מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיסה בשבוע 26 - הריון תאומיםלימור11/11/2009
שלום רב,
האם אפשרי לטוס לברצלונה ל5 ימים, שבוע 26 הריון תאומים??
עד כה הריון תקין למעט שליה נמוכה שמגיעה עד לפתח אך לא מכסה אותו .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגידי לי את השתגעת??
פלונית11/11/2009אני מקווה שיש לך ביטוח רפואי טוב שמכסה אשפוזים וניתוחים גם בברצלונה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגידי לי את השתגעת??
פלונית11/11/2009אני מקווה שיש לך ביטוח רפואי טוב שמכסה אשפוזים וניתוחים גם בברצלונה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה בשבוע 26 - הריון תאומים
פרופ' יריב יוגב12/11/2009כעיקרון אין מניעה
יש להתיעץ עם הרופא המטפל ולהתעניין לגבי ביטוח רפואי מקיף להריון לזמן השהות בחו"ל
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריון עם שרירניםציפי11/11/2009
אני בשבוע 11 להריון, כל הבדיקות מראות על הריון תקין אך אני סובלת מדימומים רציניים, לא ברור ממה. מה ניתן עוד לעשות או לבדוק חוץ מאולטראסאונד שאני עושה תכופות בגלל עלייה לבי"ח כשהדימומים מתחזקים? לציין כי אני בשמירת הריון כבר כחודש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון עם שרירנים
פרופ' יריב יוגב11/11/2009בשלב זה אין להציע טיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםקרן11/11/2009
בשבוע 34:
TSH - 2.25
Free Thyroxine (FT4) - 10.5
ראיתי שה- FT4 זה בגבול התחתון. האם זה תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם
פרופ' יריב יוגב11/11/2009בדיקות תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם מקוצרמורן11/11/2009
שלום
אני בשבוע 16 ופניתי אתמול למיון בשל הפרשה דמית קלה שפסקה
הרופא אמר שהכל בסדר ולא הורה על מנוחה או המשך בדיקות
במכתבו ציין כי הצוואר מקוצר ב- 30%, פעור לקצה האצבע.
מה זה אומר?
האם עליי להמשיך בירור?
אני בהריון שני, הריון ראשון שבו הצוואר גם היה מקוצר חלק נכבד מההריון הסתיים בשבוע 40.
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם מקוצר
פרופ' יריב יוגב11/11/2009פרט למעקב אורך תעלת צוואר בסונר אין כל חשיבות לממצאי הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירעדי10/11/2009
שלום, שמי עדי ,בת 40 אם לשניים, לפני כשבועיים החל אצלי דימום קל ובבדיקת אולטרסאונד התגלה כי העובר בבטני ללא דופק ושהפסיק להתפתח כשלושה שבועות קודם לכן בסביבות שבוע 16-17. ההפסקה בהתפתחות קרתה בסמיכות לבדיקת המי שפיר שעשיתי, בשבוע 16, לאחר הבדיקה לא חשתי ברע כלל ושלושה ימים לאחר מכן עשיתי בדיקה ונצפה דופק אך לא היו תזוזות של העובר ושמתי לב שאין לי יותר תחושות בבטן מאז, בנתיים עברתי לידה והעובר נשלח לבדיקה פתולוגית, תוצאות המי שפיר הגיעו אתמול והן תקינות, שאלתי היא - האם יתכן שלא יופיעו סימנים כמו כאבים וכו' ובכל זאת תהייה הפסקת דופק בגלל הבדיקה לאחר מספר ימים? מאוד מבולבלת ורוצה להבין כדי לדעת וללמוד מכך בעתיד..
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
פרופ' יריב יוגב11/11/2009קשה ע"ס הפרטים שציינת ללא עדות לתשובה הפתולוגית המלאה הברור הגנטי לענות לך באופן מלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
עדי11/11/2009שאלתי היא האם בכלל יתכן מצב שבו ייפסק הריון לאחר דיקור מי שפיר ללא תסמינים המעידים על מצוקה או על הפסקת הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך צוואר הרחםמושית10/11/2009
בעברי שתי לידות מוקדמות יחסית, שבוע 35 פלוס ושבוע 36 פלוס. נמצאת במעקב צוואר רחם שבועי. שבוע שעבר, 28 פלוס, אורך 36 מ"מ סגור. היום בדיקה נוספת, בהתחלה הרופא מדד 32 מ"מ, וקצת נלחצתי, הוא הרגיע אותי, אמר שזה דבר דינמי, ומדד שוב אחרי כמה דקת והיה 34 מ"מ. בשני המקרים סגור. לדבריו אין התוצאה הזו מעידה על התקצרות כלל. מה דעתכם? לאור הלידות המוקדמות והעובדה כי לעיתים אני מרגישה התקשויות בבטן אני מעט בלחץ. האם התוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך צוואר הרחם
פרופ' יריב יוגב10/11/2009במהלך ההריון יתכן שוני קל במדידת אורך הצוואר.
בנוסף לכך עם התקדמות ההריון צוואר הרחם מתקצר מעט.
הבדיקה שלך תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בתחילת הריוןקרן10/11/2009
שלום,
היינו בטיול בארה"ב וכשחזרנו גיליתי שאני בהיריון בשבוע 5 בערך , כלומר נכנסתי להריון בחו"ל, לפני הטיסה חזרה לארץ. האם זה יכול להוות בעיה ולגרום לאיזושהי בעיה בהמשך?
אני מודאגת כי קראתי שיש קרינה קוסמית בטיסה וכן בעיה של קרישי דם. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בתחילת הריון
פרופ' יריב יוגב10/11/2009אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמעיין10/11/2009
שלום, אני בשבוע 25. בסיקרה מורחבת עשו לי דופלר עקב אינהיבין ןפאפ איי גבוה, ו-HCG 2.2. התוצאות הן S/D=2.7 בעורק הטבור שנאמר לי שתקין, ןבעורקי הרחם PI=0.47 ובצד שני PI=1.93. הבנתי שתקין זה פחות מ-1.2- עד כמה החריגה הזו מסוכנת והאם צד אחד יכול לפצות על צד שני?
בנוסף, עד לפני שבועיים לחץ דם שלי היה נמוך 90/50 או 100/60 ובשבועיים האחרון עלה ל-120/80 או 127/78 והעליתי 3 ק"ג בשבוע האחרון.....אין לי חלבון בשתן.
האם הסימנים האלה יכולים לרמז על רעלת הריון? אני בת 30 הריון ראשון עד כה תקין למעט צירונים שלא מביאים ללידה ולכן אני נחה הרבה.
מאיזה ערכים הלחץ דם נחשב לא תקין? למה עלי לשים לב? יש לי חולשה ביד שמאל כבר יומיים. דרך אגב- ביד שמאל הלחץ דם יותר גבוה מיד ימין בהרבה, האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- דילגתם עלי
עדי10/11/2009אנא לפחות תתייחסו לערכי הזרימות בעורקי הרחם שנתתי לכם...האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענבל
פרופ' יריב יוגב10/11/2009יש לחזור על בדיקת הסונר ומעקב הגדילה בעוד שבועיים.
כמו כן יש להמשיך במעקב לחץ דם וחלבון בשתן.
לחץ דם גבוה מ- 140/90 מחייב בדיקה מיידית.
בקשר לחולשה ביד שמאל פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון חוזרת...רונית09/11/2009
שלום רב,
אני אמא ל 6 ילדים. ב3 ההריונות האחרונים סבלתי מי.ל.ד. בין הריונות לרוב אינני סובלת מי.ל.ד.
שלושת ההריונות האחרונות הסתיימו בPET - יותר נכון ב24 שעות לאחר הלידה לחצי הדם שלי עלו עד 200/120 .... בלידה האחרונה, לפני שנה, תוך כדי הלידה לחץ הדם גם עלה מאוד עד 200/120...וכנ"ל לאחר הלידה בשלושת הימים הבאים, תפקודי כבד עלו X3 מהנורמלי, וחלבון בשתן פלוס 2.
בלידה האחרונה לא טופלתי בתרופות, וגם לא במגניזיום לאחר לידה. הם נתנו כדורים חזקים ולחץ הדם לאט לאט ירד.
שאלתי היא האם זה תופעה נורמלית? אני יודעת שבד"כ רעלת לא חוזרת פעמים נוספות...שאלתי רופאים ולא ידעו לענות לי . כמו כן, האם יש משמעות לטיפול תוך כדי הלידה בכדי למתן את לחץ הדם? מה ניתן לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעלת הריון חוזרת...
פרופ' יריב יוגב10/11/2009אין הוכחה לטיפול כנגד יל"ד עתידי
במידה ואת כעת לא בהריון (לא ציינת) יש לשקול ביצוע הולטר לחץ דם למספר ימים איסוף שתןכמותי לחלבון והערכת רופא פנימאי
לקראץ ההריון הבא יש מקום להתיעץ עם מרפאה להריון בסיכון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירעדי09/11/2009
שלום
אני נמצאת במעקב הריון בסיכון גבוה שבוע 16 + . ברקע FMF ן- DVT. הומלץ לי לבצע בדיקת מי שפיר, אודה לכם באם תענו לי מהם הסיכונים בבדיקת מי השפיר ומי הסיכונים באם לא אבצע בדיקת מי שפיר. נאמר לי כי עלי לבצע בדיקת מי שפיר בגלל ה- FMF.
תודה
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר
פרופ' יריב יוגב09/11/2009במספר מחקרים יחסית ישנים נמצאה שכיחות מוגברת של מומים כרומוזומאליים בעוברים לנשים הנוטלות קולכיצין. לאור זאת הבדיקה ממונת ע"י משרד הבריאות. קיים סיכון להפלה ואובדן הריון עקב הבדיקה המוערך ב כתוספת סיכון של כ 1/500
להחלטה על בצוע הדיקור אלמנטים נוספים רבים שתקצר היריעה כאן לפרטם
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר
עדי09/11/2009ד"ר יוגב שלום
מתשותך אני מבינה כי אתה ממליץ לבצי את בדיקת מי השפיר. האם הבנתי נכון?
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר
פרופ' יריב יוגב10/11/2009לא
מתשובתי את צריכה להבין כי שיקולים רבים קשורים להחלטה זו
במידה ומעוניינת ייעוץ פרטני ומסודר קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת מי שפיר
עדי10/11/2009ד"ר יוגב
תודה רבה על תשובתך.
יום טוב עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטאזיזאירית08/11/2009
שלום
שמי אירית ואני בשבוע 32 +5 להריוני. לפני שנה וחצי ילדתי בצער רב בשבוע 38 תינוק ללא רוח חיים. לפני הלידה סבלתי מאוד מאוד מגירודים בכל חלקי הגוף בייחוד בכפות רגליים וידיים. ביקרתי אצל כל הרופאים ואף אחד לא ידע מה אני רוצה מהם. לאחר הלידה בדיעבד היו רופאים שאמרו שכנראה היה לי כולסטאזיז ושיכולתי להציל את התינוק אם הייתי יולדת מוקדם יותר. היום אני נמצאת בחרדות לא נגמרות. היום התחלתי להרגיש גירוד (קל ) בלילה ומאז אני לא רגועה. ביצעתי בדיקה לתפקוד כבד ו(לפני שבועיים) יצא תקין. רציתי לדעת האם יש בדיקה לכולסטאזיס , כמו כן, לדעת מה ההמלצה שלכם. האם אתם ממליצים על לידה מוקדמת ?ואם כן על איזה שבוע אתם חושבים שכדאי ללדת?המון תודה מראש
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטזיס
ד''ר אלי רימון08/11/2009כולסטזיס יכול לסכן את העובר על פי מספר מחקרים ולכן יש לשקול ילוד מוקדם ב37-38 שבועות
לאחרונה הכנסנו בדיקה חדשה לרמת מלחי מרה בדם שהיא בדיקה אבחנתית לכולסטזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםמירב08/11/2009
שלום רב,הינני חולת לופוס בהריון חמישי(לידה רבעית)עם תאומים,כרגע בשבוע 28 בשמירה לאחר צירים קלים,פתחיה של 1.5 ןמחיקה ל 50%,אושפזתי לשבוע ומאז(שבוע 25 )אני בבית בשמירה.נוטלת:קלקסן 40 מ"ג,אספירים 100 מ"ג,פלקווניל 200.רציתי לשאול,כל הלידות שלי היו בזירוז בשבוע 37 ביומו הראשון בשל משקל עובר נמוך,האם בתאומים(מצג ראש שנייהם)ניתן לתת זירוז?האם מותר לבצע קיסרי עם קלקסן ואספרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים
פרופ' יריב יוגב09/11/2009אני מניח כי את נמצאת במעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה
תיזמון היילוד תלוי במספר גורמים ביניהם חומרת המחלה מהלך ההריון והערכת המשקל
לא פרטת האם את מתכננת לידה רגילה או ניתוח קיסרי
לכאורה אין מניעה מלידה רגילה בתאומים בהתחשב במצגי העוברים
יש להפסיק טיפול באספירין כשבוע טרם הלידה המתוכננת ואין מניעה לאחר הכנבמתאימה לבתע ניתוח גם בהרה הנוטלת קלקסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוה?חלי07/11/2009
שבוע טוב
שמי חלי ואני בשבוע 5 של ההריון השני השלי. :)
בהריון הראשון היתה לי סכרת הריון .
ילדתי את בני המקסים מתן בשבוע 28 , הגעתי לעשות מוניטור בבית החולים אחרי שלא הרגשתי אותו זז מספר שעות. במוניטור הבחינו במצוקה עוברית - דופק 60 ולאחר כמה דקות החליטו לנתח אותי בהרדמה מלאה. בניתוח ראו היפרדות שליה (כשליש משטח השליה) ובנוסף מתן לחץ לעצמו על חבל הטבור.
אני יודעת שבגלל הסכרת וההיפרדות שליה אני בהריון בסיכון גבוה אבל רציתי לדעת עד כמה המעקב צריך להיות צמוד (האם כדי לי ללכת לרופא פרטי) ובאיזה תדירות מומלצת לי ביקורת אצל רופא
תודה רבה
חלי סרוגו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה?
פרופ' יריב יוגב09/11/2009מעבר לסיפור המיילדותי לא פרטת גורמים נוספים חשובים
הסיכוי לחזרת סוכרת הריונית נע בין 30-70% בתלות בגורמים רבים וכן הסיכון להיפרדות שליה גבוה עד פי 10 בהריון נוסף
לצורך ייעוץ מסודר והחלטה על המשך ניהול ההריון ותכנון תדירות ואופי המעקב יש צורך בפגישה מסודרת
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמהחלי07/11/2009
שלום רב
לפני כשבוע גיליתי שאני בהריון.
בכל הזמן שלפני הגילוי אכלתי הרבה סושי ובשר נא.
רציתי לדעת בבקשה כמה זמן צריך לעבור לפני שתוצאות בדיקת דם לטוקסופלסמה תיהיה אמינה - כמה זמן לאחר הדבקה אוכל לראות זאת בבדיקת דם
תודה מראש
חלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלזמה
פרופ' יריב יוגב09/11/2009סכוי ההדבקה כפי שתיארת קטן
ייתכן שאת מחוסנת לטוקסופלזמה
בכל מקרה נוגדנים ראשונים מופיעים מספר שבועות לאחר החשיפה הראשונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר!!!!!!!!!!חסוי07/11/2009
היי לכולם
אני בשבוע 37+3..כל ההריון ברוך ה' תקין לחלוטין.. עד שאתמול הלכתי לרופא נשים שאמר לי שהעובר (זכר) שוקל 2700...
אני מבינה שזה קטן.. כמה זה מסוכן עובר עם משקל כזה?
חוץ מזה, יש לי פתיחה של 1.5 ס"מ + מחיקה של 60%.. מה זה אומר? הלידה קרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר!!!!!!!!!!
פרופ' יריב יוגב09/11/2009קשה לנבא את תאריך הלידה
הערכת המשקל אינה חורגת ותואמת אחוזון 30%
המשיכי מעקב אצל הרופא המטפל והרגעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)