חשיבות ותדירות יחסי מין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיבות ותדירות יחסי מין
    אנונימי אר
    20/04/2009

שלום לכם
    הנני גבר בו 39, נשוי כ- 10 שנים ואב לשלושה ילדים.
    בעיני רבים אנו מהווים משפחה אידיאלית, עם שותפות אמיתית, זוגיות טובה, ילדים נפלאים,פתיחות, משפחות תומכות ובקיצור כל מה שרק זוג יכול לבקש. שניינו אנשים משכילים, נבונים, ובעלי שיח.
    הבעיה היחידה שמעיבה והעיבה תמיד על הזוגיות שלנו היא הפער ביני לבין אישתי על הצורך ביחסי המין, תדירות ואיכות יחסי המין.
    בעשר שנות נישואינו, היא מבחינתה, לרוב, התעלמה ממני ולא התחשבה בצרכיי בעוד שאני מנסה בכל דרך להסביר לה בפתיחות עד כמה הנושא חשוב גם לזוגיות ולקירבה ביננו. תמיד היה איזה תירוץ למה לא: פעם אני לוחץ מידי, פעם היא עייפה, פעם היא נרדמת, וכו'. בנוסף, טוענת אשתי שידעתי זאת עוד לפני שהתחתנו והייתי יכול לוותר על הזוגיות שלנו.
    חשוב לי לציין כי האמנתי בכל ליבי כי ביכולתי לשפר את יחסי המין ביננו וקיוויתי שעם הזמן גם אישתי תבין את החשיבות של יחסי המין בעיני.
    במהלך שנות נישואינו, היו מורדות ועליות בנושא, ( כנראה באופן טבעי) אך באופן כללי תדירות יחסי המין שלנו היא פעמיים בחודש בערך.
    בעשר שנים אילו תמיד ניסיתי להבין את אשתי ולשכנע את עצמי שאולי זה לא דבר הכי חשוב. כשבא לי ולאישתי לא "דאגתי לעצמי",וזאת על מנת שלא לקלקל את היחסים ביננו, שכן אשתי היא אישה טובה, אמא טובה ויש לנו בית מקסים המנוהל על ידי שנינו בצורה טובה.
    לאחר עשר שנות נישואים, הגעתי לתקופת משבר בה אינני מסוגל יותר להבין ולהבליג בנושא יחסי המין ביננו. הדבר יצר משבר ביני לאשתי וכרגע אין ביננו יחסי מין בכלל. הגעתי למצב בו אני רואה כי החיים עוברים לנו במהירות מבלי שנהנה מהנהות החיים. אם לא היום אז מתי?????

אבקשכם לא להפנותנו לייעוץ אלא להביע את תעתכם על השאלות הבאות:
    1.ברור לי שהצורך ביחסי מין שונה מזוג לזוג ומגבר לאשה אך בכל זאת, האם הצורך שלי לקיים יחסי מין בתדירות של כ- פעמיים בשבוע הוא מוגזם?
    2. האם לדעתכם נושא זה הוא מספיק חשוב כדי לפרק נישואין או שאי קיום יחסי מין - אפילו בכלל - אינו מצדיק פירוק משפחה מוצלחת? ( יש אנשים מסביבי למוצאים פורקן בחוץ על מנת לשמור על משפחתם - אבל זה לא באופי שלי)
    3. האם טבעי שסיפוק עצמי צריך להחליף , לרוב, יחסי מין בין בני זוג.
    4.האם עצם העובדה שיש ביננו פתיחות ואנו מדברים על הכל מצביע על חוסר התחשבות מצד אשתי, או שמא אני אמור לכבד את רצון אשתי ולהסתפק ביחסי מין פעם בחודש.

אני בטוח שנושא זה מעניין זוגות רבים הנמצאים בשלב חיים זה.

אנא נסו לתת לנו מענה מקיף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיבות ותדירות יחסי מין

הוספת תגובה

• לאנונימי אר

סקרנית
    24/04/2009

קודם כל ברצוני לציין, שכל הכבוד לך על מודעות לגבי הבעיה של קיום יחסי מין בינכם,
    חשוב שתסביר לאישתך שבגילאים האלה ישנו רצון רב יותר לשיפור יחסי המין, במיוחד כאשר משכנתא דופקת, וילדים תופסים כיוון, נשארים רק אנחנו עם גופנו ועם בני הזוג.
    קודם כל התחשבותה של אישתך לגבי הצורך זה הדבר החשוב ביותר,
    אך יחד עם זאת יתכן ואתה לא מספיק טוב במיטה, ולא יודע לספק אותה.
    אני מאמינה שלכל אישה יש את נקודת החולשה, במיוחד שבגילאים שלנו ישנה מודעות לגופנו מאוד חזקה. אנו מעוניינים לנסות אפשרויות חדשות, במיוחד בגילאים הנ"ל ( מנסיוני האישי).
    בכל מקרה על תוותר ,יש לאישתך מזל שאתה גבר נאמן, ולא בוגד.
    אך אם לא תהיה לך ברירה על תוותר על התהנוג המיני !!!על תוותר !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות יחסי מין

אורית פס
    28/04/2009

אתה מעלה בעיה נפוצה שזוגות רבים מתחבטים בה.ויתכן שמטפלים שונים יחזיקו בעמדות שונות לגביה,
    לדעתי המוטיבציה שלך ליחסי מין יותר תכופים היא לגיטימית ובמקביל אוננות שלך גם תעזור לצמצם את הפער בצרכים המיניים שביניכם.אתה מתאר שבמשך 10 שנות נישואין היית בעמדת ויתור על מה שכ"כ חשוב לך ומבחינה זו גם לך יש אחריות על המצב אך עמדת הויתור כבר לא מתאימה לך יותר.
    אמנם ביקשת שלא נפנה לטיפול אך לידיעתך פעמים רבות לעמדה של איש מקצוע יש השפעה רבה יותר על שנוי עמדות של בן\בת הזוג בקשר לנושא.
    תכיפות של כפעממים בשבוע איננה מוגזמת כלל וסטטיסטית היא אופיינית לזוגות רבים.לשאלה אם תסכול מיני הוא עילה לפירוק משפחה אין לי תשובה חד משמעית- מתיאוריך -יש לך\לכם הרבה מה להפסיד,ולהתרשמותי לא מיצית כלל אופציות נוספות [כמו טיפול,שגם אם אשתך מתנגדת לטיפול וז גם פניה שלך לבד יעילה יותר מלותר על אופציה זו.
    ממצבי משבר אפשר להרויח שנוי- והמצב בו עד כה לאשתך היה יותר כוח בנושא המיני שהתנהל שנים רבות עפ"י צרכיה דורש שנוי,היא תצטרך להבין שמא שהתאים עד היום כבר לא מתאים.תצטרך להילחם על כך שמבחינתך זה לא הוגן ותצטרכו להגיע לפשרות יותר הוגנות עבור שניכם.
    נסה לחשוב על דרכים בהן לא תהיה כה מובן מאליו עבור אשתך ועל דרכים בהן אולי ניתן לשפר את החויה המינית כך שתתגבר המוטיבציה שלה לפעילות מינית.
    קרא את הספר "אינטיליגנציה ארוטית " המתייחס לבעיה זו ומציע דרכים לחיזוק התשוקה [המחברת:אסתר פרל ].בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתרון -לבעיה

חנן
    28/04/2009

שמע חביבי , ברגע שאשתך אמרה לך שידעת עוד לפני שהתחתנתה איתה ויכולת לוותר על הזוגיות אז אתה בבעיה קשה כי זוגיות כשמה זה 2 נפשות ואם אין 2 אז המלצתי אם אתה לא רוצה לפרק את הקשר שלכם הדפוק בעיני בגלל המין אז נהל רומנים מחוץ לסיפור יהיה לך קשה בהתחלה להסתכל על אשתך אבל אח"כ תתרגל , הרבה גברים לא מתחשבים בצרכים של הנשים ובוגדים .
    אם אשתך תבוא בטענות ומענות ותלונות שלח אותה ליעוץ אולי עצם הענין ששתקת כל השנים הביא את המצב , יתכן והיא תתעורר ואם לא היא הפסידה ותתגרשו כי חבל אתה צעיר .
    שיפסיקו לספר לך מעשיות חוסר התאמה , לאשתך יש בעיה והיא לא מודה בה ולא מטפלת בה אז לך לכיוון השני תפסיק להיות נאמן ועל המין על תוותר ושלא תקבל רעיונות כמו תאונן , שאשתך תלך ליעוץ במקום שאתה תאונן . נוח לנשים כאלה שהצורך שלהם נמוך מאוד (פעם בחודש) לאשים את הגבר .
    לגבי הספר שהמליצו לך "אינטלגנציה ארוטית " חבל על הכסף הספר לא יעזור לך הוא יעזור רק לאסתר פרל המחברת .
    בהצלחה תאמין לי יש המון נשים שהיו מאושרות לבגוד איתך .
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו