פורום הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גימגום גנטי
    אנסטסיה
    20/12/2009

שלום רב!!
    אני מגמגמת מגיל קטן (4-5) ועצלי הדבר הורש גנטית-אבא שלי מגמגם. הגימגום מגביר בהרבה כאשר אני מתרגשת ואפילו יש לי אותיות מסויימות שמילים המתחילות באותיות האלה אני לא מסוגלת להוציא מהפה...
    האם יש טיפול כלשהו לבעיה שלי?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גימגום גנטי

הוספת תגובה

• גמגום

ז'קלין סקרן מנסור
    20/12/2009

שלום אנסטסיה

לא ברור לי מה גילך ואם עברת טיפול ע"י קלינאית תקשורת .לכן אני ממליצה לך לעבור אבחון ע"י קלינאי תקשורת.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנטיקה גם מוכיחה שאפשר להבריא

עומר
    18/03/2010

אנסטסיה שלום
    יש טיפול לבעיה שלך גם אם היא גנטית למשל אצלי במשפחה יש לי דוד מגמגם שהבריא מזה
    וגם אני הייתי מגמגם והבראתי מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום גנטי שהבריא

גלית
    16/06/2010

כיצד דודך ואתה הבראתם מגמגום גנטי? בני בן ה-7 מגמגם וכן סבו מגמגם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בדיבור
    מיכל
    17/12/2009

שלום רב, הבת שלי בת שנה ו7 , אינה מדברת, אני אתחיל בזה שהיא נולדה פגית בשבוע 33 , היו לה איחורים קלים אבל השיגה את כל אבני הדרך , היום היא עושה הכל כפי גילה, הולכת מצויין, משחקת נפלא, תקשורתית מאד, מוטוריקה עדינה וגסה מצויינות, שומעת היטב (עשיתי לה BERA ׁ מאחר ונולדה פגית ) , המילים היחידות שהיא אומרת, הן : אמא , עוגה, הנה זה , הנה היא, ומחקה קולות של , כלב , פרה , נחש....וכו'......מלבד זה לא אומרת דבר...... רציתי לשאול האם זה תוצאה של פגות?? האם עליי לעשות משהו?? ולמה זה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בדיבור

הוספת תגובה

• איחור בדיבור

ענת תבור
    17/12/2009

מיכל שלום,
    ראשית, תוכלי להעזר בתשובתי לשאלה הקודמת. מעבר לכך, ביתך נמצאת בשלב החד-מילי. היא אומרת מספר מילים. גם קולות של חיות נחשבים כמילה. היא נמצאת כרגע בקצה התחתון של הנורמה והפגות עצמה דורשת התייחסות גם לגיל המתוקן.
    מעבר לזה, חשוב להיות במעקב איתה בשל הרקע ההתפתחותי. האם היא נמצאת במעקב של התפתחות הילד? שם גם יש קלינאית תקשורת שתוכל לעקוב אחר התפתחותה ולהמליץ על טיפול במידת הצורך.
    פגים, בהכללה, נמצאים בקבוצת סיכון לבעיות התפתחותיות שונות, כולל איחור בשפה ובדיבור. חשוב לעקוב ולראות האם זה רק איחור קל, מתאים לגיל המתוקן או שמא יש צורך במתן עזרה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מיכל
    17/12/2009

אנחנו לא מצאות בהתפתחות הילד מאחר והיא השיגה את כל אבני הדרך תמיד באיחור קל, אבל השיגה אותם ולכן מעולם לא הפנו אותנו....היא עושה הכל הכל כמו כל ילד בגיל שלה למעט השפה....תמיד הייתי באף התחתון של הנורמה אבל תמיד תוך חודשיים היא התגברה על הפער..... השאלה שלי האם אני צריכה ליזום טיפול?? או שאני יכולה להמשיך לעקוב לבד ולראות אם יש שיפור??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ענת תבור
    18/12/2009

לפי תיאורך, גם השפה בפער קטן בלבד. הייתי ממליצה לחכות קצת ולראות אם היא סוגרת את הפער מבחינת עלייה באוצר המילים.
    במידה ואת מודאגת, תמיד אפשר לקבוע אבחון אצל קלינאית תקשורת ולהיות במעקב אצל אדם מקצועי. עדיין לא בהכרח ימליצו על טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    18/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות דיבור - שנה וחצי
    יעל
    16/12/2009

שלום,
    בן שנה וחצי מתפתח כמצופה לגילו מבחינה מוטורית וקוגנטיבית. תקשורתי מאוד ומבין ומבצע הוראות פשוטות כמו - מתחת לספה, לך לחדר ותביא כדור וכו'.
    שאלתי היא בנוגע להפקה של המילים. הוא יודע לומר - אבא, אה- מא (לאמא), מייי (מים), אף, עייי (לעין), עץ, אמ- אמ (לאוכל), אווו( לעוד)והב ( לכלב), יה - יה ( לברווז - במקום גע - גע).
    אני מודעת שבאופן יחסי יש לו מספר מילים יפות אך אני מעט מודאגת מזה שהוא אינו ממלמל ג'יבריש, כלומר אין לו אוסף של הברות שהוא מחבר יחד ואין גיוון. למשל אינו אומר אה - טה - בה - גה וכו'. מה שראיתי שקיים אצל רוב התינוקות. חשוב לציין שגם שהיה צעיר יותר מיעט למלמל.
    יש גם מספר הברות שהייתי מצפה שידע לומר כמו - גה, טה שהן נחשבות להברות קלות יחסית. אני טועה?
    כולם סביבי חושבים שאני מצפה אולי קצת יותר מידי לגילו, אבל לא בא לי לחכות עוד שנה שאולי תעכב פיתרון של בעיה שאפשר לפתור אותה מבלי לגרום להחמרה.
    האם מה שתיארתי מצדיק בירור? האם כדאי לקחת לבדיקת שמיעה ולשלול (למרות שלדעתי שומע מצויין) ואבחון אצל קלינאי תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות דיבור - שנה וחצי

הוספת תגובה

• התפתחות הדיבור

ענת תבור
    16/12/2009

יעל שלום,
    התפתחותו השפתית של בנך כרגע בתחום הנורמה. רכישה של ההגיים השונים יכולה להתרחש בהמשך וזה עדיין תקין, אפילו שיש ילדים רבים שרוכשים צלילים אלו קודם. צריך סבלנות.
    בינתיים אפשר לחשוף אותו למילים שונות בצלילים שונים בולטים, כמו: "טו..טו" לרכבת (אם צליל זה לא קיים) או גיוון של תנועה לצליל זהה, כמו "ממי".
    בכל מקרה של חשש מומלץ לבדוק את השמיעה, בדיקה פשוטה שמורידה חששות.
    אם בחודשים הקרובים לא תראי עלייה משמעותית באוצר המילים (ולקראת גיל 1:10 עד שנתיים נצפה להופעת צירופי מילים) מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום פתאומי אצל בן 8
    אבי
    14/12/2009

בני בן ה8 התחיל לאחרונה לגמגם . זה קורה בעיקר כשהוא מדבר עם מישהו שהוא מתרגש ממנו או כשהוא מבקש משהו שנראה לו חשוב . לפעמים הוא פשוט נתקע במילה ספציפית ולא מצליח להוציאה מפיו . אנא עזרתכם - אצל מי מטפלים ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום פתאומי אצל בן 8

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    14/12/2009

עליכם לפנות לקלינאית תקשורת לאבחון.
    האם בנך מודע למצב? האם מראה תסכול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אבי
    15/12/2009

תודה על התגובה . ובאשר לשאלתך הוא מודע לעניין למרות שזה סיפור שהחל רק בשלושה שבועות אחרונים וזה לאחר מעבר דירה שייתכן שזו הסיבה לבעיה . אנחנו משתדלים לא להלחיצו כשזה קורה ולכן גם הוא צוחק כשהוא נתקע במילה כלשהיא . מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום

חן לדרר
    16/12/2009

בד"כ צחוק זה סוג של תסכול כי זה בעצם ביטוי למבוכה. מאחר ויש תגובה מצידו לכך כדאי להגיע לאבחון קלינאית תקשורת בהקדם.
    בהחלט טוב שאתם לא מלחיצים , זה מאוד חשוב לא להגיב ולא להתייחס - אלא אם כן בנכם מעלה את הנושא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה סמינריונית עיונית
    יעל
    10/12/2009

אני צריכה להגיש בזמן הקרוב נושאים/ שאלות מחקר לעבודה סמינריונית עיונית (בנושאים שפה דיבור ובליעה).

אשמח אם ידוע לכם על נושאים שנחקרו בעיקר ב10 שנים האחרונות ושנעשו עליהם

מחקרים שונים. עדיף נושאים שאין עליהם דעה ברורה במחקרים השונים (כלומר יש צדדים

לכאן ולכאן ובעקבות החקירה הספרותית יהיה ניתן להגיע למסקנה כלשהי שתענה על

שאלת המחקר).

אשמח להצעות וכן להפנייה למקורות לחיפוש מאמרים.

בברכה ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה סמינריונית עיונית

הוספת תגובה

• עבודה סמינריונית

חן לדרר
    14/12/2009

יצא לאחרונה ספר 'שפה וקוץ בה' המתיחס לכל הפרעות השפה והדיבור בלדים, את מוזמנת לחפש שם רעיונות לנושאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלינאות תקשורת
    מאיה הסגולה
    10/12/2009

היי, אני רוצה ללמוד את התחום באוניברסיטת חיפה, יש לי שאלה לאלו שלמדו שם/לומדים עדיין- את רוב החיסונים שדורשים לעשות אני כבר עשיתי בגיל ילדות וצבא , הבעיה היא שנאבד לי הפנקס חיסונים ככה שאין לי איך להוכיח את זה, האם אני אהיה חייבת לעשות אותם שוב??

לקביעת תור
    סגירה
    קלינאות תקשורת

הוספת תגובה

• לימודים

חן לדרר
    10/12/2009

אלו שאלות שאת צריכה לשאול את אוניבסיטת חיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

אימי
    26/12/2009

אני ממליצה לך לפנות ללשכת הבריאות לפי מקום מגורייך ושם יתנו לך מענה,

אחות בריאות הציבור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי דיבור
    פטר
    08/12/2009

שלום,
    בתי בת שלוש וחצי, בעלת אוצר מילים מפותח מאד.
    היא מבטאת לא נכון את האותית צ' ו- ש' (בעיקר באמצע מילה). לדוגמא, במקום "שושנה" היא אומרת "חוחנה". בנוסף, מקום ר' מבטא ל'.
    הן הגננת והן האחות בטיפת חלב המליצו לפנות לקלינאית תקשורת. מאידך, רופאת המשפחה גורסת כי מוקדם מדי להתחיל תהליך אבחון.
    אשמח להמלצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי דיבור

הוספת תגובה

• ליקוי דיבור

חן לדרר
    08/12/2009

פטר שלום
    השיבושים שאתה מתאר בחלקם אינם אופיניים לגיל של ביתך ולכן מצדיקים אבחון
    ובאופן כללי בכל גיל ניתן לבצע אבחון ולכן כשיש התלבטות תמיד עדיף לאבחן ולראות
    פנו לאבחון דרך קופ,ח וכן יש לבצע בדיקת שמיעה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בהגיית ר' ועוד מספר עיצורים
    ישראל
    07/12/2009

שלום וברכה!
    בני בן השמונה ילד נבון, מטופל מגיל שנתיים אצל קלינאיות תקשורת. הבעיה המרכזית שלו כיום היא הגיית ה ר', כשמזכירים לו הוא מצליח להזכיר אותה אבל אין היא נשמעת כ ר' אלא יותר כ ח' . נראה לי שיש לו בעיה בתעלות האף אוזן גרון או משהו כזה, משהו שם נראה תקוע. שאלתי היא האם ידוע לכן קשר כזה ? האם נתקלתם בטיפול בצדדים הפיזיים שעזר לאות ר' להופיע? ואל מי כדאי לפנות אולי רופא אף אוזן גרון שמוכר לכן כמבין בתחום הדיבור?
    תודה מראש,
    ישראל מעוז

הוספת תגובה

• בעיות הגייה

חן לדרר
    08/12/2009

ישראל שלום
    ר' נהגת באזור הגרון או הלוע האחורי - בדומה ל-ח. ההבדל העיקרי בין שני הצלילים האלו מתבטא בהפעלת מיתרי הקול . מאחר ובנך יכול להגיד ח' רוב הסיכויים שאין בעיה מבנית.
    יש לציין שרוב שיבושי ההיגוי לא נגרמים מבעיות מבניות ובמקרים שכן מפנים מיד לרופא. מאחר ובנך מטופל כבר מספר שנים אם היה חשד לבעיה מבנית היתם מופנים לברור
    לצערנו בחלק מהמצבים של שיבושי היגוי מרובים השיפור נעשה ע"י עבודה רבה וממושכת ואין קיצורי דרך. יחד עם זאת לשמחתנו עם עבודה מאומצת לרוב ניתן להגיע לשיפור משמעותי
    יש כמובן לוודא שהשמיעה תקינה , כך שאם לא ביצעתם בדיקת שמיעה בשנה- שנתיים האחרונות יש לבדוק זאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה באות ל אצל ילד בן 4
    מוטי
    06/12/2009

לפני כחודש היינו באיבחון אצל קלינאית תקשורת עקב משהו שהגננת הפנתה את תשומת ליבנו. הקלינאית מצאה משהו אחר בכלל וזה שיש בעיה מסויימת עם הלשון שמפריעה לו להגות את האות ל והפנתה אותנו להמשך טיפול בהתפתחות הילד. עקב כל מיני סיבות התור שלנו הוא עוד חודש וחצי והעניין הוא שבאמת התחילה לו בעיה עם ההגיה של האות ל שלא היתה לפני כן (או שלא שמנו לב).
    הוא אומר את ה-ל בצורה מוזרה ושמתי לב כשהוא אומר מילים עם ל אז הלשון ממש יוצאת החוצה עד השפתיים. זה הולך ומחמיר ובעייתי במיוחד במילים עם שתי ל כגון:חללית, צללית וכדומה.

איך ניתן לעזור לו עד שיגיע התור על מנת שלא יחמיר בחודש וחצי הקרוב?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה באות ל אצל ילד בן 4

הוספת תגובה

• בעיה ב-ל

חן לדרר
    06/12/2009

העזרה הכי טוב הינ להתעלם, אם הבעיה הולכת ומחמירה זה לרוב מראה שמתיחסים לכך - מעירים, בודקים איך הוגה או מנסים לתקן.
    חשוב לא להתייחס כל עוד שלא בטיפול, גם כשתתחילו טיפול בשלבים הראשונים לא מתיחסים לשבוש בדיבור רגיל
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור לא מובן-בת שלש וחצי
    אמא מודאגת
    04/12/2009

ביתי בת השלש וחצי לא מצליחה להגיד ל'. בדר"כ היא משתמשת במקום זאת ב-ר' (במקום "עגלה" - "עגרה") ואת המילה "לא" היא מבטאת כ"נו" (נ' במקום ל').
    בנוסף היא לא מבטאת באופן ברור צלילים של ניקוד צרה וסגול(a במקום e). למשל את המילה "כן" היא מבטאת דומה ל"כאן".

הגננת מאד לוחצת שנלך לקלינאית תקשורת. אני לא הייתי ורצה למתג את הילדה ולערב בזה את הגננת. אני גם חוששת שאם הילדה תהיהמטופלת וידועה כמטופלת זה יפחית לה את הביטחון העצמי.

האם הליקויים המתוארים דורשים טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור לא מובן-בת שלש וחצי

הוספת תגובה

• שיבושי היגוי וטיפול

ענת תבור
    05/12/2009

עידית שלום,
    מבחינת שיבושי ההיגוי של ביתך - אלו צלילים ותנועות שהיו אמורים להרכש כבר בגילה ולכן ההמלצה היא לגשת לאבחון של קלינאית תקשורת. לרוב בגיל זה הילדים צריכים סיוע והשיבוש לא עובר לבד (בעיקר החלפות מהסוג שאת מתארת, שהן אינן "התפתחותיות", ז"א - "עניין של זמן").
    גננת, תפקידה בין היתר, הוא להאיר את תשומת לב ההורים לגבי קשיים שהילד מתמודד איתם, בעיקר בהשוואה לבני גילו ובמהלך ההתמודדות החברתית. טיפול היגוי הוא דבר שכיח מאד ואינו אומר דבר על יכולות הילד בכל תחום התפתחותי אחר. דווקא התמודדות עם כך שאתה לא מובן ובהמשך - שילדים מעירים לך ואף צוחקים עליך (גם זה לצערנו יכול לקרות) - אלו הדברים שיכולים בעתיד לגרום לחוסר ביטחון. הטיפול עצמו הוא חוויה מהנה, שאפשר רק להרוויח ממנה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה - גמגום לבן שנתיים ועשרה
    שרונה
    01/12/2009

שלום רב,

בני בן שנתיים ועשרה חודשים. ילד נבון ומפותח לגילו, ילד וורבלי שאפשר לשבת ולשוחח עימו על כל דבר.

אני מאד מודאגת כיוון שהופיע אצלו גמגום שלדעתנו היה חוסר שטף התפתחותי , אולם זה מופיע כבר בפעם השלישית -
    פעם ראשונה הגמגום הופיע לפני חמישה חודשים ונלעם כעבור שבוע.
    פעם שנייה לפני חודש , הופיע גמגום חריף הרבה יותר - כאשר ההדרדרות הייתה הדרגתית ומדי יום המצב החריף. מצב זה נמשך כשלושה שבועות עד שפסק.

לפני שלושה ימים החל שוב חוסר שטף (גמגום?) קל - התחיל בחזרה של מס' פעמים על המילה הראשונה ועושה רושם שכל יום ישנה הדרדרות איטית נוספת.

עלי לציין שבכל הפעמים אנו נוהגים לפי כל ההמלצות.
    האם מצב זה דורש פנייה לקלינאית תקשורת? ואם כן כיצד ניתן למצוא קלינאית תקשורת המתמחה בטיפול בגיל הרך?

תודה רבה על העזרה.
    אמא מודאגת!!

הוספת תגובה

• גמגום

ז'קלין סקרן מנסור
    01/12/2009

שרונה שלום
    נקווה שגם הפעם יעלם כמו בפעמים הקודמות
    תמשיכו להתייחס נכון

אם המצב ימשך ויחמיר מעבר לתקופה של חודשיים ניתן לפנות דרך הקופה או לחפש באתר של הגודה לקלינאי תקשורת

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר שטף

חן לדרר
    01/12/2009

שרונה שלום
    חוסר שטף התפתחותי יכוללחזור מס' פעמים, יחד עם זאת מדיווחך נשמע שהדבר מדאיג אותכם ולא ניתן לשלול גמגום מבלי לבדוק לעומק ולכן אני מליצה על אבחון. ב"כ הפניה נעשית דך קופ"ח כך שתופנו או להתפתחות הילד או לקלינאיות תקשורת העוסקות בגי הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה - גמגום בן שנתיים ועשרה ח

שרונה
    02/12/2009

תודה רבה על התגובה המהירה!!
    אני בהחלט אבדוק ק"ת דרך האתר, כיוון שהתנהלות דרך קופת החולים ,לדעתי, תהיה מסורבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו המונח הפחתת צרורות
    דליה
    01/12/2009

בנושא של מובנות דיבור במסגרת אבחון של קלינאית תקשורת?

לקביעת תור
    סגירה
    מהו המונח הפחתת צרורות

הוספת תגובה

• צרורות

ז'קלין סקרן מנסור
    01/12/2009

שלום דליה
    צרור : הכוונה לשני צלילים אשר נהגים ביחד או אחד אחרי השני כאשר אחד מהם שוואי , למשל /גלידה / ה/ גל/ נחשבים צרור ./בגדים/ ה/בג/ נחשבים צרור וכו.
    הפחתת צרור : כאשר ישנה השמטה של אחד הלצילים שהרכיבו את הצרור , לדוגמא אומרים /גידה /.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בדיבור ואפשרויות עבודה
    מאי
    30/11/2009

שלום
    אני בת 24 עם הפרעות דיבור מגיל תחילת הדיבור (מלידה) , עברתי בגיל קטן טיפול ריפוי בדיבור וקלנאית תקשורת ולא זוכרת אם השתנה או חל התקדמות ,החלטתי לפני כמה חודשים לחזור לטיפול ואני מרגישה שיש התקדמות שאלתי האם כן זה התקדמות ויש אפשרות לשינו בגיל זה או רק אשליות של תקווה שאני דוחסת לי בראש?
    שאלה שניה ואם לא כאן התשובה אשמח לכיון אותי : איזו תחומי עבודה אפשר ללמוד להתעסק בהם שלא דורשות הרבה דיבור (אני עם תואר אקאדמי אבל מעוניינת בהסבה ולא יודעת איך לבחור כי אבחנתי שלא מתאים לי ולא רוצה לחזור לאותה בעיה )

הוספת תגובה

• הפרעות בדיבור בגיל הבוגר

ענת תבור
    30/11/2009

מאי שלום.
    לגבי שאלתך הראשונה -
    הרבה יותר קשה לשנות הרגלים וללמוד דברים חדשים בגיל הבוגר, מאידך - אנחנו כבוגרים - בעלי יותר מוטיבציה, לוקחים על עצמנו אחריות ומשתפים פעולה. יכולות אלו מקנות לנו את היכולת לשנות ולרכוש דברים חדשים גם בגיל הבוגר. הרבה מהצלחת הטיפול - תלוייה בך.
    לגבי השאלה השנייה -
    איני יודעת מהי ההפרעה בדיבורך, האם זה משהו שלא ניתן להתמודד איתו ? (ישנם גם ראשי ממשלה עם הפרעות בדיבור). עבודות ללא צורך בדיבור יהיו עבודות שלא בחברת אנשים, כמו עבודה מול מחשב, מעבדות מחקר, כתיבה וכד'.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה סיכום מצבי .......

מאי
    30/11/2009

לגבי המצב :לפי סיכום האבחון של הקלנאית תקשורת שמטופלת אצלה כרגע : דיבור מאונפף,נשימה עליונה במהלך הדיבור , חלוקה לא נכונה לאוויר ,איני מסגולת להפיק "ר" והגאים עם חוד הלשון ...ולפי הסיכום היא המליצה לי בטיפול ואומרת שאפשר לשנות .
    ולגבי העבודה למדתי אדריכלות ועיצוב פנים ושם יש הרבה דיבור : פגישות עם הלקוח , דיונים , וצורך שכנוע רב במה מתוכנן שזה מה שמתאים וכו".......וזה ממש לא התאים לי אפילו הגעתי לתחושת שנאה למקצוע ממקרים מביכים קרוא הבעבודה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה

חן לדרר
    30/11/2009

מאי שלום
    באפשרותך לפנות ליעוץ מקצועי - כך תוכלי לקבל חות דעת של אדם שמקצועו התאמת מקצוע ליכולתו של כל אדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה בני בן השלוש
    דליה
    27/11/2009

שלום,
    שואלת המון אז ראשית תודה.
    בני בן שלוש התחיל טיפול אצל קלינאית לפני כחודש....
    אני רוצה לשפר/לעבוד איתו על הבנה ולא יודעת איך ומה לעשות.אתן דוגמא:אמש הוא עזר לי לתלות וכביסה ואמר שהבגדים רטובים אז הסברתי לו שבגלל ההם רטובים אנחנו תולים כדי שתתיבש.
    אחרי 10 דקות שאלתי אותו למה תלינו הוא לא ידע לענות ואז הסברתי שוב כדי שתתיבש ולאחר 5 דקות שוב שאלתי ושוב חוזר חלילה.
    האם ניתן לטפל בבעיה זו ואיך?
    הקלינאית לבינתיים עובדת איתו על היגוי ואני מאד מעונינת לקדמו
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עצה בני בן השלוש

הוספת תגובה

• העשרה ושיפור הבנה

ענת תבור
    30/11/2009

דליה שלום,
    ילדים בני שלוש נוהגים לשאול הרבה שאלות של "למה?", שזו שאלה מאד מורכבת, אך לא ממש מבינים עד הסוף את המשמעות שלה. לילד בגיל זה מאד קשה לתפוס את הרצף הסיבתי של תהליך ייבוש הכבסה.
    בכדי שיהיה מסוגל להבין, מומלץ לענות באופן פשוט יותר, במשפטים פשוטים או מורכבים מעט, ברמה שמסוגל לקלוט.
    למשל, "עכשיו זה רטוב ועוד מעט זה יהיה יבש" (שימוש בצורה בסיסית של התואר, יותר מובן). מאידך - יתכן כי מבין את התשובה, אך מתקשה להביע אותה - התשובה דורשת שימוש במילים פחות שכיחות, כמו - רטוב, יבש / יתייבש, לתלות, וכן במבנים מורכבים: בגלל ש... כדי ש...., שנרכשים לרוב בגיל מאוחר יותר.
    בנוסף, צבירת החוויות בגיל זה עדיין מועטה. אני בטוחה שאם תקחי אותו מחר ותראי לו שמה שתליתם יבש - תוך שהוא חש את זה בידיו, כך יבין יותר. מוטב לתרגל שפה דרך התנסות חווייתית.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש קלינאית תקשורת לילדים אזור ת"א
    ערן
    24/11/2009

בני בן 4 נתקע לפעמים בשיחה ובדיבור מעין בעיה בשטף השיחה ובמילים מסוימות, האם כדאי לפנות לקלינאית תקשורת ומי ממולצת באזור רמת גן ותל אביב? אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• חוסר שטף

חן לדרר
    25/11/2009

ערן שלום
    מתאורך אינני מבינה בדיוק מה הקשיים אך מאחר וזה מטריד אותכם בכל מקרה חשוב לעשות אבחון של קלינאית תקשורת. אינני יכולה להמליץ על קלינאית תקשורת, תוכל לפנות דרך קופת החולים שלך או להכנס לאתר אגודת קלינאיות התקשורת בישראל שם יש רשימה של ק"ת שעובדות באופן פרטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה