מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מין אחרי לידהשיר19/05/2008
שלום עידן,יש לי בעיה...
אני כ-8 חודשים אחרי לידה ואני מרגישה שהתפקוד המיני שלי פשוט השתנה לגמרי.
נתחיל מזה שלפני הלידה(כולל בתקופת ההריון)היה לי חשק ממש כל יום ובאמת היינו מקיימים יחסים כמעט כל יום וכמובן שלא נתקלנו בכל קשיים שהם אצל אף אחד מאיתנו..
כיום אנחנו בתדירות של פעם בשבוע בערך.בהתחלה זה היה בגלל העיפות וגם כי התינוקת פשוט לא היתה מאפשרת..ועכשיו אניגם כבר כמעט ללא חשק,שזה אני חושבת גם בגלל כמה בעיות:
א.יש פעמים שאני פשוט לא נרטבת(דבר שלא היה קיים אצלי בעבר)
ב.בזמן האחרון באמצע אני נהיית נורא רטובה וכאילו הנרתיק רחב מידי,דבר שכמובן הורס את ההנאה לי ולבעלי
עידן אני אשמח לכמה עצות..או הפניה למישהו שיכול לעזור
אגב,אני עדיין בהרבה מהפעמים עייפה וגם שקשה לי לא להיות בלחץ מזה שהיא תתעורר..אני יודעת שזה גם חלק מהבעיה..השאלה אם יש מעבר לזה...
תודה ענקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר!
ד``ר עידן מיליצ`ר20/05/2008מה שאת מתארת הוא טבעי וקורה במשפחות הכי טובות.
תשעת החודשים של טירוף החושים וטירוף ההורמונים חלפו. הלידה עברה בהצלחה, לאם ולרך הנולד שלום והאישה ובעלה שהיו עד היום זוג, הופכים לשלישיה. מערכת היחסים משתנה ומקבלת צביון משפחתי.
בעקבות ההיריון והלידה עוברת האישה שינויים גופניים ופסיכולוגיים רבים, הגוף נחלש ומאבד מינרלים וויטמינים רבים, חלים שינויים הורמונאליים, שינויים במשקל ובמבנה הגוף. כמו כן עייפות, שינויים במצב הרוח ולעיתים דכדוך עד כדי מצב של דיכאון לאחר לידה, מהווים חלק מהותי מהשינויים אותם חווה האישה.
הגבר גם הוא עובר שינויים פסיכולוגיים וחברתיים המעמידים בפניו אתגר, אשר הוא אמור להתמודד איתו. תשומת הלב עוברת ממנו לתינוק, דבר שעלול לגרום לו להרגיש דחוי ובנוסף עכשיו, כשיש חבר נוסף במשפחה, מוטלת עליו אחריות לדאוג לרווחתם ופרנסתם של זוגתו ותינוקו.
בין כל הטרדות והשאלות הרבות בהם מתעסקים ההורים הטריים עולה הנושא של חזרה לקיום יחסי מין לאחר הלידה.
האם לידת התינוק תשפיע על חיי המין?
ההיריון ותהליך הלידה אינם קלים וקיום יחסי מין לאחריהם גם הוא אינו מהווה "משחק ילדים". חשוב ששני בני הזוג יבינו שמספר חודשים עד שנה לאחר הלידה יחסי המין (בד"כ) לא יהיו כבימים עברו. חשוב להיות מודעים לכך, להיות מוכנים לשינויים ובעיקר סבלניים.
מתי אפשר לחזור לחיי מין מלאים לאחר הלידה?
באופן כללי מהרגע שהאישה מפסיקה לדמם אחרי הלידה, לאחר הפסקת דימום והפרשות הנמשכים מס´ שבועות, ניתן לחזור לקיים יחסי מין מלאים.
רצוי שהדבר יעשה רק לאחר בדיקת רופא שנעשית בד"כ כ- 6 שבועות לאחר הלידה.
חשוב לציין שנשים שיש להן תפרים בעקבות ניתוח קיסרי, עלולות להתקשות יותר לקיים יחסי מין מלאים.
האם אפשר לקיים יחסי מין ללא חדירה לאחר הלידה?
מותר ואפילו חשוב! ויפה שעה אחת קודם!.
בד"כ עקב עייפות, חוסר זמן, חוסר חשק ופחדים נמנעים מקיום יחסי מין מלאים בפרט וממגע חושני בכלל.
המגע החושני/מיני חשוב לשני בני הזוג על מנת שלא ירגישו דחויים ובלתי מושכים. ליטוף, התעלסות ומגע באברי המין חשובים מאוד לקשר הזוגי והאינטימי החדש שנוצר בין בני הזוג בעקבות הלידה.
האם יש משהו שיש להימנע ממנו לאחר הלידה?
כן! חשוב לדעת ואין זו המצאה שוביניסטית, שיש להימנע מיחסי מין אוראליים של הגבר לאישה משתי סיבות עיקריות: האחת, על מנת למנוע דלקת בנרתיק וברחם והשנייה, קיים סיכון שהגבר ינשוף אוויר לנרתיק העלול להגיע לכלי הדם ברחם ולגרום לתופעה קשה הנקראת air embolism.
כל השאר מותר ורצוי וכל המרבה הרי זה משובח.
מה קורה לחשק ולתפקוד המיני של האישה לאחר הלידה?
רוב הנשים אינן חשות צורך ודחף מיני שבועות מספר לאחר הלידה. הסיבה העיקרית לכך היא תשישות. קיים גם מרכיב הורמונאלי ובמידה והלידה הייתה קשה ומייגעת תהיה הימנעות מיחסי מין מלאים עקב חשש מהריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)