הגמירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגמירה
    בחור בן 33
    02/03/2007

אני בן 33, מאז התחלת חיי המינית לוקח לי הרבה זמן לגמור יותר מ- 40 דקות .
    לא מעשן בכלל .
    הרגלי שתיה פעם בשבוע בערך ומתי שאשתה זה לוקח עוד זמן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגמירה

הוספת תגובה

• שפיכה מעוכבת?

03/03/2007

האם מפריע לך שאתה לא גומר? מה קורה באוננות? מה קרה ביחסי מין בעבר? האם אתה נוטל תרופות? האם הקושי שלך לגמור מכניס קשיים ומתח לחיים שלכם?

התופעה שאתה מתאר קרויה בעגה המקצועית – שפיכה מעוכבת או מושהית, כלומר חוסר יכולת להגיע לשפיכה ואורגזמה או שלוקח זמן רב מאוד להגיע לכך. הקושי לגמור, אינו נעוץ במידת משיכתך או בדרגת הגירוי שלך, אלא כנראה במעצור רגשי. התופעה אינה נפוצה. סיבות פיזיולוגיות עשויות לכלול פגיעות עצביות. שימוש בקונדום ותרופות מסוימות עשויים אף הם להקשות על הגמירה. מעבר לסיבות אלו, ישנן סיבות רגשיות, כולל קושי לתת אמון ברמה עמוקה, קושי לתת, קושי עם אינטימיות, צורך להיות בשליטה (יתכן מחוסר אמון).

חשוב שתדע שניתן לטפל בתופעה ויפה שעה אחת קודם כדי לא להיקבע ולא לגרום סבל לבת זוגך. הטיפול הינו פסיכו-סקסואלי רגשי משולב בתרגילים התנהגותיים לשיפור התקשורת המינית והזוגית, במטרה להתגבר על העכבה. תוכל למצוא רשימה של מרפאות ציבוריות לטיפול מיני ומטפלים מיניים פרטיים באתר של האיגוד הישראלי לטיפול מיני (איט"מ) ומבין המרפאות אני מציע לבחור כזו בה קיים צוות רחב בעל ניסיון בטיפול בבעיות מסוג זה.

בברכה,

ד"ר רפי חרותי, מומחה ברפואה שיקומית ומנהל המרפאה לשיקום וטיפול מיני, מרכז רפואי "רעות", יד-אליהו, תל-אביב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו