שאלה בנושא אונס וטיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא אונס וטיפול
    כינרת
    22/02/2007

אני נמצאת בטיפול כשנה וחצי ונשואה
    בילדותי עברתי התעללות מינית
    במפגש האחרון המטפל שלי אמר לי שאם גבר איתו אהיה ידע על עברי הדבר יאיים עליו ועלול להפריע לו לקיים איתי יחסי מין מתוך החשש שהוא תוקף אותי בשנית ולכן לא יתאפשר לו להגיע עם משהי כמוני לאקט מיני מבלי שהדבר יעלה לו למודעות
    הוא אמר שגם אם אישתו ,איתה הוא נמצא מעל 20 שנה ,תבוא ותספר לו היום שהיא עברה משהו כזה בילדותה הוא יחוש שזה מאיים על הגבריות שלו והדבר יפגע ביכולת שלו לנהל איתה חיים מיניים לכן כדאי לי שלא לשתף את בן זוגי בדבר מחשש שזה יאיים על הגבריות שלו

אני לא מסוגלת לעכל את זה והכאב שאני חשה מדבריו הוא עצום
    אני לא מבינה את זה
    אם הצלחתי לשקם את עצמי מינית ,והמיניות שלי וואני יכולה לקיים יחסי אישות מבלי להכניס "את זה" למיטה ויחסי המין שאני מקיימת עם בן זוגי הם תקינים
    ואני לא דוחה את בן זוגי מעלי או נרתעת ממין
    מדוע עצם הידיעה שעברתי דבר כזה צריך לאיים על הגבריות שלו ?
    אני מרגישה כאילו הפכתי שוב לקורבן
    האם באמת כל הגברים חשים כך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא אונס וטיפול

הוספת תגובה

• ראשית אני שמח שאת בסדר!!

ד``ר עידן מיליצ`ר
    22/02/2007

לא קל להיות שורד/ת של תקיפה מינית. זהו תהליך שיקומי ארוך שיש בו בראש ובראשונה מתן אמון בזולת בכלל ובבן זוג בפרט. יש הרבה מקום להעריך את המטפל שעזר לך בתהליך והיה נדבך משמעותי בדרך שעשית. עם כל ההערכה, אני אישית חושב שיש טעות בגישתו באשר שלא לספר לבן זוגך. הפסיכולוגים היו אומרים שהוא "משליך". מבלי להכנס לנבכי הפסיכולוגיה, אני חושב שאם את מרגישה בטוחה בזוגיותך!, מרגישה נינוחה במיניותך!, אין סיבה שלא לשתף את בן-זוגך בחוויה שעברת!. מניסיוני האישי, אני לא מכיר גברים שעזבו קשר טוב ובוגר כאשר חלקו איתם חוויה קשה כמו שלך מהעבר. אם את מרגישה שנכון לך לחלוק ת'סיפור, אך תהססי !!!!
    עידן מיליצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו