מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוננותאנונימית30/07/2011
שלום,
אני בת 35.
אני מאוננת לעיתים.
התחלתי לאונן בגיל העשרה.
כל השנים הללו, כשאני מאוננת, בזמן שאני מאוננת, תמיד הרגשתי ואני תמיד מרגישה, שהדגדגן שלי הוא בולבול. תמיד הרגשתי ואני תמיד מרגישה, שיש לי בולבול במקום דגדגן. תמיד הרגשתי ואני תמיד מרגישה, שכאילו יש לי שפיך, ושבא לי להשפיך ולהשפריץ כמו בן, כמו בחור, כמו גבר.
היו לי מחשבות, שההורמונים בגופי לא בנורמה. אז עשיתי בדיקת דם, והכל תקין.
מאיזו סיבה ו/או מאילו סיבות אני מרגישה כך בזמן האוננות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות - תגובה
ד``ר עידן מיליצ`ר31/07/2011את מרגישה משהו טבעי לחלוטין. יש דמיון משמהותי בין הדגדגן ןלזין.
אז מה בעצם דומה בין השניים?
באותו שלב עוברי שבו חלה התפתחותם של דרכי השתן ושל איברי המין, מתפתחת באופן בלתי מובחן גבשושית איברי המין - המתפתחת לדגדגן או לפין. רקמת הדגדגן היא הומולוגית לפין הגברי והיא גם בעלת רקמה זקפתית זהה לזו של הפין. בשלב העוברי, הדגדגן יכול היה להתפתח לפין זכרי, אילו רק רקמה זו הייתה נחשפת להורמונים גבריים.
כאמור, בשלב ראשון בהתפתחות העוברית, יש מצב בלתי מוגדר בהתפתחות איברי המין, זהו שלב שאי אפשר להבחין בין עובר זכרי לעובר נקבי. למעשה, עד סוף השבוע התשיעי יש דמיון בין אברי המין החיצונים של הזכר ושל הנקבה, צורתם הסופית מעוצבת רק בשבוע השנים עשר לחיי העובר. מהשבוע השלישי לחיי העובר יש גבשושיות תאים שהולכת וגדלה. עד השבוע התשיעי גודלה בעובר הזכר ובעובר הנקבה זהה. מאזור המכונה פאלוס (לא איבר המין) יתפתחו הפין של הזכר והדגדגן של הנקבה. כבר כאן מתחיל הדמיון בין השניים. רק לסיבור העין, אזי מזוג הקפלים הגניטאליים יתפתחו זוג האשכים של הזכר והשפתיים הגדולות של הנקבה. הדגדגן הוא בעל מבנה מורכב הכולל רכיבים חיצוניים ורכיבים פנימיים. בדומה לפין הגברי הוא כולל רקמה ספוגית זקפתית. בדומה לעורלת לפין, החלק החיצוני של הדגדגן הוא עטרת הדגדגן ועורלת הדגדגן. על גבי עטרת הדגדגן, מסוככת עורלת הדגדגן המכסה עליו מבחוץ ומגנה עליו . ביהדות, מקובל למול את עטרת הפין ויש מקומות בעולם המזוהים עם האיסלם, אשר נוהגים בהם למול את הדגדגן ועורלתו. עטרת הדגדגן היא אזור רגיש ביותר, המכיל כ-8,000 קצות עצבים כפול ממספר קצות העצבים בעטרת הפין הגברי. בדומה לפין,בעת עוררות מינית הדגדגן מתנפח, נעשה רגיש למגע, ומעביר ריגוש והנאה מינית העשויים להוביל לאורגזמה.
גם הרצון להשפריץ הוא טבעי וקורה גם אצל נשים.
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות - תודה רבה
אנונימית31/07/2011תודה רבה על התגובה המפורטת ועל ההסבר המפורט.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוננות
mosha09/08/2011תגידי שאלה אישית...את מדמינת דמות מסוימת שאת מאוננת....? מענין תודה לא חיבת לענות ..תרגישי בנוח ציצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)