מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- vasa previaגליה21/12/2009
שבוע 26, יש לי vasa previa . אני מבינה שצריך להמנע מלידה רגילה ולבצע קיסרי.
1. האם יש דרכים לחזות לידה וצירים מראש (אני מבינה שמוניטור נועד לבדיקה של אותו הרגע)
2. עד מתי מושכים הריון שכזה בדר"כ (נאמר לי שיילדו אותו בשבוע מוקדם אחרי אישפוז)
3. האם האשפוז יכול למנוע צירים "בהפתעה" ולהציל את העובר
4. כרגע הרופא נשים שלי הפנה אותו למחלקת הריון בסיכון והצלחתי לקבוע תור באיכילוב לעוד שבועיים, האם כדאי לקבוע עם רופא נוסף או לעשות בדיקות עד אז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vasa previa
פרופ' יריב יוגב22/12/20091. מיד עם התחלת צירים יש לפנות לבי"ח לא ניתן לחזותם מראש ולכן יש המאשפזים נשים במצבך משלבי הריון מוקדמים
2. בד"כ לידה סביב שבוע 36 תלוי במדיניות כל בית חולים
3. אשפוז מקצר באופן משמעותי את הזמן לחדר ניתוח ויילוד
4. נראה לי סביר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותמימי20/12/2009
בדיקה מכוונת למח העובר נצפה כורואיד פלקסוס הממלא את הקרן האוקסיפיטלית באופן סימטרי בשני חדרי המוח
לא נצפו סימני דימום או הרחבת חדרי המוח
היקף חדרי המוח הצדיים נצפה מטושטש ומעט הקוגני ממצא אשר לא הודגם בבדיקה בשבוע 22+ (הרופא אמר שזה עשוי להיות בגלל השימוש במכשירים שונים בשתי הבדיקות).
לאור הממצאים מומלץ על ביצוע MRI למח העובר
בבדיקת TORCH נמצא שחליתי בעבר בCMV
האם נתקלת בכזה דבר? מה זה אומר? מה ההשלכות של זה?
מה הממצאים האפשריים בMRI ומה השלכותיהם על התפתחות העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות
פרופ' יריב יוגב21/12/2009יש להשלים ייעוץ גנטי וMRI
לאחר מכן ייעוץ מסודר במרפאת אולטרהסאונד באחד מבתי החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברקסטוניםאיילת19/12/2009
שלום,
אני בשבוע 31+6, עם עבר של ניתוח קיסרי אחד מספטמבר 2006 עקב מצג עכוז.
בשבוע שעבר אושפזתי ב- H.R עקב תלונה על התקשויות בבטן.
ההתקשויות מתרחשות כל 20 דקות ואף בתדירות גבוהה מזו, זה מגיע עד התכווצויות גם כל 12 דקות.
במהלך האישפוז, תחת הקפדה על שתייה מרובה, נבדק כי לא מתפתח תהליך של פתיחה וכו', במוניטורים חוזרים אכן נראו אותן התכווצויות, תנועות עובר תקינות, כמות מי שפיר תקינה וצלקת מהניתוח גם כן בסדר.
נשלחתי הביתה לשבוע מנוחה נוסף עם דגש על שתייה של 2.5 ליטר ביום.
המנוחה והשתייה לא משפיעים על תופעת ההתכווצויות. התדירות נותרה כמו שהיא.
רציתי לדעת כיצד אני אמורה להתנהל עד לסופו של ההריון?
השתדלתי מאד שלא להיות פעילה השבוע אך בתנועתיות ההתכווצויות האלה מאד מציקות ומקשות.
אני אמורה לחזור לשגרת העבודה שלי במהלך השבוע. מרבית יום העבודה שלי אני על הרגליים ובתנועה (שלא לומר ריצה...).
מה עושים?
שאלה נוספת, עד לפני שבוע התאמנתי בפילאטיס פעמיים בשבוע. מה ההמלצה בעניין זה?
תודה מראש על התייחסותכם
איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
פרופ' יריב יוגב19/12/2009יש מקום למעקב אחר אורך תילת צוואר הרחם בסונר
במידה ואין שינוי אין מניעה מעבודה ופילאטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכונים
איילת21/12/2009ראשית תודה על תגובתך.
ההתכווצויות ממשיכות אך נבדקתי שוב ואין כל פתיחה ואורך הצוואר יציב. כמו כן הצלקת מהניתוח הקיסרי נבדקה מס' פעמים והעובי שלה תקין.
בבדיקת תרבית התגלתה דלקת בדרכי השתן (שכלל לא הרגשתי) וייתכן כי היא זו הגורמת להתכווצויות וניתנה לי אנטיביוטיקה.
בנתיים, כל עוד ההתכווצויות ממשיכות, קיבלתי הנחייה לשתות הרבה ולנוח.
מה שנשאר זה "לסחוב" עד הסוף בשקט...
תודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןמאיה18/12/2009
בהריון תאומים שהוע 28.
החל מתחילת השבוע אני מצויה בשמירת הריון בבית בגלל שבאולטרסאונד נצפה חשש לפתיחה משום שאחד העוברים "יושב" על צוואר הרחם (הרופא אומר שהוא ממש מרגיש אותו בבדיקה וגינלית).
האם במצב הנ"ל אפשר לקיים יחסי מין? (בהנחה שנשתמש בקונדום)
האם מותר אורגזמה נשית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין
פרופ' יריב יוגב18/12/2009אין מניעה מאורגזמה
לגבי יחסי מין עם חדירה הדעות חלוקות ואין מידע ברור
יש מקום לייעות ע"פ אורך תעלת צוואר הרחם מיקום השליה והתייחסות לצירים מוקדמים ופתיחת הצוואר
התייעצי עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבשלת ריאות לתאומיםמורן17/12/2009
שלום
רציתי לדעת באיזה שבוע הריאות של התאומים בשלות בצורה כזאת שהם יכולים לשרוד עצמאית ?
כלומר ממתי הם יכולים להיוולד ללא צורך במכשיר נשימה או כל דבר אחר ,ובעצם לשרוד לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבשלת ריאות לתאומים
פרופ' יריב יוגב17/12/2009אין כלל ברור לשבוע הריון
בד"כ לאחר שבוע 34 הסיכוי לאי ספיקה נשימתית יורד באופן משמעותי ככל שגיל ההריון עולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי רביעיעירית16/12/2009
שלום! בת 35.5, בעברי 2 ניתוחים קיסריים שהסתיימו בטוב(שבוע 40+5 אי התקדמות, שבוע 34 היפרדות שיליה חלקית), ולצערי ניתוח שלישי בשבוע 33 עקב מות עובר, היפרדות מלאה.
בירורי הקרישיות לא העלו מידע על קרישיות יתר, ניתנה המלצה לקלקסן 60 ופרק זמן של המתנה להירוין רביעי בין 8 ל10 חודשים. אני כיום 7 חודשים לאחר הלידה השקטה. האם להתחיל לנסות? מה הסיכון בהמתנה של פחות משנה (הזמן המומלץ מבחינת הספרות)? מה הסיכון בכלל בהריון ולידה לאור ההסטוריה שלי? מה הסיכוי להריון ולידה תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי רביעי
פרופ' יריב יוגב16/12/2009יש לחלק את התשובה למספר חלקים
מבחינת ההריון סיכון מוגבר להיפרדות חוזרת וסיבוכי הריון לצורך הערכת סיכון פרטני וייעוץ מסודר יש צורך בפרטים נוספים
ניתוח קיסרי רביעי מגביר את הסיכון בשליה נעוצה על סיבוכיה השונים
מבחינת הכניסה להריון לאחר ניתוח קיסרי ישנם מספר מחקרים שאינם לגמרי תמימי דעים
יש מקום לייעוץ מוכוון ומפורט טרם הכניסה להריון במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם ירך קצרהאנה16/12/2009
שלום,
עברתי סריקה בשבוע 31(5) ונמצא כי עצם ירך קצרה שמתאימה לשבוע 30(2) 58 מ"מ,
כל השאר תקין ומתאים לשבוע הריון,משקל 1706.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם ירך קצרה
פרופ' יריב יוגב16/12/2009כממצא בודד אין בחרידה הזו כל פתולוגיה
יש צורך בהמשך מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאה להריון בסיכון גבוהלירון16/12/2009
היי.
אני בתחילת ההריון (שבוע 7) ועקב DVT בעבר אני מקבלת קלקסן( רגישות מסוג פקטור 5). נשלחתי ע"י הרופא שלי ממכבי למרפאה להריון בסכיון גבוה.
שאלתי היא- האם יש הבדל בין אם אני הולכת לרופא שלי ובמקביל למרפאה בסיכון גבוה או שאני הולכת לרופא עצמאי שבעבר היה שייך למרפאה בסיכון גבוה.
יש משהו מיוחד בטיפול במרפאות עצמן? או שלרופא שטיפל בעבר בתחום זה יש את הידע וזה מספיק? איך בדיוק הולך הטיפול במרפאות הנ"ל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאה להריון בסיכון גבוה
פרופ' יריב יוגב16/12/2009יש צורך במעקב ע"י רופא המומחה בהריונות בסיכון גבוה המסגרת הארגונית למפגשים אלו פחות חשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה להריון בסיכון גבוה
לירון17/12/2009רשום איפשהו שמבחינת מכבי זו ההגדרה של רופא זה או שמספיק לי זה שהוא אומר ושבעבר הוא היה רופא במרפאה לסיכון?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאה להריון בסיכון גבוה
פרופ' יריב יוגב17/12/2009בררי נקודה זו עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בסיכון גבוהחן14/12/2009
רופא הנשים הפנה אותי למרפאת הריון בסיכון גבוה עקב רעלת הריון חמורה בהריון הראשון.
אני נמצאת כעת בשבוע 18.
אני גרה בבת -ים והרופא הפנה אותי למרפאה בבית חולים אסף הרופא,
(רופא הנשים עובד בבית חולים הנ"ל).
אני גרה בבת -ים ומעוניינת להיות מטופלת בבית חולים וולפסון בגלל הקרבה לבית חולים.
אציין שאחותי בשתי ההריונות שלה, היו לה גם סיבוכים, הריון אחד רעלת הריון והריון אחר היפרדות שיליה.
השאלות שלי:
האם המחלקה הריון בסיכון גבוה בבוולפסון נחשבת למחלקה טובה ? חשוב לי מאד שהמחלקה
תהיה טובה והרופאים מעולים.
והשאלה השניה,
מה עושים במחלקה הזאת ? איזה טיפול ינתן לי ?
והאם יש סיכוי שאהיה בשמירת הריון.
אודה לתשובות. תודה חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון גבוה
פרופ' יריב יוגב15/12/2009איננו נוהגים להמליץ או לפסול מרפאות ו/או רופאים
המחלקה להריון בסיכון גבוה בוולפסון מצוינת וכן זו שבאסף הרופא
יש מקום למעקב משולב כולל סונר לסימנים מוקדמים של רעלת הריון ו/או פיגור בגדילה התוך רחמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובאני14/12/2009
ד"ר שלום ,
רציתי לברר לגבי הבדיקה שאמורים לבצע אחרי הלידה
אם הרחם לא חזר לממדיו .. מה זה אומר ולמה?
אני אחרי ניתוח קיסרי ולא ביצעת עדיין בדיקה (3 חוד אחרי)
קיבלתי כבר ווסת ויש לציין שאני מניקה בלבד..
היו דימומי ווסת הפסיק שבועיים ואז חזרו דימומים חומים של סוף מחזור לכמה ימים והפסיק..
מוזר..אבל הייתכן שנקלטתי שוב להריון? ואם כן ?
איך ניתן לדעת שהרחם חזר לעצמו ..אני בטראומה מהלידה ולא מוכנה נפשית לעבור בדיקות פנימיות אחרי מה שעברתי בלידה ..
אני יודעת שגרך הפורום אינך לקבוע מה מצבי אך אשמח אם תסביר לי פחות או יותר מה קורה אם..
ולמה עושים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ' יריב יוגב15/12/2009הפורום אינו דן במהלך לאחר לידה
פני לרופא המטפל בקהילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז הריון עקב היסטוריה של הפלות חמבולבלת14/12/2009
שלום רב,
אני בת 32, עברתי 3 הפלות ברצף, שניים בשבועות 7 ו 8, הפסיק דופק, עברתי גרידה ואחד בשבוע 19, היה לי חום ומוות עוברי. עשו לי לידה ואחרי זה גרידה.
לאחר המקרים הללו, ביצעתי בדיקות קרישיות יתר והתןצאות היו: MTHFR הומוזיגוטית עם הןמןציסטאין בגבול העליון 11.3
ופרוטין C נמוך: 73
היום אני שוב בהריון בשבוע 30, מזריקה קלקסן 80 מ"ג.
אז השאלה שלי היא, האם בגלל ההיסטוריה שלי מומלץ לבצע זירוז לפני שבוע 40 ? הרופא המטפל שלי אמר לי שצריך לשקול את זה ובהמשך אך לצערי הוא מסיים את ההסכם שלו עם הקופה שלי לכן עלי למצוא רופא אחר לכן החלטתי להתיעץ גם בפורום המכובד שלכם.
אם כן, הזירוז הוא דרך פיטוצין? האם זה ימנע ממני לעשות לידה פעילה? ובאיזו שבוע יהיה מתוכנן הזירוז בערך?
תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למבולבלת
פרופ' יריב יוגב15/12/2009כעיקרון אין מדובר בזרוז אלא בהשראת לידה
במידה ומהלך ההריון תקין במחלקתנו לא נוהגים להשרות לידה באופן יזום לפני שבוע 40 גם במקרים דומים לשלך אך מדיניות זה משתנה בין בתי חולים שונים
אנא פני למרפאה להריון בסיכון גבוה בבי"ח בו אמורה ללדת לצורך תכמון משותף של הלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי קרישהמעיין14/12/2009
שלום, במסגרת בירור שעברתי לכאבי בטן (כנראה שיש לי צירים מדומים)עשו לי בדיקות דם ובניהם תפקודי קרישה. קראתי שבהריון הערכים משתבשים אבל בכל זאת חשוב לי לדעת האם הערכים תקינים כי הם מחוץ לטווחים ואני סובלת לאחרונה מקוצר נשימה ודופק מהיר במיוחד בלילות.אני בת 30 בריאה ללא מחלות, נעשה בשבוע 26+5:
Fibrinogen -plasma- 464 (200-400)
PT-Plasma- 125 (75-135)
INR- Plasma- 0.87
PTT- Plasma- 28 (25-35)
האם תקין?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישה
ד''ר אלי רימון14/12/2009תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןגל13/12/2009
שלום
אני בת 38 לאחר 14 מחזורי ivf , ו4 הפלות 3 כימי ו1 נצפה שק עם חלבון בגודל לא מתאים,כול ההריונות התחילו עם בטאות מגמגמות.
כרגע אני בהריון שהתחיל עם בטא יפה ביום ה11-202 ויומים אחרכך 612 ,בהריונות הקודמים ההפלות התרחשו עם כאבים עזים שלפעמים מזכירים גם כאבים שיש לי היום שמגיעים אחרי התאמצות,
אני עובדת בפעוטון במושב אני סוחבת עגלול עם 6ילדים לפעמיים עליות מרימה המון ,אני מפחדת מאוד שזה יכול לגרום לנזק ,4 שנים אני מנסה ואולי עכשו הגיע הרגע ואני לא רוצה לסכן אותו,
מה מומלץ?לאן אני יכולה לפנות להתיעצות ,אין לי רופא נשים עד עכשו טופלתי רק במסגרת הב"ח ,
אשמח לעזרה אני מקווה שהשאלות רלוונטיות לפורום.
אשמח במידה ואפשר לקבל טלפון לקביעת תור למקום שמתאים לטיפול בי.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון13/12/2009לפי הסיפור את צריכה להיות במעקב הריון בסיכון
כדאי לפנות לרופא נשים לפי בחירתך שילווה אותך בהריון
יתכן שהמנעות ממאמצים תקל עלייך ויש לקבל הנחיה מרופא מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה שבוע 35אורית13/12/2009
שלום,
אני בהריון שלישי, הטרוזיגטות לפקטור 5 - לא מטופלת מאחר ולא היה ביטוי בהריונות קודמים. הריון ראשון קיסרי עקב מצג עכוז הריון שני רגיל.
לפני כשבועיים אשפוז עקב צירים מוקדמים שנרגעו לאחר פרסולט ומאז אני במנוחה.
הבוקר למרות שלא עשיתי שום מאמץ מיוחד הרגשתי לא טוב ובמדידית לחץ דם היה 135/85 . מעולם לא היה לי לחץ דם גבוה, רק ההיפך. לאחר מנוחה החל לרדת וכעת תקין (לאחר כשעתיים) ,האם יש סיבה לחשש ובדיקה?
האם יכול להעיד על רעלת?
תודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל"ד
ד''ר אלי רימון13/12/2009נדרש מעקב ל"ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה לאחר שבוע 40בדרך ל513/12/2009
שלום,
מסיימת שבוע 40. לאחר קיסרי (תאומים)+ 2 לידות טבעיות. העובר נוטה להתהפך ראש-עכוז.
ביליתי את סופ"ש בבי"ח כולל מתן 3 זירוזים- ללא צירים מהותיים.
בהערכת משקל כ-4 ק"ג
מעוניינת להמנע מקיסרי !!
מה המלצתר? איזה מרכז רפואי מנוסה בלידות כאלו יוכל לטפל בי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה
ד''ר אלי רימון13/12/2009אם הערכת המשקל 4 ק"ג הייתי מציע לך להנתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
בדרך ל513/12/2009ד"ר רימון, תודה על תשובתך המהירה.
מכיוון שהערכות משקל הן דבר לא מדויק - ולראיה ב-3 בדיקות שונות הערכים יצאו 3.6-4.0 ק"ג ומכיוון שאני ממש לא מעוניינת ב"חוויה" של ניתוח קיסרי נוסף (מעבר לכאב ההחלמה,יגביל אותי במס' לידות עתידי) - האם אפשרי להמתין לתחילת לידה פעילה ולנסות לסיימס באופן טבעי ורק במידה שלא יתאפשר להכנס לניתוח?
לפני 3 שנים ילדתי לידה טבעית תינוק במשקל 4 ק"ג....
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלידה
ד''ר אלי רימון13/12/2009לא ניתן להשיב על שאלה כזו מרחוקללא בדיקה
אם מתרשם הרופא כי העובר לא גדול מאוד ניתן להמתין ללידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)