מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ואנמיהמאיה28/02/2010
שואלת שוב (לצערי, שאלתי "נבלעה"... בים השאלות): מה עלולות להיות ההשלכות של כניסה להריון עם המוגלובין 9? אציין שאני 10 חודשים אחרי לידה שקטה בשבוע 33, ובהריון הבא על סמךי בירורים (לא סובלת מקרישיות יתר) אהיה מטופלת בקלקסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ואנמיה
פרופ' יריב יוגב28/02/2010לא ברור מה הסיבה לאנמיב האם עברת ברור האם על רקע חסר ברזל האם מטופל. באופן עקרוני אין מניעה מכניסה להריון. יש מקום לברור ואבחנה טרם הכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישהקרן28/02/2010
שלום,
בעקבות לידה בשבוע 35 נשלחתי לבדיקות , האם זה תקין?
והאם ביצוע הבדיקה חודש וחצי אחרי הלידה ובזמן הנקה אינו משפיע על התוצאות?
תודה רבה!
קרישה
PT (Seconds) | Sec. | (
8.4 *
10.3 )
11.3
|
I.N.R | | *
1
|
PTT | sec. | (
21.6 *
26.2 )
30.6
|
Homocystein | µMole/L | (
4.44 *
7.61 )
13.56
|
Fibrinogen (Hypercoag.) | mg/dl | (
200 *
242 )
400
|
Thrombin Time (TT) | sec | (
15.3 *
15.5 )
17.7
|
Antithrombin activity | % | (
80 *
98 )
110
|
Protein S Free | % | *
53 (
60 )
120
|
Protein c-Activity | % | (
84 *
92 )
150
|
APCR (APC Resistance) | | (
2 *
2.62 )
4
|
Prothrombin 20210 | | לחץ לתוצאות
NORMAL |
MTHFR | | לחץ לתוצאות
Heterozygote |
Factor VIII | % | (
65 *
116.7 )
165
|
RVVT Ratio | | (
0.9 *
0.95 )
1.3
|
Ratio APTT | | *
1.38 (
1.39 )
1.88
|
Cardiolipin IgG Ab | | NEGATIVE
|
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | U/ml | *
2.9
|
Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | U/ml | *
2.5
|
Remark (Hypercoagulation) | | לחץ לתוצאות
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישה
פרופ' יריב יוגב28/02/2010לא ניתן להבין ממה ששלחת את תוצאות הבדיקות אנא שלחי שוב בצורה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP 12 ... שקיעת דם 45 ....ש.26/02/2010
בת 49 , מתכננת הריון ולידה.
שקיעת הדם שלי 45 ... {גבול עליון 20}.
CRP שלי 12 ... {גבול עליון 5 ... ויש אומרים מעל 1 = גבוה ...}.
מה אני אמורה לעשות ?
כיצד משקיטים דלקת בגוף ?
מה הסיכויים שלי להגיע ללידה ?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוזר
ד''ר אלי רימון27/02/2010פני לרופא המשפחה לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בדרכי השתןליאור26/02/2010
שלום רב,
אני בשבוע 32, נמצא בטיפול במרפאה לסיכון עקב דלקות חחזרות בדרכי השתן וצירים מוקדמים עקב כך, לפני שבועיים סיימתי טיפול בmacrodsntine מאחר וגילו לי חיידק Klebsiella pneumoniae, בבדיקה חוזרת שעשיתי השבוע החיידק התגלה שוב, מה אפשר לעשות כדי לטפל בו אחת ולתמיד מכיוון שהבנתי שהחיידק עמיד בפני רוב סוגי האנטיביוטיקה הקיימים.
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן
ד''ר אלי רימון26/02/2010אולי יש צורך בטיפול באשפוז באנטיביוטיקה דרך הוריד
מומלץ גם סונר כליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאיןרחלי26/02/2010
תוצאות של בדיקת שתן מאתמול- פרוטאין 50 (כאשר הגבול העליון 30).
אני במעקב יומי של לחץ דם אך לא הגעתי לערכים גבוהים מדי (אני מודדת בבקרים, אם זה משנה).
הוחלט על מדידה יומית כי שבוע שעבר בביקורת היה לחץ דם של 130/88 וזה היה די גבוה לטעם האחות.
אני בשבוע 34+2
יש לי תור לרופאה רק ביום ב'. מה עלי לעשות ? לגשת למוקד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון
ד''ר אלי רימון26/02/2010בינתיים לעקוב אחר ל"ד ואם לד מעל 140/90 , כאבי ראש , טשטוש ראיה פני למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת קלקסן עקב המטומהדנית25/02/2010
שלום לרופאים,
לאחר טיפולי IVF אני בהיריון בשבוע 7+ 3 ימים .לפני כשבוע החל דימום כבד מאוד ובבדיקה נצפתה המטומה בצמוד לשק וכמו כן נצפה שק+דופק.ביום ראשון הייתי שוב בביקורת ותודה לאל יש דופק אך ההמטומה גם כן.
אני מטופלת בקלקסן עקב קרישיות מסוג APLA שיצאה די גבולית ולכן הוחלט על מניעה.הרופא המטפל הורה לי להפסיק בשלב זה את הטיפול בקלקסן עד שהדימום יפסק.
הדימום התחלף בהפרשות חומות האם זה כתוצאה מההמטומה או שיתכן שזה מהפסקת דופק.
מה הסיכונים לגבי המשך ההיריון כאשר מפסיקים טיפול בקלקסן והאם נכון דבר להפסיק השימוש בזמן הדימומים?
הייתי אמורה להיות אתמול במרפאה לסיכון גבוה אך עקב גב תפוס התור נדחה ל-10.03 האם המקרה שלי אינו מצריך יעוץ דחוף?
תודה,
דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסאן
ד''ר אלי רימון26/02/2010לדעתי אם אין דימום פעיל ניתן לחזור לקלקסאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל25/02/2010
בשבוע 8 לאחר IVF . 1.האם יתן להשתמש בזובירקס נגד הרפס השפתיים???
2.ישנן מדבקות הנקראות TOTAL CARE של COMPEED האם ניתן להשתמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד''ר אלי רימון25/02/2010אין מניעה לטפל בזובירקס
לגבי המדבקות לא נראה לי שיש בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית שבוע 37מיטל25/02/2010
שלום רב,
שבוע 37+3. שלשום בבוקר הייתה לי הפרשה דמית קלה ופניתי למוקד, מוניטור ו-u.s תקין, לא בוצעה בדיקה פנימית. נאמר לי שזה כנראה הפקק הרירי. בערב הדבר חזר על עצמו ומאז לא- עד היום בבוקר, מדובר בהפרשה מהולה בדם אדום.(טיפות בודדות) האם ייתכן שזה עדיין הפקק הרירי או שעליי לגשת שוב להיבדק. מרגישה תנועות עובר ואין כאבים כלשהם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר אלי רימון25/02/2010כדאי לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא שלוםשרונה25/02/2010
אני בשבוע 36+2 בהריון של תאומים עם פתיחה 4 ס"מ אני כרגע מאושפזת בביה"ח השאלה שלי אין לי צירים אז איך יכול להיות פתיחה של 4?
וכמה זמן אפשר להיות עם פתיחה של 4 עד שתתחיל לידה?
אני מיועדת לניתוח כי הראשון עכוז והם רוצים למשוך אותי עד שבוע 38 האם זה אפשרי עם פתיחה כזאת למשוך עוד שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרונה
ד''ר אלי רימון25/02/2010את דעתי והמלצותי כבר שמעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראש העובר נמוך שבוע 29טל24/02/2010
שלום רב אני בהריון שני(ראשון תקין לידה במועד) אני במעקב בהריון בסיכון בשל ערכי BHCG גבוהים בבדיקת חלבון עוברי ולחצים בבטן תחתונה . לאחר חודשיים מנוחה חזרתי חלקית לעבודה ובבדיקה אתמול אצל הרופא נמצא צוואר רחם מאוד מרוכך אך סגור וראש העובר נמוך מאוד! לדבריו לכן הומלץ על שמירה מוחלטת + צלסטון.שאלתי האם עלי לשכב במיטה? או שאפשר להסתובב מעט?ומה הסיכון ללידה מוקדמת?
תודה וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אלי רימון24/02/2010קשה לאמר כי לא בדקתי אותך
אם הרופא התרשם מלחץ והמליץ על מנוחה כנראה שישי סיכון ללידה מוקדמת.
ממליץ לך לנוח אם כי ניתן לקום ולהסתובב
קשה לתת סכוי ללידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ר באורח24/02/2010
נטלתי שלושה כדוריי ריטלין 10 מ"ג בחודש הראשון של ההריון,משום שלא ידעתי על ההריון,יש אפשרות של פגיעה בעובר?
צריך לשקול הפלה?
מודה לך מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ד''ר אלי רימון24/02/2010למיטב ידיעתי אין צורך בהפלה
לתשובה מפורטת פני למרכז טרטולוגי באסף הרופא או הדסה עין כרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויתור על בדיקת מי שפירדניאלה24/02/2010
שלום לדר,
אני בת 35 וחצי, שבוע 10 בהריון מהזרעה, בעברי 3 הפלות מסיבה לא מוסברת, בירור קרישיות תקין.
מזריקה קלקסן 40 מ"ג מניעתי.
אני מאוד פוחדת מביצוע בדיקת מי השפיר ויש לי כמה שאלות ברשותכם:
א. נכנסתי להריו בגיל 35 וארבעה חודשים, האם אוכל במקום מי שפיר לבצע סקר אינטגרטיבי +אקו לב וסקירה הממוקדת במח בשבוע 28? עד כמה השילוב יוכל לגלות בעיות כרומוזומליות חלילה?
ב. האם היות ואני מזריקה קלקסן בדיקת מי השפיר מסוכנת יותר?
ג. הריו זה התחיל עם עוד שק עובר שהפסיק להתפתח בשבוע 7 כנראה, האם נוכחות שק זה תפריע לתוצאות סקר שליש ראשון, חלבון עוברי וכו?
תודה רבה מקרב לב,
אביתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר
ד''ר אלי רימון24/02/2010התשובה מורכבת
פני ליעוץ גנטי מסודר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרוןדניאלה24/02/2010
בעבר הריתי פעמים ב-IVF וכרגע הריתי מ-IUI לאחר זריקות פיורגון ואוביטרל.
אני מקבלת תמיכה של 3 אנדומטרין ביום, מקריאה שלי הבנתי כי השליה מגיעה לתפקוד מלא בשבוע 12. השליה בעצם אמורה להוות את מקור הפרוגסטרון לתמיכה בהריון בין היתר.
1.האם אפשר ורצוי להמשיך את התמיכה הפרוגסטטיבית עד לשבוע 12?
2.האם ישנו סיכון בהפסקת התמיכה בשבוע 10?
3. האם ישנו סיכון לעובר בהמשך התמיכה עד לשבוע 12.
אני מאוד פוחדת מהפסקת התמיכה, אני סובלת מדימומים חלשים אחרי יציאות (בשרותים)
הייתי רוצה להמשיך את התמיכה כמה שניתן כדי לא לסכן את ההריון היקר הזה.
אודה לך מאוד אם תוכל ליעץ מנסיונך
ישר כוח על הפורום הנהדר והאינפורמטיבי
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
ד''ר אלי רימון24/02/2010אין צורך בתמיכה מעבר לשבוע 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןדקלה23/02/2010
שלום,
האם קלקסן יכול למנוע הופעת יתר ל"ד הריוני או רעלת הריון אצל מי שיש לה קרישיות יתר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן
ד''ר אלי רימון24/02/2010קשור להורדת רעלת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH והמוגלוביןרעות22/02/2010
שלום,
בשבוע 12, קיבלתי תשובה
TSH-0.65
HGB-12.7
האם TSH אינו נמוך? (ערכי קופח- 0.35-4)
מאיזה ערך מומלץ להתחיל ליטול ברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר אלי רימון23/02/2010המוגלובין תקין
TSH פחות חשוב, יש לבדוק FT4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)