חרדה לפני לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה לפני לידה
    נעמה
    27/12/2008

שלום. אני צפויה ללדת בעוד חודש, ומתחילה לפתח חרדות הקשורות לרגע יציאת התינוק מהנרתיק. בעברי היסטוריה של וסטיבוליטיס ווגיניסמוס , וטופלתי בהצלחה לפני מספר שנים במרפאה של ד"ר אברמוב באיכילוב. מאז הכאבים נעלמו או שפחתו משמעותית , אבל החרדה מ"המקום" נשארה עד היום. השבוע התחלנו בעלי ואני לתרגל עיסוי בפירנאום, עם שמן מיוחד לעיסוי, ורק המחשבה של מה שהוא אמור לעשות לי, הכניסה אותי לחרדות, התכווצתי, ויתכן שזו אחת הסיבות לכך שזה עוד לא ממש הצליח (אם כי זה גם לא מאוד כאב). אני יודעת שלפחות אצלי הרבה מהדברים הם "בראש" , אם כי אני גם סובלת לעיתים מיובש נוראי בנרתיק, שבגינו לפעמים אנחנו נמנעים מקיום יחסים, או מורחים לפני כן ג'ל מסכך. אז אם אצלי הרבה מהדברים הם בראש, מה אני יכולה לעשות לקראת הלידה ובזמן הלידה כדי לא לפחד כל כך מהבדיקות הוגינליות שיבוצעו בי במהלך הלידה עצמה (לבדוק פתיחה) ומרגע יציאת התינוק מהנרתיק ? <כמובן שאם אוכל, אשתמש באפידורל לאילחוש המקום> האם דולה תוכל לעזור במקרה זה, עם דיבורים מרגיעים, ובכלל להרגיע אותי מהחרדות שלי ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לפני לידה

הוספת תגובה

• טיפול

03/01/2009

כדאי שתגשי שוב למרפאה בה היית בטיפול (עידן ואורית חברים בצוות), שכן הכל מתחיל ונגמר בחרדות שהולכות וגדלות לקראת הלידה. זה לא משהו לטיפול מעל גבי הפורום, אך בישורת שנותרה לך עד הלידה בהחלט אפשר לסייע לך להגיע ללידה מוכנה נפשית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו