מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צהבת ילודים והשלכות עתידיות..תהילה05/01/2010
הבת שלי בת 5, נבונה מאוד, יצירתית, חברותית אך סובלת מלקות שפתית קשה.
היא מתקשה ליצור משפטים תחבריים תקינים. כמו כן מתקשה ביכולת הבעה, מדרש תמונה, סיפור חוויותי וכו'.
היא מטופלת אצל קלינאית תקשורת ובנוסף מטופלת אצל פסיכולוגית עקב בעיות קשב .
רציתי לדעת האם נעשו בעבר מחקרים האם יש קשר בין ילדים שסבלו מצהבת ילודים ברמה גבוה במיוחד ( 22.2) לאורך זמן ( הצהבת נעלמה רק בגיל 3 וחצי חודשים).
כמו כן, ביתי נולדה בשבוע 35.
הרופאים אמרו לי בזמנו שהצהבת יכולה לגרום לנזק במערכת העצבים. ורציתי לדעת האם יש קשר כלשהו בין הצהבת שחלתה בה לבין מצבה כיום.
האם תוכלי להפנות אותי למחקרים בנושא? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת ילודים
חן לדרר11/01/2010יעל שלום
לא ידוע לי על מחקר ספציפי בנושא הקשר בין צהבת ילודים ואיחורים התפתחותים, תוכלי להתיעץ בנושא עם רופא התפתחותי או נוירולוג.
ברוב המקרים של איחור התפתחותי קשה להראות קשר ישיר בין האיחור לבין גורמים אפשריים בשל מורכבות ההתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בדיבוראבי05/01/2010
נוצרה לי בעיה בדיבור כתוצאה מתרופות אנטי דיכאון לא היה לי בעבר שום בעיה בדיבור הבעיה היא לעיתים אני יורק שמדבר וקצת קושי בדיבור ואותיות מסוימות שורקות כמו צ /ש/ ס/ לגבי הרוק זה קורה גם כאשר הפה יבש ובעיקר שהפה יבש ולעיתים גם ננעל לי הלסתות לא קריטי ראוי לצין שכל זה החל לאחר הפסקת הכדורים לפני חודשים הופנתי לנוירולוג להפרעות תנועה לפי מה שהנוירולוג שהפנה אותי להפרעות תנועה אומר זה לא טרדיב דיסקנזיה ראוי לצין שאני מתאמן בחדר כושר וכשאני מתאמץ בהרמת מישקולות אז אני נועל ומפעיל את שרירי הלסתות ממה בעיה זו נוצרה ואם הבעיה לא נוירולוגית האם או איך אפשר לטפל בבעיה זו ומה זה קלינאי תקשורת בפרט לא קשור לבעיה זו.
תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בדיבור
חן לדרר11/01/2010אבי שלום
אתה מתאר 3 קשיים שונים: שיבוש בהגייה, ריור ונעילת לסתות.
מצויין ששללת תחילה מרכיב נוירולוגי וכדאי להתיעץ גם עם פסיכיאטר בשל התרופות שלקחת .
קלינאית תקשורת יכולה לאבחן את נושא הדיבור והריור ובמידת הצורך להציע טיפול. נעילת לסתות אינה קשורה ישירות לתחום העבודה שלנו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בני בן השלוש וחודשייםדליה02/01/2010
כמו שאמרתי השתפר מאד בחודשיים האחרונים אך...החל לסכל אותיות בכמה מילים שלפני חודש אמר טוב
לדוגמא
אורה במקום רואה
ילילה במקום לילה
וליתן במקום לויתם
מילודים במקום לימודים
תופגה נוספת בעיקר כשהוא עייף או מאד רוצה להגיד משהו:התחיל גמגום בתחילת משפט בתחילת המילה הראדשונה(הקלינאית אמרה להתעלם)טך אני עדיין חוששת
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ענת תבור03/01/2010לגבי שיבושי ההיגוי -
יתכן כי כעת, כשבנך מדבר יותר ובמשפטים ארוכים יותר - הרצף גורם לו להתבלבל יותר במילים שפעם היה אומר אותן כמילה בודדת.
בנוסף, קפיצה ביכולות השפתיות יכולה לגרום למצב של "חוסר שטף התפתחותי" - חזרה על תחילת מילה במשפט שאומר.
כל מה שנכתב כאן - השערות, מכיוון שאיני מכירה את בנך, אך קחי בחשבון שככל שהשפה עולה הוא צריך להתמודד יותר עם תכנון דיבור ארוך יותר, קצב, יכולת תנועתית של חלקי הפה שאחראים על הדיבור ולוקח זמן עד שיש תיאום בין כל המערכות. לכן, בזמן זה לפעמים עדיף להניח לילד, ולתת לו את הזמן להתארגן עם כל הדברים החדשים שרכש - לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום קלשלומי01/01/2010
שלום
שמתי לב שרוב הגולשים כאן שואלים שאלות על ילדיהם
לשם שינוי אני שואל לגביי
אני כרגע בן 20
ויש לי גמגום קל ולא בדיוק גמגום שנתפסת לי איזה אות או משהו ואני מושך אותה כמה פעמים
אצלי זה שונה
לפני שאני בא להגיד את המילה או להתחיל לדבר אז אני לא מצליח להוציא לפעמים את המילה
נגיד שאני רוצה לומר את המילה "תביא לי "
אני לא מצליח להוציא את ההתחלה ,זה האות ת' נתקעת כמו תתתתתתת כזה ארוך ואז משתחרר ואני מצליח
אני אפילו זוכר מתי בפעם הראשונה זה התחיל
שהייתי בבית ספר יסודי בערך בכיתה ד ',אני זוכר שדיברתי עם מישהו
ואז הוא אמר לי ,מה יש לך אתה מגמגם
ומאז פעם ראשונה שביכלל ידעתי על זה ,או שמאז זה התחיל
ומאותה הזמן התחלתי לשים לזה לב או שהיה קיים או שלא
ובכל פעם שאני רוצה לדבר אני חושב הרבה אם תצא לי המילה או לא תצא ולכן אני מעדיף לשתוק
בכיתה לא יכלתי להצביע ולדבר כי אז כולם היו שותקים והייתי צריך להתחיל את הדיבור והייתי חושב שאני לא יצליח אז הייתי מתפרץ כל הזמן באמצע ואת התקיעה אף אחד לא שומע אם היתה תקיעה
אז מצאתי פתרון כזה שאני רוצה להגיד משהו אני אומר "אאאאא תביא לי את זה בבקשה "
ולפעמים גם ה"אאאאא"לא יוצא
וזה עושה לי המון בעיות בחיים שאני מתקשר או משהו ,עונים לי ואז אני לא מצליח להתחיל את השיחה ואני אומר מילה אחרות לא כמו מישהו רגיל שיכול להגיד "היי שלום ,מה נשמע" וכאלה
אני שותק כמה שניות ואז איך שיוצא לי המילה אני אומר את כל מה שיש להגיד בלי הפסקה
"שלום ,מה נשמע ,זה שלומי ,שומע אתמול דיברתי עם אחי והוא אמר שאני ילך ,וכו'"
וזה סתם רק דוגמא
שאני מנסה לדבר יש שתיקה כזאת של כמה שניות שאפילו אויר לא יוצא
והייתי שמח אם תוכלי להציע לי פתרון כל שהוא הבעיה מפריע לי מאוד
ורציתי לדעת אם ישנה דרך לטפל בבעיה,אם זה ביכלל קשור לתחום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר03/01/2010שלומי שלום
אתה מתאר קושי האופיני לגמגום וזה ההתקעות במילה שאליו נלווים ניסיונות להקל את הבעיה שלעיתים עוזרים אך לעיתים מקלקלים יותר.
בהחלט טיפול קלינאית תקשורת יכול מאוד לעזור. מומלץ לפנות לאבחון קלינאית תקשורת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל .
שלומי03/01/2010בעיר שאני גר בה אני בטוח שאין קלינאית תקשורות
ביכלל רק לפני כמה זמן ידעתי שיש דבר כזה
הייתי רוצה לדעת איך אוכל למצוא קילאית תקשרות וכמה דבר כזה אמור בערך לעלות ??
וחוץ מזה יכול להיות שזה לא קשור לדיבור ,ויותר קשור אולי להפרעה פסיכולגוית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום
ז'קלין סקרן מנסור05/01/2010הי שלומי
תוכל לפנות דרך הקופה שלך
הם ידעו איפה להפנות אותך ( אם דרך הקופה או באופן פרטי ) לקלינאית תקשורת באזור שלך.
לפי התיאור שלך זה אופייני לגמגום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום יכול לעבור
עומר18/03/2010שלומי שלום
לי היתה אותה בעיה כמו שלך ויצאתי מזה ככה שזה ניתן לטיפול עד כדי כך שלא ירגישו שהיית מגמגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיקת לשון בשינה.עופר01/01/2010
שלום ,
עברתי יישור שינים לפני כ8 שנים , עקב דחיקת לשון התעקמו לי כל השיניים ,
אני שוקל ליישר את השיניים מחדש , אך כחצי שנה אני מנסה לשלוט על דחיקת הלשון ,
כשאני ער אני משתדל רוב הזמן להכניס את הלשון למקומה מתחת לשיניים התחתונות ולנשום
דרך האף בפה סגור.
כשאני ישן ומתעורר מדי פעם אני מגלה שאני בפה פעור והלשון ממש דוחקת בכוח את
השיניים התחתונות.
האם יש טעם ליישר את השיניים שוב במצב כזה?
ניסתי לחנך את הלשון ואת המוח אך לשווא , האם יש דרך לטפל במצב שינה?
או המצב אבוד מראש?
תודה , עופר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיקת לשון
חן לדרר03/01/2010עופר שלום
לגבי שינה מומלץ לפני השינה להכין את הפה ולנסות להרדם כאשר מקפידים כדי לעזור. לגבי טיפול אורטודנטי כדאי להתיעץ עם האורטודנט כי ישנם אמצעים טכנים למניעת דחיקת לשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלינאית מומלצת בהוד השרוןברכה30/12/2009
ממליצה לפנות ל: רותם נחשותאי. מטפלת בהוד השרון ומתמחה בילדים. הטלפון הוא:
050-7397006* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מטפלת גם בבני 15 ?
חסוי10/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיספרקסיה בדיבורדרור29/12/2009
מחפשת קלינאית תקשורת שמתמחה בדיספרקסיה ספציפית לדיבור באיזור השרון
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלינאית תקשורת
חן לדרר30/12/2009איננו יכולים להמליץ על קלינאית תקשורת ספציפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 עם ליקוי שפהלי29/12/2009
בני בן ה שלוש וחצי ,ילד מקסים, טוב לב אך מאוד עקשן.
מגיל מאוד צעיר (שבועות ספורים) הוא לא אהב לשכב בעגלה או לשבת בכיסא תינוק הוא היה תינוק בכיין. הוא לא היה סקרן במיוחד אך היה פעלתן זחל והתחיל ללכת מוקדם.
בגיל שנה -שנתיים הוא נהיי אגרסיבי מעט עם משיכות בשיער נשיכות "והידבקות "לריצפה בקניונים , כאמור המצב היום השתפר והוא מתנהג יפה ( יחסית למה שהוא היה) במקומות ציבוריים.
כאשר מגיעים לצומת או למפגש עם ה"לא" הוא היה מאבד את כל המעצורים
אני חייבת לציין, בעיקבות שיהות ארוכה מאוד בחו''ל עקב שליחות של בעלי לעולם לא לקחתי אותו לאיבחון מסודר .הקלינאית שנפגשתי עימה בארץ לא היתה מוכנה לקבלו (בצדק) כי השהות שלנו בארץ קצרה ולא ניתן לאבחן בצורה מסודרת.
היום הוא בן שלוש וחצי הילד ילד מקסים חייכן וטוב לב אך עקשן בצורה בלתי רגילה הוא לא מבין שאלות הוא מחקה את כולם ועושה בדיוק מה שילדים אחרים עושים. הוא לא מדבר בצורה שאמור ילד בן 3 וחצי . הוא מחבר (הכי הרבה) 3 מילים , אוצר מילים מצומצם , מדבר עדיין עם ידיים ומכות (כשהוא לא רוצה משהו) הוא מאוד חברותי ואוהב ילדים הוא מסתדר טוב בגן (רוסי לחלוטין) אך גם את השפה הרוסית יש לו אוצר מילים דל ולא ממש מתקשר עימם כשהוא רוצה משהו הוא לוקח את היד של הגננת ומראה לה.
הוא לא אוכל טוב יש לו בעיה של בליעה שהמרקם לא נראה לו הוא פשוט פולט את זה החוצה. יש לי לפעמים תחושה שהוא פשוט לא מבין אותי כשאני פונה אליו ומבקשת ממנו שיביא את הגרביים הוא לא מביא הוא הולך וחוזר בידיים ריקות . יש לו אחות קטנה שהוא נורא אוהב אך כשהיא נוגעת לו במכוניות שלו הוא דוחף אותה על אף המיליון פעמים שאמרתי לו "לא"
אני חיה בתחושה שאני יודעת שיש לו בעיה ומצד שני הוא באמת מקסים ויש שיפור רב כי הוא פחות אגרסיבי הוא מבין כשאני אומרת לו "אתה רוצה ללכת לגן" אז הוא מתעצבן, הוא מזהה את הכל אם זה אוכל ירקות חיות וכד' הוא מצייר (אך רק עם ילדים )הוא אוכל יפה (אך ורק אם יושב לידו ילד ואוכל עימו ) הוא יודע מתי אני כועסת ומחבק בגן תמיד אומרים לי שהוא בסדר גמור מצד שני אני לבד פה במדינה שאני נמצאת אין קלינאית אני צופה בילדים אחרים בגילו שמדברים ומתקשרים ואני מפחדת לפגוע בו ובהתפתחות שלו
השאלה שלי היא האם יש איזה שהוא כיוון איזה עצה פעילות אתר או משהו !!שאני אוכל לעשות בעצמי עם בני על מנת לעזור לו ואם לדעתכם אני פוגעת בו לטווח הארוך ללא עזרה של קלינאית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקוי שפה
חן לדרר29/12/2009לי שלום
בתאורך את מצינת קשיים במספר תחומים ולכן היה מומלץ לעבור ברור התפתחותי מקיף. מאחר ואתם חיים בחו"ל ואני מבינה מתאורך שבנך מדבר בשפת המקום כדאי לבדוק את השרותים שיש שם (אין סיבה לעשות זאת דווקא בארץ אם אתם לא חיים פה)
לגבי שאלתך על פגיעה לטווח רחוק לא ניתן לקבוע, בהחלט בהרבה איחורים יש אפשרות לעזור יותר ויותר מהר ככל שהגיל יותר צעיר כמו כן טיפול מוקדם מפחית או מונע את התסכול שילד מאחר חווה פעמים רבות.
מהצד השני זה לא אומר שלא ניתן לעזור בעתיד
בבית מבחינת שפה חשובה חשיפה טובה - לעשות פעילויות רבות משותפות (כולל פעילות יומיומים כגון מקלחת, אכילה וכו') שבהן את מקפידה על מלל ברור ולא ארוך, רצוי להיות ברמה אחת מעל רמת בנך למשל אם הוא אומר 'הפיל אוכל ' להגיד'הפיל אוכל בננה'.
כדי לקדם שפה רצוי לעשות חזרות רבות על אותן סיטואציות ופעילויות , להקפיד שאת משאירה לו מקום בשיחה , כלומר אומרת משהו ומחכה. בנוסף לחזור על דבריו תוך הרחבתם.
הקפידי שלא כל השיחה היא שאלות ועודדי יוזמה מילולית של בנך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
לי31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ושמונהשלי27/12/2009
ביתי בת שנה ושמונה נושקת לשנה ותשעה חודשים מטופלת בהתפתחות הילד עקב עיכוב בהתפתחות יש לה אוצר מילים של בערך 30 מילים אות אחת אינה הוגה אותה בכלל והיא האות מ' שבאה מאיזור האף כנראה בגלל שחסומה שם לגמרי
ביקשתי מהפיזיוטרפיסטית שלה שתפנה אותנו לקלינאית תיקשורת שתבדוק את הילדה מבחינת שפה כי גם מתוך ה - 30 מילים לא הכל ברור
למשל במקום לומר מיים אומרת בייב במקום אמא איבה במקום לומר מוצץ אומרת צצי השבוע התחילה לומר תוכי אך היא אומרת הפוך כותי היום גם אמרה את השם שלה והצביעה על עצמה מזהה איברים בגוף ובפנים ששואלים אותה מצביעה על האיברים וכו' אבל לא מבטאת אותם עדין יש מקום כן לפנות לקלינאית תיקשורת? אגב גם מצרפת לפעמים שתי מילים כמו למשל באוכל שטעים לה אורמת טעים עוד או שרוצה מיים אומרת באבי בייב = בקבוק מיים האם זה נחשב תקין?
כמו כן התייעצתי עם מנהלת המעון שאמרה לי שהיא לא דואגת מזה ולא היתה רצה עדין לקלינאית תיקשורת מאחר ויש גם בני שנתיים שעדין לא מדברים והילדה שלי היא תיקשורתית מאוד וחברתית מאוד
סליחה על האורך אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בגיל שנה ותשע
ענת תבור27/12/2009שלי שלום,
מבחינת אוצר המילים של ביתך - נשמע בתחום הנורמה כרגע. המילים הראשונות לא חייבות להיות "אמיתית". המילה "צצי" למשל, היא מילה מצוינת בגיל הזה. מה שחשוב - שתהיה עקבית וידועה לסביבה. גם אם המילים לא נאמרות בשלמותן - זה עדיין בסדר לגילה.
הדבר היחיד שמטריד אותי זה שאמרת שיש חסימה במעבר האויר לאף. האם בגלל מבנה בעייתי / בעיות של נזלת כרונית? למה בדיוק את מתכוונת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שלי28/12/2009אכן מגיל חודשיים לערך ביתי סובלת מנזלת כרונית לעיתים אף סמיכה יותר ויש תקופות בהם אנחנו מנקים את אפה כל חמש דקות ופחות
יש כבר תור לאף אוזן גרון מומחה לילדים כי אני רואה שהיא סובלת מאוד מכך וגם כמובן התעורריות תכופות בלילה אני מדברת על חמש פעמים בלילה לכל הפחותאולי ברגע שנפתטר את בעית הנזלת תוכל לדבר יותר טוב יש קשר בין הדברים?
ותודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלי
ענת תבור29/12/2009חשוב במקביל לביקור אצל א.א.ג. לבצע בדיקת שמיעה בכדי לראות האם שמיעתה תקינה או שגם היא מושפעת מחוסר האיוורור בתוך מערכת האף-אוזן-גרון.
לירידת שמיעה יכולה להיות השפעה משמעותית על התפתחות הדיבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקבע תור
שלי30/12/2009בינואר יש גם תור לבדיקת שמיעה במרפאת שמיעה הופננו ע"י רופאת ילדים
במידה ויש פגיעה מזה בשמיעה מה שלא כל כך נראה לי מה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידת שמיעה
ענת תבור03/01/2010מצב של דלקות חוזרות / נוזלים באוזניים עם ירידת שמיעה - מחייב טיפול רפואי כלשהו (יש אפשרויות רבות שיוסברו לך על-ידי הרופא אם יהיה רלוונטי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מתברר ש..........
שלי06/01/2010הפרעות הדיבור אצל הילדה שלי נובעים מאינדואיד שקדים מוגדלים ופוליפים אמורה בקרוב מאוד לעבור ניתוח כי בשל הבעיה הזאת של הכל יחד יש גם הפרעות בשינה וזה גורם לעיכוב התפתחותי בהכל. דיברתי עם קלינאית תיקשורת במכון שאמרה שיש לחכות עד אחרי הניתוח כדי להתחיל טיפול מאר והילדה מאוד מאוד מנסה לתקשר ולדבר מקשקשת המון וגם מבינה מאוד כל מה שאומרים לה ומסבירים לה אבל בגלל שלא מדברת וקשה לה אז לפעמים מתרגזת ובוכה וכועסת אני משתדלת לדובב ולהבין למשל במקום לומר מיים (האות מ"ם אין לה בכלל ) אומרת בייב יש כאילו שחושבים שזה ביי ואומרים לה ביי ואז היא מתרגזת אז אני מסבירה להם שהכוונה היא למיים אני מביאה לה מיים והיא שמחה ושהיא אומרת ביי היא עושה גם עם היד אז אי אפשר לטעות
אני מאמינה שאחרי הניתוח (שמים לה כפתורים גם כי יש כל הזמן דלקות חוזרות ונוזלים באוזן) היא רק תפרח ותתקדם ונעזור לה ללמוד לדבר נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
ענת תבור07/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלי30/12/2009נקבע תור לאמצע ינואר כבר לבדיקת שמיעה גם הופננו ע"י רופאת הילדים בגלל הדלקות החוזרות גם לראות שלא נפגעה וגם בגלל שלא מדברת ברור אומרנם יש לה כ - 30 מילים נוסף השבוע גם תכו =תוכי מיובל המבולבל שכל כך אוהבת לראות ויש שם תוכי וגם אוטו כלומר הוסיפה עוד 2 מילים כלומר שיש כ- 30 מילים אבל לא הכל ברור ויש גם צירופים של 2 מילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוי האות ש'-ילדהאורנית27/12/2009
שלום.
הבת שלי בכיתה א', בת שש וחצי,
עדין מבטא את האות שין כמו האות סמך.
האם צריך בגיל הזה להתחיל לטפל בבעיה או שזה עדין בגדר הסביר
ויכול להסתדר לבד?
תודה על תשובתכם.
אורנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול היגוי ש
ענת תבור27/12/2009שלום אורנית,
בגיל זה ביתך כבר היתה אמורה לרכוש "ש" תקינה. לרוב בגיל הזה כבר יש צורך בהתערבות טיפולית.
פני לאבחון קלינאית תקשורת (דרך רופא המשפחה או פרטי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית גמגוםבדוי27/12/2009
שלום רב
אני גבר נשוי בן 27 גם לי יש את העית הגימגום
שאלתי היא למה כששואלים לשמי אני נלחץ ולא יכול לומר את שמי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר27/12/2009שלום
גמגום נוטה להחמיר כאשר נמצאים במתח, כמו כן לעיתים כאשר אדם הסובל מגמגום חושב שיגמגם במילה מסוימת בשל הלחץ מכך הסיכוי שיגמגם במצב זה עולה.
יתכן שהדאגה שלך מפני הגמגום במצב זה מחמירה את המצב ובעצם הופכת את זה ל'נבואה שמגשימה את עצמה'
האם טופלת בעבר? ניתן לשקולבכל מקרה טיפול קלינאית תקשורת שאולי יעזור לך ויקל עלך את ההתמודדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאושר24/12/2009
שלום רב,
חיפשתי קצת מידע....ותוך כדי "גלישה" בין השאלות והתשובות ראיתי תשובה לבעיית גמגום אצל ילד בן 12 שם ממליץ הרופא העונה בין יתר המלצותיו לבדוק את רמת צריכת הסוכר של הילד.
מדוע זה חשוב?האם צריכת סוכר מוגברת מעידה על הפרעה בדיבור?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר27/12/2009אושר שלום
אני לא נתקלתי בקשר בין צריכת סוכר לגמגום, כדאי לשאול את הרופא שאמר זאת. בכל מקרה אם יש הופעה פתאומית של גמגום בגיל 12 חשוב להתיעץ גם עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן השלוש וחודשייםדליה24/12/2009
שלום,
בני החל טיפול אצל קלינאית לפני חודשיים בגלל שיבושי הגייה רבים,ופער שפתי(רשמתי את התרשמותה של הקלינאית מהתפתחות הילד בדף 2 ו 3 -זו לא אולה קלינאית שמטפלת בו היום היום הוא הטיפול פרטי)
כנו כן התחלתי לשים דגש ותששומת לב אני משתדלת לדבר איתו המון,להסביר,לשחק,לחוות...ללמד .
הקלינאית טוענת שיש צורך להפסיק כרגע את הטיפול משום שמבחינת היגוי התקדם משמעותית וצריך לתת לו זמן...
אני מרגישה התקדמות אך מרגישה גם שיש לו עדיין קושי רב בשליפה,בתכנון משפט,בזמנים, ושוב לפני חודשיים בקושי היה מחבר שלושה מילים
קניתי את הספר לשיחה דרושיםש ניים לא מצאתי שם מה שחיפשתי לדעתי הספר מיועד לילדים יותר קטנים הוא כבר עבר שלב זה
שמנו לב אצל הקלינאית שהוא מתקדם אך יש לו קושי לשחק לפי תור הוא לא מוכן לקבל את העובדה שפעם תורי ופעם תורך ויש קופה ומתייאש
בבית הוא מרבה לקום ממקומו אך ממשיך בפעילות
ילד סקרן,נבון ושובב(אבחון אצל מרפאה בעיסוק-תקין)
לשאלותי:
איך ניתן לעודדו לשבת על הטוסיק ולשחק לפי הכליים במשחקי זיכרון,דומינו וכדומה
איך ניתן להעשירו וללמדו תחביר
איך ניתן לעבוד איתו על שאלות כמו למה מתקלחים?למה השעון משמש?
לאחרונה מילים שהיה אומר נכון,מתחיל לסכל באותיות.מה לעשות
האם יש לתת לו זמן לעיבוד???
כל ערב שומע סיפור לפני השינה ומאד נהנה יש המלצת על ספרים מענינים?
אני מאד רוצה לקדמו ומאד לא רוצה שיצבור פערים
יש חומר כתוב שאני יכולה לקרוא,טיפים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העשרה שפתית בבית
ענת תבור24/12/2009דליה שלום,
שאלת הרבה שאלות, אנסה להתייחס לחלקן.
באופן כללי, חודשיים זה זמן קצר יחסית בכדי להפנים ולשפר את כל מה שהיית רוצה לשפר. למוטיב הזמן יש תפקיד מכריע והפער שהיה יסגר, אך לא בבת-אחת. תמשיכי לעשות את מה שהודרכת מבחינת החשיפה לשפה, לתת דגם דיבור תקין בכל אינטראקציה ודרך זה את כבר תוכלי לראות עם הזמן שיפור באוצר המילים, בתחביר ובהבנה.
יחד עם זה - זיכרי את גילו. מענה על שאלות יומיומיות כגון "למה מתקלחים?" לא קל להרבה ילדים בגיל הזה. זה דורש הכללה והבנה מעבר להתייחסות לעצמי כילד וזה דורש יכולת קוניטיבית גבוהה שמתפתחת עם הגיל וצריך סבלנות.
חומר קריאה מומלץ הוא הספר: "ילד מה הוא אומר?" בהוצאת מכון מופ"ת, שמסביר על התפתחות שפתית ודרכים לעידודה.
לגבי ההיגוי - אני לא יודעת מה בדיוק הקושי, מוטב להתייעץ עם הקלינאית המטפלת. בכל מקרה, גם כאן ניתן לתת מודל של המילה המשובשת, לחזור אחריו בצורה הנכונה, מעט יותר מודגש.
ספרי ילדים יש בשפע, כל מה שתבחרי - הוא ישמח. ניתן לעשות מנוי בספריה המקומית וכך הילד זוכה להחשף לחווית הקריאה, לבחירת ספרים ולקרוא מגוון ספרים.
"לשחק לפי החוקים"- גם זו יכולת נרכשת. התחילי בחוקים "מקלים", פשוטים יותר. שחקו עם מעט קלפים תחילה כדי לא להעמיס. חזרה על המשחק שוב ושוב, גם בחברת בני הבית האחרים, יכולה להוות דגם טוב שחוזר על עצמו, עד שיקבל עליו את החוקים וישתלב. בקיצור - חשיפה איטית ודרישות שעולות בהדרגה, במטרה שיצבור חוויות חיוביות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת האות צ' באות ס'רחל23/12/2009
בני בן 4 וחצי. הוא בעל שפה עשירה, יכולת ביטוי טובה וללא כל קשיים בכוון זה.
הוא באופן עקבי לא אומר צ' אלא ס' (עד ששאל האם ים סוף נקרא כך כיון שיש בו הרבה צוף?)
באיזה גיל יש לטפל?
האם יש אפשרות לטיפול בבית ללא צורך בפניה לקלינאית תקשורת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ
חן לדרר23/12/2009שבוש זה אופיני עד גיל 5 ש' ועד גיל זה זה יכול להסתדר לבד. מאחר ומדובר בתהליך של בשלות תרגול לפני כן לא עוזר . חשוב לא להתייחס לכך כדי לא לתסכל את הילד.
במידה ולקראת גיל 5 זה לא מסתדר חשוב לפנות לאבחון קלינאית תקשורת ולבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגייהציפי20/12/2009
שלום רב
בתי בת 4 , ולא הוגה את האות שין כמו שצריך , זה נשמע סין ולא שין.( סוקו במקום שוקו) האם זה נורמלי בגיל הזה ? דבר נוסף ששמתי לב אליו בשבוע האחרון , את המילה ג'ל ( ג'ל לשיער למשל ..) היא הוגה כז'ל , כלומר ה -גימל נשמעת כמו זזזזזזזזזזזזז... מקווה שהבנתם .
אנחנו כבר מזמן משדלים אתה לסגור שיניים ולהגות שין בלי לשון בקדמת הפה , אבל בינתיים אין שינוי .
אשמח לשמוע דעתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיית /ש/
ז'קלין סקרן מנסור20/12/2009שלום ציפי
שני ההגאים שציינת הם /ש/ ו- / ג'/ ( שהוא נחשב בן זוגו של הצליל הראשון - כמו ש /ז/ הוא בן זוגו של ה/ס/ ) . הבנתי מתיאורך שהיא משבשת את ההגה /ש/ ל /ס / כלומר מוציאה לשון בין השיניים לכל השורקות /ס, ז, ש ,ג' / - וזה בינתיים תקין לגיל . בדרך כלל שיבוש זה מתוקן בין גילאי חמש עד חמש וחצי ויש הטוענים לגיל עןד יותר גדול ( לקראת גיל 6-7 שנים .
אז ניתן לחכות עד גן חובה , ואני ממליצה לא לבקש ממנה תיקון , כדאי שתשמע את ההגאים והמילים נכון מצידכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)