ווסטיבוליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ווסטיבוליטיס
    גלית
    28/04/2009

שלום
    אני סובלת מווסטיבוליטיס ראשוני ואני רוצה מאוד להיכנס להריון, כדאי לי לעשות הזרעה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ווסטיבוליטיס

הוספת תגובה

• לגלית

מישהי כמוך
    29/04/2009

היי גלית,

גם אני אובחנתי כסובלת מוסטיבוליטיס.
    חשוב שתדעי שגם בטיפולים כמו הזרעות ו-IVF יש קשיים למי שסובלת מזה, והדבר החשוב ביותר הוא למצוא רופא סבלני וטוב, שייתן לך להתרגל לבדיקות לאט לאט ולא ילחץ עלייך ולא ילחיץ אותך. וכמובן שיהיה גם עדין בעבודתו.
    מדובר במעקב בדיקות של אולטרסאונד וגינלי (במקביל לבדיקות דם), ובסופו של התהליך, כאשר מחדירים את הזרע לרחם, קודם כל משתמשים במכשיר המאוד מכאיב הזה (וזה עוד בלשון עדינה) שקוראים לו 'ספקולום', שתפקידו לפתוח את צוואר הרחם ולאפשר לרופא לחדור עם הקטטר אשר בתוכו הזרע - לתוך הרחם, ולהזריקו לרחם. רק הספקולום עצמו - זה משהו מאוד כואב, אבל רופא עדין יכול לעשות את זה להרבה פחות כואב. אני מטופלת במקום ציבורי, ויש הבדל גדול מאוד בין הרופאים בדרך העבודה שלהם. אני עכשיו לאחר כשנה וחצי של טיפולים (התחלתי בהזרעות ועברתי ל-IVF, ועדיין זה לפעמים פשוט תלוי ברופא. גם אולטרסאונד שנעשה בצורה לא עדינה - יכול להכאיב.
    דרך אגב, ב-IVF שאיבת הביציות נעשית בהרדמה, אבל לאחר ששואבים מפרים אותן - ואז מחזירים אותן לרחם, כשההחזרה נעשית גם היא כמו בהזרעה - פתיחת צוואר הרחם עם ספקולום, החדרת קטטר עם העוברים לתוך הרחם, ושם שחרורם.
    אני מאחלת לך שתסתגלי לאט לאט לעניין. כמו שאמרתי - הכל תלוי ברופא המבצע.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עזרת לי מאוד

גלית
    29/04/2009

נתת לי חומר למחשבה באמת הרופא שאני מטופלת אצלו לא רגיש במיוחד והוא נתן לי להבין שהזרעה זה דבר מאוד פשוט עם כאב מינימלי ובכל מקרה אני מחפשת רופא אחר.
    בסוף אחרי כל הכאב והסבל זה שווה את זה ולמזלי יש לי בעל מדהים שתומך בי כל הדרך.
    תודה ושיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חס וחלילה

ד''ר חגית כהנא
    30/04/2009

יש טיפול לוסטיבוליטיס וחובה לבצע איבחון מדויק
    הזרעה תחסל את חיי המין שלך לחלוטין וחבל.
    פני לטיפול גם אם יקח זמן כדי להנות מחיים טובים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו