קוראת בפורום, אבל שמתי לב מנסיוני, שהתופעה הזו קורית הרבה פעמים אצל אנשים שיש להם העדפה לצד ימין במוח. בגדול, הכוונה היא לאנשים שהצד השפתי והאנליטי אצלם פחות דומיננטי. לעומת זאת, הם ניחנים ביכולות ויזואליות טובות, כישורים מרחביים, ראייה בגדול ולא בפרטים ועוד. מעניין לדעת האם גם הפעם זה כך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן3.5 עם איחור שפתישרי13/07/2009
ערב טוב מבקשת עיצה בני בן ה3.5 מטופל כברמס' חודש' אצל קלינאית לאחר שאובחן כי יש לו איחור שפתי וכן הוא עבר ניתוח כפתורים לפני שבועעים פוליפים מתי אמורים להתחיל להרגיש בשיפור משמעותץי בדיבור אני חייבתלציין כי הטיפול הוא פעם בשבוע ובשבועיים האחרונים לא היה לו טיפול
אי מרגישה שיפור ממה שהיה אך עדיין מדבר לא ברור
מה אני יכולה לגעשות כדי ליצור שיפור יותר גבוה האם יש המלצה לסוג פעילות או משחקים שיוכלו לעזור לילד שלי אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור שפתי
חן לדרר14/07/2009שרי שלום
קצב שיפור הוא דבר מאוד אישי ולכן תוכלי לקבל תשובה יותר מפורטת מקלינאית התקשורת המטפלת בבנך. כאשר אנו עוקבים אחר התקדמות חשוב לחפש התקדמות כלשהי גם קטנה מאחר ומדובר בתהליך הדרגתי. לגבי הניתוח חשוב שתפלטם בשמיעה אך לא תמיד יש לכך השפעה ישירה על הדיבור.
קצב ההתקדמות תלוי בשנ גורמים עיקרייםף
י1. כולותיו של בנך - לא ניתן לקדם ילד מעבר לבשלות שלו
2. מידת התרגול והתאמתהפעילות בבית. אינני יכולה להמליץ לך על תרגול מסויים בבית מאחר וזה תלוי בבעיה ובסוג הטיפול אך התיעצי על כך עם המטפלת של בנך. בעקרון כל שנתרגל יותר נוכל לשפר את ההתקדמות. תרגול מתחלק לשניים: תרגול ישיר שבו ממש עוובדים ומתאמנים על הנעשה בטיפול , תרגול זה צריך להעשות בכמות סבירה כך שלא יגרום לתסכול . הסוג השני הינו מתן דגם נכון - ע"י התאמת אופן השיחה שלנו עם הילד וסוג הפעילויות שאנו מבצעים איתו ניתן לגרום להרבה שיפור. תרגול זה בעצם ניתן לביצוע בכל רגע בו נמצאים עם הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרי26/07/2009תודה רבה עזרת לי מאוד להבין שלא הכל קסם ויש לקחת את הכל ביותר סבלנות
רציתי לדעת מהי התדירות המומלצת לישיבה עם הילד לתרגול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרי שלום
חן לדרר27/07/2009תרגול מומלץ לרוב הינו יומיומי אך הכוונה גם לתרגול שנעשה בפעילויות היוםיום, התיעצי עם הקלינאית המטפלת וגם דווחי לה מה אתם יכולים מבחינה מציאותית לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ו-7 חודשים שלא הוגה כראויציפי13/07/2009
בני, בן שנתיים ו-7 חודשים, הינו ילד עם התפתחות תקינה לחלוטין, ילד פיקח, מדבר רציף, שר, מחבר משפטיים.
לאחרונה סבל מגמגום קל (כתוצאה, כנראה מחרדות מאזעקות, אך התופעה חלפה מאליה.)
הבעיה היחידה שלו היא שישנן אותיו שהוא לא הוגה כראוי, לדוגמא: במקום ר' אומר א', במקום כ' אומר ה', במקום ק' אומר ת'
האם להתעלם ולחכות שזה יחלוף או שיש להתחיל בטיפול.
יצוין כי בספטבר הוא נכנס לגן ואני חוששת שזה יפגע בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגייה
חן לדרר14/07/2009ציפי שלום
בגילאים הצעירים עדיין לא כל ההגאים חיבים להרכש, למשל ה - ר מופיע אצל כל הילדים רק עד גיל 4 ש' ולפני כן שבוש מהסוג שתארת נחשב לתקין. כאשר יש מספר שיבושים אנו שמים דגש על מידת מובנות הדיבור של הילד - האם קשה לזרים להבין אותו או לא. במידה ויש קושי במובנות הדיבור חשוב להתיעץ עם קלינאית תקשורת (לפנות לאבחון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייבת 2607/07/2009
מאז שאני זוכרת את עצמי התביישתי לדבר,אני מדברת כמו איזו עילגת מפגרת.בולעת מילים ולא הוגה אותיות כמו שצריך.יש לי דיקציה קשה.
יש לי בעיה עם האותיות ש' ר' ל'. מה גם קשה לי להגיד מילים ארוכות ולהמשיך במשפט.יש לי בעיה רצינית בנושא הדיבור. 'והמצחיק' זה שלפעמים אני יכולה לדבר שוטף,יפה ובלי בליעת מילים. מה שלא מובן לי,למה רק לפעמים ולא ת-מ-י-ד?
האם יש מה לעשות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור
חן לדרר07/07/2009ברוב המקרים אפשר לשפר דיבור בכל גיל בתנאי שמוכנים לעבודה קשה ולכן מומלץ להגיע לאבחון קלינאית תקשורת ובהתאם להמלצתה לטפל.
הדיבור שלנו מושפע מאורך המשפט / הקטע שאנו אומרים וגם מגורמים כגון התרגשות לחץ וכדומה ולכן ישנן בעיות בדיבור המופיעות רק במצבים מסויימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אותיות שורקותרינת07/07/2009
שלום רב. בני כמעט בן שמונה ועולה לכיתה ב. מגיל שלוש-שש היה מטופל אצל קלינאית תקשורת כי לא הגה הרבה צלילים (אותיות שורקות, גרוניות ועוד). כיום נשארה לו רק הבעיה עם השורקות- ש,ס,צ,ז. הדבר מפריע הן בדיבור וכמובן גם בכתיבה. אנו מתגוררים בחו" ואין באפשרותי להעניק לו טיפול מוסמך. אבקש לדעת כיצד אני יכולה "לטפל" בו באופן עצמאי. אלו תרגילים/כלים אני צריכה בשביל זה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותיות שורקות
חן לדרר07/07/2009דנה שלום
אינני מאמינה בטיפול לא מוסמך מאחר ולצערנו פעמים רבות או שאינו וזר או שמקלקל יותר
אינני יודעת מה בדיוק השבוש בשורקות ובאיזו ארץ אתם חיים אך ישנם מקרים שניתן לטפל בשפת ארץ המגוים. פרטיעוד ואז אוכל לעזור.
גם בהתאם להיכן שאתם גרים לעיתים ניתן למצוא קלינאיות ישראליות החיות בחו"ל ויכולות לטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינת07/07/2009אנחנו גרים ברומניה. אין פה קלינאיות ישראליות ולא מצאתי כלום בשפה הרומנית (בני לא דובר רומנית, אנחנו פה בשליחות). למרות שאין כמו טיפול מקצועי, בכל זאת הייתי מעוניינת לקבל מידע או חומר קריאה או כלים בכדי שכן אוכל לעזור לבני. אם לא יועיל, לא יזיק. אני מעדיפה לנסות מאשר להשאיר את המצב כמו שהוא. אשמח אם תוכלי לכוון אותי (חומרי קריאה, חוברות הדרכה, משחקים לימודיים ועוד). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיגוי
חן לדרר07/07/2009טיפול לא מקצועי בהחלט יכול להזיק - לעיתים הילדים לומדים שבוש חדש או הגיה מוזרה שרק מקשה עליהם.
אני לא מכירה ספרים הנותנים הדרכה על עבודה אלא רק אמצעי תרגול למי שנמצא בטיפול.
צר לי, נסו לקבוע אבחון בארץ כשתהיו בחופשה ואז כשברור יהיה בדיוק מה הבעיה הקלינאית המאבחנת תוכל לשקול האם ניתן לתת הדרכה או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
רינת07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בשין שורקת
אילת08/07/2009לבני בן ה4 וחצי יש שין שמבטא כסין, מאיזה גיל צריך לטפל אצל קלינאית? מהו הקשר לחולשה בחגורת הכתפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שלא נפתרהפ'06/07/2009
שלום,
שמי ד' מהמרכז אני בת 20 מגמגמת מגיל 3 .
בכול ילדותי אמרו לי שהגמגום יעבור עם הזמן אך לא זה באמת היה.
כיום אני בת 20 ועדיין מגמגמת.
בילדותי סבלתי הרבה מהגימגום, לא קל להיות שונה אך עם הזמן קיבלתי את כל ההערות ואף-על-פי הם ניסיתי להישתלב, לא החשבתי את זה כמשהו שמפריע.
עבדתי בעבודות ועשיתי דברים חרף הגמגום.
למרות כול מאמציי הגמגום לא חלף, אני אמנם מגמגמת פחות, הרבה פחות אך עדיין מגמגמת.
אני יודעת שאין פתרון שיפסיק את הגמגום אך רציתי לברר אם יש דרך להפחית..
ניסיתי דיקור סיני זה שיפר את הדיבור וחיזק את ביטחון האישי שלי אך לא מספיק!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום שלא נפתר
ענת תבור07/07/2009שלום לך,
תודה על מכתבך. מאד יפה לשמוע איך את מתמודדת עם החיים, וזאת למרות הגמגום.
זו באמת הדרך הכי טובה להתמודד. ברוב המקרים, בעיית הגמגום (אם מתמשכת לאורך זמן) אינה חולפת, אלא יכולה לפחות או להחמיר בתנאים ובזמנים שונים.
באם עדיין לא התנסית בטיפול אצל קלינאי תקשורת - מומלץ. בטיפול מסייעים בהתמודדותך עם הגמגום, וכן מלמדים טכניקות כיצד לשלוט יותר על הדיבור ולשמור על שטף, במיוחד במצבים הקשים. יחד עם זאת, אין מטרת הטיפול להעלים גמגום, אלא רק לסייע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקויי דיבורמשה02/07/2009
אני בן 37. בנערותי עברתי תאונת דרכים קשה שכתוצאה ממנה אני מתקשה בדיבור באותיות ס,ז,ו- צ. האם יש אפשרות לתיקון הדיבור לאחר מספר שנים כה רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי דיבור
חן לדרר05/07/2009שיבושי היגוי רבים ניתנים לשיפור בכל גיל זה דורש יותר מאמץ ככל שהשבוש נמשך יותר שנים אך מצד שני כשאדם בוגר מעונין לשנות את המצב אז המוטיבציה עוזרת
מאחר ומדובר בתאונת דרכים ולא ידוע לי בדיוק מה השבוש או מה הקשר של התאונה צריך לבדוק את הנושא לגופו.
עליך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת ובתום האבחון היא תוכלל להגיד האם יש מקום לטיפול או לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגווםלינויי02/07/2009
לאחרונה התחיל אצלי גימגום והתחלתי לבלוע מילים ולא לדבר ברור .
ממה זה נובע?
אני בת 16.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעמי
חן לדרר05/07/2009האם בגמגום את מתכוונת לבליעת המילים או למשהו אחר?
בכל מקרה של הופעת בעית דיבור שלא היתה שם קודם חשוב להתיעץ עם רופא ולאחר מכן הוא יפנה לאבחון קלינאית תקשורת
גמגום נובע לפחות בחלקו ממתח, לחץ וכדומה
פני תחילה לרופא שלך והתיעצי איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 עם איחור שפתיאמא דואגת01/07/2009
שלום,
בני הבכור בן 4 וחודשיים בעל ליקויים שפתיים - לא מרכיב משפטים מורכבים,מדבר בהטיה של זכר ומעט מאד, אם בכלל, בהטיית נקבה. מדבר כשצריך משהו וגם אז לא תמיד מצליח להגיד משפט. סובל מבעיות היגוי (נולד עם לשון מחוברת, והיא קצרה לדעתי האישית ולא מתגלגלת לו כראוי בפה).מתעלמת מצלילים קצרים - את, ב, ל, עם וכדו'. אובחן ומטופל מזה למעלה מחצי שנה ע"י מרפאה בעיסוק + קלינאית.בעל ביטחון עצמי מרשים, מדבר בפני קהל ללא בושה, בעל תפיסה מוסיקלית וכושר חיקוי טובים מאד. מעדיף קיצורי דרך על מנת לחסוך מאמץ. אוהב מאד להיות בעל תפקיד בבית ובגן..
ניסינו לתת לו מסה של טיפולים אינטנסיביים שגרם לגימגום נוראי. הורדנו את העומס וקצת נרגע אבל עדיין יש לפעמים גמגום. וזה קצת משגע אותי כי הוא הרי יודע לומר את המילה, ועדיין כאילו נתקע סתם. (דיברנו איתו עד גיל שנתיים וחצי יידיש והפסקנו בבת אחת כי הגענו למסקנה שזה לא הולך ואנחנו מזיקים לו..)
נכחתי בטיפול של הקלינאית תקשורת והילד לא הוציא משפט אחד כל השיעור! ואני יודעת שהוא מסוגל. הרגשתי שהיא לא גוררת אותו לדיבור. עוברת מהר מאד ממשחק למשחק. יצאתי בתחושת פספס נוראית שכל הזמן (לא יכולתי להיות נוכחת בטיפולים עד עכשיו) בוזבז לריק ואין פלא שהילד לא התקדם דרך הטיפולים האלה. השגנו לו גננת שיח שלוקחת אותו לטיפול כמה פעמים בשבוע ועובדת איתו מאד יפה.
הומלץ לנו להעביר אותו לגן שפתי ואנחנו בתהליכים.השתכנעתי כבר שזה הפיתרון עבורו למרות שזה כרוך בנסיעה וטלטולים וקצת רחמנות על הילד. אבל יש אפשרות שאם ניקח לו קלינאית מומחית יותר תהיה יותר התקדמות? אני אישית עובדת איתו בבית מנסה כפי יכולתי לגרום לו לדבר ולדבר איתו בקצב איטי ובצלילים קצרים מודגשים אבל זה קשה מאד ולפעמים מתסכל.
יש לי איזו תחושה שלא ממש הבינו מה הבעיה שלו ואיפה הוא תקוע, האם אפשר בכלל לזהות בגיל כזה ובמיוחד כשיש לו בעית תקשורת מה שורש הבעיה. למה הוא לא מטה פעלים?למה לא מצליח להרכיב משפט?(לצטט מסרטים ולהלביש במקום מתאים הוא מסוגל יופי..)
הוא משתפר ומנסה בכל כוחו אבל הדרך עוד ארוכה...
(אולי שמץ של עידוד?:)) בבקשה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור שפתי
ז'קלין סקרן מנסור01/07/2009לאמא שלום
את מספרת שאתם בתהליך להעביר את הבן לגן שפתי - וזה כבר מעודד. בנוסף , אם הוא ממשיך טיפול ע"י קלינאית תקשורת , אז מאוד חשוב שתמשיכי להשתתף בטיפולים ולדבר עם הקלינאית על כך . כדאי ליזום שיחה על הטיפול ( מטרות ואופי הטיפול ) עם הקלינאית ולדבר על התחושות שלך ולקבוע ביחד מה לתרגל בבית.
בקשר להרגשה שלך על " תקיעות " במצב - קורה לפעמים שהילד מגיע ל"פלטו " מסוים אחרי תקופת טיפול , לכן דברי על כך עם הקלינאית. את סיפרת שכן היתה התקדמות בתקופה מסוימת.
נראה שאתם בדרך הנכונה למסגרת חינוכית מתאימה ותמשיכי שם להשתתף בטיפולים עם הצוות המטפל , ונקווה להמשך התקדמות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כנס של המכון למחקר למקצועות הבריאותשאולי או שאול24/06/2009
והרפואה.
שלום לכולם,
קיבלתי הזמנה לכנס שיהיה ב16.07 בקריה האקדמית אונו על הפרעות בריאותיות, שם ירצו ד"ר אמתי זיו, ד"ר לידיה גביס ועוד ועוד ועוד.
למי שחושב להתחיל ללמוד את התחום זה מעולה להתייעצות, למי שכבר בתחום - זו העשרה מצויינת.
אגב, מישהו מהפורום הזה למד פעם בקריה האדמית אונו במקרה?
רציתי לדעת איך שם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנס
חן לדרר24/06/2009דניאלה שלום
את לא פורום הנכןו לדעתי, פורום ה מיועד לאלות של הורים ואנשים עם בעיות דיבור. אם ברצונך לצור קשר עם ק"ת כנסי לאתר אגודת קלינאיות התקשורת בישראל ויש שם פורום של אנשי מקצוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 שלעיתים קרובות צרודליאת23/06/2009
הבן שלי מדבר ברצף אך בקושי רב. לאחר שני משפטים נראה שהוא מתאמץ, יש שני ורידים בצוארו הנראים מתנפחים כשהוא מדבר, לכן נראה שהוא מתאמץ. עלי לציין שהוא התחיל לדבר בגיל שנה וחצי ואז זה היה מלווה בסוג של תסכול כשלא מבינים אותו והדיבור הלא ברור היה הופך לדיבור המלווה בצעקות ובכי. היום את הצלילים הוא מבטא נכון. האם הוא צריך טיפול של קלינאית? ובמקביל אשמח לשמוע גם על עצות כדי לעזור לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרוד
חן לדרר24/06/2009זיו שלום
צרידות בגיל זה נובעת לרוב מדיבור מאומץ שנובע מהרגל.
בית חשוב הדגם שנותנים - כשאתם מדברים איתו (ובכלל) הקפידו לדבר בשקט, לאט ובנינוחות, המנעו מדיבור ממרחק ומצעקות . הנטיה הטבעית של כולנו היא לדמות את עוצמת הדיבור לסביבה ולכן זה הרבה פעמים מוריד את המאמץ. אל תעירו לבינכם או בקשו ממנו לשנות את סגנןו הדיבור כי בגיל זה זה לא עייל.
במקביל חשוב לבצע בדיקת שמיעה כדי לוודא שאין קושי שמיעתי כלשהו.
האם מבחינה שפתית כיום הוא מתפקד כבני גילו? האם אתם עדיין חשים תסכול מצידו? אם כן אז בוודאי חשוב להגיע לאבחון קלינאית תקשורת
גם לגבי הצרידות מומלץ להתיעץ עם קלינאית תקשורת - יש לבצע בדיקה של רופא א.א.ג קודם לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לשקם דיזארתריה והרחבת הריריתli sa21/06/2009
בצד ימין
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסארטריה
חן לדרר24/06/2009לירון שלום
כפי שאמרתי בתגובותי הקודמות לא ניתן להתיחס למידע על CT שרשתמ כאן. הטיפול בדיסארטריה מתבצע בהנחית ק"ת ואת מוזמנת לפנות לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר להרחבת רירית
ל17/04/2010האם יש איזשהו טיפול לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)