מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קנאה בפורנו. האם הגיוני?גל26/05/2008
אני ובעלי ביחד כבר כ - 10 שנים. יש לנו שלושה ילדים, אחת נולדה לאחרונה.
בעלי צופה בפורנו לעיתים קרובות, כולל הימים שבהם אנחנו עושים סקס (לעיתים לפני ואחרי סקס, טוען שזה בשביל התוספת), בזמן שניכנסתי למקלחת, ביקרתי אצל השכנה וכו... הדבר פוגע בי אישית, אני מקנאה ופגועה עד מאוד.
מצאתי גם לינק לאתר חילופי זוגות והזמנת בנות (הוא מכחיש את הנושא).
אנחנו כמעט אף פעם לא הולכים לישון ביחד, גם זה בעיניי לא זוגיות תקינה (בעיניו הדבר תקין לחלוטין).
אני יודעת שהוא מאוד היה רוצה להיות עם אחרות לשם הגיוון, אם כי אני יודעת גם שהוא מאוד אוהב אותי ונמשך אליי. מצידו לעשות סקס כל יום. (נראה לי שגם אני הייתי שמיחה להיות עם אחרים אבל אני לא אכניס דבר כזה לחיי הנישואים שלנו, לא בביתינו...).
אנחנו כל ערב מדברים על הנושא, והדבר גורם לריב שמאוד פוגע בו והוא נעלב (הוא לא גילה אמפטיה אפילו פעם אחת). טוען שהכל בראש שלי והכל נורמטיבי, ככה זה אצל גברים.
חשוב לציין שעד לאחרונה לא קיימנו הרבה סקס (כפעם בשבוע) וזה מאוד הפריע לו. אם כי הסקס פתוח ומגוון לטעם שנינו.
שום דבר לא השתנה לאחרונה, ידעתי הכל תמיד אם כי פתאום זה התחיל להפריע לי מאוד. כנראה שהבעייה אצלי, אני יותר "ריגשי" מתמיד לגביי עצמי.
מה לעשות? איך להתמודד עם הקנאה בפורנו? איך לשקם את המצב? האם הרגשות שלי הגיוניים?
הדבר גורם לי חוסר תיפקוד בשבועיים האחרונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי גל
רועי26/05/2008בגדול אין לך במה לקנא , השאלה עלתה בפורום לא פעם אחת את מוזמנת לשרשר ולקרוא תגובות לשאלה שלך שניתנה לאחרות.
חשוב להבין שגברים ונשים הם שונים ברגע שמבינים את זה ניתן לנסות לחשוב מנקודות הראות של הצד השני כלומר אנחנו הגברים נהנים מאוד רובנו לפחות לראות פורנו ואולי גם ללכת למועדוני חשפנות במסיבות רווקים אך אין לדבר ולא תיהיה לדבר תחליף לזוגיות . הדבר נובע אך ורק מתוך סקרנות והנאה רגעית וללא קשר לרגש כלפי הבחורה בסרט או במועדון.
אם בעלך אוהב אותך זהו המצב בידיוק כפי שסיפרתי כלומר הוא עושה משהו שהוא נהנה ממנו בידיוק כמו לראות כדורגל ומומלץ עבורך אולי אף להצטרף אליו להנאה הזאת ולהפוך אותה לחוויה משותפת שתוביל לריגוש נוסף בחיי המין שלכם וכדומה.
ואם בכל זאת גם לאחר ניסיון להצטרף אליו ולהנות מכךף בעצמך עדיין את חשה פגועה בהחלט רצוי שתשתפי אותו בנוגע לרגשותייך ותגשו יחדיו לטיפול אצל סקסולוג כדי שינסה לעזור לך להעביר את התחושה .
בגדול איני ממליץ לשנות אופי של אדם ואם בעלך נהנה ממשהו את צריכה לנסות ולעזור לו להרגיש בנוח עם ההנאה שלו כחלק מזוגיות בריאה כל זמן שהוא לא פוגע בך פיזית כי אין מדובר כאן בבגידה אם כי בהנאה מצפייה ותו לא זהו סוג אחר של גירוי והוא קיים אצל מרבית הגברים והוא עושה לנו רק טוב.
כל אחד צריך לדעת מה מגרה אותו וכדאי ומומלץ לשתף את הצד השני כחלק מפתיחות בזוגיות, אל תגרמי לו להתבייש ולהסתיר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורנו
אורי27/05/2008אל לך לקנא בסרטי הפורנו. ראי זאת כהעשרה מהצד.
את מתארת שבעלך צופה בסרטי פורנו לפני קיום יחסי מין איתך ולאחריו.
יתכן ובעלך "לומד" משהו חדש על סקס, מיישם איתך, ומייד חוזר לסרטים
על מנת לוודא ש"עמד במשימה" וביצע כנדרש. יתכן וזה מחזק אותו.
את מציינת שחיי המין שלך מגוונים. מאין הגיוון לדעתך? אולי מצפייה בסרטים?!?!
אם צפייה בסרטים אינם גורמים לנזק, (אלא רק קינאה) נסי לא להקשות עליו, תני לו החופש הזה.
הרי הוא צופה בסרט בלבד. האם עדיף היה שאת החוסר הזה היה מיישם עם אישה אחרת?
בזוגיות כמו בזוגיות מילת המפתח היא התפשרות מסויימת. ניראה לי שעל "דבר נורא שכזה"
את יכולה להתפשר בקלות ואף להצטרף אליו לצפייה מידי פעם. יתרה מזאת, אפילו להרוויח
"זמן איכות" במחיצתו שיגרמו, לדעתי, גם לעלייה בתדירות יחסי המין בינייכם.
לגבי חילופי זוגות המוזכר בפנייתך, בעניין זה אל תתפשרי בשום אופן אם אינך רוצה בכך!
פנטזיות - סופן של רובן לא להתממש (אחרת הן לא היו נקראות כך) שאלי את בעלך מה
הפנטזיות שלו, ספרי לו על שלך, יתכן שלשניכם פנטזיות משותפות, לפחות חלקן, אשר
ניתן לממשם יחד.
ב ה צ ל ח ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)