מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בזמן קיום יחסי מיןמעיין22/09/2008
שלום וברכה, אני בת 29, נמצאת עם חבר שלי כ 10 חודשים שמתוכם כמות הפעמים בהם יצא לנו להיות יחד, ניתן לספור על שני כפות ידיים - בעיקר בגלל הכאבים בזמן קיום יחסי מין. לפני כ3 חודשים החבר הציע ללכת לסקסולוגית בניסיון לחפש עזרה (בנוסף גם אין לי חשק מיני ואני יותר ניסיתי לרצות אותו מאשר להנות). פנינו למרפאה באיכילוב, בה הרופאה אמרה שיש לי וסטיבוליטיס ושדרוש טיפול פסיכולוגי יחדעם פיזיוטרפיה. קבעתי תור לפיזיו, אך התורים מאוד רחוקים ואני עדיין מחכה (בתקווה שזה יתן קצת אור בקצה המנהרה) ובמקביל התחלנו טיפול פסיכולוגי. האמת שאני מרגישה שטיפול פסיכולוגי רק פוגע, כי לפני כל פגישה יש מאין מתח ועצבים, יכול להיות שאצלי יותר וממש אין לי חשק לבוא לשם. לפני מספר שבועות הופיע אצלי גירוד כמעט בלתי נסבל. קניתי אגיסטן, אך הדבר לא עזר כלל לכן פניתי לרופאת נשים (מישהי שלא הייתי אצלה עדיין כי אין לי גניקולוג קבוע עדיין כי לא הצלחתי למצוא מישהו בשנתיים האחרונות (אחרי שהשתחררתי מהצבא). הרופאה קודם כל נתנה לי כדורים לפתריה, ספורנוקס, אפילו בלי לבדוק אותי (קצת מוזר), ואחרי מספר ימים באתי אליה לבדיקה כיוון שרציתי בכל זאת שתבדוק אותי גם בנושא הוסטיבוליטיס. אפילו במהלך הבדיקה הכאב היה נורא חזק והיא אמרה שאם הייתי מרפה, זה לא היה כואב בצורה כזו (ואני באמת ניסיתי להרפות עם נשימות). היא אמרה שזה אכן נכון שכנראה יש לי וסטיבוליטיס, אך צריך לשלול כל דבר אחר - לכן לקחה תרבית שאפילו כבר קיבלתי תוצאות שהכל תקין. היא אמרה שטיפול היחידי שניתן לעשות זה ניתוח בו הורסית את הרירית (כיוון שרוב הכאב מתרכז בכניסה לואגינה) ואז בונים אותה מחדש. השאלה שלי היא, האם זה נכון שניתוח עוזר? מה הסיכויים? האם זה באמת הפתרון היחידי? כי זה נשמע ממש מפפחיד. מה אפשר עוד לעשות ואיך אפשר לשנות את המצב ולהנות מסקס ולא לסבול כל הזמן, כי יש לי תחושה שעם כל הסבלנו שיש לחבר שלי, זה עלול לגרום לפרידה (ואני מבינה אותו מאוד). ועוד שאלה נוספת: לא מזמן אובחנתי גם כסובלת מפיברומיאלגיה. ממה שקראתי באינטרנט, וסטיבוליטיס הוא אחד הסימפטומים של המחלה - האם הדבר נכון? אשמח לקבל תשובות והמלצות, המון תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא למהר
עוז4624/09/2008וללכת לניתוח.
היתי פונה לערוץ רפואה משלימה ואפילו חושב לכיוון
שאלה בפורום עיסוי כי יש לי הרגשה מהתאור שמדובר במתח ושרירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משלימה זה מצוין
מעיין24/09/2008שלום, אני אכן מנסה את כל הדרכים וגם ביומיום אני מעדיפה רפואה משלימה על פני רפואה קונונציונלית (לא סובלת לקחת תרופות אפילו לא לכאב ראש). הלכתי למטפלת הקבועה שלי (לא ממש קבועה, אני בא אליה כשאני פשוט לא יודעת מה לעשות), בנושא הזה היא לא אמרה לי שום דבר, אבל אמרה שהאיזון ההורמונלי שלי לא תקין וזה מה שגורם לכל מיני סימפטומים כמו גם חוסר חשק מיני, עייפות כרונית (אני יכולה להירדם אפילו בעמידה) וכאבי שרירים ומפרקים. היא עשתה לי בינתיים שני טיפולים באמצעות טכנולוגיות אינפורמטיביות (אני לא ממש יכולה להסביר את זה כאן, אבל יש אתר אינטרנט של מ.ג.ן. (מרכז גוף נפש) שקצת מסביר את הנושא ובנוסף, היא אמרה לי לעשות טיפול במיצים (של ירקות) על מנת להעלות קצת את המצב האנרגטי של הגוף (מדובר על טיפול במיצים על פי נורמן ווקר). בינתיים זה חא עזר אבל אני ממשיכה. לגבי הפורום שדיברת עליו, איפה אני מוצאת אותו? נתקלתי כאן בחלק מההודעות שמזכירות אותו, אך אני לא יודעת איפה לחפש. אשמח לשמוע המלצה. תודה רבה , יום טוב וברכת שנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משלימה
עוז4625/09/2008הפורמים אמינים ואני מכיר אישית חלק מהקבועים.
לא לוותר ושווה כל מעמץ
אז שנה טובה וחיבוק חם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לשמוע את תגובת המומחים
מעיין25/09/2008שלום וברכה, בעיקבות התגובה שקיבלתי כאן, הייתי גם שמחה לשמוע תגובה גם מאחד המומחים, אולי המלצה לאן לפנות, או דרכי טיפול אפשריים וכו,. המון תודה ושנה טובה לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות המומחים לשאלה
מעיין18/10/2008שלום וברכה, כבר עבר זמן רב מאז שפירסמתי את ההודעה, אך לא זכיתי לשמוע תשובה מאף אחד מהמומחים כאן בפורום. למה הדבר כך? אין שום תשובה ואין מה לעשות או שפשוט דילגו על השאלה. אני ממש אשמח לתגובה. תודה רבה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מעיין! אני מאיכילוב....
ד``ר עידן מיליצ`ר19/10/2008מדוע הופנית לטיפול פסיכולוגי? האם יש קושי עם בן הזוג שלך? האם יש דברים בקשר שאת לא בטוחה בהם? האם עזבת את הפיזיותראפיה? האם נתנו לך למרוח שמנים מסויימים בפתח הנרתיק (אפרופו רפואה משלימה)...
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר עידו מליצר
מעיין19/10/2008שלום עידו, טעיתי קצת בכתיבה - לא הופנינו לטיפול פסיכולוגי אלא סקסולוגי באותה מרפאה אליה ניגשנו. אין שום קושי עם הבן זוג, הוא בחור מצויין ולרוב אנחנו מסתדרים טוב מאוד. כמו שאמרתי הרעיון היה שלו ללכת לסקסולוגית - אני לא ממש הייתי מודעת לכך שזה אפשרי. בזכותו גיליתי שיש לי בעיה. ולא עזבתי את הפיזיוטרפיה, פשוט חיכיתי לזה המון זמן, עכשיו סוף סוף הייתי ב3 טיפולים אצל מטפלת נהדרת - אני מקווה שזה יעזור. ולגבי השמנים, ניסיתי (בהמלצת רופאה) שמן שקדים (טבעי) ויש לי גם שמן אובלפיכה טבעי. עקב הגירוד שהיה הפסקתי עם זה בינתיים כי ני לא יודעת ממה נבע הגירוד (שכבר הפסיק מזמן אחרי שקיבלתי תרופה נכונה שנתנה לי ד"ר ליאורה באיכילוב (אגב רופאה מעולה)). כתבתי את ההודעה הראשונה עוד לפני שהיה לי יותר מידע, כך שעכשיו המצב קת שונה למרות שאני משום מה לא מתחברת למטפלת שלנו באיכילוב. תודה על התגובה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לדבריו של
אורית פס19/10/2008עידן,הייתי ממליצה לך לפנות למרפאה לטיפול מיני באיכילוב[עידן ואני עובדים שם],למרפאה ניסיון עשיר בטיפול בנשים הסובלות מוסטבוליטיס,ממש בימים אלו אני מגבשת קבוצת מטופלות עם אותה בעיה לטיפול קבוצתי,וזוהי רק אחת מהאופציות הטיפוליות,
לדעתי עדיף לנסות טיפולים קיימים לפני פניה לניתוח,ובכל מקרה פעמים רבות יש להוסיף על הטיפול הרפואי גם טיפול מיני שיתייחס לירידה בחשק וישקם את הקשר המיני והזוגי-ונראה ששניכם תוכלו להרויח מכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אורית פס
מעיין19/10/2008שלום אורית, תודה רבה על התגובה. אך למעשה כל מה שכתבת אני עושה : לא ממהרת לניתוחים מטופלת יחד עם בן זוגי אצל סקסולוגית במרפאה באיכילוב. וכמו שכבר כתבתי, התחלתי גם פיזיוטרפיה. בנוסף גם התחלתי לעשות פילאטיס , אולי זה יכול גם לעזור. את יודעת אולי על הקשר בין פיברומיאלגיה לוסטיבוליטיס - פשוט קראתי על זה במאמרים באנגלית אך כאן נראה שפחות מכירים את זה. האם זה ייתכן? תודה רבה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)