מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בני תודה רבה לך למדתי המון
ישי22/10/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעד מה...-
בני23/10/2011תודה על התודות,
רק שאלה אתה השואל יותם? או ש ישי זה אדם נוסף?
בכל מקרה שיהיה בהצלחה לכולם
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי מתחמקת מקיום יחסי מיןיותם06/10/2011
למומחים שלום
אני נשוי לאשתי כ 6 שנים יש לנו שני בנות מתוקות אנחנו מסורתיים בני 31 - והבעיה שלי שאשתי מתחמקת מקיום יחסי מין
בימיי הנידה אין שום בעיה מכוון שממילא אנחנו לא מקיימים יחסי מין כולל נגיעה
אך הבעיה מתעוררת בימים המותרים אני מרגיש כאלו אשתי מתחמקת מקיום יחסי מין
" אני עייפה " - "אני תשושה " - " כואב לי הראש " - " כואב לי הבטן " - " שורף לי "
או פעמיים לפני שאני ניכנס למיטה היא כביכול כבר נרדמת.
בהתחלה הייתי מנסה לגרות לענג נגיעות ליטופים לעשות מסא'ג והיא הייתה מקבלת זאת באהבה אך ברגע שמגיעים לחדירה אני מרגיש מעצור מבחינתה , או שכביכול היא נרדמה כבר וכמובן כבר לא שייך לבצע סקס חד צדדי.
בתקופה האחרונה כבר התייאשתי מלהתחיל את המשחק המקדים כדי למנוע את המעצור בהמשך מה שגורם בדרך כלל / תמיד לכאבי ביצים חשוב לי לציין שאני לא מאונן מבחינה הלכתית כך שהכאב הולך לתוך הלילה עד שעובר מה שמקשה אפילו להירדם וזאת הסיבה שברגע שאני מזהה " תירוץ " אני כבר מונע את עצמי מכול המשחק המקדים
מבחינתי לא מפריעה לי לקיים סקס על בסיס אחד ליומיים אשתי לעומת זאת - כך אני מרגיש - לא מרגישה צורך לקיים יחסי מין בכלל ואם כבר יש הסכמה מבחינתה זה רק
כי אני יוזם.
חשוב לי להגיד שכאשר אנו כבר מקיימים יחסי מין שני הצדדים נהנים ואף אני דואג לכך שאשתי תגמור לפחות פעם אחת אם לא יותר אנחנו משתמשים בשמן זית לסיכוך ( זה דבר ניפלא מיוחד ומוסיף הרבה תשוקה וכמובן טבעי )
לשאלה הנשאלת - בגידה - אני לא חושב וגם לא מרגיש שאשתי בוגדת זה לא הכוון בכלל.
לגבי משיכה - עדיין קיימת - דו צדדית
אני פשוט לא מצליח להבין את המעצור שיש לה כאילו משהו פסיכולוגי כאילו זו הפעם הראשונה / השנייה שאנו מקיימים יחסי מין בחיים בכול פעם מחדש ,
זה לא בה בספונטניות מוחלטת ( התחתנו שהיא הייתה בתולה) .
אני גם שולל מאורע טראומתי בעבר הרחוק שלה מלבד העובדה לאימא כפייתית
בנוגע לאי קיום יחסי מין לפני החתונה .
אין לי שום הסבר לתופעה גם לא נושא של עייפות מכוון שפעמיים בשבוע היא בפעילות ספורטיבית ואין לה שום בעיה אם זה .
אני פשוט עובד עצות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותם-
בני06/10/2011היי
כמה דברים שאתה צריך לעשות
1. לקחת אותה לשיחה שלא בשעת מעשה כמובן, אלא לצאת למסעדה/ים/הליכה וכו' כדי ללבן ביחד ולהדגיש לה עד כמה זה חשוב לך, אל תדבר עליה, אל תאשים ואל תדרוש ממנה , אלא פשוט תסביר את עצמך מהמקום שלך ותדבר בלשיון של אני מבקש, אני רוצה, אני צריך, ותראה איך זה מתקבל,
2. לשנות את כל החשיבה שלך לגבי סקס, קודם כל תבין שיש שחיקה ביחסים לאחר 6שנים, המטלות בבית, הילדים, וכי כל אדם עובר שינויים כאלו ואחרים וזה משפיע עליו אחרת, תשמח שאצלך החשק רק מתגבר ויש לך רצון ויכולת להוסיף, אצל נשים בדרך כלל זה שונה,
ולכן כדאי שתעבוד על עצמך דבר ראשון, תנסה לשנות את הגישה ולהיות עסוק בדברים אחרים,
3. תייצר עניין, תלך אתה לישון לפניה, תחכה לה במיטה ותאמר לה שאתה רק רוצה אינטמיות איתה ולא סקס, את כאבי הביצים שלך תשאיר לעצמך זה לא עיניינה כלל, תרפה קצת, תשחרר, ומצד שני תראה נכונות לפנק אותה מחוץ למיטה, במתנות קטנות בתשומת לב, והכי חשוב לפתח קשר רגשי שלא על בסיס סקס,
4. הרבה זוגות ששומרים נידה עושים טעות גדולה ומתרחקים לגמרי ובכך יוצרים תפיסה מעוותת כאילו רק שהיא טהורה אז היא שווה, ולא היא! ההפך, אין הנאה יותר גדולה מלצפות למשהו, תכתבו פתקים אחד לשני, תדברו על מה הולך להיות כש... תייצר מתח מיני בבית כשאין לך אפשרות לבצע אותו, זה יותיר אצלה רושם שאתה מעוניין בקשר עמוק ורגשי איתה, ולא רק בגוף שלה, למרות שהיא גם נהנית איתך לבסוף,
נשים צריכות מתח ועניין לפני,
אז כל הכבוד לך על ההשקעה במשחק המקדים ובאורגזמות שלה, אבל זה טוב לארוחה עצמה, ואז זה נגמר צי'ק צ'ק ומרגישים ריקנות כזו,
בפיתוח הקשר הרגשי בימים שהיא אסורה עליך, יש מימד עצום של התקרבות נפשית ורוחנית מה שיביא אתכם לסיפוק אדיר ולאורגזמות הרבה יותר חזקות,
בהצלחה
גמר חתימה טובה וצום קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותם - בני
יותם07/10/2011בני - גמר חתימה טובה
תודה רבה על התשובה למדתי הרבה
רק ברשותך 2 שאלות
1 . איך שומרים על מתח מיני - שהרי בכול פעם שאני רומז על מיניות ( לאו דוקא סקס )
היא מתריסה בי ואומרת - " רק על זה אתה חושב "
2 . היכן ניתן לקבל הדרכה לשיפור הקשר הזוגי הן מבחינה רוחנית נפשית וגופנית .
בשאלתי התייחסתי לעובדה שאנו מסורתיים - ליתר דיוק ניתן להגיד שאני דתי והיא חילוניה
אבל כול אחד מתחשב בשני במה שאפשר כך שביחד אנחנו נמצאים בין חילוני לדתי - מסורתי
מבלי לפגוע באף אחד.
ומנסים לשמור על הדברים העיקרים כשרות, נידה וכו' ואולי אני באמת מחסיר מחיזוק הקשר האינטימי ( כמובן ללא ידיעה ) בימי בנידה מה שגורר לימים שאחרי- ליותר מתוחים.
אני באמת רוצה להציל/לשמר/לחזק את הזוגיות שלנו אך במצב הנתון , קשה ואפילו בלתי אפשרי להחזיק זמן רב.
תודה וצום קל ומועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגופנית - הכוונה לרגשית
יותם07/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותם-
בני07/10/2011היי
במגבלת הזמן הלחוץ כעת,,,
אכן מערכת יחסים מיוחדת במינה יש לך וכל הכבוד לכם על ההצלחה לשמר אותה עד עכשיו, זה לא מובן מאיליו,
תשנה את סדריי העדיפויות שלך בימים הללו ותתייחס אל אשתך כאחת שיכולה לברוח בכל רגע נתון, היא לא שלך לעד, ועליך להשקיע בחיזור עדין אחריה, בידיעה מוחלטת שסקס לא יהיה שם, בגלל שאתם שומרים על ההלכה, תתחיל במשהו קטן ותעלה בכל פעם שלב עד שתרגישו שמשהו השתנה, סבלנות ועקביות זה מה שאתם צריכים,
-
לידיעתך >>> כיום היא תופסת את ניסיון ההתקרבות שלך אליה כרצון לקיים יחסים מתי שהוא בהמשך, כלומר ההתקרבות (מהמבט שלה) תביא תוך כמה דקות או שעה לא משנה, לסקס! למרות שהיא עצמה תיהנה מאוד ואולי יותר ממך אפי', אבל כל זה לא משנה את הרתיעה הראשונית שהיא חווה וזה גורם לה (כנראה)להינעל על ההתחלה, זה נורמאלי וטבעי במיוחד לנשים, ותלוי בעוד כמה סיבות, שלא דיברנו עליהם כלל, כמו מצבה הרפואי, נטילת גלולות, שינוי משקל, תבצעו ביחד בדיקות דם זה תמיד טוב,
לפעמים גם אין סיבה נראית לעין ושום דבר לא יעזור ועליך להתמודד עם זה ולחכות בסבלנות שהמצב ישתנה, אבל מאוד חשוב שתדברו על זה, תסכמו ביחד שאתם ממתינים שמשהו ישתנה ולא צריך להילחץ כי זה יגרום את ההפך, אני תמיד אומר לאשתי > "זמנית לא ניתן לספק את השירות"! כשמסתכלים על זה כ-"זמני" מבחירה ומידיעה אז מצליחים להתמודד יותר טוב, כי הנה עוד רגע עוד יום, שבוע הבא זה ישתנה לטובה, אל תתאכזב אם לא, אבל עצם התפיסה שרק זמני תקל מעליך מאוד,
ואל תשכח שגם לך זה עלול לקרוא ולכן תכבד את ההרגשה שלה ותן לה את הזמן, כי באמת זה יכול להשתנות כמו שהרבה דברים משתנים לכאן ולכאן,
-
כפי שציינתי למעלה, תנהל איתה שיחה כייפית ממקום של בירור והצגת העמדה שלך, תסביר לה עד כמה זה חשוב לך, תפרט גם מה באמת חשוב לך, מגע,חיבוק,ליטוף,או יותר מזה, ותבקש ממנה שתבוא לקראתך בחלק מהדברים, כשאתה "מבקש" אתה נותן לצד השני לבחור אם להיענות או לא, וזה נותן לו סוג שליטה על המצב וחשק ללכת לקראת,
-
כמו כן > תשמע בסבלנות מה שיש לה לומר, תשאל אותה גם, מה היא רוצה? מה היא צריכה? מה יעשה לה טוב? מה אתה עושה לא נכון? שתלמד אותך מה היא אוהבת, מה חסר לה באינטימיות, אולי היא רוצה כעת הפסקה של חודש חודשיים, תקשיב תפנים ותעשו שיחת סיכום,
ייתכן ותגלה עליה דברים שלא ידעת, שהיא התביישה לומר לך, או אולי זה דברים חדשים שהיא חווה כרגע בזוגיות שלכם ולא היה לה זמן ואפשרות לומר, תנו לכם את ההזדמנות הזאת, תדברו שיחה ועוד שיחה כאמור לא בשעת מעשה ורק מחוץ למיטה, לאט לאט היא תפתח וכך תרוויחו קירבה נפשית ורגשית מאין כמוה, שרק בשביל זה היה שווה הכל, אז גם הסקס יהיה משני, הוא יבוא רק כמנה אחרונה,
-
תגגל בגוגל ותחפש סדנאות שמתאימות לכם לא חייבים ללכת יחד אולי תלך אתה קודם ואשתך תצטרף בהמשך,
בהצלחה וצום קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשתי מתחמקת מקיום יחסי מין - תגובה
אורית פס29/10/2011האם ניסית לדבר עם אשתך על הנושא?
חיי המין חשובים לתחזוק הזוגיות גם עפ"י ההלכה וזה נושא שיש לפתוח כאשר יש בעיות,כך שגם אם נמנעת מלדבר על כך איתה מחמת בושה או חשש לפגוע וכו' הרי שעליך להתגבר על המעצור שלך לדבר ולהבין ממנה מה קורה.
אולי היא סטבלת מכאבים בעת חדירה?[יש תופעה כזו]
אולי משהו בדפוס יחסי המין שביניכם מפריע לה וקשה לה גם לדבר על כך?
אולי תאות לפנות יחד איתך לטיפול מיני בו יעזרו לכם לפתח תקשורת מינית יותר פתוחה ולהבין מה מפריע לה.....
כדאי שתתחיל עם שיחה על כך איתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)