פורום הריון בסיכון גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זירוז
    טלי
    08/01/2008

שלום, התמעטו לי המים בשיליה ולכן שוקלים לערוך לי זירוז, אני חוששת לפגיעה בתינוק כי חברתי עברה מספר זירוזים שונים (בלון, זריקה) ולבסוף יילדו אותה כשהתינוקת סובלת מבעיות נשימה.
    האם עדיף ללדת בקיסרי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זירוז

הוספת תגובה

• זירוז

ד''ר אלי רימון
    08/01/2008

זירוז אינו מביא לניתוח קיסרי ולא פוגע בתינוק
    אם אין הוריה מלכתחילה לניתוח מומלץ לנסות השראת לידה
    בעוברים עם בעית שליה הבעיה מתבטאת בהאטות המובילות לעיתים לניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חסוי
    06/01/2008

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע שישי הריון אשר הושג ע"י טיפול ב - ivf ובזמן האחרון יש לי תופעה של חולשה ודפיקות לב מהירות שנמשך לכמה דקות ואח"כ חולף מקרה זה קרה לי כבר פעמיים מה עלי לעשות? ומה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• "דפיקות לב"

ד''ר אלי רימון
    08/01/2008

קיימות מספר אפשרויות
    ראשית יש להתיעץ עם הרופא המטפל שהיה אחראי ל-IVF תסמונת גירוי יתר
    יש לבצע ספירת דםו בדיקות אלקטרוליטים ותפקוד בלוטת תריס.
    יתכן הפרעות קצב אם כי לא תארת קוצר נשימה-יש צורך בהתיעצות קרדיולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מס' שאלות על הריון עם תאומים
    טליה
    03/01/2008

שלום,

אני בשבוע 7, הריון ספונטני עם תאומים (2 שקים נפרדים).
    יש לי כמה שאלות במס' נושאים:
    1. לא נדבקתי בעבר ב- cmv וכרגע אני במעקבים של בדיקות דם אחת לשבועיים שלושה כדי לוודא שחלילה כעת אני לא אדבק. עד איזה שלב בהריון יש להמשיך ולבדוק זאת כלומר - האם זה נכון שהדבקות ראשונית בשליש הראשון בלבד עלולה להזיק לעוברים?
    2. בהריון עם תאומים בדיקת החלבון העוברי היא כמו בבדיקה עם עובר אחד? בשבוע 17 בערך?
    מה נחשבת תוצאה שפחות ממנה נדרשת בדיקת מי שפיר (כפי שפחות מ- 380 בעובר יחיד)?
    יש בכלל צורך בבדיקת חלבון עוברי או שניתן להסתפק בבדיקת שקיפות עורפית במידה ותוצאותיה תקינות כמובן.
    3. באיזה שלב עליי להתחיל את המעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה? איך זה מתבצע - דרך הקופה (אני חיפאית ושייכת לקופ"ח כללית) אחת לכמה זמן צריך להגיע ומה בודקים בדיוק - לחץ דם, סטיק בשתן וכד'?
    4.בשבועיים האחרונים אני מרגישה לפעמים קוצר נשימה קל שגורם לי לעצור את הדיבור למשל כדי לקחת אויר, וגם לא תוך כדי שיחה ישנה תחושה של מעט מחסור בחמצן שדורש לקיחת נשימות עמוקות.
    האם זה אופייני למצב של תחילת הריון?

תודה

הוספת תגובה

• תאומים

ד''ר אלי רימון
    04/01/2008

1. רצוי לחזור כל כ- 8 שב עד שב 24-25 , מעבר לכך הבירו שהוא במי השפיר יסתיים קרוב ללידה
    גם הדבקה בטר 3 יכולה להביא לפגיעה עוברית
    2.נושא TT בהריון תאומים כי התרומה היא משני עוברים. אני אנני שולח לבדיקה זו ומסתמך על שקיפות וסקירות. אם לפי גיל קיימת אנדקציה או בעיה בסונר להחלטת האישה
    3.מעקב הריון בסיכון מתחילת ההריון
    4.לא אופיני בשלב זה. מומלץ להבדק אצל רופא מטפל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Protein (U)
    vered
    03/01/2008

שלום,
    אני בהריון בשבוע החמישי. בדיקת השתן הראתה תוצאה של 100 בבדיקת Protein (U). כשהטווח הוא מאפס עד שלושים.
    מקריאה הבנתי שהדבר בעייתי, יכול להעיד על בעיות בכליות, סרטן, רעלת הריון. האם רמה של 100 הוא משהו שאני צריכה לדאוג לגביו???
    על איזו רמה של חלבונים בדם מדובר בהקשר של רעלת הריון וכל שאר הדברים שפירטתי??
    אודה מאוד לתשובתכם המהירה
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    Protein (U)

הוספת תגובה

• חלבון בשתן

ד''ר אלי רימון
    04/01/2008

רצוי לחזור על בדיקת השתן בשתן ראשון בבוקר לקחת הבדיקה באמצע הזרם.
    אם הממצא חוזר יש צורך לבצע איסוף שתן 24 שעות לחלבון.
    בשלב כזה מוקדם חלבון בשתן מיצג בד"כ מחלת כליה ודורש בירור נפרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוקסופלזמה ליסטריה
    הילה
    02/01/2008

שלום רב,
    הנני בהריון בשבוע 11.

אינני מחוסנת לטוקסופלזמה.

אתמול אכלתי ביצה, נקניק סלמי ושרימפס. בערב התחלתי לשלשל (סליחה על התיאור) בין היתר נוזלים. רציתי לדעת מה הסיכוי שנדבקתי בטוקסופלזמה או בליסטריה. אני מאוד חוששת להדבק מהמחלות הללו, כל כמה זמן עליי להיבדק על מנת לשלול אפשרות של הדבקה?

תודה מראש,

הילה

לקביעת תור
    סגירה
    טוקסופלזמה ליסטריה

הוספת תגובה

• שלשולים

ד''ר אלי רימון
    04/01/2008

קשה להגדיר במדויק סכויים להדבקה.
    ליסטריה מתאפינת בד"כ במחלת חום והאבחנה נעשית בתרבית דם.
    אבחנ של טוקסופלזמה נעשית בבדיקה לנוגדנים. בעוד כשבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוני בגודל כליות
    אמא
    02/01/2008

שלום רב,

אני בת 31 הריון שלישי בשבוע 38+, לפני כ-3 חודשים בסקירת מערכות גילו כי יש הבדל קטן בגדלי הכליות, רופאת הנשים של המליצה לי לשכוח מהעניין ולא לדאוג ולבצע אולטראסאונד נוסף כחודש לאחר מכן.
    לאחר חודש ההבדל היה כבר גדול כאשר הצד הימני הוא בגודל של 4 מ"מ והצד השמאלי 10 מ"מ, גם אז הרופאה אמרה לי כי הדבר יכול לקרות וברוב המקרים אין שום סיבה לדאגה, נכון ללפני שבוע הצד השמאלי שוב גדל והמידה כרגע היא 14 מ"מ.
    יש לציין כי לא נדרשתי לבצע שום בדיקה מקיפה יותר וכעת ימים ספורים לפני הלידה אני מודאגת ורוצה לדעת מה יכולים להיות תוצאות של הריון שכזה? האם יש סיכון לעובר? ומה דרכי הטיפול במידה ואכן קיימת בעייה?

אבקש לקבל את תשובתכם והמלצותיכם מה ניתן לעשות בשלב זה? והאם בעיה זו יכולה להצביע על בעיה אחרת של העובר? בתודה מראש אמא.

לקביעת תור
    סגירה
    שוני בגודל כליות

הוספת תגובה

• הרחבת אגני כליה

ד''ר אלי רימון
    04/01/2008

הרחבת אגני כליה שתארת אינה דורשת התערבות תוך רחמית.
    יש צורך בהערכה אורולוגית לאחר הלידה.
    ברב המקרים אין צורך בהתערבות ניתוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ברזל ואנמיה
    מיקי
    01/01/2008

שלום, שמי מיקי ואני בשבוע 15 אני צמחונית ואיני אוכלת גם דגים וגבינות, בדיקות הברזל שלי מראות תוצאות נמוכות וגם המוגלובין נמוך. אני לוקחת b12 באופן קבוע, אילו ויטמינים נוספים מומלץ לי לקחת?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ברזל ואנמיה

הוספת תגובה

• אנמיה

ד''ר אלי רימון
    01/01/2008

שלום
    המפתח בנטילת ברזל ולא ויטמינים כפי שבטח הסביר לך הרופא המטפל.
    בהנחה שההמוגלובין הי תקין קודם להריון עלייך להתחיל טיפול בתכשיר עתיר ברזל כמו פרוגרדומט.
    ישנם עוד גורמים לאנמיה אך הם פחות שכיחים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוראה 12 בכימיה בדם
    קרן
    30/12/2007

הייתי מבקשת לברר מה אומרת אוראה 12 בדם
    קריאטינין, ALT ו- AST ברמות הנורמה בדם
    בדיקות אלו התבצעו בעקבות מציאת פרוטאין 30 בשתן רגיל
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוראה 12 בכימיה בדם

הוספת תגובה

• הריון

קרן
    30/12/2007

שכחתי לציין אני בהריון שבוע 26

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוראה 12 בכימיה בדם

ד''ר פאני בר-לוי
    31/12/2007

קרוב לודאי שביצעת בדיקות אלו בצום הכל בסדר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוך חיצוני
    אסנת
    30/12/2007

באיזה שבועות מומלץ לעשות היפוך חיצוני במצב של עובר עכוז ומי מפנה להיפוך (רופא מטפל)?

לקביעת תור
    סגירה
    היפוך חיצוני

הוספת תגובה

• היפוך חיצוני

ד''ר פאני בר-לוי
    31/12/2007

סביב37 שב ,רופא הנשים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה והסיכון שבה
    שמעון
    28/12/2007

שלום רב,
    אישתי בהריון שני שלנו, המטומה בגודל 65 מ"מ (בערך , כל רופא מודד בצורה שונה) התגלתה בשבוע 12, אושפזה לכמב ימים ושוחררה , כעבור שבועיים הדימומים חזרו (קצת פחות חריפים), כעת בשבוע ה 14 להריון ההמטומה לא קטנה , והיא שוב מאושפזת , הדימום כולל דם קצת בהה יותר מהרגיל:
    1- האם יש שיטה או דרך לוודא שהדם הוא התמססות של ההמטומה או דם טרי?(לרופאים אין תשובות חד משמעויתיות בנושא זה)
    2- האם יש משהו לעשות בכדי להקטין טת גודלה של ההמטומה (קראתי פה על תרופה בשם פרוגמסטון)?
    תודה מראש
    שמעון

לקביעת תור
    סגירה
    המטומה והסיכון שבה

הוספת תגובה

• המטומה והסיכון שבה

ד''ר פאני בר-לוי
    31/12/2007

אין בדכ ההמטומה ניספגת לאט כל עוד ההריון תקין צריך להמתין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ולחצים בבטן
    ד
    26/12/2007

אני בשבוע 21 מלא. מזה מס' ימים חשה בלחצים,כאבים מעין כאבי מחזור מאוד קשה לי לדייק בסוג הכאב בבטן התחתונה. מידי פעם גם התקשויות. יש לציין שאני לאחר 2 ניתוחים קיסרים. הראשון היה מהלך הריון תקין ובגלל חוסר התקדמות בלידה נותחתי. הריון שני בשבוע 25 התרחשה ירידת מים וכשבוע אח"כ לידה (הלידה היתה לפני 7 חודשים בדיוק!) בעקבות הלידה המוקדמת אני מטופלת החל משבוע 16 בזריקות של פרוגסטרון ריטארד. ביום חמישי שעבר (לפני שהתחילו הכאבים) עשיתי אולטראסאונד לאורך צוואר ובו הודגם צוואר תקין. ביום שבת בערב לאחר יום של כאבים פניתי למיון שם בוצע אולטראסאונד תקין וכן ניטור תקין. ביצעתי תרבית שתן שחזרה תקינה. הכאבים לצערי ממשיכים ויש שעות שממש מקשים עליי. האם כדאי לחזור כבר לבדיקה, להמתין עוד? האם הכאבים יכולים להיות קשורים במשהו אחר? אני מאוד מודאגת בייחוד בגלל ההיסטוריה. לציין שבהריון בו היתה לידה מוקדמת השלייה חזרה מהבדיקה הפתלוגית עם זיהום. התינוק לצערי לא שרד ונפטר כעבור שבועיים.

אשמח לכל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ולחצים בבטן

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת

ד''ר אלי רימון
    01/01/2008

סליחה שדילגנו על פנייתך
    על פי התיאור את מטופלת היטב ואין לי עוד מה להוסיף.
    תדירות הבדיקה על פי הנחית הרופא המטפלאך בכל עת שאת חשה שהצירים מתגברים עלייך לפנות לבדיקה. המפתח במעקב אורך צואר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה צווארית וטוקסופלסמה
    דגנית
    25/12/2007

שלום,
    אני בת 30 ,זהו הריון שני
    הריון ראשון היה תקין ויש לי בן מדהים.
    עשיתי סקירה בשבוע 14.8 ונאמר לי כי הוא רואה ציסטות צוואריות לא התמקד בנושא ואמר כי זה יחלוף אך המליץ לי על יעוץ גנטי.
    עשיתי שקיפות והתוצאה לפי סיכון משוקלל 1:4918 ולפי גיל 1:787
    בדיקת סינון לתסמונת דאון יצאה לפי הגיל והבדיקות 1:9999 ולפי גיל 1:850
    למרות זאת ומאחר ואני הסטרית קבעתי טור למי שפיר פרטי
    עכשיו גם הודיעו לי שבבדיקת הדם IGM יצא חיובי
    האם עלי לדאוג שיש בעיה עם ההריון???
    האם מספיקה בדיקת מי שפיר לגלות שהכול בסדר???

הוספת תגובה

• ציסטה צווארית וטוקסופלסמה דגנית

ד''ר פאני בר-לוי
    31/12/2007

בדיקת מי שפיר מספיקה אך יש לקבל נתונים לגבי טוקסופלסמה ? לא ברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרדות שליה?
    לימור
    23/12/2007

אני בדיוק בשבוע 7 (49 יום).
    לפני כמה ימים התחיל דימום קל, ממש עניין של כמה טיפות חומות, וכאבי מחזור. בבדיקה מיד אחרי תחילת הדימום הכל היה בסדר. לאחר 4 ימים הרופאה אמרה לי שיש הפרדות שליה קלה. לפי מה שהיא אמרה, הדם לא טרי , לכן בינתיים הכל בסדר. האם יש מקום לדאגה? מה ניתן לעשות כדי לעזור לעובר (חוץ ממנוחה)?
    אני RH שלילי. האם צריך לבצע ANTI D?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרדות שליה?

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר אלי רימון
    23/12/2007

יש מקום למעקב
    אין ביכלתך לבצע דברים נוספים
    יתכן כי מדובר בהריון לא תקין ורק הזמן יבהיר התמונה
    ANTID מומלץ בכמות דם שציינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צירים מדומים
    סתו
    22/12/2007

אני בשבוע 20+4.שלשום החלו לי כאבי בטן וגב תחתון חזקים, וכן דימום מהאף (בקינוח). ניגשתי אתמול לקופ"ח וביצעתי שתן בסטיק. התוצאה היתה לויקוציטים +++ ועקבות דם. ביצעו לי מוניטור , וגילו צירים. נשלחתי למיון, משם שוחררתי בהמלצה למנוחה ושתיה. ממה יכולים להגרם צירים אלה מלבד התייבשות? האם הם מסוכנים לעובר? האם מנוחה אכן תגרום להפסקתם?
    חשוב לציין כי אניבמרפאה להריון בסיכון גבוה עקב בכצ'ט וקרישיות יתר.
    אני מודאגת וכואבת.
    תודה.
    *כמו"כ, אם הכאבים אכן ייפסקו השבת, האם עלי להמשיך לדאוג (האם אני צריכה בכל זאת לשוב לביקורת אצל רופא נשים?)

לקביעת תור
    סגירה
    צירים מדומים

הוספת תגובה

• צירים

ד''ר אלי רימון
    23/12/2007

איננו יודעים בד"כ את המקור לצירים מוקדמים
    יש צורך להשלים תרבית שתן
    מנוחה יכולה להפחית הצירים
    יש צורך במעקב רופא מטפל ואורך צואר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם ושתן
    אורית
    20/12/2007

שלום רב,
    אני נמצאת בהריון בשבוע ה 28. כתוצאה מעלייה בלחץ הדם , לחץ דם גבולי, נשלחתי לעשות בדיקות. האם התוצאות תקינות?

Urea (B) 14 mg/dl 17 - 43
    Creatinine (B) 0.60 mg/dl 0,66 - 1,10
    Uric Acid (B) 3.2 mg/dl 2,6 - 6,0
    K+ Potassium (B) 4.1 mmol/l 3,5 - 5,1
    Na- Sodium (B) 137 mmol/l 136 - 146
    Cl- Chloride (B) 105.0 mmol/l 98,0 - 106,
    Ca-Calcium (B) 9.5 mg/dl 8,1 - 10,4
    Phosphore (B) (PO4) 3.9 mg/dl 2,5 - 4,5
    Bilirubin Total 0.20 mg/dl 0,30 - 1,20
    Bilirubin Conjugated 0.1 mg/dl 0,00 - 0,20
    Bilirubin Unconjugated 0.20 mg/dl 0,00 - 1,10
    ALKP-Alkaline Phosphatase 95.2 u/l 30,0 - 120,
    ALT (GPT) 14 U/l 10 - 31
    AST (GOT) 18 U/l 10 - 31
    Creatinine (U) /24h 1.10 g/24h 0,80 - 1,80
    Creatinine Clearence Test 136.40 ml/min 80,00 - 125,
    Protein (U)/24 hr 131.90 mg/24h 0,00 - 150,
    Urine Volume 1700.00
    PH (U) 5.00 5,00 - 8,00
    Nitrit (U) POSITIVE
    Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
    Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
    Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
    Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
    Protein (U) 500.00 mg/dL 0,00 - 30,0
    Leucocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
    Erythrocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
    Urine Culture תרבית שלילית

כמו כן ביצעתי גם ספירת דם - כל התוצאות היו בטווח לכן לא צירפתי.

אודה לתשובתכם

בברכה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם ושתן

הוספת תגובה

• בדיקות

ד''ר אלי רימון
    23/12/2007

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה