מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מקיום יחסי מין.שירה04/03/2013
אני בת 24, יש לי בעיה מאוד חמורה באינטימיות עם בני הזוג השונים שהיו לי בחיי.
הקשר הראשון שלי נמשך כמה שנים, וכשהגענו לקיום יחסי מין, מאוד כאב לי וחשבתי שזה בגלל שזו הפעם הראשונה והפעמים הראשונות כואבות. הדבר גרם לי להיות מתוסכלת ולהיפרד מהחבר ולבדוק, האם זה ככה גם בקשרים לא רציניים. עברתי כמה קשרים לא ארוכים במיוחד ועדיין המצב לא השתפר. לא משנה הגיל, הגדלים, המיקום, כואב לי שם למטה בקיום יחסי מין. כאבי תופת. כאילו מכניסים לי סכינים ודוקרים אותי מבפנים. כאבים שלא ניתן לתאר בכלל.
לאחר זמן מה נכנסתי לקשר רציני חדש. בתחילתו זה נורא כאב, אבל ההתחלה הייתה מרגשת ולכן היא גברה על הכאבים. הייתי מאוהבת, אז להבדיל מהבחורים המזדמנים כאב לי, אך שמחתי ורציתי לרגש והתגברתי. לאחר כחצי שנה, המצב הידרדר. מאוד כאב לי באיזור, ולפתע החלו לי תופעות של כאבי בטן חמורות, דלקות באיזור. כל פעם "תירצתי" לחבר שאני לא רוצה כי כואב לי, ובאמת כאב לי. אך ברגע שהוא שינה את הנושא והחלטנו סתם להתחבק, זה נגמר. הכאבים חלפו כלא היו אחרי כמה דקות.
הדבר מגיע גם במגעים אינטימיים אחרים ולא רק בקיום יחסי מין, אך בעיקר בקיום יחסי מין האקט מאוד מאוד כואב, ולעיתים אני מגיעה למצב של בכי מרוב הכאבים, בחילות, כאבי בטן שמכווצים את כל הגוף, חרדה, הזעה, לחץ. דווקא ככל שאני מרגישה חופשיה, ככה הכאבים גוברים. ככה הגוף שלי מרשה לעצמו לפרוק ולומר פשוט שהוא לא מוכן. וכשאני מצליחה להתגבר, אני צריכה רמת ריכוז מאוד גבוהה כדי להנות. הדבר מוציא אותי מלכתחילה מריכוז וקשה לי להנות.
ניסיתי משחות למינהן, בלי קונדום, עם קונדום, סוגים שונים, הלכתי כמה פעמים לטיפול אצל הגניקולוגית והכל תקין. אני מרגישה חסרת אונים כי ניסיתי הכל. ואני חייבת לציין שהיחסים נעשו מאהבה, בלי לחץ, ולהפך, היה כזה שחרור עד כדי כך שבאיזשהו שלב שנינו ויתרנו על זה לתקופה של שנה, וכשניסינו שוב, זה לא צלח בכלל. גם כשהבחור נותן לי תחושה שהוא איתי תמיד, הכאבים שם. בסופו של דבר, הבחור נפרד ממני. היה לו קשה ואחרי כמה שנים בלי אינטימיות רבה, הוא פרש. ואני מבינה, אבל זה שבר את ליבי. עכשיו המצב הרבה יותר קשה וכבר תקופה מאוד מאוד ארוכה אני לא מסוגלת להתקרב לאף גבר. אני ממש מפחדת לתת שוב אמון רגשי, וגם אמון פיזי. אני יודעת שהסיפור יגמר אותו דבר כמו בשני הקשרים הקודמים שלי.
גם לפני התקופה עם הבחורים המזדמנים, היו לי את הכאבים הללו. ואני לא זוכרת חוויה טראומתית מאף בחור שהייתי איתו, ולא מהעבר הרחוק.
אני פוחדת שכל מערכות היחסים שלי יגמרו כמו האחרות.
זה מפחיד שאני אומרת את ה"לא" שאני כל כך מחכה כבר לומר אותו. אני מרגישה בקיום יחסי מין כמו אונס. אני מתפללת שזה יגמר, אני רק רוצה שהבחור יהנה ולסיים עם זה., וזה עוד כשאני בטוחה שהחבר אוהב ומאוהב, ובוטחת בו.
אני לא יודעת אם זו בעיה נפשית, ואם כן, אז איך ניגשים בכלל לפתור אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מקיום יחסי מין. - תגובה
אורית פס05/03/2013חבל שאת סובלת מס' שנים כבר מבלי שפנית למרפאה לטיפול מיני או סקסולוגית...אמנם פנית לגניקולוג ,וטוב עשית אך לצערי לא כל הגניקולוגים בעלי נסיון באבחנה וטיפול בתסמונות כאב ביחסי מין מהן סובלות כיום נשים רבות [כ-15% מהפונות למרפאות לטיפול מיני].
בעבודתי אני נתקלת בלא מעט נשים צעירות שמסתובבות כך מרופא לרופא לעיתים במשך מס' שנים,אני עדה לסבל הרב שחוות ולמחיר שמשלמות ביחסי אישות לא תקינים ויחסים זוגיים בעיתיים בשל הכאבים,
תופעות הכאב ביחסי מין סה"כ לא מסובכות לאבחון ויש מס' אופציות טיפוליות להתמודד איתן ,אך בראש וראשונה יש לפנות למרפאה לטיפול מיני או סקסולוג\ית פרטי\ת [שלצורך אבחנה יפנה לגניקולוגית בעלת נסיון בתחום זה ] ויעבוד על היבטים נוספים [מלבד הפיזי] שיש לשקם,כמו:שיפור הדמוי העצמי, החשק המיני [שפעמים רבות נפגע עקב הכאב ] וכן שיפור הקשר הזוגי אם קיים או השבת האמון שקשר זוגי יכול להתקיים למרות הכאב ותוך כדי הטיפול בו. ועוד...
אני מצירה על כך שאת סובלת מזה זמן רב והגניקולוג לא הפנה הלאה, וגם לא עלה בדעתך לחפש מענה נוסף,יש לזכור שביחסי מין אנו אמורים להנות ולא לכאוב, כאב הוא מצב לא נורמלי ויש לפנות ולא לוותר על פתרון במידה והסבל כל כך גדול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)