מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבהli sa21/06/2009
עשיתי CT ראש לאחרונה אחרי הרבה שנים, ואחרי שאני לא ילדה, לא חסויה, לא בטיפול ולא בשיקום כלשהו שאלה דברים שהכרתי יותר מדי בגלל תאונת דרכים שעברתי אחרי חצי שנה בחטיבת ביניים. קיבלתי את התוצאות לפני קופת חולים. יש לי הרחבה של הרירית מצד ימין, ואני חושבת שזה הסבר לבעיה הקלה מאוד שיש לי בדיבור. מה אני יכולה לעשות בשביל לשקם את הדיבור ואולי גם לשקם את הרירית המורחבת? יש לציין שקופת חולים לא קשורה לריפוי בדיבור. זה רק רופא משפחה ונוירולוגית רוסיה וקשוחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מורחבת
חן לדרר21/06/2009שלום רב
אינני יודעת לנתח תוצאות CT , בוודאי לא אם כל כך מעט מידע. לגבי בעית דיבור אם זה מפריע לך ביומיום אז כדאי להגיע לאבחון קלינאית תקשורת עם כל החומר שבידיך מהשקום שעברת בעבר ותוצאות CT מלאות + חוו"ד של נוירולוג על כך ואז ניתן יהיה לבדוק מה מידת העזרה בדיבור שאפשר לעשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
li sa21/06/2009אין לי את החומרים שאת מדברת עליהם. אני רק שואלת אם ידוע קשר של הרחבה של הרירית הימנית לעודף רוק או להפרעה בדיבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
li sa21/06/2009שלום רב
גם אני לא יודעת לנתח תוצאות סיטי אבל ניתחו אותו כבר.מעט המידע הוא ניתוח תוצאות הסיטי. בעית הדיבור לא מפריע לי ביום יום , בכל אופן לא עד כדי שאני אחפש קלינאית תקשורת. אני שאלתי שאלות בעקבות תוצאות הסיטי שכתב פרופסור במכון שבדק אותי. תוצאות הסיטי המלאות תקינות חוץ מזה וחוץ מסימנים של ספיגת דם (או אוטם, אבל זה ספיגת דם כי זה באיזור הפגיעה ובאיזור הנגדי). האם ידוע לקלינאי תקשורת מהי הרירית? מהי הרחבת הרירית ומה הקשר בינה לבין הדיבור?
האם ידועה העזרה בדיבור שאפשר לעשות במקרה הזה, בלי קשר למידתה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
חן לדרר22/06/2009המידע שאת מחפשת רלוונטי יותר לנוירולוג שמנתח את מצב המוח , פגיעות המשפיעות על הדיבור תלויות במקום הפגיעה המדויק במוח ובכל מקרה כאשר יש פגיעה מוחית הטיפול בדיבור הינו ע"י תרגול ולא ע"י ריפוי המוח (לצערנו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היגויריטה12/06/2009
שלום רב,
רצית להתיעץ לגבי בני , מגיל שנתים טופל אצל קלינאית תקשורת, עקב עיקוב התפתחותי שפתי
היה בגן שפתי כיום לא מטופל . היום הוא בן 8 ואני שומעת שיש לו בעית היגוי הוא נשמע מאוד ילדותי , תנועת הפה גדולות, ומרבה להשמיע ציפצופים וקולות גבוהים ,
שאלתי היא מה הסיבה לקולות הציפצוף, ומה עושים שזה יפסק כי זה משגע אותנו .
האם אנו צרכים לקבל עזרה נוספת אצל קלינאית תקשורת בנושא ההיגוי או ישנו תחום מסוים שעוסק בהיגוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול היגוי
ענת תבור13/06/2009ריטה שלום,
מומלץ לפנות לאבחון קלינאי/ת תקשורת לגבי נושא הדיבור וההיגוי. קשה לי להבין בדיוק למה הכוונה בתיאורך לגבי ה"ציפצופים", אך באבחון ישמעו זאת וינחו אותכם בהתאם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שמיעהמירי09/06/2009
שלום,
בני מידן בן שנה וחמישה חודשים. הוא לא עבר בדיקת סינון שמיעה מכיוון שרופא הילדים שלו לא יידע אותנו בזמן.
אציין שאנו חברים בקופת חולים "כללית" מושלם, ושאלתי היא האם ניתן לעבור בדיקה זו בגיל זה
דרך הכללית, ובמה כרוכה בדיקה זו עבור ילדי?
בתודה,
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שמיעה
חן לדרר09/06/2009בדיקת סינון עושים בטיפת חלב (ולא אצל רופא ילדים) בגילאי 7-9 ח'. לאחר מכן לא ניתן לעשות אותה. מי שלא ביצעה אותה מוםנה לבדיקת שמיעה לילדים דרך קופת החולים שלו, העלות הינה מחיר טופס התחיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגיל מבוגרורד07/06/2009
אני בת 44, עם בעיית גמגום מילדות. נסיונות טיפול עם קלינאית תקשורת לא צלחו. הבעיה קלה יחסית ולא הפריעה להתקדם, אישית ומקצועית, אולם בלמה אותי מלהופיע בפני קהל רב או להרצות בציבור. ברצוני לשאול האם ניתן בגיל מבוגר כמוני לטפל בכך, ומהן הדרכים המומלצות. בתודה מראש, ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר07/06/2009ורד שלום
תוכלי לראות בהמשך הרבה התיחסויות לשאלות דומות לשלך
בקצרה אסכם את מה שנאמר:
בכל גיל הטיפול משפיע אחרת ולכן שווה לנסות שוב
מטרת הטיפול אינה להעלים את הבעיה אלא להקל על השטף ולכן יתכן שבמצבך עהזרה תהיה קטנה אך את זה תוכל להגיד קלינאית תקשורת שתאבחן אותך
כדאי להכנס לאתר של אמב"י ולהתרשם מחוייות והמלצות של אנשים אחרים הסובלים מגמגום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדש מול ישן
ורד07/06/2009תודה רבה על התשובה. רציתי לדעת גם מה דעתך על כל מיני שיטות של ביופידבק או שיטות טכנולוגיות חדשניות שמפורסמות בהקשר זה. האם טיפול מסורתי אצל קלינאית תקשורת עדיף על פני שיטות חדישות יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגמגום
חן לדרר09/06/2009ורד שלום
ביופידבק אינו שיטה חדשה, לא ממש אפשר להשות בין שיטות טיפול אלטרנטיבי וטיפול קלינאית תקשורת,
לגבי שמוש בטכנולוגיות (כגון מכשיר SPEECH EASY) הן נועדו בעיקר לבעלי גמגום בינוני-חמור ותפקידן לעזור בעת השמוש בהן. לרוב משתמשים בהם לאחר טיפול קלינאית תקשורת במידת והגמגום נשאר משמעותי.
תוכלי לקרוא חוות דעת שונות באתר אמב"י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה והכוונה בנושא בעיית שטף בדיבורגלעד כהן07/06/2009
שלום רב,
שמי גלעד, 24, בצעירותי סבלתי מ"גמגום" קל - בעיקר חזרה על עיצורים בתחילת מילה. טופלתי ע"י קלינאית תקשורת עם הטבה גדולה. עם הזמן הפך הגמגום ל"תקיעות" - במקום לחזור על אותיות הייתי פשוט נתקע ולא מסוגל להגיד את המילה שרציתי כלל.
בשנים האחרונות המצב השתפר מאד והיום אני מדבר באופן יחסית חלק. יחסית - כיוון שעדיין יש לי קושי מסויים.
לשם הבהרה, אני עובד כמוכר בחנות וכמורה פרטי למתמטיקה - תפקידים הדורשים דיבור ושיחה מתמידים. למדתי לשחרר את התקיעות והפגיעה בשטף הדיבור שלי הופחתה מאד ואינה מורגשת בנקל. עם זאת היא עדיין קיימת ומפריעה לי, בייחוד משום שאני מרגיש את הפער בין הפוטנציאל לבין הקיים וכן על שום היותי אדם שאוהב להתבטא ולהתנסח כהלכה.
הקושי שאני חווה היום הוא קושי נשימתי; קרי, אני מדבר ומרגיש שבאיזשהו שלב אין לי מספיק אוויר להמשיך, כתוצאה מכך אני מתאמץ מאד בחזה (לא יודע איזה שריר זה בדיוק) ומסיים יום עבודה עם כאב ממש פיזי בבית החזה. כמובן שאחרי יום שכזה קשה לי מאד לדבר ברור (אני מרגיש שכל מילה היא מאמץ והכל כאילו נמרח והופך לפחות חד) ואני מרגיש שאני צריך לנוח.
ניסיתי לנתח את הגורמים לקושי שלי והייתי מסכם כי:
א. הנשימה שלי אינה נכונה, אינה עמוקה מספיק, השימוש שלי באוויר לא מיטבי.
ב. אני מדבר יחסית בקול רם ובחדות מה שמוסיף על מאמץ הדיבור
ג. אני מדבר מהר יחסית ונוטה להבליע מילים שקשות לי (דוגמא: נתתי)
ד. המנח השפתי שלי (צורת השפתיים בעת הגיית ההברות) חלש ופוגע בקלות ההגייה
כיוון שאני מאמין כי ישנם הכלים והטכניקות בעזרתם אוכל להשתפר ולהקל על עצמי אני פונה אליכן בבקשת מתן עצה ודעה.
למי עלי לפנות?
קלינאית תקשורת אצלה ביקרתי אמרה לי כי הדיבור שלי מאד גבולי (על גבול הפרעת שטף) וכי היא אינה יכולה לעזור לי. תשובתה תסכלה אותי מאד.
האם לקלינאי תקשורת כלים לעזור בבעיה מסוג זה?
האם עלי לפנות לפיתוח קול, שיעורי דיקציה וכאלה?
אודה לכם על העזרה,
גלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר07/06/2009גלעד שלום
כפי שבוודאי הוסבר לך בעבר לא ניתן לרפא את בעית הגמגום ונשמע שהגעת לנקודה בה אתה מסתדר היטב ושוטף. אני מניחה שקלינאית התקשורת בדקה את כל הדברים שציינת ולא מצאה בעיה יחד עם זאת אם אינך שלם עם ההחלטה פנה לאבחון נוסף לקבל חוות דעת שניה. יתכן שאינך זקוק לטיפול בשטף הדיבור אך כן אפשר לשפר את השמוש בנשימה במהלך דיבור. אם הכל תקין אז תוכל להתיעץ עם קלינאית התקשורת המאבחנת לאיזה גורם כדאי לפנות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5אריאלה06/06/2009
שלום רב,
בני בן 5. בגיל החל בגיל 3.5-4 זוהתה בעיית שמיעה שהשתפרה. מתקשה בהגייה נכונה וזיהוי של מילים ומחליף מלים גם לאחר שמסבים את תשומת לבו לכך מספר פעמים ומתקנים אותו. יודע לשיר את המנגינות אך מתבלבל לגמרי ואינו עוקב אחר מילות השיר. באופן כללי הוא מתקשר עם הסביבה מצויין אך ברור שקיימת בעייה עם המלים. האם קלינאית תקשורת היא הכתובת? מה יכולה להיות הבעיה? האם זה עניין של גיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבושי היגוי
ענת תבור06/06/2009אריאלה שלום,
מומלץ מאד להגיע לאבחון אצל קלינאי/ת תקשורת. באבחון יקשיבו לדיבור של בנך, ויראו האם השיבושים תקינים לגילו או שיש צורך לסייע לו בתחום הדיבור.
פני לרופא המשפחה שלך לקבל הפנייה לאבחון ק"ת.
בנוסף, חשוב לעקוב אחר מצב השמיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לאיחור שפתי אצל בני מידןמירי02/06/2009
שלום,
בני מידן בן שנה ו-5 חודשים. לפני כחודש וחצי לערך הועלה בקרבי החשש שישנו עיכוב בתחום הפונולוגי אצל בני. מידן נמצא בשלב החד- מילי, הוא אומר "אבא", "אתזה", "אי" - לאמא, "אה- אה" - לכלב...
הוא הוגה בשלב זה את התנועות אָה ואִי בלבד. בנוסף הוגה את העיצורים סְ, מְ, זְ, בְ .
מבחינת צלילים הוא אומר יָה, מָה, בָּה. הוא משתמש בג'סטות כביטוי ל: ביי ביי, אין, עף, לא , אוי ואבוי, הצבעה על חפצים ואנשים.
הוא מבין סיטואציות שקורות סביבו בחיי היום יום ועושה פעולות יומיומיות שנתבקש לעשות.
יש לו קשב משותף עוד מלפני גיל שנה.
אשמח לדעת האם חששי אכן תואם המציאות, ואם כן מה עליי לעשות?
* בהערת סוגריים....אני מורה לחינוך מיוחד במקצועי, וכעת מתמחית באבחון דידקטי, ולכן מצאתי לנכון לעשות מעקב על- פי שלבי התפתחות שפה אצל בני.
בתודה מראש על תשובתך,
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לאיחור שפה
ענת תבור02/06/2009מירי שלום,
בנך עדיין מאד צעיר ובגיל שלו רק מתחילה רכישת אוצר המילים ומתחילה להבשיל המערכת הפונולוגית. רוב הילדים אומרים בהתחלה מילים שהן קלות יותר להפקה או משבשים מילים קשות יותר בהתאם ליכולתם להפיק רצף צלילים. כל מה שתארת עדיין תקין לגילו וצריך לתת לו זמן להתנסות בהפקותיו וסביר להניח שהן ישתכללו עם הזמן.
אם הינך מוטרדת תוכלי לבצע לו בדיקת שמיעה כדי לודא כי שומע היטב, ובנוסף, לעקוב אחריו ולראות אם יש התפתחות בדיבור (תוספות של הברות, גיוון בתנועות ורצפי צלילים).
בינתיים, כאשר הוא אומר מילים משובשות, תחזקי אותו וחזרי אחריו בצורה המלאה של המילה כדי שישמע את הצורה הנכונה ובבוא היום ינסה לחקותה. ו..סבלנות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בדיבור- ילד בן שנתייםענת אור31/05/2009
בני בן 25 חודש, ילד שני מתוך 3. (הגדולה בת 3 וחצי, הקטנה בת 10 חודשים. התפתחותו תקינה, מבין הרבה לעומת ילד בגילו, ויוצר קשר עם סביבתו. הדיבור שלו מאוד לא מובן. הוא מנסה להתבטא שוב ושוב אך מאוד קשה להבין אותו מפני שיש עיצורים רבים שהוא לא אומר. לדוגמא:"זה שלי" הוא אומר :"יה יה יי". "שוקולד" הוא אומר יויואד. גלידה "דידה. יש לציין שנראה כי הדבר מאוד מתסכל אותו והוא מוצא לעצמו מעין "מעקפים" כלומר הוא קורא לגננת סבתא "תאפתא" כי קשה לו להגיד את שמה : "(ורד). דבר נוסף שמטריד אותי זה שכאשר הוא מנסה להרכיב משפטים עושה רושם של גימגום. כלומר לפני כל מילה הוא הוגה אה אה אה אה. (זה תמיד אה אה אה.כאילו מן בעיית שליפה.
אינני יודעת אם הוא כבר בגיל של פנייה למישהו. אם כן למי פונים ומה עליי לעשות.
אודה מאוד לתשובה. שנה הבאה הוא מתחיל גן חדש והדבר מלחיץ יותר. עליי לציין כי אנו דוברים עברית בלבד, הילד כותב ביד ימין.
כאשר היה תינוק מיעט למלמל. ינק עד גיל חודש. היה נראה כי לא אוהב לינוק ומעדיף בקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בדיבור
חן לדרר01/06/2009ענת שלום
מתאורך עיקר הקושי הינו במובנות הדיבור, לגבי המשפטים זה מאוד אופיני לגיל להכניס אה לפני מילה או משפט
בכל גיל ניתן לפנות לקלינאית תקשורת ולאור הקושי במובנות והתסכול שאת מצויינת זה בהחלט הזמן לכך
פנו לאבחון קלינאית תקשורת (ניתן בד"כ לעשות זאת דרך קופת החולים שלכם) ובמקביל חובה לעשות בדיקת שמיעה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחוק ללא קולefrat31/05/2009
שלום
רציתי לברר האם יש לדאוג/לטפל כאשר תינוק בן חצי שנה חייכן מאוד צוחק ללא קול. גם כאשר מצחיקים אותו ומדגדגים אותו אינו משמיע שום קול יש לציין שאין בעיה בזמן בכי.
אודה לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחוק ללא קול
חן לדרר01/06/2009מה שצריך לבדוק זה האם יש קול במצבים אחרים. אנו רוצים בגיל זה כבר לשמוע הפקת קול בזמן משחק, חיבוק וכדומה.
נצפה לשמוע צלילים של תנועות (אה, אי, או) בעיקר
אם אין הפקת צלילים אז חשוב להתיעץ עם קלינאית תקשורת
בכל מקרה תבצעו ליתר בטחון בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת דיבור אצל מבוגריםנטע30/05/2009
אני כבת 40, אולי בגלל חוסר בטחון לדבר בפני קהל, קורה שאני מעירה לילדי ליד חבריהם או מדברת עם אנשים וקשה לי לדבר בשטף מבלי שאיזו מילה או הברה "נתקעת" לי. לא מדובר בגמגום כגמגום, אלא יותר כהפרעה בגלל שהמחשבה מהירה מן הדיבור. קשה לי מאוד עם שפות ומילים חדשות וליד אנשים זרים (אפילו חברים) אני משתדלת להמנע ממילים לועזיות או ארוכות כמו "עובד סוציאלי" אעדיף להשתמש ב"עובד רווחה". אני נמנעת מדיבור באנגלית ובשל כך, שכחתי את השפה. בשנים האחרונות הפכתי גם כבדת שמיעה באוזן אחת (עקב עצב שנפגע) דבר שמקשה עלי מאוד. האם ניתן לעשות משהו לתיקון הבעיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהפקת מילים מורכבות
ענת תבור02/06/2009נטע שלום,
באופן כללי יש אנשים שיכולת הביטוי והדיבור שלהם שוטפים יותר מאצל אנשים אחרים. האטה של קצב הדיבור בזמן הפקת מילים מורכבות עוזרת. כמו כן, שינון של מילים חדשות ומורכבות בזיכרון, תוך כדי מתן סימנים עצמיים למבנה ההברות (למשל, סו-צי-יאלי או לחשוב על שורש המילה, אם קיים דבר כזה) - עוזרים לשלוף את המילים בצורה קלה יותר.
אני רואה שאת מאוד מודעת לקשייך. במידה וזה מאד מפריע לך בתפקוד היומיומי, תוכלי להיעזר בקלינאי/ת תקשורת. מאידך, נראה שפיתחת לעצמך שיטות משלך ואת מסתדרת עם זה כבר שנים. לעיתים מותר "להודות" בפני הקהל שאת מתבלבלת במילים, ואז גם את וגם הם לא יקחו את זה קשה כשזה קורה.
לגבי השמיעה - מומלץ להתייעץ עם קלינאי/ת תקשורת לגבי הצורך להתאים מכשיר שמיעה, שעוזר מאד לשמר את השמיעה הדו-צדדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שמדבר המוןעינת26/05/2009
בני בן שנה וחצי, מדבר המון.
הוא כל הזמן כמעט מספר לסביבה מה הוא רואה, וחוזר על שם החפץ שהוא רואה בלי הפסקה עד שאומרים לו "נכון, תפוח", "נכון, פרח" וכו.
לא חשבתי שיש בעיה עד ששמתי לב שילדים אחרים בגינה לא מדברים כל כך הרבה, ומחיפוש באינטנט ראיתי שזו עלולה להיות בעיה של פרגמטיקה (שעוד לא הספקתי לברר בדיוק מה זה).
האם זו יכולה להיות הפרעת תיקשורת?
או שבגיל הזה זה עוד חסר משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבר המון
חן לדרר26/05/2009גלית שלום
בעית פרגמטיקה הנה בעיה מורכבת ודיבור יתר הינו רק אחד הסימנים. לא ניתן לאבחן על בסיס מידע זה מאחר וזה תלוי איך הוא עושה את זה באיזו אינטונציה, מתי , עם מי וכן איך שאר התקשורת שלו.
מאחר והדב מדאיג אותך ובלט לך בהשוואה לשאר הילדים חשוב להגיע לקלינאית תקשורת לאבחון והיא תוכל לתת לך תשובה ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעוט שמדבר
ענת תבור26/05/2009גלית שלום,
אחד הדברים היפים בהתפתחות השפה התקינה היא שילדים מגלים את המילים וחייבים לשתף את הזולת בידע שלהם ולקבל חיזוקים לכך. זה לא משנה באיזה גיל זה קורה, אבל זה ממש שלב התפתחותי.
מבחינה פרגמטית (השימוש בשפה) הוא עושה בדיוק את מה שצריך - הוא מבין שלכל דבר בסביבתו יש שם - והוא מתרגל זאת ומחכה לאישור של אמא ולא אומר זאת סתם לעצמו. בנוסף לשיתוף עם ההורה במתן שם לדברים סביבו, הילד משתמש במילים שרכש גם להביע כוונות תקשורתיות נוספות, כמו בקשת חפץ, ציון אירוע שקרה וכד'. במידה ואמירת השמות היא רק לעצמו ונעשית באופן חזרתי סתמי - זו בעיה פרגמטית.
אם זה לא כך - פשוט תהני ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שהוא בעיקר מחכה לאישור. תודה!
עינת26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהגוי נאות רייש לילד בן 4אלונה25/05/2009
שלום רב,
בני בן ארבע מתקשה עדיין בהיגוי האות "רייש" ולכן מתקבל כאילו יש לו מבטא אמריקאי
האם יש צורך לפנות לקלינאי תקשורת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר /ר/
ז'קלין סקרן מנסור25/05/2009שלום אלונה
האם הבן מדבר עוד שפה בה ה / ר / מופקת עם קדמת הלשון כלומר /ר/ רוטטת כמו בספרדית- רוסית ...להבדיל מה/ ר / בעברית שמופקת בגרון?
האם הוא חשוף לעברית בצורה מספקת? והאם שאר ההיגוי תקין?
אם העברית היא שפת האם ולה חשוף אז לרוב - יליד השפה העברית אמור לרכוש הגה / ר / סביב 4:6 .
מוזמנת לפרט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי בעיית דיבוראיתן22/05/2009
יש לי בעיה בשיום המילים ולפעמים אני בולע מילים, מה זה יכול להיות?
אין לי בעיה בשמיעה, אבל יש לי בעיה בקשב והריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית דיבור
חן לדרר24/05/2009איתן שלום
האם תלונות אלו הופיעו לאחרונה או שהיו שם תמיד ורק עכשיו מפריעות לך? בן כה אתה?
במידה ומדובר בתופעה קבועה באפשרותך לפנות לאבחון קלינאית תקשורת שתוכל לבצע אבחון ולקבוע האם הבעיה מצריכה טיפול או לא
במידה ומדובר במשהו חדש שהופיע פתאום מומלץ לפנות לברור רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית דיבור
איתן24/05/2009זה היה לי מאז ומעולם.
אני בן 21 וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתן
ז'קלין סקרן מנסור25/05/2009שלום
ניתן לפנות לאבחון ע"י קלינאי תקשורת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית דיבורthsv21/05/2009
בני בן 7.5 החל לדבר מאוחר ושנים הוא טופל אצל קלינאית תקשורת (גם בגלל בעיות שליפה).
כיום הוא הוגה את האותיות השורקות בצורה חזקה ושורקת מידי, ובעיקר הוא לא מצליח להגות נכון את האות ס, היא נשמעת כמו ש.
זה מפריע גם בהבנה של השומעים וגם בשגיאות כתיב.
מה ניתן לעשות ע"מ ללמד אותו להגות נכון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית דיבור
חן לדרר21/05/2009צריך לפנות לקלינאית תקשורת, בד"כ מדובר בטיפול קצר של 3-4 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאמי20/05/2009
שלום רב
אני אמא לילד בן 11 אשר בעקבות "חוייה " לא נעימה אשר בני חווה בכיתה א' מול מורתו . החל לגמגם לסירוגין .עד עתה לא טיפלנו בזה למעט תקופה של מס חודשים אצל קלינאית תקשורת שלא ממש הצליחה לעזור (חשוב לציין שמקומו של הילד באותה תקופה היתה הייתה שונה מהיום מהיבט בטחון העצמי) כיום בני לומד בכיתה ה' - תלמיד טוב . מרבה להשתתף בשעור ע"פ המורה הגמגמום לא מפריע לו לענות על השאלות בכיתה אך כשהוא צריך לדבר עם חבריו או לעיתים אפילו איתנו הוריו או האחים שלו הוא מגמגם. לאחרונה זה מאוד מפריע לו , אני רוצה לדעת האם יש פיסכולוגים שגמגום זוהי ההתמחות שלהם? האם קיים כזה דבר? וכמו כן האם כדאי לעשות אבחון במכון מסוים ?
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום
חן לדרר21/05/2009אמי שלום
לגבי פסיכולוגים המתמחים בגמגום אין לי תשובה. את יכולה לבדוק באתר של אמב"י (ארגון המגמגמים בישראל).
במקביל היתי ממליצה לכם לנסות שוב טיפול קלינאית תקשורת כי כפי שאת אומרת בנך במקום אחר היום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)