פורום הריון בסיכון גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם גיל הוא פרמטר לסיכון?
    לילי
    18/12/2007

האם גיל 34.5 הוא גיל בסיכון גבוה להרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם גיל הוא פרמטר לסיכון?

הוספת תגובה

• גיל והריון

ד''ר אלי רימון
    18/12/2007

גיל 35 מהווה גורם סיכון יחסי בעיקר מבחינת מומים כרומוזומליים כגון דאון סנדרום.
    ואולם גילך אינו מהווה סיכון יתר משמעותי מבחינות אחרות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה לגבי תפר
    קרן
    18/12/2007

הריון הקודם שהסתיים בהפלה בדיוק בסקירה הראשונה ראו התקצרות צואר הרחם והקרומים היו בולטים ועקב זה לא יכלו לעשות תפר חירום.
    אני מאוד בדילמה כי הפעם יש לי ילד בן שנה אני מרימה אותו הרבה, זה לא יכול להוות בעיה להתקצרות צואר הרחם?
    לא שווה לעשות תפר ליתר ביטחון שנגיד שעשינו הכל?
    מה הסיבוכים של התפר?
    עד איזה שבוע אפשר לעשות תפר?

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה לגבי תפר

הוספת תגובה

• תפר צוארי

ד''ר אלי רימון
    18/12/2007

שלום קרן
    אכן ההחלטה לגבי תפר קשה
    בהריון ראשון למרות קיצור צואר הסתיים במועד
    בהריון שני לפי דברייך היתה עדות לזיהום ולכן אין עדות לבעיה צוארית
    בנוסף צילום רחם לא הדגים בעיה במבנה הרחם או הצואר
    חשוב להדגיש כי לפי מחקרים אין יעילות תפר במקרים שבהם אין אנדקציה ברורה
    אם תפר צוארי היתה פעולה פשוטה ללא סיבוכים אזי לא היינו דנים בכך
    תפר יכול לגרום לזיהום וסיום הריון והסיכון עולה ככל שהריון מתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שקי הריון
    שני
    17/12/2007

שלום...

אני בתחילת הריון טבעי ואתמול נצפו 2 שקי הריון נפרדים ברחם!!!
    אז אחרי ההלם (כאמור הריון ללא טיפולים ובלי הסטוריה גנטית מהצד שלי או של בעלי...)
    יש לי כמה שאלות של טירונית, מה שנקרא...:
    1. בשל שחלות פוליציסטיות וביוץ לא סדיר הייתי במעקב זקיקים טרם כניסתי להריון ונצפו סמוך לביוץ 2 זקיקים מובילים (18 מ"מ מוביל ו- 14מ"מ) - האם התאומים הם כתוצאה משחרור ביצית אחת מכל אחד מאותם זקיקים או כתוצאה משחרור 2 ביציות מהזקיק המוביל?
    2. במידה והכל יתפתח כשורה אני מבינה שההריון יוגדר כסיכון גבוה? יש לי 2 ילדים בגילאים 5 וקצת ו-3 עוד מעט שנולדו בניתוח קיסרי. האם הניתוחים מסכנים עוד יותר את המשכו התקין של ההריון הנוכחי? האם כדאי להיות בשמירה ואם כן ממתי ומה הפרוצדורה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    2 שקי הריון

הוספת תגובה

• הריון תאומים

ד''ר אלי רימון
    18/12/2007

בנושא הזקיקים לא ניתן לומר ואין לזה כל חשיבות כל עוד נצפו שני שקי הריון נפרדים
    ההריון מוגדר בסיכון בעיקר מהבחינה של לידה מוקדמת
    בד"כ מקובל לסיים הריון תאומים ב-38 שבועות ואצלך בניתוח מתוכנן
    ניתוח שלישי אכן מסוכן יותר אך לא אנדקציה לסיים ההריון
    שמירת הריון לפי החלטת רופא מטפל בד"כ בהקשר של קיצור צואר וצירים מוקדמים
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון תאומים

ד''ר אלי רימון
    18/12/2007

בנושא הזקיקים לא ניתן לומר ואין לזה כל חשיבות כל עוד נצפו שני שקי הריון נפרדים
    ההריון מוגדר בסיכון בעיקר מהבחינה של לידה מוקדמת
    בד"כ מקובל לסיים הריון תאומים ב-38 שבועות ואצלך בניתוח מתוכנן
    ניתוח שלישי אכן מסוכן יותר אך לא אנדקציה לסיים ההריון
    שמירת הריון לפי החלטת רופא מטפל בד"כ בהקשר של קיצור צואר וצירים מוקדמים
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב עובר
    רעות
    16/12/2007

שלום, שמי רעות, הריון שני, בת 32.
    בשל הפסקת הריון קודם בשבוע 17 בשל מום לבבי נדיר בעובר נאמר לי שעלי לבצע בהריון הנוכחי בדיקת אקו לב עובר בשבוע 20-22.
    האם ידוע לכם כיצד ניתן לעשות זאת? באופן פרטי או דרך קופ"ח מכבי?
    תודה על ההתייחסות ויום נעים,
    רעות

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב עובר

הוספת תגובה

• אקו לב

ד''ר אלי רימון
    16/12/2007

שלום
    הרופא המטפל ישמחה להפנותר לסונר אקו לב בקופ"ח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר צירים מוקדמים
    ליה
    15/12/2007

יום חמישי בערב הגעתי לחדר מיון עקב כאבים חזקים בבטן ובגב שנמשכו כל היום.
    בחדר הלידה התברר שהיו לי צירונים מוקדמים, לא בעוצה גדולה אבל החליטו לאשפז אותי ללילה אחד כדי לוודא שזה לא יחמיר.
    הייתה פתיחה של 0.5 ס"מ ועירוי נוזלים שעשו לי עזר והעלים את הכאבים.
    למחרת בדיקת האולטרה סאונד הייתה תקינה, כמות מי שפיר 9.5 ובבדיקת מוניטור לא היו צירים, עברו שני לילות מאז והכאבים פסקו, אני משתדלת לשתות כל שעה.

הרופא שאל אם אני רוצה שמירת הריון ועניתי שכן והוא נתן לי, במחשבה שניה היום אני רוצה לחזור לעבודה (אני רופאת שיניים) אני עובדת שלושה ימים בשבוע 4 שעות בממוצע ליום.

האם אני אקח סיכון בחזרה לעבודה במתכונת הנוכחית תוך כדי שמירה על שתיה מרובה ומנוחה או שעדיף לי להישאר בבית עד סוף ההריון ולנוח.

הוספת תגובה

• לא ציינתי, אני בשבוע 33 וחמישה ימים

ליה
    15/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירת הריון

ד''ר אלי רימון
    16/12/2007

שלום
    אמנם משב 34 סיבוכי פגות הקשורים ללידה מוקדמת פוחתים דרמטית אך יחד עם זאת אם יש לך צירים מומלץ להפחית פעילות כדי למנוע לידה טרם 37 שב.
    הייתי ממליץ לך לנוח ובכך למנוע לידה מוקדמת וסיבוכי פגות שעדיין קיימים.
    חזרה לפעילות היא על אחריותך ולא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון שלישי בחרדה גדולה
    קרן
    13/12/2007

שלום ד"ר
    הריון ראשון משבוע 26 שכבתי בבית חולים עם הרגליים למעלה בשמירת הריון עקב צירים מוקדמים וצוואר רחם מקוצר 1.6 ס"מ ובסוף ילדתי בשבוע 41 עם זירוז. הריון שני בשבוע 16 התחילה שוב ההתקצרות אבל לא יכלו לעשות תפרה מיכוון שהקרומים היו בולטים וחששו מזיהומים ומירידת מים ובסוף הכל הנורא קרה בשבוע 19 היה פתחה של 4 ס"מ עקב זיהום של החיידק קולי והיתיה לי הפלה טבעית, לאחר מכן הרופא שלי שלך אותי לבצע צילום רחם הצילום תקין וגם שלח אותי לקרישות דם וייעוץ גנטי הכל תקין.
    כעת היום אני בהריון שלישי בפחדים נוראיים אני בשבוע 4 +6 שבועות.
    אם תוכל להמליץ לי בבקשה מה השלבים שאני אמורה לעשות, מתי ללכת לבדיקה ראשונית שיהיה אפשרי לראות דופק וסת אחרונה ב-9.11? איזה בדיקות אתה ממליץ לי לבצע? האם לאור הבדיקות כן לבצע תפירת צוואר הרחם בכל מקרה? אני ובעלי לא מסוגלים נפשית לעבור עוד חוויה כזאת קשה.
    האם מותר לי פעם בשבוע לשחות או עדיף שלא?
    לקיים יחסי מין בשלב הזה כדאי?
    תודה רבה לך על התשומת לב הרבה

הוספת תגובה

• מניעת לידה מוקדמת

ד''ר אלי רימון
    16/12/2007

ש/לום
    סליחה על העיכוב.
    מהנתונים שציינת לא נראה כי יש ביסוס להנחת תפר בצואר הרחם, פעולה שגם לה סיבוכים.
    אני ממליץ מעקב אורך צואר מסקירה ראשונה. אם יש קיצור צואר ניתן לשקול תפר חירום ובהמשך מתן צלסטון ומנוחה .
    לאחרונה יש עדויות שטיפול חדשני בפרוגסטרון מוריד שכיחות לידות מוקדמות.
    הייתי ממליץ להפחית פעילות ספורט ולהמנע מיחסי מין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה גדולה לגבי תפר צואר הרחם

קרן
    17/12/2007

הריון הקודם שהסתיים בהפלה בדיוק בסקירה הראשונה ראו התקצרות צואר הרחם והקרומים היו בולטים ועקב זה לא יכלו לעשות תפר חירום.
    אני מאוד בדילמה כי הפעם יש לי ילד בן שנה אני מרימה אותו הרבה, זה לא יכול להוות בעיה להתקצרות צואר הרחם?
    לא שווה לעשות תפר ליתר ביטחון שנגיד שעשינו הכל?
    מה הסיבוכים של התפר?
    עד איזה שבוע אפשר לעשות תפר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכונים בהריון עם תאומים
    ל
    12/12/2007

שלום
    אני בת כמעט 34, הריון ראשון עם תאומות (לאחר שני טיפולים באקוקלמין שלא הצליחו וטיפול אחד של גונול 75 מ"ג). שבוע 17. בשבוע 6+6 אושפזתי לארבעה ימים בבי"ח עם דימום פתאומי (באולטרסאונד נראתה המטומה) ולאחר מכן נאמר לי לשכב בבית במנוחה למשך שבוע. מאז הכל בסדר, שבתי לעבודה ולעיסוקי אולם אני חוששת מאוד מפני שני מצבים שבנות משפחתי חוו: האחד, פתיחה בצוואר הרחם בחודש השישי בהריון עם תאומים- מצב שבעקבותיו בת דודתי נאלצה לעבור הפלה, למעשה לידה מוקדמת על אף שהעוברים היו בריאים. השני: הריון תאומים בו אחד העוברים הפסיק להתפתח ונולד רק תינוק אחד חי. שני ההריונות היו גם כן בעקבות טיפולים/הפריות.
    האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להמנע מפתיחה של צוואר הרחם? האם יום עבודה ארוך, נסיעות מרובות או הליכה מרובה קשורים לכך? האם ניתן לעשות משהו על מנת ששני העוברים יתפתחו כנדרש? (למשל תזונה מסויימת). מודה לכם מראש על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    סיכונים בהריון עם תאומים

הוספת תגובה

• תאומים

ד''ר אלי רימון
    13/12/2007

רצוי לצמצם פעילות בהריון תאומים בכניסה לטר השלישי.
    אין לנו דרך אחרת למנוע לחץ מכני על הצואר וקיצור צואר.
    עלייך להועץ ברופא הריון סיכון גבוה והוא שיתן לך שמירת הריון.
    שאר הסיבוכים שציינת אינם ניתנים למניעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוהן ונפיחות בגפיים ובפנים
    mika
    12/12/2007

שלום
    בת 27, שבוע 33 הריון ראשון. אבחון קרוהן מזה שנה וחצי. המחלה שקטה וללא טיפול תרופתי בהריון.
    כבר חודש נפיחות ברגליים, כפות ידיים ופנים, במהלך כל היום. אין חלבון בשתן או לחץ דם גבוה.
    כולסטרול 270.
    האם יש קשר לקרוהן? האם יש מקום למעקב כהריון בסיכון? האם די בביקור חדשי?

הוספת תגובה

• נפיחות

ד''ר אלי רימון
    13/12/2007

בהנחה שמחלת הקרון יציבה קרוב לודאי שלא קשור לקרון
    השלמת בירור לרעלת חשוב וכן הערכת רמת החלבון בדמך שמונע בריחת נוזלים לגפיים.
    יתכן גם הפרעה בניקוז הורידי בגפיים ץ
    ברב המקרים התופעה קשורה ללחץ של הרחם על כלי דם הגדולים המנקזים דם מהגפיים
    לאור זאת ממליץ מעקב רופא הריון בסיכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין מחסור בפקטור 11 ואפידורל
    דנה
    12/12/2007

שלום רב,
    אני מיועדת לקיסרי עקב מצג עכוז בשבוע הבא.
    מכיוון שיש לי מחסור בפקטור 11 ( 1.5% הומוזיגוטי) נאמר לי גם פה בפורום וגם בבית החולים שלא אוכל לקבל אפידורל ז"א שהניתוח ייצטרך להיות בהרדמה מלאה.
    האם אתם יכולים להסביר לי מה הקשר הין המחסור בפקטור 11 לבין אי מתן האפידורל?
    האם יש דרך וטעם להתעקש על זה ולנסות לעמוד על כך שבכל זאת ינתחו אותי עם אפידורל ולא בהרגמה מלאה?
    תודה.

הוספת תגובה

• פקטור 11

ד''ר אלי רימון
    12/12/2007

החשש מדימום בתוך תעל השדרה בזמן אפידורל שיכול להביא לפגיעה נוירולוגית
    אין מה להתעקש כי מדובר בסיכון שלך
    באופן מעשי אף מרדים לא יבצע את האפידורל בתנאים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    אורטל
    10/12/2007

דר' שלום

לפני הריון עשיתי בדיקה זו ו igG היה שלילי וגם igM היה שלילי.

עכשיו אני בשבוע 11 להריון וביצעתי בדיקה שוב לפני כשבועיים.
    התוצאות הן:
    igG חיובי
    igM שלילי קרוב ל-cutoff
    CMV IgM additional assay חיובי
    CMV IgG Avidity 31.6%

מה היא משמעות של הבדיקה?
    האם יש השלכות על העובר?

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV

ד''ר אלי רימון
    10/12/2007

על פי הנתונים שהצגת אני מעריך שחלית ב-CMV סמוך להריון או בתחילת ההריון.
    לפיכך קיים סיכוי להדבקה עד 40% וממולץ ביצוע בדיקת מי שפיר בשב 22 לאיתור הדבקה של העובר ב-CMV.
    עלייך לפנות לרופא הריון בסיכון או יעוץ גנטי או רופא זהומולוג ( תלוי בדרישות הקופה) ואח"כ לתאם דיקור מי שפיר.
    אם את סבורה שבכל מקרה לא תרצי לסיים את ההריון אף אם יוכח שהעובר נדבק אזי אין מקום לבצע דיקור מי שפיר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח סקר ביוכימי
    סתו
    09/12/2007

התוצאות שהתקבלו:
    הסיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות 1:4771.
    הסיכון ללדת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:772.
    האם התוצאות תקינות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח סקר ביוכימי

הוספת תגובה

• דאון

ד''ר אלי רימון
    09/12/2007

הבדיקה הורידה את הסיכויים לדאון לעומת המקובל לאישה בגילך ומבחינה זו היא חיובית.
    אין משמעות למושג "בדיקה תקינה" כי מדובר בסיכוי סטטיסטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות פיש
    מיטל
    06/12/2007

שלום רב,
    עשיתי לפני שבועיים דיקור מי שפיר בגלל שבשקיפות עורפית יצא הנוזל 3 מ"מ ויצא 1:24 לתסמונת דאון. (אני בת 31 , הריון שני אחרי הריון תקין)
    בסקירה המוקדמת שעשיתי בשבוע שעבר נצפה מעי אקוגני וקפל עור בעורף 3.2 מ"מ .(CMV שלילי וגם CP שלילי) לקחו מבחנה לפיש. אמרו לי שיצא תקין אבל כששלחו לי את התוצאות הבייתה כתוב דברים אחרים:
    רשום למעלה הנדון: תוצאות בדיקת פיש ללא השרשה בתרבית
    98% מהתאים הראו סינגל אחד של כרומוזום X וסינגל אחד של כרומוזם Y
    98% מהתאים הראו שני סינגלים של כרומוזום 13
    92% מהתאים הראו 2 סינגלים של כרומוזום 18
    98% מהתאים הראו 2 סינגלים של כרומוזום 21
    יש לבדוק את תאי העובר בשיטות קונבנציונאליות של עיבוד התאים לקבלת כרומוזים וצביעתם בצביעת פסים.
    מה זה אומר? ששני אחוז שיש לתינוק תסמונת דאון? אם התוצאות תקינות אז למה לא רשום 100 אחוז?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות פיש

הוספת תגובה

• בדיקה כרומוזומלית

ד''ר אלי רימון
    09/12/2007

כל הנכתב נכון
    הגדרת הבדיקה תקינה במגבלות הבדיקה ואין תוצאה של 100%
    יש להמתין לתשובה בתרבית התאים שהיא האמינה ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכון להרות עם CAH
    יעלה
    06/12/2007

שלום,
    אובחנתי גנטית כנשאית/ חולה של CAH (הוסבר לי שלא ניתן לדעת לפי הבדיקה הגנטית). אני נמוכה, והמחזור שלי לא סדיר, אך אין לי סימנים נוספים (שיעור, אקנה).
    כעת אנחנו רוצים להרות, ואני מטרטרת בין רופאים ובדיקות , והזמן עובר....
    כל רופא אומר לי משהו אחר בנוגע לסיכון לבריאות שלי בעת ההריון וכן בנוגע לסיכונים לעובר.
    בעלי נשלח לבדוק אם הוא נשא של אותה המוטציה אך התורים הם בעוד חודשים ארוכים...
    אשמח לשמוע מה הסיכונים לי ולעוברי, במידה ובעלי נשא של המוטציה, ואם אכן לא כדאי בינתיים להתחיל לנסות להכנס להריון עד תום הבירור.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סיכון להרות עם CAH

הוספת תגובה

• CAH

ד''ר אלי רימון
    10/12/2007

שלום
    אכן רצוי להשלים הבירור הגנטי שלכם וכן להגדיר את חומרת המחלה אצלך. יתכן שתזדקקי לטיפול בתכשירים הורמונליים מסוגים שונים.
    במידה שאת מטופלת כראוי תוכלי להרות במסגרת מעקב הריון בסיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה!

יעלה
    11/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שילה
    04/12/2007

לחברתי נולדה תינוקת לפני שבועיים, היא נולדה לאחר הרבה טיפולים שנעשו לאם על מנת לזרז את הלידה. כשנולדה בתם אמרו כי היא סובלת מבעיות נשימה. היום הודיעו להם כי יש לה מום בלב ועליה לעבור ניתוח. האם יתכן כי בעקבות כל הזירוזים שביצעו ושעות הצירים המרובות יש קשר לבעיות של התינוקת? כמו כן מדוע גילו את המום רק עכשיו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• מום לב

ד''ר אלי רימון
    04/12/2007

אין קשר לתהליך הזירוז
    ניתן ל"פספס" מומי לב בבדיקת סקירת מערכות וחלקם מופיעים מאוחר יותר, לאחר מועד הסקירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרדות שליה חלקית
    maya
    04/12/2007

שלום רב,
    אני בשבוע 25+3 ויש לי היפרדות חלקית של השליה ללא צירים או כאבים. צוואר סגור וארוך(היפרדות קרומים של 69*30 בהמשך לשליה).
    עקב דימום קיבלתי 2 מנות של צלסטון ואני בשמירה בבית.
    1. מהו להערכתך הסיכון ללידה מוקדמת במצבי?
    2. נאמר בפורום שלידה לאחר שבוע 28 היא בעלת סיכונים קטנים יותר לעובר. האם מדובר על 28+ או 27+?

תודה רבה מראש על ההתיחסות.

לקביעת תור
    סגירה
    היפרדות שליה חלקית

הוספת תגובה

• הפרדות שליה

ד''ר אלי רימון
    04/12/2007

קשה להגדיר מה הסיכויים ללידה מוקדמת אך ברור שהם גבוהים יותר מהריון רגיל.
    כללית ברור שסיבוכי פגות בשב 28 פחותים ביחס ל- 27 וב 27 פחותים ביחס ל-26.
    כל שמתקדמים בהריון שיעור סיבוכי פגות יורד. נקודת ביטחון יחסי היא שב 34.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה