פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 3
    אפרת
    04/11/2009

ילדי בן השלוש מטופל אצל קלינאית תקשורת תקופה של 5 חודשים עקב קיצור מילים .
    בזמן האחרון הוא גם מגמגם במילה הראשונה(חוזר על ההברה הראשונה מספר גדול של פעמים)
    כאילו הוא נתקע במילה.
    ונראה כאילו הוא במצוקה עד שהמילה יוצאת מהפה.

המצב הזה הוא למעלה מחודש.
    מה לעשות?
    יכול להיות שזהו שלה התפתחותי?
    או שהוא ברגרסיה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3

הוספת תגובה

• חוסר שטף

ענת תבור
    04/11/2009

אפרת שלום,
    לפי תיאורך נשמע שהחל להופיע בדיבורו חוסר שטף, שאופייני מאד לגילאים אלו.
    לקבלת הסבר מפורט - ראי בתשובות לשאלות שכיחות בפורום זה.
    הדבר הטוב ביותר הוא כמובן להתייעץ עם הקלינאית המטפלת שתוכל להסביר לכם את התופעה ולעזור לו ולכם להתמודד עימה.
    ניתן גם להתלבט יחד לגבי המשך הטיפול במובנות הדיבור, לפעמים הפסקה מטיפול הממוקד ב"איך" מדברים יכול להפחית את חוסר השטף, ולחזור לטיפול כשיגדל מעט.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    ד
    30/10/2009

סליחה מראש על האורך:אני פניתי מיוזמתי לאבחון כי הרגשתי שיש בעיית דיבור אך מאז"העינינים הסתבכו" אפרט בהמשך..קצת רקע:בני ילד חייכן ונבון הולך לגן מינקות,אוכל סביר,יושן טוב,חברותי אוהב לשחק עם ילדים,אוהב סיפורים,טלויזיה וכדומה
    החל לזחול,ללכת ולדבר מאוחר יחסית לבני גילו.
    בגן מרוצים מתפקודו מבחינת המוטוריקה העדינה והגסה וההשתתפות בריכוז ובחצר.
    מבקשת מאד את חוו"ד לגבי האבחון שבני עבר בהתפתחות הילד ועד כמה חמור או שלא..מקווה..
    תמצית:ילד חברותי וחייכן,גילה עינין במשחקים שהוצגו לו אך הפגין קושי ביכולת להתמודד במטלה אחת לאורך זמן נצפתה מידה של תנועתיות ולאחר 25 דקות לא היה מסוגל לשבת ליד השולחן.יש לציין שהגיע בשעת צהריים-שעת מנוחתו בגן.
    קשר העין מעט ירוד והתקבל רושם לקושי במוטוריקה העדינה וסרבול מוטורי
    בעל אוצר מילים הבנתי תקין לגילו,יכולת עיבוד הוראות תקינה,הצליח לבצע הוראות המתייחסות לחלק משלם,לקשר מרחבי ולמבצע פעולה ומקבל פעולה.נראה לעיתים קושי להבין מילות שאלה ספציפיות.

נראתה הפנמה טובה של מידע מילולי מתוך סיפור שהוקרא לו ומתוך סיפור שהכיר.

הבעת שפה:קיים עיכוב של חצי שנה.אורך מבעים קצר יחסית והמבעים לעיתים טלגרפיים.לא תמיד נשמע שימוש יצרתי בכל זמני הפועל והילד מרבה להשתמש בצורה הגדועה של הפועל.הילד מתקשה לנהל שיחה סביב נושא אחד וכמעט שלא ניתן לנהל דו שיח.

מבחינת מובנות:קיימת הנמכה על רקע תהליכים פונטיים מפשטי דיבור המתאימים לגיל שפתי של שנתיים(ילדי היה השבוע בן שלוש)מדובר בתהליכים של השמטת עיצור תחילי והשמטת הברות בלתי מוטמעות במילה המכילה יותר משתי הברות והפחתת צרורות

המלצותטיפול שפתי לשיפור המובנות

הקניית חוקים מורפו סינתקטיים וחוקים תחבירים ושיפור מיומנות שיח בסיסיות

כמו כן מומלץ אבחון של ריפוי בעיסוק והערכה פסיכולוגית.

שאלותי:למה פסיכולוג?הילד היה עייף ורעב.היו שם מיליון משחקים מגרים וחדשים ברור שיעדיף אותם על פנייה..מבחינת מוטוריקה יש מקום מועט לשיפור ואנו עובדים איתו יום יום.הילד מצייר עיגולים,גוזר,מדביק,משחיל..באופניים הוא לא מעוניין לרכב..ולאחר דוח זה כל סירוב שלו מלחיץ אותי

לגבי הדיבור יש מקום לשיפור?מה ניתן לעשות בבית כדי לשפר? התור רק בעוד שנה.ביינתים אפנה לפרטי איך ניתן לשפר הבנה ויכולת לנהל דו שיח?לילד לא תמיד מתחשק לשבת איתי ולהקשיב וזה מלחיץ אותי יותר הוא קם מהכיסא המון למרות הפצרותי שישב(יש לציין שממשיך בפעילות אך בעמידה)כמו כן תוך כדי משחק אני אומרת לו את המילה הנכונה למשל ס-גול ולא ע-גול אך לא תמיד בא לו לחזור אחרי מה עוד אפשר לעשות?האם יש תקווה כרגע הכל נראה לי חמור ואני כועסת על עצמי שלא ייחסתי לזה יותר חשיבות אך מצד שני הוא נראה לי כ"כ קטן..
    האם העובדה שהחל לדבר מאד מאד מאוחר יכולה ליהות הסיבהלעיכוב
    האם יש קשר ללידת הוואקום שעברתי איתו?
    שמיעה תקינה-נבדקה

אשמח שתאירי את שאלותי

תודה רבה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין שהילד בן שלוש בדיוק

ד
    30/10/2009

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות

חן לדרר
    30/10/2009

שלום רב
    אנסה לענות על שאלותיך העיקריות יחד עם זאת , לאור זאת שהדו"ח שקיבלת כלכך מדאיג אותך היתי מציעה לך לקבוע פגישה נוספת עם המאבחנת שבה תוכלו לעבור על הדו"ח ולקבל הסברים והדרכה לגבי עידוד השפה בבית.
    באופן כללי כאשר ילד בן 3 מראה איחור בתחום אחד בהתפתחות (שפה במקרה זה) עדיף שיעבור אבחןו מקיף התפתחותי כדי לשלול קושי נרחב יותר ולכן אבחון פסיכולוגי וריפוי בעיסוק הינם די רוטיניים. אבחון פסיכולוגי בודק את ההתפתחות הרגשית שלעיתים מאחרת בדיוק כמו ששפה יכולה לאחר. בכל מקרה גם אם הקשיים בתחומים אלו לא מורגשים בבית ובגן עדיף לעשות אבחןו ולשלול אותם מאחר ובמסגרת רבת ילדים כמו גן לא תמיד מבחינים בכל הקשיים והורים אינם אנשי מקצוע (וטוב שכך כי בבית צריך להיות כיף)
    לגבי שפה כמובן שאפשר לשפר וחשוב להתחיל טיפול, שנה נשמע לי תור קצת ארוך וכדאי שתבדקי אולי התפתחות הילד עובדים עם מכוני הסדר חיצוניים שבהם התור קצר יותר
    ומה עושים בבית: דבר ראשןו ממשיכים להנות מהילד ולתת לו להיות הוא. לא כדאי להתחיל לחוץ עליו מכל הכיונים - קשב, ריכוז , דיבור וכו' כי צריך לעשות זאת באופן נכון, מותאם והדרגתי חכו עד שיעבור את כל הברורים ויתחיל טיפול ואז תקבלו הדרכה.
    בתחום השפה לא מומלץ לבקש ממנו להגיד או לחזור אליך כי זה מתסכל ולרוב לא עוזר מספיק. בד"כ אנו שמים דגש על מתן דגם טוב כך שכאשר ילדך משבש מילה חיזרי עליה כחלק מהשיחה בצורה מדוית ואף הרחיבי טיפה את המבע שלו. למשל אמר 'פאח ככול > עני לו 'נכון זה פרח כחול ויפה'
    חשוב לנסות להבינו ככל האפשר כדי לא גרום לתסכול.
    לגבי ניהול שיחה - הדרך הטובה ביותר ללמדו זאת הינה להתחיל ממתן דגם לשיחה קצרה - למשל כשחוזר מהגן לספר לו משהו קטן וקצר על מה שעשית היום כדי שיקבל דגם. לשאול אותו שאלות קצרות וממוקדות ולנסות להשתמש הרבה במשפטי חיווי ואחריהם רווח המאפשר לו לענות אם יוכל וירצה. למשל בעת התבוננות בספר אפשר להפוך דף ולהגיד 'איזה יופי' ולחכות. אם לא מגיב להגיד משהו על הדף 'איזו פרה גדולה' ושוב לחכות. הרעיון או לאפשר לו להיות שותף בשיחה שאינה חקירה (שאלה-תשובה) אך גם אם אינו משתתף אז הוא קשוב ומקבל דגם
    ולגבי שאלתך האחרונה לגבי סיבות: ברוב המקרים אין סיבה ברורה, לידת וואקום לרוב אינה גורמת לאיחורים התפתחותיים והעובדה שבנך איחר ברכישת הדיבור איננה הסיבה אלא חלק מהמצב הנוכחי
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לטפל בליקוי בדיבור
    נועה
    28/10/2009

אצל בחור בן 23? בילדותו סירב לשתף פעולה וללכת לקלינאית תקשורת, לפני שנתיים היה ניסיון נוסף שהתפוגג. אני פשוט רוצה לקחת את הבן שלי לידיים כי זה לא ייתכן שאני מדברת איתו ולא מבינה בכלל מה הוא אומר? אני ממש עושה הבנת הנקרא. שומעת מילה פה, מילה שם ומחברת למשפט שיכול להיות שהוא התכוון לומר. נוסף לכל הוא החליט ללמוד תקשורת, אבל אני לא מבינה את ההחלטה הזו? איך הוא ידבר בטלפון עם אנשים? איך הוא יראיין אנשים פנים מול פנים? מצד אחד אני מעריכה את ההחלטה שלו, אבל מצד שני אני חושבת שהוא ממשיך להתכחש לבעיה שלו ולא להיות מודע אליה.
    הוא לא מגמגם, אבל יש לו הפרעה קשה בדיבור לדעתי.
    אנחנו מתגוררים במרכז. הילד גר אצל אביו. אנחנו גרושים.
    תודה.

הוספת תגובה

• טפול בגיל 23

ז'קלין סקרן מנסור
    28/10/2009

שלום נועה

אנו מבינים את הקושי שאת מציגה , אך מאוד חשוב בגיל כזה שלבחור תהיה מוטיבציה לשינוי .
    אם הוא לא יהיה משוכנע בטיפול , לא נראה שיהיה יעיל " לקחת אותו לטיפול !".

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום חוזר אצל בן שנתיים ושמונה חוד
    שרונה
    26/10/2009

שלום רב,
    בני בן שנתיים ושמונה חודשים. התפתחות השפה הופיעה אצלו בגיל מוקדם מאד והוא ילד מאד וורבלי , אפשר לשוחח עימו על כל דבר והוא בונה משפטים מורכבים בצורה מאד ברורה.

לפני כשלושה חודשים החל אצלו גמגום, פעלנו לפי כל ההמלצות ואכן הגמגום נעלם כעבור שבוע.
    אולם, לפני מספר ימים הוא החל לגמגם שוב.
    ההדרדרות חלה בצורה הדרגתית, כאשר החל רק כשהוא ניסה לומר משפט מורכב, אולם כל יום חלה החמרה עד שהיום הוא מגמגם בכל מילה שיוצאת לו מהפה.

ברצוני לשאול האם תופעה של גמגום חוזר היא שכיחה? והאם יש צורך לקחת אותו כבר עכשיו לאבחון קלינאית תקשורת או להמתין ?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• גמגום חוזר

חן לדרר
    26/10/2009

שרונה שלום
    חוסר שטף התפתחותי יכול להופיע יותר מפעם אחת. המשיכו להשתמש בכל ההמלצות (תוכלי לקרוא פרוט ב'שאלות נפוצות').
    מומלץ לפנות לאבחון במקרים הבאים:
    אם זה לא עובר תוך חודש
    אם מתחיל להופיע תסכול מצד בינכם
    אם התופעה עוברת אך חוזרת עוד פעם בתקופה הקרובה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש קלינאי לטיפול במבטא.
    אבי
    25/10/2009

שמי אבי, אני בן 26 מאזור המרכז.
    כיום עובד כעו"ד.
    היות ובביתי הורי דיברו את השפה הפרסית, אני גם מטבע הדברים הרביתי לדבר בשפה הפרסית, ולכן נדבק לי מבטא מוזר שבא לידי ביטוי בעיקר בהיגוי האות רייש.
    בגלל שהעירו לי על המבטא כל הסובבים אותי, נוצר לי בראש איזשהו כשל פסיכולוגי להתבטא כראוי ואני מדבר תמיד עם איזושהי חרדה שגורמת לי למבטא איום ונורא. יש כאלה שחושבים שאני בוכרי, יש כאלה שחושבים שאני ערבי.... המראה החיצוני שלי מעולה אולם בכל פעם שאני פותח את הפה המבטא שלי פוגם בי.
    כפי שניתן לראות נוצרו לי בעיות פסיכולוגיות קשות כתוצאה מהמבטא....
    הבעיה העיקרית שלי היא כאשר אני מדבר עם בחורות שם פתאום גובר המבטא.

אני אובד עצות! ניסיתי כל מיני דרכים אך שום דבר לא עזר.

האם מישהו יכול לעזור לי?

הוספת תגובה

• מבטא

ז'קלין סקרן מנסור
    25/10/2009

שלום אבי
    טיפול במבטא ובהגאים מסוימים כמו /ר/ בגיל שלך יכול להצליח אך יהיה צורך בהרבה תרגול ע"פ הנחיות מפורטות שינתנו לך . בעבר טופלו מצבים כאלה , כאמור דרשו המון מוטיבציה לשינוי ותרגול .
    לכן גש קודם לאבחון ע"י קלינאי תקשורת ובאבחון יבררו אלו מרכיבים בדיבור הם "שיוצרים " את המבטא , כלומר שהם שונים בין פרסית ועברית ולאחר מכן יוחלט על הטיפול.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון מבטא

ענת תבור
    25/10/2009

אבי שלום,
    קלינאי/ת תקשורת ת/יוכל לנסות לעזור לך לשפר את המבטא. צריך לקחת בחשבון שקשה מאד לשנות הרגלים לאחר שנים רבות, ודבר זה מצריך תרגול רב ותשומת לב רבה במהלך הדיבור.
    מאידך, לדעתי מבטא זה אחד מהדברים שעושים בן-אדם מעניין, מיוחד ומסקרן, והכל שאלה של איך אתה מרגיש עם עצמך ומה אתה משדר. גאווה במי שאתה ושידור של בטחון עצמי - הם אלה שודאי ימשכו את הבחורות דווקא אליך!

בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מגמגם
    לולי
    24/10/2009

בני בן 4 מגמגם, קלינאית שביקרנו אצלה לפני שנה אמרה שזה התפתחותי והדריכה אותנו איך לנהוג עמו. היום החלו להופיע טיקים הוא מושך כתפיים ומסובב את הראש, כאילו משהו מפריע לו בצואר. פשטתי לו את החולצה כי חשבתי שהיא מפריעה לו, אבל זה ממשיך כשעושה זאת מסובב את הלשון הצידה. ה-צ-י-ל-ו!!! למי עליי לפנות? לנוירולוג? לקלינאית שוב? כי כשיוצאת לו המילה הוא מפסיק עם הטיק עד התקיעות הבאה. אני מאוד מודאגת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 מגמגם

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    24/10/2009

מה שהיה נכון לפני שנה לאו דוקא נכון כיום. בד"כ חוסר שטף התפתחותי עובר תוך חודש - חודשיים ולכן גם לרוב קלינאית תמליץ על מעקב אם התופעה לא נעלמת.
    בהרבה מקרים הטיקים שאת מתארת הם אכן חלק מהגמגום ולכן מומלץ תחילה לפנות לאבחון קלינאית תקשורת עדכני.
    במידה ועולה איזושהי דאגה רפואית צריך גם להתייעץ עם רופא המשפחה /ילדים
    המלצות לתגובה מועדפת בבית למצב תוכלי לקרוא בשאלות נפוצות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות השפה גיל שנה ושמונה
    קרן
    18/10/2009

שלום רב,
    בני הקטן בן שנה ושמונה חודשים מתפתח מאוד יפה לגילו מבחינה מוטורית, אבל מבחינת השפה יש קושי. הילד אומר מקסימום 5 מילים וגם בהם לא משתמש בתדירות גבוהה. הוא מבין כל מה שאומרים לו ומתקשר עימנו אבל דרך צעקות והצבעה על מה שהוא רוצה. לאחרונה התחיל להגיד את המילה בקבוק אך הוא הוגה אותה בצורה די מוזרה כאילו קשה לו לבטא את האות ב', המילים שהוא אומר הן: אהמא (אמא), עידההה (עידן אחיו הבכור),פרפר, ובוקבוק(בקבוק).
    האם בגיל זה עליי לדאוג?, האם יש לכן טיפים בשבילי כיצד אוכל לעזור לו לפתח את השפה??
    ברצוני לציין שבעלי ע"פ מה שנאמר לנו התחיל לדבר בגיל 3, האם יש קשר תורשתי לכך?

תודה

הוספת תגובה

• עיכוב בהתפתחות השפה

ענת תבור
    18/10/2009

קרן שלום,
    על פי מה שאת מתארת, אכן נראה שיש עיכוב ספציפי בהתפתחות הבעת השפה. יתכן ויש קשר להתפתחות הדיבור המאוחרת של האב ויתכן ולא. הייתי ממליצה דבר ראשון לוודא ששמיעתו תקינה (פנייה לרופא ילדים או א.א.ג.).
    בנוסף, מומלץ לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת לצורך התרשמות / הדרכה / או טיפול במידת הצורך. התערבות בגיל בצעיר מונעת תסכול וקשיים נלווים שיכולים להיווצר בעקבות החסר בדיבור והיכולת של הילד להביע את עצמו.
    לגבי הגיית המילים - המילים הראשונות מאופיינות בהיגוי פשוט יחסית ולא מדוייק. ברגע שיתנסה יותר בדיבור ובמגוון גדול יותר של מילים עם צלילים שונים ומבנה שונה - גם יכולת זו אמורה להשתפר בד-בבד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

ז'קלין סקרן מנסור
    20/10/2009

הי קרן
    בנוסף לתגובה לעיל
    בקשר לטיפים :
    1-מאוד חשוב בגיל זה לנסות ולהבין כמה שאפשר מה שהילד מנסה להביע ולתת פרושים מילוליים , כלוצר כאשר צועק ומצביע לכיון הארון של הבמבה - להגיד לו " אה אתה רוצה במבה " ולהדגיש את המלה "במבה " וכך הלאה.
    2- לילדים קל לחקות מילים קצרות ודומות מבחינת ההברות לכן כדאי להגיד בנוסף למלה עוד צליל מאפיין למשל " הנה אוטו טוט טוט או ביפ ביפ " או הנה חתול מיאו " . יכול להיות שבנך אומר הפקות כאלו אך את לא ציינת אותם? כי הן לא נחשבות למילים !. מבחינת ההתפתחות הן כן נחשבות התחלה של מילים כי הילד מפיק את הצליל המסוים תמיד כאשר החפץ מופיע לכן כדאי לעודד את ההפקות מסוג זה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין פוליפים לדיבור
    שרון
    16/10/2009

שלום, בתי בת 4 וחצי, ואובחנה אצל קלינאית תקשורת לפני תחילת טיפול.
    הדיבור שלה אינו מובן אפילו לנו (כ-50% מכל מה שהיא אומרת!!).
    מתקשה לבטא ס' ופ' רפוייה, ודיבורה מתנגן ומאנפף באופן יוצא דופן. במקביל נבדקה אצל רופא א.א.ג מאחר ונושמת בעיקר דרך הפה (ולאחיה הבכור היסטוריה של שקדים מוגדלים שהוסרו).
    הרופא החליט שמצבה אינו מצדיק ניתוח פוליפים. אבל אני נותרתי בתחושת בטן חזקה שיש משמעות רבה לחסימה של הפוליפים (המוגדלים, לכל הדעות) בהגיית הצלילים החסרים לה.
    האם יכול להיות שניתוח פוליפים ישפר גם את בעית הדיבור הספציפית הזו?
    האם ידוע על מקרים דומים שנפתרו "באורח פלא" ע"י ניתוח פוליפים?
    (מאד חוששת להיות הדוחפת לניתוח, למרות שבטוחה שבסבב חוות דעת אקבל דעות נוספות שיתמכו בניתוח).

לקביעת תור
    סגירה
    קשר בין פוליפים לדיבור

הוספת תגובה

• אדנואיד מוגדל ודיבור

ענת תבור
    17/10/2009

שרון שלום,

לגבי ההחלטה לניתוח - מאחר וכנראה אין חסימה מלאה של מעבר אוויר לפה - רופא א.א.ג. לא תמך בניתוח. במידה ואכן יש חסימה כזו - הדיבור שישמע הוא בד"כ דומה לדיבור מנוזל (אנפוף סגור). בעקבות ניתוחים לעיתים נראה דווקא מצב הפוך - של הופעת דיבור בגוון אפי (אנפוף פתוח) כי לאחר הסרת האדנואיד - אין סגירה מספיק טובה של החייך והאוויר בורח לכיוון האף.

בכל מקרה, אם אינך בטוחה בחוו"ד הרופא - תוכלי להתייעץ עם רופא מומחה לתפקודי חייך, ולשאול אותו גם מהן יכולות להיות ההשלכות של ניתוח כזה לביתך.

כדאי לקחת בחשבון שגם אם ניתוח אכן יפתור את בעיית האנפוף - הוא לא יפתור את בעיות ההגייה, עליהן יש לעבוד בכל מקרה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת ה 3
    דנה
    14/10/2009

ברצוני לשאול שאלה יש לי בת (בת 3 ) ולפני חודשיים החלה לגמגם
    כעבור כחודש עבר לה הגמגם וחזרה לדבר רגיל
    היום חזר לה הבעיה והיא בקושי מצליחה להוציא מילה מהפה , היא נהיית אדומה ומתאיישת
    מלדבר , יש לציין שהיא הייתה מדברת חלק ויפה מאוד מגיל שנה וחצי
    בנוסף לכך ביומים האחרונים היא בוכה שאני לוקחת אותה לגן ואומרת לא רוצה גן
    מה עלי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת ה 3

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    14/10/2009

תשובה מפורטת לגבי גמגום בגיל הזה תוכלי לקרוא בשאלות נפוצותץ
    לאור המצוקה שאת מתארת רצוי לפנות לאבחון קלינאית תקשורת, במקביל להשתמש בהצעות שתקראי ב'שאלות נפוצות' כדי להפחית את המתח.
    לגבי הגן כדאי לברר מה מפריע לה שם כי זה לאו דוקא קשור לגמגום והכי חשוב להתיעץ עם הגננת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה3
    הדס
    12/10/2009

שלום רב שמחתי לקבל את תגובתך המהירה
    ברוצני להוסיף שבני אינו ניגמל עדיין מטיטולים ואיני יודעת איך לגמול אותו אשמח לקבל הסבר בנושא
    כשבני עושה קיבה בטיטול כשאין משגיח מכניס את ידו ומורח לי בכל מקום את הקיבה האם זה נורמלי ?
    ומה עלי לעשות בנושא זה ?ואיך עלי להגיב ?
    אציין רק שהוא בני הבכור יש לי עוד 2 תינוקות
    וכמו שכתבתי לך אתמול אינו מדבר מתקשר בתנועות אומר כ 3 מילים מסרב לחזור על מילים
    צופה המון בטלביזיה נמצא בגן שפתי תודה מראש הדס

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן ה3

הוספת תגובה

• גמילה

חן לדרר
    12/10/2009

הדס שלום
    מתאורך לבנך אחור התפתחותי המתבטא בכמה תחומים, לעיתים כאשר השפ ותחומים אחרים מאחרים גם מאפינים התפתחותיים אחרים מאחרים. כלומר ילד שמדבר כמו בן שנתיים, הולך כמו בן שנתיים וכדומה גם לא יהיה גמול.
    לכן ראשית התיעצי עם צוות הגן האם גילו ההתפתחותי של בנך אכן מאפשר לו להגמל. שנית במידה וכן מומלץ להתיעץ עם הפסיכולוגית של הגן לגבי הגמילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן ה3 אינו מדבר אלא בפנטומימה
    הדס
    12/10/2009

שלום רב אני אמא לילד בן 3.5 אומר מילים בודדת כמו כן לא שם של אביו ואחיו וזהו .
    מדבר לרוב בפנטומימה נימצא בגן שפתי עבר איבחון אצל קלינאי תיקשורת .
    ואני לא רואה שום שיפור.האם יש דרך נוספת לעזור לבני לדבר.בתודה מראש אמא מודאגת ...
    אצפה לתשובה במהרה
    ברצוני להוסיף...שבאיבחון נקבע שהוא בסדר וישתפר עם הזמן.
    שאלתי היא לאחר כמה זמן הילד יתחיל לדבר ומה ניתן עוד לעשות בעניין זה .
    איני יודעת לאן ליפנות ומה עליי לעשות ....ושוב תודה!

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

חן לדרר
    12/10/2009

הדס שלום
    מתאורך מבחינה טיפולית אתם עושים את מה שצריך מאחר וגן שפתי מאפשר תרגול וטיפול רב
    לגבי מתי ידבר לא ניתן לדעת זה מאד שונה מילד לילד, הקלינאית המטפלת יכולה לתת הערכה זהירה לגבי קצב ההתקדמות ולכן חשוב לשאול אותה.
    עזרה נוספת ניתן לתת ע"י שמוש בבית בטכניקות שמשתמשים בטיפול. חשוב שתקבלו הרדכה וכך תוכלו בבית לתת דגם שפתי טוב ומעודד התקדמות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בדיבור
    חסוי
    12/10/2009

שלום.. אני בן 16 וחצי ויש לי בעיה בדיבור שמורידה לי מאוד את הביטחון העצמי,אני כמעט ולא מדבר.

אומרים לי שכשאני קורא (גם בקריאה איטית מאוד ובדיבור) אני "בולע מילים" ואני מבין אותם אבל לא מצליח לתקן,יש מילים שנורא קשה לי להגיד.. כמו המילה "נוטלים" או "ספרים"..
    המילה נוטלים פשוט נתקעת בין ה ט' ל ל' ולא מבינים מה אני אומר..
    בנוסף יש לי בעייה עם האותיות ס,צ כשאני אומר אותם נוצר מין עיוות בפה כי אני וגם עם הצ' .. היא נשמעת כמו ס' אני פשוט לא יודע להגיד את האותיות האלה ויש לי בעייה איתן..

מה אני יכול לעשות כדי לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בדיבור

הוספת תגובה

• דיבור לא ברור

חן לדרר
    12/10/2009

אתה צריך לעבור אבחון קלינאית תקשורת שתראה מה הנקודות המצריכות שיפור ותציע לך טיפול מתאים
    עם מאמץ ומוטיבציה אפשר להביא להרבה שיפור לרוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקים לעזרתכם
    גליה
    11/10/2009

אנחנו גן תקשורת ברחובות מחפשים את עזרתכם במציאת קלינאית לגן תקשורת לילדים מקסימים על הרצף האוטיסטי.
    לגן כרגע אין קלינאית וההחלטה שלנו ההורים היא למצוא קלינאית בעצמנו ולשלם לה מכיסנו כמה שידרש ובלבד שהילדים יקבלו טיפול של קלינאית.
    מדובר ב8 ילדים. 2 בקרים בשבוע 6 שעות כל פעם סה"כ 12 שעות שבועיות.
    אם אתם מכירים משהי מתאימה אנא צרו קשר עם גליה 08-9452397
    אם אני לא עונה אנא השאירו הודעה.
    תודה לכל העוזרים.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקים לעזרתכם

הוספת תגובה

• קלינאית תקשורת

חן לדרר
    12/10/2009

אתר זה לא נועד לקלינאיות תקשורת אלא להורים, פרסמו מודעה באתר אגודת קלינאיות התקשורת בישראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת קלינאית תקשורת
    אורית בורוכוב
    09/10/2009

שלום רב,

מחפשת קלינאית תקשורת שעובדת עם אחת המתיאות. ומעוניינת לעבוד דרך מתי"א זבולון אשר.
    בבית ספר בקרית אתא. ובמקביל לעבוד שלוש או ארבע שעות באופן פרטי בתוך ביה"ס. אני צריכה מישהי מנוסה, אך יכולה להיות קלינאית שרק סיימה את לימודיה. חייבת לספק חשבונית כנגד תשלום.

נא לפנות לאורית למייל - [email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת קלינאית תקשורת

הוספת תגובה

• חיפוש קלינאית

ז'קלין סקרן מנסור
    10/10/2009

הי אורית
    אני מציעה לך שתשימי את ההודעה באתר של האגודה לקלינאי תקשורת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שרה
    08/10/2009

שלום,

אני אמא ערביה לתינוק חמוד בן 8 חודשים, ומעוניינת להכניס את הבן שלי לפעוטון יהודי בגלל קרבתו למקום העבודה שלי, אבל יש לי את הדילמה אם זה יפגע ביכולת הדיבור שלו בעתיד או בתפיסה של שפת האם במיוחד עכשיו בגיל קריטי זה שהוא מפתח את היכולות האלו..

אשמח מאוד לקבל יעוץ בנושא,

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חשיפה לשפה שניה

ז'קלין סקרן מנסור
    10/10/2009

שלום שרה
    הרבה ילדים נחשפים לשפות שונות במהלך רכישת השפה ללא קשיים . מה שחשוב לשמור על סביבות שונות כלומר את תמשיכי רגיל לשחק ולדבר איתו בערבית ובגן ידברו בעברית , מאוד חשוב שהוא ימשיך לשמוע ממך ומהבית את השפה. המון ילדים נחשפו כך לשתי שפות ללא בעיה ( ביפו , רמלה .... ),
    יש לשים לב בהמשך שהוא אכן מפתח שפה באופן תקין.
    ישנם ילדים שיש להם עיכוב שפתי כך שהמצב של חשיפה לשתי שפות רק מחמיר - אך זה במקרים מיוחדים.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה