מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדלים בגדלים של התאומיםתאומים בדרך11/05/2008
שלום,
אני בהריון עם תאומים, בן ובת. הבת עליונה ובת תחתון. שליה קידמית לשניהם. ההריון הוא מטיפולי IVF. מההתחלה היה הבדל ניכר לעין בין גדלי שקי ההריון וכיום כמובן בין המשקלים שלהם.
כיום אני נמצאת בשבוע 27 (26+3). לפני כשבועיים עברתי סקירה מאוחרת. משקל העובר היה 585 גרם והעוברית 758 גרם. כיום, אחרי שבועיים משקל העובר 835 גרם והעוברית 1111 גרם. עשיתי העמסת סוכר והיא יצאה תקינה. כמות מי השפיר אצל שניהם תקינה (היום עשיתי הערכת משקל). זרימת דם בחבל הטבור אצל העובר הינה 5.7 S/D ואצל העוברית 4.5 S/D.
ד"א אורך צוואר הרחם כ- 3 ס"מ (קצת יותר) לפני כחודש היה 4.5.
האם ישנה בעייה כלשהי? בגדילת העובר? באחוזים שלו הוא מתאים ל- 5 ימים פחות מהשבוע שלו והעוברית מתקדמת בשבוע. הופניתי למרפאה להריון בסיכון, אבל נראה לעת עתה כאילו יש חשש כלשהו... אני קצת דואגת. ההריון יקר לי מאוד (אחרי לא מעט טיפולים).
האם אורך הצוואר קצר מידי?
תודה על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר אלי רימון12/05/2008אורך הצואר דורש מעקב קפדני
הזרימות שתארת מופרעות ויתכן שמסבירות הפער בגדילה.
המקום לברר את הדברים הינו מרפאת הריון בסיכון גבוה ובדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
תאומים בדרך12/05/2008הייתי מבקשת לקבל הסברים מה זה אומר מופרעות, אבל ביום רביעי הקרוב אני כבר אצלך (הרופא שלי העביר אותי אלייך למעקבים תכופים יותר בגלל הפער).
בכל מקרה אשמח אם תוכל להגיד לי האם העוברים שלי נמצאים בסכנה כלשהי כרגע? האם המתנה עד יום רביעי יכולה להיות ארוכה מידי?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה מטראלית והריוןשרון10/05/2008
הנני בת 38 ,בהריוני ה-3 נתגלתה אצלי אי ספיקה מטראלית בינונית ,שגרמה לי לפלפיטציןת ,קושי בנשימה וכן פעימות מוקדמות. האם הריון נוסף מהווה עבורי סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות לב והריון
פרופ' יריב יוגב10/05/2008כדי לענות על שאלתך יש צורך בפרטים רבים נוספים כגון אקו לב עדכני הערכת תפקוד לבבי וכד'. אנא פני לרופא/מרפאה המתמחים בהריון בסיכון גבוה לצורך ייעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארלגיה (אטופי) במהלך הריוןבן09/05/2008
שלום,
אישתי בחודש הרביעי להריונה ובשבועיים האחרונים סובלת מאטופי שמתבטא בגירודי עיניים, הפרשות מהאף, התעטשויות וחולשה קלה. בתוך חצר ביתנו (בשכירות), יש מטע עצי פקנים שהחל להשיר אבקנים באותו פרק זמן. האטופי לאבקנים אלו כבר ידוע ומוכר, אך השנה הביטיו חריף יותר מבשנים קודמות. השאלה היא כמובן מה הסיכונים לעוברית שלנו ומה ניתן לעשות בנושא מלבד לעזוב את הבית? עד כה הפיתרונות הזמניים היו אנטיהיסטמינים פעם אחת, מאחר ולא היינו מעוניינים לקחת אותם לטווח ארוך, ותרופות הומאופטיות שהשפיעו רק קצת.
תודה, בן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארלגיה (אטופי) במהלך הריון
פרופ' יריב יוגב09/05/2008קרוב לוודאי כי אין השפעה עוברית
ניתן לטפל בתרופות אנטיהיסטמיניות במהלך הריון
אינני מכיר יעילות תרופה הומופאטית במצב זה אנא התייעצו עם אלרגולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעשליאן08/05/2008
בחגיגות העצמאות עמדתי בקרבת רמקול של מוזיקה, המוזיקה הייתה רועשת מאוד כי הייתה הופעת רוק!
אני בשבוע 19 שבו מתפתחת השמיעה של העובר, האם יש לכך השפעה? עמדתי כ10 דק' לרבע שעה ...
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש
פרופ' יריב יוגב08/05/2008קרוב לוודאי שלעובר אין כל השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחםדנה07/05/2008
אני בשבוע 29, הריון ראשון ספונטני. נמצאת בשמירת הריון משבוע 20 עקב צירים מוקדמים. לפעמים היתה דינמיקה צווארית שבאה לידי ביטוי בהתקצרות צוואר הרחם בלבד עד מחיקה של 50% ללא פתיחה. בבדיקה אחרונה מהשבוע אורכו היה 4.5 ס"מ. ולשאלתי: האם בדיקת אורך צוואר הרחם באמצעות אולטרסאונד וגינלי מספיקה או שבדיקה ידנית עדיפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם
פרופ' יריב יוגב08/05/2008מדידת צוואר הרחם שלך מצוינת והסכון בלידה מוקדמת נמוך. אין צורך בבדיקה ידנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!שני07/05/2008
שלום רב!!!!
אני בשבוע 16+1.
בת 25.5
בדיקת שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 12+5 יצאה תקינה : שקיפות של 0.7 מ"מ.
וגם הסיכון המשוקלל לפי גילי ותוצאות שלושת הבדיקות : 1:8544
בבדיקות סקר למחלות גנטיות שללו די הרבה מחלות ביניהם ציסטיק פיברוזיס.
בסקירה מורחבת מוקדמת שביצעתי בשבוע 16+1 גילו את הממצאים הבאים:
הרחבת אגן כליה ימין 3.3 מ"מ, מעי אקוגני.
אני אבצע אקו לב בשבוע 22 וככל הנראה אעשה גם מי שפיר.
ע"פ הנתונים הללו הומלץ לי גם על סקירת מערכות מאוחרת מורחבת ואני אכן מתכוננת לבצעה עמ"נ להרגיש מכוסה ורגועה.
שאלתי מתי הכי כדי לבצעה ע"פ הממצאים שהצגתי כי אני מבינה שזה עשוי להיות משמעותי מתי לבצעה
אשמח אם תעזרו לי לבחור תאריך מומלץ מתוך שלושת האפשרויות שניתנו לי בבי"ח שונים:
1. שבוע 22+2
2.שבוע 23+3
3.שבוע 24.
במה לבחור??
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי
שני07/05/2008או בשבוע 21+4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
פרופ' יריב יוגב07/05/2008אין חשיבות גדולה בתאריכים השונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יודרותם06/05/2008
לפני ההריון לא היתה לי בעיה עם בלוטת התריס. בשליש הראשון היה לי חשק רב לאצות, אכלתי הרבה מאוד אצות ללא ידיעה שזה לא מומלץ .כעת שמעתי שיש קשר.. עשיתי בדיקה בשבוע 12+4 (כי אמי סובלת מתת פעילות בלוטת התריס). התוצאה היתה TSH 5.14 ו - T4 FREE 11.9 . האם יכול להזיק לעובר? קראתי כמה דברים לא מעודדים במיוחד... הבלוטה התאזנה מאז ובשבוע 18 ה TSH היה 3.8. אשמח לדעת אפילו על חשד קל להשפעה.לא מחפשת הרגעה אלא ידיעה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לצורך הבהרת השאלה
רותם06/05/2008השאלה שלי היא לגבי פגיעה נוירופסיכולוגית ולא לגבי סיכון להפלה וכו' שכבר לא רלוונטי עבורי. שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
פרופ' יריב יוגב07/05/2008ישנם מספר דיווחים בספרות כי תת פעילות בלוטת הטריס אצל האם (אך ברמות הרבה יותר קשות ממה שתיארת במקרה שלך) הין קשורות בבעיות התפתחתיות. לאור הנתונים שציינת והעובדה כי כעת את מאוזנת היטב לא נראה לי כי יש מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה בהריוןדנה06/05/2008
שלום
אני נמצאת בשבוע ה 21
בשבוע שעבר אושפזתי עקב חולשה, סחרחורות ולחץ דם גבוה 166/96 שירד וכרגע נע בסביבות 130 140, לאחר טיפול באלדומין.
הרופא המליץ על מנוחה מרובה( בחופש מחלה כבר 13 ימים) והמשך אלדומין.
האם יש מקום לשמירת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה בהריון
פרופ' יריב יוגב07/05/2008להערכתי יש מקום לשמירת הריון אנא התייעצי עם הרופא המטפל ורופא תעסוקתי בקשר למגבלות ביחס לעיסוקך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כליה ושני כלי דםליאור05/05/2008
שלום
ממצא של שני כלי דם בחבל הטבור,וכליה ימנית שגודלה הגיעה בשבוע 31 לאורך של 9.3 והשמאלית ל-6 השילוב בין שני הממצאים מסוכן?
האם יש בדיקה שאתה ממליץ לי אני מפחדת לבצע ניקור מי שפיר?
מה הסיכויים שלי הכליה גודלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כליה ושני כלי דם
פרופ' יריב יוגב05/05/2008ע"פ הפרטים שמסרת קשה לתת ייעוץ. יש צורך בפרטים נוספים בשילוב שאר פרטי מעקב ההריון כדי לשקול את היתרונות/חסרונות בברור רפואי נוסף כגון דיקור מי שפיר במקרה הפרטי שלך. אנא פני לייעוץ מסודר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובה.שני04/05/2008
שלום רב!!!!
אני בשבוע 16+1.
בת 25.5
בדיקת שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 12+5 יצאה תקינה : שקיפות של 0.7 מ"מ.
וגם הסיכון המשוקלל לפי גילי ותוצאות שלושת הבדיקות : 1:8544
בבדיקות סקר למחלות גנטיות שללו די הרבה מחלות ביניהם ציסטיק פיברוזיס.
בסקירה מורחבת מוקדמת שביצעתי בשבוע 16+1 גילו את הממצאים הבאים:
הרחבת אגן כליה ימין 3.3 מ"מ, מעי אקוגני.
האם השילוב של שני הממצאים יחד מעורר דאגה מוגברת??
אני אמורה לבצע מחר חלבון עוברי.
אלו בדיקות נוספות מומלץ לבצע?
האם בדיקת מי שפיר הינה מסוכנת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ' יריב יוגב05/05/2008כעיקרון הערכת העובר בתוך הרחם נעשית ב 2 מישורים, האחד תקינותו האנטומית לצורך כך מבצעים סקירות מערכות והשני תקינות כרומוזמלית גנטית ולצורך כך מבצעים בדיקות סקר גנטיות ותבחיני סקר ביוכימיים שונים. בחלק מן הפעמים קיימת חפיפה בין 2 מישורים אלו (ממצאים סונוגרפיים המחשידים לתסמונת גנטית/כרומוזומלית) לצורך ניתוח מפורט של המקרה הפרטי שלך אנא התייעצי עם מומחה בתחום לגבי יחס התועלת/סיכון בדיקור מי שפיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לעליה בלחץ הדםשרית04/05/2008
היי
אני בשבוע 27 ועד כה לחץ הדם שלי היה 110-120/65-75.
בשבוע האחרון אני רואה שהתוצאה של לחץ הדם עלו(אני עושה מדידות ביתיות).
הלחץ דם נע בין 125-135/75-80
האם זה עדיין תקין או שעלי להיות במעקב לחץ דם?
מחכה לתשובה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לעליה בלחץ הדם
פרופ' יריב יוגב05/05/2008לחצי הדם שאת מתארת הינם בטווח התקין. נשאלת השאלה מדוע את מבצעת בדיקות עצמיות. אין לכך כל צורך. אנא התייעצי עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירדה לי אבן קטנה מהלב!חלי03/05/2008
רציתי רק לידע אותך ד"ר ואת משתתפות הפורום, כי עשיתי אולטרא-סאונד "באסותא", והכל בסדר! יש שק, ויש דופק! ההריון פשוט צעיר, 6 שבועות + 3 . בגלל אי הסדירות במחזור שלי, זה בילבל את כולנו, וגם הסורק של הרופא שלי קטן ופחות משוכלל מהסורק באסותא. אז, בינתיים הכל בסדר! נקוה שגם בהמשך הדרך הכל יהיה בסדר! תודה על כל המידע והעצות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחלי
פרופ' יריב יוגב05/05/2008הריון קל ומוצלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לארחל02/05/2008
ילדתי שני בנים בניתוח קיסרי, בשל מצג עכוז. יש לי רחם דו קרני ובהריונות עליתי המון במשקל וגם ילדיי נולדו גדולים.
בינתוח השני לפני כשנה, שהיה ניתתוח חירום בשל ירידת מים תפרו לי את הרחם לשלפוחית ולכן היה מעבר של שתן לרחם. הניתוח תוקן למחרת. אולם סבלתי מאוד.
אני מרגישה שאסור לי להיכנס שוב להריון-יש לי הידבקויות רבות, יצאתי בשן ועין מהלידה הקודמת, אולם בעלי לוחץ. מה היית מציע לי? אני בת 32.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בסיכון
ד''ר אלי רימון03/05/2008אכן "יצאת בשן ועין"
ניתוח נוסף יסכן אוך מאוד בעיקר בנושא תפקוד שלפוחית השתן
לא הייתי נכנס ל"הרפתקאה מפוקפקת "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא רואים כלום?חלי01/05/2008
בדיקת הדם האחרונה שלי מהיום הראתה - HCG-B - 14243. והגניקולוג שלי עדין לא רואה שק או דופק! למה? אולי בגלל שאני שמנה? או שזה יכול להיות הריון מחוץ לרחם! אין לי שום כאבים, ואני גם לא מדממת. מה זה יכול להיות?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה ההריון?
ד''ר אלי רימון02/05/2008במקום ראשון הריון חוץ רחמי
חשוב לבצע סונר מדוקדק
אפשרות אחרת הריון לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשים בסיכון גבוהטלי01/05/2008
שלום,אני בת 36 בתחילת הריון (שבוע 5)יש לי 2 ילדים בריאים ברוך השם אך עם זאת אציין שאני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס והשימוטו. עוד אציין שבעבר איבדתי עובר בשבוע 17,והיתה לי גם הפלה בשבוע 7.בביקורת האחרונה אצל רופא הנשים הוא אמר שהוא מפנה אותי למרפאה לנשים בסיכון גבוה. לאור כל מה שכתבתי, רציתי לדעת מה זה אומר האם מעכשיו אצטרך להיות בשמירה למשך כל ההריון?שאלה נוספת: הבדיקות האחרונות של הTSH הערכים צריכים להיות בין0.35-5.5 ולי יצא 8.69 אני נוטלת כל יום כדור אלטרוקסין של 100 ופעם בשבוע כדור של 50 האם עליי לעלות מינון בכדורים?תודה טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת פעילות ב תריס
ד''ר אלי רימון01/05/2008עלייך להיות במעקב הריון בסיכון
השיקול להעלות במינון נסמך גם על רמת ההורמון-פני לרופא הריון בסיכון ולאנדוקרינולוג
אין צורך בשמירת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)