מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגיית צ'שרי06/10/2009
בני בן 3 ו 3 חודשים, החל לדבר מאוחר יחסית, כרגע מדבר יחסית שוטף. חשוף לעברית ואנגלית.
אנגלית לא מדבר יותר מבין. לאורך כל הזמן התלבטתי עם לקחת אותו לאבחון אבל בגלל שכל הזמן היתה התקדמות (אומנם איטית לגילו) לבסוף לא הלכתי.
היום שמתי לב בזמן משחק שהוא אינו יכול לבטא את האות צ', ובמקום להגיד צרצר הוא אומר טרטר.
האם כדאי לקחת אותו לאבחון האם ניתן לעבוד על זה או האם זה טבעי וכמו שהוא השתפר בדיבור זה גם יגיע.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ
ז'קלין סקרן מנסור06/10/2009שלום שרי
תחילה כדאי לשים לב אם הוא הוגה צלילים שורקים אחרים כמו ( ס,ז, ש ) במצבים שונים בדיבור. וכמובן לשמוע אם הוא מנסה להגות (צ ) בצורה כלשהי של שורק ( יש ילדים שהוגים אותה כמו /ס/ ) במילים אחרות מלבד ( צרצר ) .
בכל אופן אם ההיגוי של /צ/ לא משתפר בחודשים הקרובים ואם קשה לו להגות הגאים שורקים אחרים ניתן לפנות לאבחון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופפפהמ29/09/2009
שלום בני יהיה בן 5 ב07.11 מגיל שלוש אובחן כי יש קושיי בהיגויי של מס' אותיות והחלנו טיפול אצל קלינאת-אנו אצלה כבר מגיל שלוש עד עכשיו כאשר הטיפולם הינם מפגשים של 4 בחודש אח"כ הפסקה ושוב חידוש מפגשים-לבני עדיין יש שיבושי היגוי של ק-כ-ר--ח לדוגמא רכבת אומר הכבת---קומי אומר תומי --חמור אומר תשמור ---היינו בבדיקת פוליפים אך אין לו ולא זקוק לניתוח,יש לו בעיה של קונחיות אף חולות אך אין קשר לדביור לדברי פרו'פ פינקלשטיין שאצלו היינו בהתייעצות-לדברי הקלינאית מרגישה שיש משהו שמפריע לו בחיך-בפה -אך הלכנו לכול התיעצות אפשרית ואף אחד לא ציין שיש בעיה -מה עושים????אין שיפור אצל הילד ועד עכשיו יש שיבוש בהגהות ובדיבור---מה עלי לעשות ? למי ללכת עוד?אנא יעצו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין שיפור בהיגוי
ענת תבור30/09/2009הי,
ניתן להתייעץ עם ד"ר אריאלה נחמני, שהיא קלינאית תקשורת שעובדת יחד עם פרופ' פינקלשטיין והיא מומחית בהפרעות חייך ותוכל לתת המלצה/הדרכה לקלינאית שעובדת אתכם, במידה ואכן אין כל בעיה רפואית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור ילד בן שלושמ20/09/2009
באיזה גיל רצוי לפנות לקלינאית תקשורת? לילד בן שלוש שעדיין לא מדבר ברור יש שיםור משמעותי בדיבור אך עדיין לא מספיק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לפנות לטיפול בדיבור?
ענת תבור21/09/2009ההמלצה שלי - אם מוטרדים מהדיבור של הילד ולא בטוחים - מומלץ לפנות לאבחון. מקסימום שם ירגיעו אתכם וישלחו אתכם הביתה עם הדרכה או בלי, או שיפנו לטיפול.
באופן עקרוני, סביב גיל שלוש הילד מגיע לרכישה של רוב הצלילים ואמור להפיק את רוב המילים בשלמות. אם עדיין קשה להבינו או שיש שיבושים קבועים בדיבורו - מומלץ להתייעץ. אם מדובר על שיבושים קלים ולא שכיחים - הזמן ימשיך לעשות את שלו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור והיפר אקטיביותאבנר17/09/2009
שלום, אני מעל גיל 30 ורק בשנתיים שלוש האחרונות שמתי לב (וגם הסובבים אותי) שאני מתחיל טיפה לגמגם ונתקע במילים. מאבחן שלא עשה לי בדיקה אבל מכיר אותי אמר לי שזה יכול להיות קשור לעובדה שאובחנתי כהיפר אקטיבי (עוד כילד) ולעיתים להיפר אקטיבים יש בעיה כזו של מחשבות מתרוצצות ולכן הדיבור נתקע, או משהו כזה. האם יש קשר כזה? ומה ההסבר כי לא הבנתי כל כך אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת גמגום בגיל מבוגר
ענת תבור21/09/2009אבנר שלום,
הקשיים בדיבור שאתה מתאר - מופיעים לרוב כבר בגיל צעיר יותר ולא נוטים להופיע פתאום בגיל זה. במידה וזה היה קשור להיפר-אקטיביות - זה לא מסביר מדוע הופיע רק עכשיו. האם עברת באופן אישי איזשהו שינוי? האם אתה יכול להצביע על קושי בריאותי או רגשי שמתלווה שהופיע בשנים האחרונות?
מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה ובמידת הצורך (אם מאד מפריע) - גם לפנות אבחון קלינאי/ת תקשורת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום לבן 4אבנר17/09/2009
;שלום שלום,
יש לי ילד בן 4 עם גמגום. איך אפשר לדעת אם הגמגום הוא בעיית התפתחות או בעיה נוירולוגית, כלומר בעיה במוח, משהו פיזי ולא התפתחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבת הגמגום
ענת תבור21/09/2009מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת, שם יקחו מכם רקע מפורט ויוכלו להסביר לכם ולהנחות אתכם הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש הגיה של האות שיןרן16/09/2009
לאחרונה החלה ביתי בת ה 3.5 להגות מילים המחילות את האות ש כ סין במקום שין
לדוגמא סמס במקום שמש.
זה חוזר בכמה וכמה מילים אך לא בכולם
לדוגמא היא אומרת שילגייה ולא סילגייה.
למה ליחס את זה?
עצלות? פינוק? בעיה רגשית? בעית שמיעה? שינוי במנה הפה והשיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת ש' ל-ס'
חן לדרר16/09/2009רן שלום
השבוש שאתה מתאר תאים לגילה של בתך והסיבות להופעתו כיום יכולות להיות רבות. ליתר בטחון מומלץ לבצע בדיקת שמיעה אך מעבר לכך מספיק לחזור אחריה בצורה נכונה (אך באופן חיובי כחלק מהשיחה ולא בתיקון) כדי שתקבל גדם טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה חן
רן17/09/2009היי חן,
תודה רבה על התשובה.
לפני מספר חודשים ערכנו לביתנו בדיקת שמיעה בשל דלקות אזניים חוזרות שהיו לה. התוצאה היתה תקינה. (לא מדהימה אבל תקינה)
ובכלל, דומה שהיא שומעת טוב. כלומר גם כשאנו פונים אליה בלחישה היא שומעת ומגיבה.
(בתקופות של דלקות האזנייםף כשהיתה לה ירידה בשמיעה, די בלט שאיכות השמיעה שלה ירדה. עכשיו זה נראה תקין, בעיני הדיוט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!!!!!!!!!!!!!!!!!מיטל נתן16/09/2009
יש לי דחיקת לשון
האם את יכולה בבקשה לכתוב לי תרגילים שיעזרו לי לדחיקת לשון זה יעזור לי מאוד
יש לי דחיקת לשון באותיות: ס, צ ו-ז בלבד!!!!!!!!!!! רק בשלוש אותיות בלבד!!!!!
וכשהייתי אצל קלינאית תקשורת היא נתנה לי רק 2 תרגילים שבכלל לא עוזרים
תרגיל 1: לדחוף את הלשון חזק מאוד כלפי מעלה
תרגיל 2: להוציא את הלשון ולכופף למשך דקה
אילו תרגילים יעזרו לי לדחיקת לשון??????
כמה תרגילים יש לדחיקת לשון (במספר)??????? האם יש יותר מ-100 תרגילים????????כי היא נתנה לי רק 2 תרגילים בלבד!!!!!! וזה כלום. חבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים
חן לדרר16/09/2009מיטל שלום
יש אומנם הרבה תרגילים אך כולם מיועדים לעשות את אותה פעולה - להרים את הלשון בתוך הפה כך שהכמות אינה משנה. כפי שכתבתי קודם את יכולה לרכוש את דיסק התרגילים אך הדבר הכי חשוב הוא להיות מטופל ע"י קלינאית תקשורת. בטיפול כל שבוע מתקדמים עם תרגילים לפי ההתקדמות שלך בתפקוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!!מיטל נתן15/09/2009
יש לי דחיקת לשון
האם את יכולה בבקשה לכתוב לי תרגילים שיעזרו לי לדחיקת לשון זה יעזור לי מאוד
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי דחיקת לשון באותיות: ס, צ ו-ז בלבד!!!!!!!!!!! רק בשלוש אותיות בלבד!!!!!!!!!
האם זה חמור??????????????
בבקשה תכתבי לי תרגילים שאני אתרגל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיקת לשון
ז'קלין סקרן מנסור15/09/2009הי מיטל
אנו מעדיפים שתרגילים יבוצעו בהנחיה של קלינאית תקשורת שתדגים לך את התרגילים ותעקוב אחרי הביצוע שלך ותנחה אותך פנים לפנים.
אגב , האם עברת אבחון של קלינאית תקשורת ? איך את כל כך בטוחה שזה רק בשלוש אותיות ?
עדיף שתעברי אבחון ע"י ק. תקשורת והיא תמשיך איתך לתרגול וטיפול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים
חן לדרר16/09/2009מיטל שלום
ניתן לרכוש DVD חדר כושר לפה הכולל תרגילים לחיזוק אברי ההיגוי, התרגילים נועדו לחזק את תנועת הלשון, השפתיים וכו' אך אינם נותנים תרגילים לשפור ההיגוי מאחר ותרגילים אלו נעשים רק בליווי קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לדיבורמוטרד13/09/2009
שלום אני בן 20 וכולם טוענים שיש לי קול נשי ואני ממש לא יודע מה לעשות עם זה
רציתי לדעת עם יש אפשרות לשנות לקול גברי יותר?
עם הנושא הזה לא קשור לכאן אשמח שתעבירו לגורם הנכון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת טון הקול
ענת תבור13/09/2009שלום לך,
גובה טון הקול מושפע מגורמים שונים, ביניהם - מבנה מיתרי הקול, מצב רגשי, הרגל.
מומלץ לפנות לאבחון קול אצל קלינאי/ת תקשורת שתוכל להמליץ לך על טיפול קול או פנייה במידת הצורך לגורם אחר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בדיבורנורית12/09/2009
הבעיה שלי היא שכשאני מדברת אז לעיתים קצת קשה לי לסיים מילים
הפה שלי מתמלא ברוק ואז המילים והדיבור שלי לא מובנים..
כמו כן, חשוב לי לציין שעד לפני מספר שנים לא הייתה לי את הבעיה הזו כלל,
הדבר מקשה עלי מאוד בחיי היום יום.
שמתי לב גם שכשאני מתרגשת המילים מתבלבלות לי או שאיני מצליחה לסיים אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בדיבור
ענת תבור12/09/2009נורית שלום.
בכל שינוי פתאומי שאת מרגישה בתפקוד בגוף, כולל בעיה בדיבור - מומלץ להתייעץ תחילה עם רופא בכדי לשלול כל הסבר רפואי/ רגשי שיכל לגרום לבעיה.
לגבי עזרה ספציפית - מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת בכדי לזהות את הבעיה ולתת לך עזרה רצינית. בכל אופן - האטה של קצב הדיבור מאד מסייעת במקרים שתיארת כעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד ניתן לטפל בגמגום?יהלומית06/09/2009
שלום!
בני הוא בן 8, וכבר מגיל 3 החל לגמגם. לצערי, כבר תקופה ארוכה מאוד אנו נמצאים ברשימת המתנה לקלינאית תקשורת שבעירנו (תקופה של חצי שנה ואף יותר!). האם ניתן ל"עבוד" עם הילד ו"לטפל" בבעיית הגמגום ללא כל היעזרות בקלינאית תקשורת? האם ישנם טיפולים שאנו, בתור הורים, יכולים להשתמש? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר06/09/2009לצערי טיפול גמגום מחייב בעל מקצוע
בבית מומלץ לא להתייחס לגמגום אלא אם כן בנכם יוזם את השיחה.
נסו אולי לפנות למקומות נוספים ולהרשם גם אצלם
תוכלו לקרוא באתר אמב"י המלצות מפורטות להורים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בין זכר ונקבהאורנית02/09/2009
שלום,
בני בן שנתיים ומדבר כבר כ3 משפטים רצוף כולל לשיר בית משיר.
הוא מדבר על עצמו רק בגוף נקבה- אני יושבת, אני אוהבת, אני רוקדת, אני אוכלת וכו' ניסיתי לתקן אותו כל פעם ולא נראה שזה ממש עוזר. בנוסף התחלתי להסביר לו שהוא בן כמו אבא ואמא בת וכו' אבל אני לא בטוחה שזאת הדרך.
אשמח אם תוכלו לכוון אותי כיצד אוכל לשפר את הבנתו במהלך הזמן.
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול זכר ונקבה
חן לדרר06/09/2009עינת שלום
שבוש זה בדרך כלל אופיני כאשר בבית יש הרבה בנות, חשוב להמשיך ולתת דגם המתייחס לזכר למשל כשבנך אומר אני אוכלת לענות 'נכון אתה אוכל גבינה'
באותה מידה אפשר להדגיש את ההבדלים בין בני הבית למשל בארוחת הערב להגיד אבא אוכל אמא אוכלת וכו'..
ללמוד ישיר שבו מסבירים שככה אומרים הרבה פעמים יעילות מעטה בגיל הצעיר.
במידה וזה לא מסתדר כדי לעשות אבחון אצל קלינאית תקשורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקות במקום דיבורקרן01/09/2009
היי
ביתי האמצעית בת 1.10 שנה. לאחרונה היא מדברת (בעיקר בג'יבריש) בצעקות.
אני מבקשת לציין כי אצלינו בבית כמעט ולא מרימים את הקול בכלל, דבר שמציק ומפריע לכולנו עוד יותר בבית.
למרות שאני מבקשת ממנה רוב הזמן וגם אביה לדבר ולא לצעוק, היא לא ממש מתייחסת אלינו וצועקת. כל הזמן. למעשה, ה"דיבור" שלה מתבטא בעיקר בצעקות.
לפני כשבועיים נולדה לה אחות קטנה, אבל ה"בעיה" של הצעקות החלה עוד קודם.
האם בגלל שאיננה מצליחה לבטא את עצמה באופן שאני מעריכה הייתה רוצהלבטא, מתבטאת בצעקות?
האם ייתכן שיש לה קושי בשמיעה? למרות שזה לא נראה כך.
מה יכולה להיות הבעיה?
אודה על עזרתך!
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור בצעקות
ענת תבור02/09/2009קרן שלום,
דיבור בצעקות יכול לנבוע מכמה דברים:
א. בעית שמיעה. גם אם לא נראה לכם על פניו ששמיעתה ירודה - חשוב לבדוק זאת ולשלול בעיה זו, כי גם ירידה קלה בשמיעה יכולה לגרום לשינוי בעוצמת הקול. יש לפנות לרופא הילדים/א.א.ג. תחילה.
ב. יתכן כי הוא ביטוי לקושי הרגשי שמלווה את ההריון והלידה שלך. אם הינך חושדת לגבי זה - מומלץ להתייעץ עם יועצת לגיל הרך או פסיכולוג/ית חינוכי/ת.
ג. הרגל - במידה והיא התרגלה לדיבור החזק - ניתן לעבוד איתה לשינוי הרגלים ושליטה על עוצמת קולה. בשל גילה הצעיר - לימוד הדיבור השקט יעשה בעיקר ע"י מתן דוגמה שלכם על עוצמת דיבור נכונה. הקפידו לענות לה בעוצמה תקינה, גם כשפונה אליכם חזק. לרוב - זה מאד משפיע. חזקי אותה על כל הפקה של דיבור בעוצמה תקינה ותגידי לה שמאד נעים לך שהיא מדברת ככה. במידה והבנתה טובה - ניתן לחשוף למושגים של "חזק" ו"חלש".
בכל שלב ניתן לפנות לאבחון של קלינאי/ת תקשורת ולקבל ייעוץ והדרכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבור בשפה האנגליתספיר30/08/2009
שלום אני בת 21,
עד גיל 8 בערך היו לי בעיות בהיגוי זאת אומרת במקום ג הייתי מבטאת ק, במקום ד הייתי מבטאת ת וכו'
טופלתי ע"י קלינאית תקשורת ובעיקר עבדתי בבית וזה עבר לי בגיל 8 כיום יש לי בעיות בהגייות חלק מהעיצורים באנגלית בעיקר th כמו במילים mouth, thought
זה מפריע לי כיוון שאני מדברת אנגלית בעבודה שלי
השאלה שלי היא האם הדרך היחידה לטפל בזה היא ללכת לקלינאי תקשורת או שאני יכולה לעשות משהו בבית? בגלל המחיר הגבוה של פגישה אצל קלינאי
איך אני יכולה לעזור לעצמי?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היגוי באנגלית
ענת תבור02/09/2009ספיר שלום,
אני ממליצה לך לפנות לקלינאי/ת תקשורת אפילו לפגישת ייעוץ/הדרכה אחת, כדי שתוכל להתרשם מסוג השיבוש שלך ולהדריך אותך לגבי הפקה נכונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ספיר02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום- בת שנתיים וחמישה חודשיםנטע27/08/2009
שלום. בתי בת שנתיים וחמישה חודשים, בחודשים האחרונים מאוד התפתחה מבחינה שפתית, בחברה של הרבה אנשים מתביישת ושקטה, אך בקרב המשפחה מדברת ללא הפסקה. אתמול, במהלך חופשה משפחתית שלנו עם עוד משפחות, החל להופיע אצלה גמגום- למשל במקום- מפה, זה ממממממממממממפה, ואני רואה שממש קשה לה, היא מתאמצת ונראה לי שהיא מרגישה פתאום שאינה מצליחה. האם יכול להיות שזה בשל היציאה מהשיגרה, מהבית, או שזו תופעה נורמלית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שטף התפתחותי
ענת תבור28/08/2009תשובה מפורטת לשאלתך תוכלי למצוא בשאלות נפוצות בפורום.
והערה נקודתית: שימי לב אם היא אכן מתאמצת לדבר וחשה שאינה מצליחה או שאינה מודעת וזו הייתה רק הרגשה שלך כאם. חשוב מאד להניח לזה ולא להתייחס, זו תופעה נפוצה ונורמלית בהחלט בגיל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)