שאלה חשובה ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה ביותר
    אאא
    10/05/2009

שלום רב אני אסף בן 21 ובכמה חודשים האחרונים שפשוט החשק המיני שלי נעלם באופן שאני אפילו לא יודע פשוט כלום ואני מכיר אותי כבן אדם מאוד מיני החשק אין לי מוסג למה אני מאוד מתוסכל מזה ואני לא יודע מה לעשות אני מאוד מבקש עזרה למה זה קורה איזה סיבות מה אפשר לעשות ?
    בתודה אסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה ביותר

הוספת תגובה

• לירידה בחשק המיני סיבות רבות:

ד``ר עידן מיליצ`ר
    11/05/2009

סיבות פיזיולוגיות

על מנת לשלול מרכיב אורגאני (גופני) יש לבצע בדיקות הורמונאליות לשלילת חסר או עודף הורמונאלי. לדוגמא עודף הורמון הפרולקטין (בעיקר אצל נשים מניקות) יכול לגרום לפגיעה בחשק מיני. הורמון נוסף חשוב הוא הטסטוסטרון - הורמון המין הגברי המופרש בנשים בשחלות. הירידה ברמת הטסטוסטרון היא הדרגתית ומתחילה כבר בשנות ה- 30 - 40 של האישה. לקראת גיל המעבר הירידה ברמתו יכולה להגיע עד ל- 50 אחוזים לעומת נשים בשנות ה- 20 לחייהן, ירידה ברמת הטסטוסטרון יכולה להתבטא בירידה בחשק המיני. חשוב מאוד להתייחס לרמות נגזרות הטסטוסטרון אשר חשובות לחשק המיני.
    יש לבחון גם האם קיימת פגיעה במערכת העצבים ורצפת האגן, האם יש עדות לסוכרת או וירידה בלחץ הדם.
    קיימות תרופות שונות שיכולות לגרום לירידה בחשק המיני, ביניהן תרופות נוגדות חרדה ודיכאון, גלולות למניעת הריון, תרופות הורמונאליות.
    דימוי גוף ודימוי עצמי
    בימנו כשהמודל הנשי המוצג באמצעי המדיה השונים הוא מסוג מסוים ואין מקום לשונה ולאחר, הדבר מציב בפני נשים וגברים מודלים בלתי אפשריים. כשהאישה משווה עצמה ואיננה מרגישה נוח עם מראה גופה ועם מה שהשיגה בחייה, כשהיא תופסת את עצמה כמי שגופה איננו מגרה וחושני, הדבר יכול לגרום לירידה בחשק המיני.
    התעללות וניצול מיני
    אישה שחוותה בעברה טראומה מינית, יכולה לפתח תסמינים פוסט טראומטיים שונים שבעקבותיהם תפתח חוסר חשק מיני. תגובה זו תסייע להן להימנע מלחוות שוב את האירועים הטראומטיים שחוו בעבר.
    דיכאון
    הדיכאון הוא מחלה שלה סימפטומים רבים, במצבים קשים יכול להגיע האדם עד לתחושה של חוסר אונים וחוסר חשק ואנרגיה לתפקד כלל. במצבים קשים אלה, נראה גם פגיעה בחשק ובתשוקה למין. הדיכאון יכול להתפתח מסיבה לא ברורה ויכול להיות תגובתי עקב אירועי חיים.
    הקשר הזוגי
    מאפייני הקשר הזוגי הם גורם משמעותי מאוד שראוי לבחון אותו בקפידה - מערכת זוגית שמתפתחת ובנויה על תחושות של כעס, תסכול, אכזבה, פחד מבן הזוג, קונפליקטים לא פתורים, כל אלה יכולים לקבל ביטוי בירידה או היעדר חשק מיני. כתוצאה מתחושות אלה יכולה להתפתח חוסר משיכה לבן הזוג, ולירידה בחשק.
    אירועי חיים
    לא יודע מה עובר עלייך בימים אלו, אך גם זה עלול לפגוע בחש=ק המיני.

אל דאגה זה הפיך ואני מאמין שתחזור להיות כמו שהיית!!

עידן מיליצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת היא שאני לא מצוי בשום

אסף
    11/05/2009

מצב שאתה אמרת אין לי מערכת יחסים ואניגם לא מצוי בדיקאוןכל שהוא אני הייתי עושה סקס מזדמן שהיה מצויין מאוד יש לציין ולכן ירידה שכזו ירידה פטעוית שלכו מאוד מתרידה אותי שוב יש לציין שאני הייתי בן אדם מאוד מיני מאוד כולל אוננות רבה סקס רב מאוד חשק גבוה מאוד לסקס ,
    דבר כזה מאוד מתסקל אותי ואני לא יודע מה לעשות .
    למי אני פונה שיעזור לי בעיניין ? מה הוא צריך להגיד לי ואין הוא יכול לעזור לי בעיניין .
    אני מאוד שמח אם תעזור לי בעיניין בתודה אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו