מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון תאומיםשרית01/11/2009
אני בת 32 בהריון תאומים שבוע 17 אחרי IVF .
אחרי סריקה ראשונה לפני 4 ימים (הכל בסדר) התחלתי להרגיש מדי פעם דקירות קלות בבטן התחתונה בעיקר בצד שמאל. תהיתי האם זו ההרגשה של תנועת העוברים (בסריקה נראה שעובר השמאלי פעלתן יותר) ואם לא מתי מרגישים לראשונה את תנועתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר אלי רימון01/11/2009תנועות מרגישים ברורות משבוע 25, לפעמים ניתן להרגיש קודם לכן אך הן לא מסודרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבדיקות דםמאיה01/11/2009
אני בהריון תאומים בשבוע 17. אלה תוצאות בדיקות הדם שלי. רופא המשפחה שלי הפנה אותי לרופא נשים מומחה, עקב ערכים גבוהים של תפקודי כבד (זו כבר בדיקה שניה עם ערכים דומים בהפרש של שבוע). אשמח במקביל לשמוע את דעתכם. תודה!
13 UREA
0.45 CREATININE
0.4 BILIRUBIN-TOTAL
0.1 BILIRU (AST)
62 GPT (ALT)
9 GGT
41 ALK. PHOSPHATASE
311 LDH
EBV VCA IgM Negative
Positive EBV VCA_IgG
Negative CMV IgG
negative CMV IgM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אלי רימון01/11/2009זה לא יהיה רציני לחוות דעתי על סמך בירור חלקי
פני לרופא הריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מלידה מוקדמתפלורי טויטו31/10/2009
אני בשבוע 31 נמצאת בשמירת הריון מאז שבוע 26
בשל צואר רחם מקוצר 15 מ"מ עם פנליניג ניכר וכן מחיקה של 80% ופתיחה של 1 ס"מ
וכן נמצאת במעקב גדילה של התינוקת של היקף ראש ובטן קטנים (בשבועיים פחות)
משקלה של התינוקת 1286 ק"ג
הרופא המליץ לי מנוחה מוחלטת בכל פעם שאני מתאמצת מעט אני מרגישה כאבים ולחצים בבטן
תחתונה אופשפזתי כפעמייים בבית החולים בשל התקצרות הצואר ושוחררתי לאחר ביצוע מוניטור
עם פעילות רחמית וללא צירים
יש לי שני ילדים בבית שילדתי בשבוע 39 ובשבוע 37 גם בהריונות קודמים היתה לי פתיחה ומחיקה
אך מעולם לא היה צואר מקוצר כמו בהריון זה וכן כאבים המתמשכים ולחצים בבטן תחתונה כמו עכשיו
האם עלי לחשוש מלידה מוקדמת ולהיות במנוחה מולחטת ?
וכן בשל בעיות ברצפת האגן מלידות קודמות הומלץ לי לעבור ניתוח קיסרי כדי למנוע קרע ברחם בזמן הלידה,האם בהתחשב במצבי יהיה אפשר לבצע ניתוח קיסרי ואם כן באיזה שבוע
אודה לכם על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת
ד''ר אלי רימון01/11/2009מציע לך לפנות למרפאת לידה מוקדמת באיכילוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליית פתחמיטל31/10/2009
כרגע אני נמצאת בשבוע 24 להריוני ה 3 .בעברי ניתוח קיסרי 1.
כרגע יש לי שליית פתח מלאה. נאמר לי שכתוצאה מהניתוח הקיסרי יכול להיות מצב שחלק מהשליה תהיה שלייה נעוצה מה שמצריך ממני לדעת זאת לפני שאני ניגשת לניתוח השני שלי.
רציתי לדעת איך אפשר לזהות שלייה נעוצה? האם הערכות לניתוח צריכה להיות שונה?
האם יש המלצה ללדת בבית חולים שאכן יכול להתמודד עם המצב הנ"ל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה
ד''ר אלי רימון01/11/2009בהמשך ההריון מומלץ לבצע סונר למיקום שליה והאם נעוצה
אם נעוצה פני לבית חולים להערכות מטקדמת שנדרשת מחשש לדימום רב בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fsh גבוהמיטל31/10/2009
שלום ב.
אני בשבוע 24 להריוני.למרות כל התחזיות של הרופא המטפל הצלחתי להיכנס להריון עם fsh גבוה בערך 18.
ההריון התקבל ע"י iui.
חשוב לי לדעת האם יכולה להיות בעיה בהתפתחות של העובר בגלל ה fsh גבוה.
והאם יש בדיקות כלשהן שניתן לעשות במהלך ההריון על מנת לדעת אם ישנה בעיה בהתפתחות של העובר.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
ד''ר אלי רימון01/11/2009לא ידוע לי על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידות מוקדמות . . .תהילה31/10/2009
שלום,
יש לי 2 בנות מקסימות אשר ילדתי בלידות מוקדמות.
הריון ראשון ילדתי בשבוע 36+2,
הריון שני ילדתי בשבוע 35 .
בשני ההריון הסיבה ללידה מוקדמת - ירידת מים.
מה הסיכוי ללידה מוקדמת בהריון שלישי?
האם ניתן לבדוק בדיעבד מהן הסיבות ללידות מוקדמות ? (לא סבלתי מצירים מוקדמים או התקצרות של צוואר הרחם)
האם ניתן לעשות משהו על מנת למנוע לידה מוקדמת נוספת ?
אני חוששת מאוד שההריון הבא יסתיים בלידה מוקדמת אף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה מוקדמת
ד''ר אלי רימון01/11/2009את בסיכון ללידה מוקדמת
מציע לך לפנות למרפאת מניעת לידות מוקדמות באיכילוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלתמירב30/10/2009
מהי הפרדות קרומים? שבוע 15. האם מסוכן? ממה זה נגרם ? ומה הסיכוי שיהיה בסדר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפרדות קרומים
פרופ' יריב יוגב31/10/2009לא תמיד הסיבה ידועה
מעלה סיכוי להפלה ולידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מתעכבתליאור30/10/2009
שלום ,
שמי ליאור ואני בהריון בשבוע 35 היום בקשו ממני להגיע לבדיקה בגלל קצב גדילת העובר,
לאחר בדיקת אולטרסאונד וחיבור למוניטור הדבר היחיד שאמרו לי זה שהילדה שוקלת כרגע פחות מ 2 קילו גרם ,ובקשו ממני לחזור שוב לבדיקה בעוד 4 ימים למעקב,
ומאז אני לא מצליחה לישון או לתפקד מהפחד ...
מה הסיבות שעלולות לגרום להתפתחות איטית ? האם זה אומר שיש בעיה עם התינוקת?
היא זזה המון אני מרגישה אותה כל הזמן .
האם יש דרך כל שהיא שאני יכולה לגרום לזה שהיא תעלה יותר במשקל ??
תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות מתעכבת
פרופ' יריב יוגב31/10/2009על סמך הנתונים שסיפקת קשה להעריך את הסיבה
תזונה אימהית אינה משפיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי דם בהריוןליל29/10/2009
בתי בהריון בשבוע 12 מאובחנת כאנמית המולטית. כרגע המוגלובין 8.9 הברזל תקין. מה ניתן לעשות לעצירת ירידת ההמוגלובין, האם ניתן לטפל בקורטיזון בהריון, או יש אפשרות למתן עירוי דם ובאיזה רמת המוגלובין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עירוי דם בהריון
פרופ' יריב יוגב29/10/2009יש צורך לברר את הסיבה לאנמיה
ניתן היום לטפל במתן ברזל הן פומי והן דרך הוריד
אין מקום לטיפול בסטאואידים בד"כ
טפול במנות דם רק במקרים נדירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה בהריון
ליל01/11/2009הסיבה לאנמיה ,בעיה אוטואימונית ההורסת את כדוריות הדם האדומות, מתן ברזל לא יעזור שהרי אין בעיה בברזל,בדיקת הדם מראה שהברזל בגדר הנורמה. שלא בהריון הטיפול הוא בסטרואידים אבל בגלל ההריון הרופא נמנע , ההמוגלובין הוסיף לרדת והשאלה היא מה האפשרויות לטיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואר מקוצר וקצב גדילהפלורי טויטו29/10/2009
אני בשבוע 31 כמעט עם צואר מקוצר של 14-17 מ"מ עם פנלינג ניכר והאטה בקצב הגדילה
בשבוע שעבר אושפזתי לאחר כאבים בגב ולחצים בבטן תחתונה בבדיקה ראשונית של רופא במרכז בריאות האישה נמדד כי אורך צואר הרחם 15 מ"מ ככן מחוק 80% ופתיחה של 1 ס"מ
למחרת נשלחתי למכון אולטרסאונד בבית החולים והטכנאית אשר מדדה לי אורך צואר רחם
מדדה כ 31 מ"מ ובאותו היום נשלחתי הביתה עם כאבים ולחצים בבטן תחתונה עם פעילות רחמית ללא צירים
יום לאחר מכן הגעתי לרופא מומחה לשם מעקב גדילה ומדידת אורך צואר רחם
בבדיקה שלישית במספרה נמדד אורך הצואר בין 14-17 ס"מ עם פנלינג
הרופא הסביר לי את מהות הטעות בבדיקה והראה לי כי כאשר מפעילים לחץ על צואר הרחם הוא מתארך במדידה ואין צואר רחם שמתארך בלילה אחד ללא מנוחה ב 15 מ"מ
האם עלי לחשוש מלידה מוקדמת שכן איני רוצה לחזור בשנית לבית חולים אני כרגע בשמירה אבל עדיין מרגישה לחצים בבטן תחתונה ובגב כאבים הולכים וחוזרים.
בשל היות התינוקת קטנה במעקב הגדילה אני חוששת מלידה מוקדמת
אנא עצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואר מקוצר וקצב גדילה
פרופ' יריב יוגב29/10/2009קשה על סמך הנתונים שסיפקת לחוות דעה
צוואר מקוצר מעלה הסיכוי ללידה מוקדמת
במידה וחשה תחושת לחצים או צירים פני להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמיםמושית29/10/2009
לאור שתי לידות מוקדמות בעבר, בשבועות 35 פלוס ו-36 פלוס אני במעקב אחרי צוואר הרחם. בשני ההריונות הקודמים היו לי צירים מוקדמים, באחד הובילו ללידה ובשני לא, ובסוף ילדתי אחרי ירידת מים. כיום אני בהריון שלישי, בשבוע 28 מלא. בשבועיים האחרון אני מרגישה התקשויות בתדירות משתנה, לפעמים כמה פעמים בשעה, ולפעמים שעות בכלל בלי. מדידה אחרונה של צוואר הרחם לפני חמישה ימים 36 מ"מ. הרופא שלי אמר לי לחזור על המדידה כל עשרה ימים "ולהוריד הילוך" אך לאור אורך הצוואר אין סיבה לקבל פרסולט או להיכנס לשמירה ממש. שאלתי היא האם ההתקשויות האלה מסוכנות? האם אורך הצוואר שלי ששומר על עצמו לאורך לא מעט שבועות הוא נתון מרגיע? האם בעשרה ימים יכול להיגרם שינוי דרמטי במצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מוקדמים
פרופ' יריב יוגב29/10/2009ללא בדיקה מסודרת הכוללת גם הערכה סונוגרפית לא ניתן לחוות דיעה
במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשבות חריגות לבדיקות טרימסטר ראשוןמור29/10/2009
אני בת 24, בשבוע 12. לפני מספר ימים ביצעתי שקיפות שיצאה תקינה 1.7 מ"מ וכן נצפתה עצם
האף. הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל ואולטרסאונד היה 1:2200.
במקביל עשיתי בדיקות דם שהעלו את הסיכון באופן דרסטי ל 1:110.
יצאו לי בעיקר ערכי FREE B HCG גבוהים- 4.58. ערכי הפאפפ א יצאו 0.96.
מובן לי שאצטרך לעבור בדיקות מקיפות יותר(סיסי שילייה או מי שפיר)
אך מאז קבלת התשובות אתמל, אני בלחץ נוראי ובחרדות לבריאות העובר
יש לי מספר שאלות-
1. לא לי ולא לבעלי(זוג מעורב במוצאו) יש במשפחה אי אילו מחלות גנטיות דומיננטיות.
איך קורה שבחורה בגילי, בראיה לחלוטין מקבלת תוצאות עם סיכון של גיל 40.
2. האם זה משליך גם על הריונות הבאים.
3. אני מאד מפחדת מהתוצאות של מי השפיר, האם סיכון גבוה כמו שלי, יכול להשליך בצורה ישירה על דיקור מי השפיר. הרי סה"כ השקיפות יצאה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשבות חריגות לבדיקות טרימסטר ראשון
פרופ' יריב יוגב29/10/20091. ספור משפחתי אינו הגורם היחיד למומים כרומוזומאליים
2. בד"כ לא
3. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםכאתיה29/10/2009
אני בת שלושים הריון שני .
אני בהריון תאומים שתי בנות שכל אחת יש לה שליה נפרדת אני בשבוע 29 לפני שבוע התחלתי להרגיש יובש בעור וקצת העור בצבע אדום בכל גופי ובמיוחד רגליים ידיים צוואר שדיים ובטן ויש לי גירודים בבטן ובשדיים האם זו תופעה נורמלית או שיש משהו לא בסדר?
שאלה נוספת לפני הריון שקלתי 69.5 ועכשיו 83 אני שוקלת האם עליה של 13.5 ק"ג מוגזמת לשבוע שאני נמצאת בו או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים
פרופ' יריב יוגב29/10/2009פני לרופא המטפל לצורך בדיקה והערכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריונית מפוחדת ודואגתמיכל27/10/2009
שלום ד"ר !
ראשית כל כל הכבוד על היענותך ופועלך בפורום וכרופא-יישר כח.
אני בת 37 בהריון בסיכון גבוה עקב אסטמה קשה.
זהו הריון השלישי שלי, את כל ההריונות עברתי בלידה רגילה ללא אפידורל.
לפני כיומיים העובר התהפך ממצג עכוז למצג ראש.
בהערכת משקל עובר בשבוע 33.3 נמצא:
מיקום שליה: קדמית כמות מי שפיר: ריבוי קל
22.00 ס"מ - AFI:
בהערות באולטרה סאונד: "בבדיקת מהיום גיל ההריון הממוצע גדול בשבועיים מגיל ההריון לפי וסת אחרונה. הבטן גדולה בשבוע נוסף.
לעניין זה ולמצג העובר וכמות מי השפיר מומלץ המשך טיפול וכו'."
הערכת גיל ומשקל עובר:
קוטר דו קודקודי 87 מ"מ(BPD): מתאים ל: 35.4 שב' (+_22 יום)
היקף הראש 316 מ"מ:(HC):מתאים ל: 34.6שב'(_+19 יום) HADLOCK
היקף בטן (AC):מ"מ323-מתאים ל:36.3 שב' (+_19 יום) HADLOCK אורך עצם הירך67מ"מ:(FL):מתאים ל34.1 שב' (+_יום)JEANTY ממוצע
יחס ראש/בטן: 97. יחס ירך/בטן: 20.
גיל הריון ממוצע לפי אולטרא סאונד - 35.1 שב'
בשבוע 33 המצג ראש היה עכוז מנח : אורכי
ובשבוע 35 השתנה למצג ראש.
בבדיקת שתן אחרונה, האחות מסרה שיש לי מעט חלבון בשתן.
למה הכוונה ומה זה אומר?, מה עלי לעשות וכו'.
אשמח לקבל ממך הסבר קצר בעניין
בתודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריונית מפוחדת ודואגת
פרופ' יריב יוגב28/10/2009העובר מעט גדול
במידה והעמסת הסוכר תקינה יש להמשיך במעקב
רצוי לבדוק שוב חלבון בשתן
לצורך ייעוץ מקיף במידה ומעוניינת קבעי פגישת ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המטומה שגדלההריונית לחוצה27/10/2009
אני בהריון שבוע 15. לפני כשבועיים בעקבות דימום (פעמיים, מעין ירידת מים - דם ומיד זה נפסק) נמצאה המטומה צמוד לשק ההריון. היום ערכתי בדיקת אולטרסאונד נוספת - הממצאים: עובר מתפקד מצוין, אבל ההמטומה גדלה ואני מצטטת: 63+13 מ"מ
אגב, הדימומים נפסקו וגם הכאבים.
שאלותי:
לא הומלץ עד כה מנוחה, האם זה חשוב? האם יש צורך במנוחה?(ממה שאני קורא באינטרנט, זו המלצה כמעט גורפת של הרופאים)
מה הסיכוי שהמטומה תפגע בעובר?
האם הגודל של המטומה - גדול או קטן יחסית לשבוע ההריון?
מה הסיכוי להפלה?
מה קורה כשהיא לא קטנה ואף גדלה?
ממתי ממליצים על שמירת הריון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטומה שגדלה
פרופ' יריב יוגב28/10/2009המידע לגבי השפעת מנוחה לא ברורה למרות שזו המלצת חלק נכבד מן הרופאים
בשלב זה פרט למעקב אין כל טיפול יעיל
קיים עדיין סכון להפלה ובהמשך לידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)