פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד pdd
    רותי
    15/04/2009

בני בן חמש ונמצא בגן שפתי במשך כשנתיים. הוא אובחן בעבר כאינו סובל מבעיות תקשורת אלא שפה, אך ככל שהזמן עובר בעיות התקשורת נראות באופן בולט. וכנראה שהוא pdd.
    הגן השפתי מתאים לו והוא מתקדם בשפה לאט אבל בטוח. גם בשנה הבאה הומלץ לגן שפתי.
    ברצוני לשאול מהי המסגרת האידיאלית שמתאימה לו בבית הספר, האם חובה כיתת תקשורת אלא אפשר כיתה קטנה?
    בנוסף אם אני אאבחן אותו האם אני פוגעת בעתיד שלו. אני יודעת שלא מגייסים ילדים אלו לצבא וגם אני פוחדת לתת לו סטיגמה . והאם ילדים כאלו משתלבים בסופו של דבר בחברה, האם הם מתחתנים? עובדים? וחיים חיים נורמטיביים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד pdd

הוספת תגובה

• PDD

ענת תבור
    15/04/2009

רותי שלום,
    יתכן וילדך יאובחן כ PDD אך מה שחשוב בסופו של דבר זה תפקודו והסתגלותו לחברה ופחות "ההגדרה". הוא נמצא בגן שפתי שכנראה מתאים לו ועושה לו טוב וזה מה שחשוב, על אף שהמסגרת ה"קלאסית" לילדים עם בעיות תקשורת היא בגן תקשורתי. כך יש גם ילדים מאובחנים שמשתלבים בחינוך הרגיל, וזה הכל בהתאם לתפקודם. אותו דבר גם בבית הספר. אין השפעה לאבחנה לגבי השמתו, אלא - רמת התפקוד. ילדי PDD יכולים להכנס לבית ספר בחינוך המיוחד וגם יכולים להשתלב בבית ספר רגיל במספר אופציות, תלוי גם בבית הספר עצמו: כתה קטנה, כתת PDD, כתה רגילה עם סייע/ת או שילוב מלא. גם כתה קטנה/ PDD מנסה בהדרגה לשלב.
    לקראת כתה א' תעברו ועדת השמה שם ידונו באפשרויות השונות וחשוב לבחור במסגרת האידיאלית בשבילו. גם לגבי המשך שאלותייך - השתלבות בצבא או בחברה בכלל תלויה ברמת תפקודו וביכולת ההסתגלות ולא קשורה לאבחנה. היתרון לקבלת האבחנה המתאימה מעבר לדגש המקצועי - טיפולי להבנת הקשיים הוא הנושא הכלכלי. ישנה השתתפות רחבה ביותר בטיפולים ובהוצאות חודשיות מהמדינה. בחוק החדש שנכנס בינואר השנה - עד גיל 18 ש'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היגוי לקוי
    קרולין
    14/04/2009

בני בן שנתים וחמישה אינו הוגה ק קרולין =תאולין כלב=תלב ש=ת ועוד מה עושים?? לאן פונים?.

לקביעת תור
    סגירה
    היגוי לקוי

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי

ענת תבור
    15/04/2009

קרולין שלום,
    מערכת ההיגוי של כל ילד מתפתחת באופן טבעי, עד שילד מסוגל להפיק את כל הצלילים כראוי, לכן -עד גיל מסויים, שיבושים כאלו ואחרים עדיין תקינים לגיל. במידה והילד לא מצליח עם הזמן לרכוש אותם - ניתן להיעזר בקלינאי/ת תקשורת.
    רב העיצורים שפירטת צריכים להירכש סביב גיל 3 ש' ולכן עדיין תקינים לגיל, אך אם אינך בטוחה, ניתן לפנות לאבחון ושם ייעצו לך במדוייק לאחר שישמעו את ילדך. במידה והשיבושים הינם רבים עד כדי כך שלא ניתן להבין את דברי הילד הייתי ממליצה לך לפנות גם עכשיו. אם מדובר בשיבושים מסויימים ועקביים אשר לא פוגעים במיוחד במובנות דיבורו - ניתן לחכות.
    בינתיים, מומלץ לעשות לילד בכל מקרה בדיקת שמיעה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה
    לאמשנה
    07/04/2009

בדרך כלל אני מפחדת להוציא מילים מהפה מסויימים בגלל שאני מפחדת שלא יצא ואני אגמגם.
    או שלמשל אומרים לי לקרוא ליד הכיתה או משפחה או סתם קבל אני לא רוצה לקרוא בגלל שאני מפחדת מזה. לגמגם שלא יהיה לי מהפה וגם חוסר בטחון
    אני לא יודעת מה לעשות לגביי זה בבקשה תעזור לי

אשמח לקבל את תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• גמגום

ענת תבור
    07/04/2009

אני ממליצה לך לפנות לאבחון אצל קלינאית תקשורת (אפשר לברר אצל רופא המשפחה, דרך קופת החולים או באופן פרטי) בכדי לקבל את כל העזרה שאת צריכה בעניין זה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת לגבי גן שפתי
    הילה
    07/04/2009

ביתי בת 3 תעלה בשנה הבאה לגן ט.ט.חובה, ילדה אינטלגנטית שרמת ההבנה שלה גבוהה מרמת ההבעה, היא מדברת לא ברור ומאוד ביישנית ומופנמת, והיתה מטופלת בשלושת החודשים האחרונים אצל קלינאית תקשורת, הפסקת השימוש במוצץ (בעזרתנו) והטיפול אצל הקלינאית שיפרו משמעותית את רמת הדיבור שלה ואת התפקוד שלה בגן ובבית, הטיפול הופסק זמנית (בהחלטתי והחלטת הקלינאית) עקב חוסר שיתוף פעולה מצד הילדה. באיבחון של המכון להתפתחות הילד הם המליצו לשנה הבאה גן שפתי, הוסבר לי שהגנים השפתיים מותאמים לכל ילד לפי הרמה שלו.
    רציתי לקבל מידע על הגנים השפתיים.

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת לגבי גן שפתי

הוספת תגובה

• גן שפתי

חן לדרר
    07/04/2009

הילה שלום
    תוכלי למצוא מידע מפורט באתר משרד החינוך.
    באופן כללי גן שפתי הינו גן קטן (עד 12 ילדים) המכיל בתוכו את כל גורמי הטיפול - קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק ומטפלת רגשית לצד צוות חינוכי עם הכשרה בח"מ
    יתרונו של הגן השפתי הינו ביחס האינדוידואלי לכל ילד ותשומת הלב האישית הרבה. במקרים רבים השילוב בגן שפתי מאפשר הן התקדמות רבה (בשל אינטנסיביות הטיפול בכל ילד) והן העלאת הבטחון של הילד. זאת מאחר ובד"כ ילדים עם קשיים חווים בגן רגיל כשלון ותסכול ועוד בגן קטן הם יכולים להוביל ולהתבלט
    והיה ואת מעונינת עליך להתחיל בתהליך כבר כעת מאחר ומדובר בתהליך ארוך, את התהליך בדר"כ מתחילים דרך התפ' הילד
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה לגבי גן שפתי

ענת - אמא
    08/04/2009

היי הילה
    אני אמא לילד בן 4 שאובחן כדיספרקסי בינוני קשה כבר סביב גיל שנתיים. גם אצלנו הייתה המלצה לשלוח אותו לגן שפתי למרות שהתקדם מאד בטיפול אצל קלינאית תקשורת. היו המון חששות מכל מה שכרוך בהעברת הילד לגן במסגרת החינוך המיוחד אבל בסוף החלטנו שזה הכי טוב בשבילו והוא נכנס לגן ט.ט. חובה בגיל 3 וקצת (תחילת שנה זו). אני לא מתיימרת להיות איש מקצוע ולתת לך יתרונות וחסרונות ברמת הטיפול אבל מהעיניים שלי זה הדבר הכי חכם שעשינו מאז שהילד נולד! מדובר בגן קטן (11 ילדים), כמעט כל הילדים תקינים ברמה השכלית וההתפתחותית (בד"כ יכולים להיות מקסימום ילד או שניים שהם קצת יותר קשים - ילדי PDD - שיש להם גם בעיית תקשורת מעבר לבעיית שפה), בגן יש גננת ושתי סייעות ובנוסף קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק, טיפול נפשי (תרפיה בדרמה) וחוג מוסיקה. הטיפול אישי, צמוד, עירני, ספציפי לכל ילד, מכיל וכל דבר טוב שאפשר להגיד על מסגרת חינוכית. הילד שלי התקדם מכמעט לא מדבר בכלל לדיבור כמעט שוטף רק בחצי השנה הזו שהוא נמצא בגן השפתי. ברור שעדיין יש בעיות ופער מילדים רגילים אבל הוא מצטמצם בקצב אש (בד"כ מקובל לשהות במסגרת הזו לפחות שנתיים כך שיש לו עוד שנה אחרי זאת). אם יש המלצה לשלוח את הילדה שלך למסגרת הזאת - תעשי את זה! ההתקדמות מדהימה ובשום מסגרת חינוכית אחרת היא לא תקבל כזה יחס שמותאם לצרכים שלה. דרך אגב, בת דודתי היא גננת שפתית כבר 10 שנים - היא אמרה לי את כל זה לפני ועכשיו אני מבינה על מה היא מדברת...אני שוב אומרת: זו רק דעתי האישית אבל שביעות הרצון שלנו היא מלאה לחלוטין וההחלטה הייתה נכונה מכל מקום שתסתכלי על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך יודעים שצריך גן שפתי ?

אלכס
    22/09/2009

שלום
    בתי היא בת 3.9 שנים. בבית מדברים 2 שפות. לפני כשנתיים סבלה מפרקוסים ומאז מקבלת תרופות והיא מאוזנת. לפני כחצי שנה עשינו אבחונים ראשוניים של התפתחות הילד: מאז סבת שלי מקבלת עזרה מקלינאית תקשורת - טיפול חד שבועי ופעם נוספת טיפול של מוטוריקה עדינה. בהתחלה רופאים אמרו המוטוריקה היא הבעיה הגדולה, לפני שבוע הייתה פגישה עם פרופסור מאוד חשוב. לאחר כל מיני משחקים של פרופסור והבת שלי - חצי שעה - 40 דקות: הם המליצו לנו על גן שפתי. כיוון שהבת שלי לא מדברת ברור.
    אני מודע לבעיה השפתית, אבל לא בטוח שאנו צריכים את הגן השפתי. עם כל היתרונות - יש גם מינוס: ממי הבת שלי תיקח דוגמה ?
    מבחינה שכלית וחברתית - ילדה מאוד חכמה ואינטליגנטית.
    אולי לעשות עוד אבחון ? אולי לבדוק טיפולין נוספים לאלה שקיימים ? אולי יש חוגים לגיל הזה בנושא השפתי ?

תודה לכם על עזרה האפשרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן שפתי

ז'קלין סקרן מנסור
    22/09/2009

שלום אלכס
    כפי שנכתב לפני, ההחלטה לגבי בגן השפתי נעשית ע"י הצוות המטפל בילדה והתפתחות הילד , והמטרה היא לתת טיפול אינטינסיבי ולטובה הילדה .לעיתים רבות טיפול כזה מהותי וחשוב לתקופה מסוימת . ההפניה לגן השפתי היא לא סוף הדרך אלא התחלה של דרך . ובהמשך ולפי ההתקדמות, הצוות המטפל ואתם ההורים שוקלים את המשך השלוב .
    לגבי טיפול אינטינסיבי שלא במסגרת הגן : זה אומר שצריך לדאוג ליותר טיפולים בשבוע עם הדרכה לגננת בגן רגיל , אולם בגן השפתי הגננת היא עם הכשרה של החינוך המיוחד והצוות הטיפולי עובד בגן לידה ואיתה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת קלינאיות למתי"א ראש העין
    יפעת
    05/04/2009

דרושות קלינאיות תקשרות לעבודה במתי"א ראש העין, בצוותים רב מקצועיים, כולל הדרכה.המעונינות יכולות לפנות לטלפון 0546560030

הוספת תגובה

• מודעת עבודה

חן לדרר
    06/04/2009

יפעת שלום
    זה לא המקום לחיפוש עובדים - פרסמי את מודעתך באתר אגודת קלינאיות התקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בדיבור
    קרן
    05/04/2009

שלום ,
    בני בן שנה ו-9 . נולד iugr . התפתחות תקינה ובמעקבים במרפאה להפרעות אכילה. אכלן גרוע ונמצא מתחת לעקומות במשקל.
    מגיל שנה החל לדבר אך אוצר המילים שלו עד היום לא גדל כלל. אומר "אבא" " האם" וקולות של מספר חיות. יודע להצביע ומרבה מאוד להצביע ולהגיד "אה "אה" "אה" - בציפייה שנשתף אותו ונמליל לו מה שהוא רואה . אני מרבה לדבר איתו לאט ובצורה ברורה ונראה שלא ממש עוזר.
    נוספה לו "מילה" חדשה לאחרונה "גו" כל פעם שרוצה לומר לנו שמשהו נגמר או אין.
    מאחר ומאוד חששתי לקחתי אותו למומחה ידוע לשלילת בעיות תקשורת. לשמחתי הרבה הוא שלל ואמר שיש לו רק עיכוב שפתי קל והבנתו מצויינת לגילו.
    בזמן האחרון אני מרגישה שהוא מתוסכל יותר ויותר. הרבה פעמים מגיב בצעקות, לפעמים אם לא מבינים אותו ולרוב אם לוקחים לו משהו שרוצה או מציקים לו (אח שלו). לאחרונה באמת שקשה לי עם הצעקות האלה . אני זוכרת שאח שלו בשלב הטרום דיבור, בסביבות גיל 11 חודשים צעק ככה איזה חודשיים . ..
    אני מתכננת להתחיל טיפול בהקדם אצל קלינאית.

האם יש משהו שאני יכולה לעשות עד הטיפול ע"מ לשפר את התקדמותו?
    האם עניין הצעקות נורמלי(יכול להסביר את תיסכוליו מכך שאינו מצליח לבטא את עצמו?) או שיש לבדוק את זה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בדיבור

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

חן לדרר
    05/04/2009

קרן שלום
    נשמע שאתם עושים רבות כדי לתת דגם טוב וחזרתי. מבחינת הצעקות יתכן שזה נובע מתסכול אך גם צריך לזכור שסביב גיל שנתיים מתחיל אצל רוב הילדים מאבק לעצמאות המלווה לעיתים בצעקות וכעס.
    כן חשוב לבצע בדיקת שמיעה וכמובן לפנות לקלינאית תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בהיגוי
    רחלי
    30/03/2009

בני בן 3 ו-5 חודשים. לא מדבר ברור. כאילו האף שלו סתום כל הזמן. אמרו לי שיש לו פוליפים. האם ניתן לטפל בדיבור שלו גם אם לא אבצע ניתוח לפוליפים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בהיגוי

הוספת תגובה

• בעיה בהיגוי

חן לדרר
    31/03/2009

רחלי שלום
    כאשר יש שקדים ו/או שקד שלישי מוגדל בחלק מהמקרים הם גורמים לחסימה חלקית במעבר האוויר לאף ואז נשמעים כאילו האף סתום (הוא באמת סתום אך באזור הפה ולא באף עצמו) במקרים אלו טיפול דיבור לא יעזור מאחר ויש חסימה פיזית. כדי לדעת אם זו הסיבה יש לעבור ברור של רופא א.א.ג ובמידה ועדיין יש התלבטות הוא יפנה אותכם גם לאבחון קלינאית תקשורת. כמובן במידה ויש שיבושים נספים (כגון הגאים שנהגים בצורה משובשת) חשוב לעבור גם אבחון קלינאית תקשורת ובדיקת שמיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 1.8 לא מדבר
    רועי
    29/03/2009

שלום,ילדנו אומר רק אבא, אבא בא,את זה,וזהו.חוץ מזה הוא ממלמל ומוציא גיבריש.
    אנחנו מדברים בלי הפסק איתו,חוזרים על כל מילה עשרות פעמים ו,,, נאדה.אני אומר לו "תגיד אימא" והוא עונה ב "אבא" , מה עושים?הרופא ההתפתחותי טוען שאין מה לצפות עד גיל שנתיים ליותר מ 10 מילים,מה תגובתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 1.8 לא מדבר

הוספת תגובה

• לא מדבר

ענת תבור
    29/03/2009

רועי שלום,
    מבחינה התפתחותית אוצר המילים של ילד אמור להתפתח ולגדול עד כמה עשרות מילים בגיל הזה, כאשר לקראת גיל שנתיים מצופה לשמוע מילד צירופי מילים ראשונים.
    חשוב שתשאלו את עצמכם: עד כמה ילדכם מבין את הנאמר לו ומגיב בהתאם?
    ודבר נוסף: מומלץ לבצע בדיקת שמיעה כדי לוודא כי בנכם שומע היטב.
    אני כן ממליצה לפנות בשלב זה ליעוץ אצל קלינאי/ת תקשורת, שתוכל להנחות אתכם בכדי לעזור לילדכם לפתח דיבור בהתאם לגילו.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלוש ולא מדברת ברור
    שגיא
    28/03/2009

שלום לכולם!
    אני חי עם אשה וילדה בת שלוש (עוד חודש) שהיו לה נוזלים באוזניים עד גיל מאוחר ולכן לא שמעה אותנו ולא הצליחה ללמוד לדבר ברור ומלא (כמובן בהתאם לגיל). כיום הנוזלים יובשו על ידי תרופות הומאופתיות ותרופות טבעיות אחרות, אך היא עדיין לא מצליחה לדבר ברור, אולי כי כך היא התרגלה. היא הולכת לראות קלינאית תקשורת בקרוב, אך הייתי שמח לשמוע על עוד מקצועות שמטפלים בזה, גם אם לא באופן ישיר אלא רק תומכים בתהליך, כמו ריפוי בעיסוק, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, ושאר טיפולים ומטפלים שתוכלו לחשוב עליהם. אנחנו ממש רוצים לפתור את זה כבר, הילדה המתוקה הזאת היא מאוד שמחה ומלאת אנרגיה אבל גם מתוסכלת מחוסר היכולת לתקשר עם בני גילה.
    מודה לכם מאוד ומחכה לתשובותיכם

שגיא

לקביעת תור
    סגירה
    בת שלוש ולא מדברת ברור

הוספת תגובה

• דיבור ברור

חן לדרר
    28/03/2009

שגיא שלום
    בבעית דיבור מטפלות קלנאיות תקשורת ולכן פניתם לגורם המתאים
    הפניה למקצועות נוספים צמתבצעת במידה ויש בעיות נוספות. לדוגמא אם אתם חושדים בקושי כלשהו במוטוריקה של הגוף עליכם לפנות לריפוי בעיסוק. אם ישנם קשיים רגשיים פונים לפסיכולוג.
    כאשר תגיעו לאבחון קלינאית התקשורת היא תוכל לשקול יחד איתכם את הצורך במעורבות גורמים מטפלים נוספים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי דרך הדיבור
    חסוי
    26/03/2009

שלום, קראתי כאן הרבה בפורום וגם שאלתי כמה שאלות,
    ןבחלק מההודעות קראתי על הפנוזה וכדורים.
    השאלה שלי האם אפשר לשנות את הדיבר באותיות ס' צ' ש' בהיפנוזה או בדרך אחרת,
    חוץ מאימון קשה עם קלינאית תקשורת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי דרך הדיבור

הוספת תגובה

• טיפול היגוי

ענת תבור
    27/03/2009

שלום,
    על מנת ללמוד להגות נכון את הצלילים בדיבור - ניתן לעשות זאת רק על ידי תרגול ואימון על מנת לשנות הרגלים. אין שום פתרונות קסם בעניין זה....
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת vml לבעיית דיספרקסיה
    שרית
    26/03/2009

אני אמא לילד בן שלוש שנאמר לי שיש לו בעיית דיספרקסיה ורציתי לדעת האם אתן ממליצות לעבוד בשיטה זו

לקביעת תור
    סגירה
    שיטת vml לבעיית דיספרקסיה

הוספת תגובה

• טיפול בדיספרקסיה

ענת תבור
    27/03/2009

שלום,
    VML זו שיטה שפותחה ע"י פיזיוטרפיסט ועובדת על ההיגוי באופן אינטנסיבי.
    בשיטה זו, כמו כל שיטה או דרך עבודה יש הצלחות ויש גם לא והיא תלויה בהתאמתה לילד.
    איני יכולה להמליץ עליה כשיטה מועדפת על-פני טיפול מתאים ע"י קלינאי/ת תקשורת.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייב טיפול
    אלמוג
    25/03/2009

שלום.. גם אני סובל מגמגום ואני רוצה שיטה לטפל בכך בלי היפנוזה או כדורים

תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    חייב טיפול

הוספת תגובה

• טיפול בגמגום

ענת תבור
    25/03/2009

בכדי לטפל בגמגום בשיטות ה"רגילות" יש לפנות לאבחון אצל קלינאי/ת תקשורת - דרך רופא המשפחה או באופן ישיר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום - ילד בן שנתיים - דובר שתי שפ
    זהבית
    25/03/2009

שלום רב
    הפניה היא בנוגע לבני, איליי, בן שנתיים וחצי.
    אנחנו מתגוררים בניגריה ואיליי, אמנם נולד בישראל, אבל נמצא איתנו בניגריה מאז גיל 6 שבועות.
    הסביבה שלו דוברת אנגלית (המטפלות שלו, הנהג, הגן, חברים). רק בתי בת השמונה ובעלי מקפידים לדבר איתו עברית.
    בתחילה גם אני דיברתי איתו רק עברית אבל לאחר שראיתי שהוא מדבר איתי באנגלית, עברתי גם אני לדבר איתו באנגלית מתוך הידיעה שעברית הוא ילמד בסופו של דבר וחבל לבזבז יתרון כזה של למידת אנגלית.
    בחודש האחרון איליי התחיל לגמגם. המילה הראשונה ממש "נתקעת" לו לכמה שניות. אחרי שהוא מצליח לומר אותה אז הוא יכול לומר את כל המשפט בלי הפרעות. הגננת שלו גם דיברה איתי על הבעיה וביקשתי ממנה להתעלם מזה ולא לנסות לתקן או להשלים אותו.
    חשוב לציין שכל חצי שנה אנחנו נוסעים לחופשה בישראל שאורכת בין חודש לחודשיים ובחופשות האלה כמובן שהשפה העברית היא הדומיננטית.
    כמו כן, הוא לא מליח לומר את האות "R" ובמרומה הוא אומר את האות "Y".
    האם הדבר הוא נורמלי? האם יש צורך באיזשהו אבחון או טיפול?

אני מגיעה עכשיו לחופשה בארץ מה-5.4 עד ה-19.4.

תודה מראש
    זהבית

הוספת תגובה

• איליי בן שנתיים

ז'קלין סקרן מנסור
    25/03/2009

שלום זהבית
    לפי דיווחך , כנראה לאיליי ישנו חוסר שטף התפתחותי , הנחשב נורמלי במהלך התפתחות השפה. עשית נכון כאשר ביקשת מהגננת לא להגיב לכך. תבקשי מהסביבה לא להגיב ושיתייחסו לתוכן הדברים שהוא מספר.
    בקשר להיגוי ה/ר/ בעברית - עדיין תקין לגיל .
    אין צורך באבחון כעת
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש/ה קלינאי/ית תקשורת
    טליה
    19/03/2009

ליחידה הקהילתית להתפתחות הילד, גוף שאינו למטרות רווח, דרושה קלינאית תקשורת. במעלה אדומים. ימים ושעות גמישים. צוות אוהב, משקיע ומסור. קו,ח ניתן לשלוח לפקס:025901506

לקביעת תור
    סגירה
    דרוש/ה קלינאי/ית תקשורת

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת

חן לדרר
    19/03/2009

זהו אינו המקום לפרסום שכאלו מאחר והאתר נותן מענה לקהל הרחב. מודעות עבודה יש לפרסם באתר קלינאיות התקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי
    יעלי
    18/03/2009

ילדה בת שנתיים וחודשיים שדיברה מדהים ומוקדם מן הרגיל עם אוצר מילים קמה בבוקר ומתחילה לגמגם . היא כן מבינה שמשהו קורה היא שמה את הידיים על הפה וכאילו רוצה לדבר ונתקעות לה המילים . מה יכול לגרום לתופעה שכזאת שנמשכת כבר שבוע ומבהילה ומדאיגה מאוד . אנו משתדלים לא להגיב ולנהוג כרגיל. מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום פתאומי

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי

חן לדרר
    19/03/2009

יעלי שלום בגילאי 2-3 הופעה של חוסר שטף הינה אופינית וחלק מההתפתחות. לרוב הילד אינו מודע לכך ואם מודע לכך זה בד"כ נובע מתגובת הסביבה. חשוב מאוד לא להתייחס לכך , להמשיך לדרוש מבחינה התנהגותית כרגיל. מבחינה שפתית מולץ בתקופות כאלו למעט בשאלות כך שביתכם תוכל להחליט מתי ויזמת שיחה ומתי לא וכן לפנות אליה בדיבור מעט איטי ורגוע (אך לא לבקש ממנה לשנות את דיבורה)
    דברים נוספים שעוזרים הינם שירים ודיקלומים בהם אין גמגום
    זה ברור שכהורה מאוד קשה לראות את ההתקעות הזו אך חשוב לזכור שככל שתהיו יותר רגועים וסבלניים תעזרו למנוע החמרה בנושא
    התופעה בד"כ נעלמת בתוך כחודש, אם היא לא תעבור אז פנו לאבחון קלינאית תקשורת
    תוכלו להכנס גם לאתר אמב"י שם יש חוברת הדרכה מפורטת להורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה