חוסר חשק מיני וקשיים בתפקוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר חשק מיני וקשיים בתפקוד
    בחורה28
    05/08/2015

שלום,

אני בת 28. פעילה מינית כחמש שנים, בעבר היו לי בני זוג שונים. תמיד השתמשתי בקונדום ולא נטלתי גלולות. לא היתה לי בעיה בעבר בחשק המיני. הייתי מאוד מתעניינת וגם מגיעה לסיפוק לבדי פעמים רבות. כיום יש לי בן זוג שנתיים ואני נוטלת גלולות. אני מרגישה שיש ירידה ניכרת בחשק המיני, גם מול בן זוגי וגם יש פחות חשק לאונן. מה גם שלוקח לי המון זמן להיות מוכנה ורטובה מספיק, עד כדי מצב של יובש מוחלט כך שאי אפשר לקיים יחסי מין. אני נוטה להאשים את הגלולות בירידת החשק, אך ייתכן כי יש גורמים נוספים כמו עייפות ושגרת היום יום, שלפני חמש שנים לא היתה קיימת. הגלולות אותן אני נוטלת הן מינון נמוך ורופאת הנשים אמרה לי שאם אין בעיות נוספות לא מומלץ להחליף סוג כי כל גלולה פוגעת במידת מה בחשק המיני. עכשיו השאלות שלי הן כאלה:

1. האם כדאי להחליף סוג גלולות או להפסיק בגלל ירידה בחשק המיני?
    2. האם בעיית היובש הנרתיקי יכולה להיווצר בגלל גלולות, האם יש לזה קשר לירידה בחשק?
    3. ייתכן שזו בכלל בעיה פסיכולוגית? מה ניתן לעשות לפני שמחליטים להפסיק גלולות לחלוטין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני וקשיים בתפקוד - תגובה

אורית פס
    17/08/2015

את צודקת בכך שיתכן ולגלולות השפעה על ירידת חשק מיני אך כידוע ברפואה תמיד נשקול נזק מול תועלת והתועלת של היותך מוגנת מפני הריון לא רצוי מאד משמעותית, גם חשש מפני הריון לא רצוי כאשר אשה איננה מוגנת מספיק יכול להביא לירידה בחשק או לבעיה תפקודית כלשהי כי הראש לא נינוח ופנוי מספיק להתמסר להנאה.
    את יכולה לשקול עם רופא\ה שימוש באמצעי מניעה אחר, למשל בארה"ב רווח יותר מאשר בישראל שימוש בדיאפרגמה.
    כמו כן צדקת שלירידה בחשק יכולות להיות סיבות נוספות כמו עייפות שיגרה וכו',בטיפול מיני מסודר אפשר יותר להעריך מה משחק תפקיד,פעמים רבות הסיבה משולבת ממס' גורמים
    ולסיום-באשר לגלולות -הדרך לבחון השפעתן על חשק היא להפסיק ל-3 חודשים ולבחון האם יש שיפור ,כמובן שצריך בחודשים אלו אמצעי מניעה חלופי ,[קונדום למשל]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו