מתי אוננות הופכת לאוננות כפייתית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי אוננות הופכת לאוננות כפייתית?
    דנה
    03/01/2012

שלום.
    ברצוני להקדים ולומר שאני דתיה, ונשואה.
    אנחנו נשואים כ8 שנים, באושר, יש לציין. יחסי המין בינינו ידעו עליות ומורדות, אבל כמעט ולא קרה שלא קיימנו יחסים פעמיים בשבוע לפחות.
    לאחרונה, אני שמה לב שבעלי מאונן בלילה, כל לילה, ולפעמים יותר מפעם אחת, אני לא חושבת שהוא גם מנסה להסתיר את זה.
    למעשה- הוא לא מגיע לשפיכה, ברוב הפעמים לפחות, אבל מאד מציק לי להיות שותפה סמויה לזה.
    לאחרונה בכל פעם שאני "תופסת" אותו מאונן, אני מצטרפת אליו- מאוננת לו, מוצצת לו (בלי להגיע לשפיכה) ובסופו של דבר אנחנו מקיימים יחסים. זה יוצא שאנחנו מקיימים יחסי מין כמעט בכל לילה, ולפעמים יותר מכך.
    לא דיברנו בינינו מעולם על עניין האוננות, ואני לא יודעת מה הוא חושב שאני יודעת או חושבת.
    עדיין- אני ממש מרגישה רע להתעורר לתנועות האלו, ולמצוא אותו מאונן, אני כמעט בטוחה שזה לא משהו חדש.
    השאלה שלי- האם זה כפייתי? לאונן מספר פעמים בלילה? העובדה שאנחנו דתיים הופכת את זה להרבה יותר בעייתי בעיני, כי זה גם אסור, למרות שהוא לא מוציא זרע.
    בכל פעם שאני מוצאת אותו מאונן, אני מרגישה מין בגידה, כאילו הוא בוגד בי עם עצמו. אני רוצה לדעת אם ההרגשה שלי נכונה, או שגויה.
    מלבד זאת- האם העובדה שאני מצטרפת אליו גורמת לו להרגיש שאני כאילו "מעודדת" את האוננות?
    [אני מוכרחה להיות הוגנת ולציין שגם אני מאוננת לעיתים, אבל ממש לא בתדירות כזו, אולי פעם בשבוע]
    אשמח לתשובות ענייניות ולא קנטרניות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דנה-

בני
    03/01/2012

היי
    אין שום פסול במה שאתם עושים, גם מבחינת ההלכה,
    כל זמן שאתם מקיימים יחסים בזמן ההיתר ומרצון הדדי, זה מבורך ושומר על הזוגיות שלכם בצורה הטובה ביותר, רק שאינני מבין מדוע שלא תדברי איתו, ותשאלי אותו מה עובר עליו, קחי בחשבון גם את האפשרות שהוא לא ירצה לשתף אותך וכבדי את רצונו, רק תשאירי לו פתח שאם הוא רוצה אז את כאן בשבילו,
    יש לי הרגשה שהבעיה האמיתית שלכם היא בתקשורת ועל זה אתם צריכים לעבוד!
    -
    לעצם השאלה שלך, כל זמן שהחיים לא משתבשים ואתם מצליחים לקיים אורך חיים מסודר ותקין קרי הליכה לעבודה,השתתפות במטלות הבית,זמן איכות עם הילדים, זמן איכות איתך מחוץ למיטה, ושאר הדברים שהוא היה רגיל לעשות, אז לא צריך לעשות מזה ביג דיל,
    כמו כן - יש תקופות כאלה גם אצל גברים וגם אצל נשים הדבר נובע מכל מיני סיבות כמו חרדות,לחץ כלכלי,ואפי' סתם צורך בלתי נשלט, ולכן כל זמן שאתם נהנים ביחד בתנאי שאת לא מרגישה מנוצלת או מותשת...או נבגדת... כי לא הייתי קורא לזה בגידה מאחר והוא מתחשב בצרכים שלך ולא עושה זאת לבד, (תלוי בהרגשה שלך כמובן ועל זה אין וויכוח...)אז לדעתי הסידור שעשיתם לעצמכם טוב ובריא, ויחלוף מתי שהוא מן הסתם...
    -
    עוד רעיון שכדאי שתבדקי, מה ההתייחסות שלו לדת בתקופה האחרונה? ייתכן ויש לו איזה משבר והוא מוציא את כל התסכול שלו בדרך הזו, נקודה למחשבה...
    נ.ב. הנושא הזה בעייתי אצל כלל האוכלוסיה, וכל זוג רשאי להגדיר כרצונו מה יחשב אצלם לבגידה,

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכולה לחדד את העניין?

דנה
    04/01/2012

דוגמא מהלילה. הלכנו לישון כרגיל. התעוררתי אחרי זמן מה לתנועות האוננות שלו, הצטרפתי, שכבנו, הוא הגיע לגמירה, ואמר לי כמה הוא אוהב אותי, והכל, נרדמנו חבוקים, אחרי זמן מה התעוררתי שוב- והוא שוב מאונן. מזיע מאד, ומתנשם. השארתי את הרגל שלי עליו, אולי הוא חשב שאני ישנה. אחרי פרק זמן הוא שוב אונן, ועוד פען אחת במהלך הלילה.
    זה מטריד אותי- כשאנחנו עושית זאת ביחד אין לי בעיה, אבל למה מיד אחרי שהוא גמר, ונהנה, הוא שוב צריך לאונן? זה אומר שאני לא מספקת אותו כמו היד שלו? זה אומר שהוא צורך יותר סקס משאני מסוגלת להעניק? זה לא בעייתי? כמה אנשים יאוננו אחרי סקס מספק? ולמה???
    רק אציין שבנושאי דת אחרים אין שום בעיה, הוא מקפיד אף יותר מאחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה-

בני
    04/01/2012

היי
    אני מבין שאת דואגת לו ורוצה כמה שיותר תשובות אבל כל מה שאכתוב לך כאן זה השערות בלבד, ויפה שאת מחפשת עבורו ועבורכם את הפתרון רק שצריך לדעת האם זו אכן בעיה של אוננות כפייתית שמטפלים בה כמו בכל כפייתיות אחרת (סמים,אלכוהול וכו') או שזה משהו זמני שיחלוף בעקבות(לחץ כלכלי/אישי/זמני).
    טרם ציינת האם זה גורם לו להגבלה בהתנהלות היום יומית שלו ושלכם כזוג.
    ייתכן גם שהוא התרגל לאונן בצורה מסוימת ורק בדרך הזו הוא מגיע לסיפוק מרבי, כי אצלך אין את החיכוך המתבקש כפי שהוא יודע לעשות לעצמו,
    כל זמן שלא תדברי איתו ותאפשרי לו להסביר לך מה קורה אז לא נדע לעולם מהי הסיבה ואיך לפתור אותה,
    יש כאן כמה שאלות שיעזרו לך לחדד את העניין...
    למה את מתכוונת הלכנו לישון כרגיל?
    אתם עושים דברים באמצע הלילה בלי לדבר ע"ז אח"כ?
    האם זה הרגל חדש שהוא פיתח? כמה זמן זה נמשך?
    האם את מבחינה בשינוי כל שהוא ביחסים שלכם?
    דיברתם פעם על היחסים שלכם מחוץ לחדר המיטות?
    האם הוא משתף אותך בפנטזיות שלו?
    האם אתם עוברים כעת משבר כלשהוא בזוגיות שלכם?
    ילדת לאחרונה?
    יש לכם ילדים?
    אתם באמצע טיפולי פוריות?
    אבדן במשפחה ל"ע?
    דבר נוסף > תני דוגמה על מה הוא מקפיד יותר מאחרים?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו