מה בדיוק עושה סרוגייט?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה בדיוק עושה סרוגייט?
    30 ומשהו
    07/03/2007

אני רווקה בת כמעט 35, אבל הדבר שהכי מפריע לי הוא שבכל חיי קיימתי יחסי מין שלוש פעמים וזה היה לפני יותר מ-10 שנים. מאז זה פשוט לא קרה יותר. בהתחלה נורא רציתי וכל פעם התאכזבתי כשזה לא קרה, ובאיזוהו שלב פשוט השמכתי את חיי בלי זה.
    אני בחורה תמיד עסוקה, יש לי המון חברים והמון פעילויות - אבל הייתי רוצה בן זוג והייתי רוצה לחזור ולקיים יחסי מין....חשבתי שאולי אם אני אפנה לסרוגייט אז זה יעזור לי "לחזור לעניינים" ולהפעיל את המערכות. מה אתם חשובים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה בדיוק עושה סרוגייט?

הוספת תגובה

• סרוגגיט

ד``ר עידן מיליצ`ר
    08/03/2007

טיפול על ידי סרוגייט הוא טיפול מיני מעשי על בן/בת זוג חלופי.
    את תפקיד הסרוגייט יכולה לעשות אישה או גבר. ברוב המקרים אין אדם פרטי פונה ישירות לסרוגייט אלה הוא מופנה על ידי יועץ מיני כשהיועץ מחליט שזו הדרך היעילה ביותר לטיפול.
    ישנן כמה סיבות ברורות שמטפלים יוזמים יעוץ של סורוגייט [פונדקאית]. הטווח נע בין ליקויים ספציפיים לבן חרדות כלליות בתפקוד מיני. לדוגמא אי שביעות רצון מאורגזמות, פליטות ובעיות זקפה. גם נשים פונות לסרוגייט כשאצל הנשים יכולה להיות ההפניה לטיפול בבעיות חדירה ובעיה באורגזמה נשית. לשני המינים יכולות להיות בעיות של חוסר ניסיון, פחד מאינטימיות בושות ופחדים שהם אינם ליקויים בתפקוד מיני אלא ליקויים בתפקוד חברתי/סוציאלי. הסיבות -לדוגמא- נובעות מבעיות רפואיות, דימוי עצמי ירוד, נכות גופנית, פגיעה והתעללות מינית, פגיעה גופנית מאונס או גילוי עריות, העדפה מינית לא ברורה וחוסר בטחון עצמי במיניות ובחברה.

עבודה טיפולית עם סורוגייט התפרסמה לראשונה בספר Human Sexual Inadequacy של שנות ה- 70 כשמאסטרס וג'נסון הציעו לאנשים, ללא פרטנר, טיפול ע"י פונדקאית. הם הבחינו בתוצאות טובות מאוד מהטיפולים האלה אבל לחברה של שנות ה-70 זה לא התאים. בכל זאת השיטה שרדה ולאט לאט התפתחה וכיום המושג סרוגייט הינו מושג מוכר בישראל וגם בעולם. בישראל קיים מרכז לעבודה עם סרוגייט בשם דר' רונית אלוני טיפול ושיקום מיני וטיפוליי סרוגייט בע"מ. בארה'ב ישנו מרכז גדול IPSA's Surrogate Partner Training הממוקם באזור לוס אנגלס.

חשוב להדגיש שהעבודה של הסרוגייט היא חלק בלתי נפרד מעבודה עם פסיכולוג. זאת עבודת צוות המורכבת ממטפל-לקוח-וסרוגייט. התפקיד של הסרוגייט הוא להיות כמו בן-זוג ללקוח; בעבודות ובחוויות הבנויות במיוחד לצרכים האישיים של הלקוח. עבודת הצוות הזאת כוללת בין היתר תרגול בתקשורת בן-אישי בהרפיות במגע חושני ומיני וגם במיומנויות חברתיות.

תוכנית הטיפול היא אישית וספציפית. אך היא איננה בהכרח נעימה או קלה. המטופל מתמודד עם אותם הקשיים אתם התמודד קודם. התוכנית מכוונת להגדיל עבור הלקוח את רמת הנוחות שלו ורמת הביטחון האישי. המעורבות של יועץ מקצועי הוא אבן יסוד בעבודה ובהתקדמות הטיפול. לאורך כל הדרך משולבות פגישות עם היועץ. ללא שיתוף פעולה מתמיד הוגן וגלוי, בין המשתתפים, עבודת הצוות בסיכון לכישלון.
    העבודה עם הסרוגייט בנויה משלבים והמטופל אינו עובר לשלב הבא מבלי להרגיש מוכן בהתקדמות שלו. המטופל מתחיל בלימוד בסיסי לפיתוח קשר בין-אישי. הוא לומד איך לגעת ואיך לקבל מגע. הוא לומד איך להשלים עם תדמית הגוף שלו ועם המיניות שלו. הסרוגייט "מדגמן" מיומנות בתקשורת גלויה ומציע דרכים שונות לפעולה. הקשר האינטימי שנוצר בין הלקוח והסרוגייט מאפשר ללמוד מהניסיון ומהדרך שבו מתנהל הקשר הזה. הקשר עצמו הופך לדוגמא בפועל ולא נשאר רק כתיאור מילולי. במהלך העבודה הלקוח נרגע ומוצא את עצמו פתוח יותר לרגשות שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

30 ומשהו
    18/03/2007

אתם חושבים שטיפול עם סרוגייט יתאים למקרה שלי?
    הייתי כבר בטיפול פסיכולוגי, ומעבר לכך שהצלחתי להתגבר על הפחד ולנסות לחזור לעיניינים, זה לא ממש עזר לי לפתור משהו. הייתי רוצה לצבור ניסיון מיני עם סרוגייט בשביל שהפעם הראשונה שלי עם מישהו אמיתי לא תהיה כזאת מפחידה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על לא דבר :)

19/03/2007

יכול להיות שיתאים לך מאוד, אבל אף אחד לא ימליץ לך על טיפול כזה או אחר ללא אבחון רציני. את זה עושים פנים מול פנים. לא באינטרנט. כאן אנו עוסקים בייעוץ והכוונה ראשוניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה אחרונה....

30 ומשהו
    20/03/2007

סליחה שאני מנג'סת...פשוט תמיד חששתי מהלגיע למרפאות של הסקסולוגים. זה נורא מביך אותי לדבר על זה פנים מול פנים עם זרים...

אבל רק רציתי לדעת - כמה בערך עולה ייעוץ כזה כולל טיפול סרוגייט? אפילו מסגרת כללית של מחיר כדי שאני אדע אם בכלל יש לי טעם לנסות...

תודה!! אתם מאוד נחמדים פה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנחנו לא בקיאים במחירים...

ד``ר עידן מיליצ`ר
    20/03/2007

פני באנטרנט בגוגל לסרוגייט - יצאו לך צלצלי וקבלי מחירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו