מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים לרעה בתפקוד ובתחושה באיברצבי18/08/2012
שלום, אני בן 46. עודף משקל של 8-10 ק"ג. בחודשים האחרונים יש אצלי פחות תחושתיות (רגישות למגע, עוררות מינית בעקבות מגע) באיבר המין בכלל, ובראשו (עטרה) בפרט. שק האשכים לרוב מרגיש מלא ונראה תפוח למדי, אך נראה שזה מטעה, ושלא מדובר דווקא בהצטברות של תאי זרע כמו פעם, אלא כאילו שהוא "מלא על ריק". סתם מלא, וגם שם יש תחושה של ירידה ברגישות ובהתעוררות המינית כתוצאה ממגע בו (לעיתים לא כ"כ קרובות הוא דווקא ריק ומדולדל, אך הייתי שמח אם זה היה קורה יותר, כי מדאיג אותי שהוא מרגיש מלא ותפוח במשך חלק ניכר מהזמן, ללא סיבה "אמיתית"). בביקור אצל אורולוג לפני כמה שנים טובות (אולי אפילו עשור), הוא אמר שהאשכים שלי מאד מפותחים. אני מרבה לאונן, לעיתים במשך שעות ארוכות (דוחה את ה"גמירה" כדי להמשיך באוננות). כתוצאה מכך, ומהתאפקות חוזרת ונשנית ממש על סף פליטת הזרע, הזרע הנפלט בסופו של דבר לעיתים דווקא מינימלי בכמותו ובאיכותו. תוך כדי האוננות אני מפסיק מדי פעם כדי ללכת לשירותים למתן שתן. כבר קרה מס' פעמים (לא לאחרונה) שאחרי הגמירה (אחרי פרק זמן ממושך של אוננות) נתקפתי בכאב עז באשכים או בשיפולי הבטן, שחלף לאחר זמן מה. חשתי שזה קשור להתאפקות-יתר ולעיכוב שאני כופה על עצמי בגמירה. במהלך האוננות האיבר נשאר זקוף לפרקי זמן די ארוכים. באופן כללי, בשנה-שנתיים האחרונות, יש יותר תקופות (לעיתים שבוע או יותר) שאיבר המין שלי כאילו לא פעיל בכלל, לא מגורה, או שגם אם יש גירוי ויזואלי/פסיכולוגי, הגוף לא הולך בעקבות כך. בפעם האחרונה שהייתי עם בחורה בסיטואציה חושנית ודי אירוטית, לפני כחודשיים, התמקדתי בלספק אותה (מתוך תשוקה עזה שלי) אך כשסיימתי, ו"הגיע תורה", האיבר שלי לא הראה אפילו סימן קל שבקלים של עוררות מינית. היא פרשה מיד מהמשחק, כך שלא היתה לי אפשרות לראות מה היה קורה בהמשך. פרט לסיטואציה זו, לצערי לא הייתי כבר כמה שנים עם אשה. שמתי לב שהתאפקות של כמה ימים (2-3) משפרת את המצב מעט, וגם פעילות גופנית, אך לאחרונה גם דברים אלה לא בהכרח עוזרים. כדי להיכנס לגירוי חזק ולהעמיד את האיבר אני זקוק לגירוי נמרץ באמצעות סרטי פורנו. יש לי זיקפת בוקר באופן די סדיר, ולעיתים (במצבים של חוסר שינה) גם בשעות אחרות, אך זו זיקפה נטולת גירוי מיני לחלוטין, ובזמן שהיא מתרחשת, האיבר קשה וזקוף, אך לא רגיש לחלוטין למגע, ונטול מיניות לחלוטין, למרות מצבו. מרגיש כמו סתם חתיכת בשר זקופה (סליחה על הבוטות). לפני מס' חודשים חוויתי במשך פעמיים (בהפרש של יום-יומיים) תחושה של נימול/אובדן תחושה בחלקת העור שבין הרגליים (האיזור שבין שק האשכים לבין פי הטבעת) שהתפשטה במידה מסויימת גם לשק האשכים או לחלק ממנו. מאז זה לא חזר, אך התחושה זכורה לי היטב כיוון שלא חוויתי נימול/חוסר תחושה במקומות אלו לפני כן. אודה לכם מאד על כל ייעוץ, עזרה, הכוונה, בדיקות אפשריות (לאיזה רופא או רופאים לפנות, ובאיזה סדר) וכל דבר אחר שתמצאו לנכון. המון המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים לרעה בתפקוד ובתחושה באיבר - תגובה
אורית פס18/08/2012באופן טבעי בגיל בו אתה נמצא יש שינויים הרמות התחושה המינית וגבר זקוק עם הזמן ליותר מגע ישיר באבר המין,אך אתה מתאר סמפטומים מטרידים של כאבים ואני ממליצה לך לפנות לאורולוג .עדיף אורולוג שהוא גם סקסולוג.
במידה ואתה רגיל לאונן מול פורנו באינטרנט זה מסביר את הקושי להתעורר במצבים נטולי פורנו.
כפי שגם אתה הבחנת ,יש קשר כנראה בין הכאבים לבין האיפוק שאתה כופה על עצמך מלגמור,כל המיניות שאתה מתאר אינה בריאה,לשבת שעות מול האינטרנט ולאונן מצמצם את החיים ומשבש את התפקוד,הייתי אומרת שיש כאן סימנים להתמכרות לאוננות ויש לכך טיפול מתאים בקרב סקסולוגים,תופעה זו יכולה להיות סמפטום שמאחוריו יש מצוקה ריגשית כלשהי [כגון,דכאון וחרדה] וזה כבר ענין לאיש מקצוע מתחום הטיפול הנפשי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)