מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשה...מיואשת01/09/2007
אני בת 38 ועד לפני כמה חודשים חיי הסקס שלי ושל בנזוגי היו נהדרים. היו עליות וירידות בתדירות וכן בעוצמת האורגזמות אולם באופן קבוע הגעתי לאורגזמה לפחות פעם אחת בכל משגל.
בחודשים האחרונים חלה ירידה ביכולתי להנות מיחסי המין וגם כאשר נהיניתי , חויתי לעיתים תחושה כאילו האורגזמה בורחת ממני ברגע האחרון...כאילו יש איזה מחסום שיורד בשניות לפני הגמירה שפשוט מעלים את התחושה . נותרתי עם כל התחושות של "אחרי אורגזמה" דהיינו: שרירים רפויים, שלווה, חמימות, אולם את התחושה שעוצמתית הזוחפת פשוט איבדתי- את ה"שפיץ" החזק איבדתי.
לאחרונה זה כבר הגיע למצב שאני בכלל לא מצליחה להגיע לאורגזמה , זה כאילו אני רודפת אחריה והיא נעלמת. אני כל כך מתוסכלת משום שיש חשק מיני, יש גירוי , יש לי צורך אדיר להגיע לפורקן והגוף מגיב - אולם לא מצליח להגיע לשיא, ממש כמו איזה מחסום שיורד.
ניסיתי לעשות סקס בלי לרצות להגיע לאורגזמה, פשוט שזה לא יהיה חשוב - אבל זה כאילו יש בי איזה מנגנון נפרד ממני שפתאום החליט לגנוב ממני את ההנאה המינית. ניסיתי אפילו לאונן וגם זה לא מצליח להגיע לשיא ואם כן, רק אחרי מאמצים כבירים וגם אז האורגזמה חלשה .
אני לא לוקחת תרופות , אין לי דאגות של היריון (עברתי ניתוח צריבת חצוצרות לפני כמה שנים) , אולם בחיי היומיום אני חווה תקופה ארוכה של ערעור וחוסר יציבות. הגעתי למצב שבו אני ממש בוכה במיטה מרוב תיסכול על מה שקורה לי.
מה הבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסליחה מראש על טעויות ההקלדה
מיואשת01/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת שאלה חשובה
אורנית03/09/2007האם כאשר את מאוננת את מגיעה לאורגזמה חזקה כפי שהיתה בעבר?
אני שואלת כי כאשר אני מרגישה שחל שינוי מסויים בחשק המיני או באורגזמה שלי (קרה לי בעקבות נטילת כדורים למשל), אני מאוננת וכך מקבלת אינדיקציה אם זה משהו פיזיולוגי או משהו שקשור לבן הזוג.
כרגע למשל אני חווה ירידה משמעותית בחשק המיני. באוננות לדוגמא אין לי את הבעיה הזאת. מכאן הגעתי למסקנה שישנה שחיקה מסויימת במערכת הזוגית שלנו.
לדעתי דרך האוננות ניתן ללמוד הרבה דברים על המיניות שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לענות
מיואשת03/09/2007לצערי גם באוננות אני חווה אורגזמות חלשות יותר . אמנם הן יותר חזקות מאשר בקיום יחסי מין אבל גם בהן "נעדר" השפיץ, הכל חלש וחסום יותר......כאילו משהו פשוט נדפק בי...אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה....מדוע מתעלמים ממני?
מיואשת04/09/2007אני רואה שכולם נענו ע"י הצוות מלבדי..האם יש לכך סיבה מסוימת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת יקרה
אורית פס04/09/2007קשה לאמר מה משפיע על שנוי בעוצמת האורגזמה שלך,ברמה הריגשית ,האם את חווה ערעור וחוסר יציבות כתוצאה מהבעיה.?או שזה מצב ריגשי שקדם לבעיה? בהחלט מצבים רגשיים שונים משפיעים על האורגזמה הנשית,דרושה נינוחות והעדר כל מטרתיות וחשיבה ביצועית מסוג:"היום אני אצליח?",ברמה הפיזית יש להמתין לתשובת הרופאים האם הניתוח שעברת השפיע אולי על פגיעה בכלי עצבים המעורבים בהנאה המינית-לא נראה לי שכך הוא,עובדה שאת מתעוררת מינית ללא קושי,האם יש שנוי כלשהו בקשר הזוגי? האם יש שנוי בתחום אחר בחייך ......?האם יש שנוי ביכולתך ל הנות מדברים אחרים מהם נהינת בעבר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אכן עוברת
מיואשת06/09/2007שינויים מאוד משמעותיים ולא קלים בחיי.
מבחינות רבות אני מרגישה שאני במצב של סכנת הישרדות - אני לא מסוגלת לראות עתיד ממשי לעצמי ואני חווה התקפי בכי ודיכאון יחד עם מחשבות שליליות ותחושת ייאוש וחוסר תקווה .
אני מודעת היטב לעוצמת הפחד שלי מהעתיד שנראה מעורער,לא יציב ולא בטוח - מבחינתי זה אולי הדבר הכי מםחיד שיכול לקרות לי וכל זה קרה בהפתעה מוחלטת ומבלי שאהיה מוכנה.
בעבר תחושות של חרדה או פחד מעולם לא פגעו ביכולת המינית שלי, זו פעם ראשונה שאני מרגישה שאני כאילו חסומה בפני המיניות של עצמי. מין תמיד היווה עבורי מפלט בטוח ומהנה שמאפשר לי להתחבר לכוחות שלי והנה , אני מוצאת את עצמי בוכה במיטה מרוב תיסכול ומפוחדת מאוד שמא איבדתי את אחד הדברים החשובים בחיי.
כיום אני כבר כל כך מודאגת ולחוצה שלא אצליח להגיע לאורגזמה שמראש אני כאילו חוסמת את האופציה...
לא יודעת כבר..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירתי המיואשת
ד''ר חגית כהנא05/09/20071. קשירת חצוצרות אינה גורמת ככל הידוע להפחתת היכולת להגיע לאורגזמה.
2. את נמצאת במעגל של תסכול, נסיון לפרוץ את התסכול ותסכול שמתגבר.
3. כדי לפרוץ את התסכול "תרגיעי" : המנעו מיחסי מין ונסיונות לאורגזמה בשבועיים הקרובים . קבעו פעמיים/ שלש בשבוע 40 דקות 20 דקות לכל אחד בהם אחד פאסיבי והשני מענג אותו ללא מגע באברי מין לאחר 20 דקות תתחלפו.
נסו ליצור אוירה מענגת ללא ניסיון לאורגזמה או מגע באברי המין.
ונראה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך ...
מיואשת06/09/2007אני מודה לך מאוד על העצות, אקח אותן בהחלט לתשומת ליבי!
הניתוח עבר כבר לפני שנים מספר ומאז היו לי תקופות מצויינות ותקופות פחות מצויינות,אבל מעוןלם לא היעלמות של אורגזמות ולכן קשה לי להאמין שזה קשור לזה.
יש טענות שניתוח כזה מקדים את הסימפטומים של גיל המעבר אצל נשים ,אבל רופאת הנשים שלי טוענת שזה יכול להקדים אולי בשנה שנתיים , לא בעשר שנים. בבדיקה אצלה היא אמרה שבסך הכל אין לי סימנים כאלה והכל נראה בסדר אך טענה שיש נשים שבגילי כבר מראות התחלה של שינויים הורמונליים שקשורים לגיל מעבר - לא נעים לשמוע... אשמח לשמוע את דעתך בנושא והאם מניסנוך זה נכון?
אני עדיין משוכנעת שזה דווקא קשור למצבהדיכאוני שאני נמצאת בו אחרי תקופה ארוכה יחסית שעדיין נמשכת של מתח תמידי ומשבר גדול בחיים אשר מעלה בי פחדים קיומיים ממשיים. אני מאוד מאמינה בקשר גופנפש וחושבת שיש קשר בין תחושות הייאוש והעצב והדיכאון שאני חווה תדיר לבין היעלמות היכולת להנות מסקס.
אשמח לחזור ולעדכן ושוב תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיואשת שלום
ד''ר חגית כהנא06/09/2007ניתוח קשירת חצוצרות משפיע מעט מאד אם בכלל על גיל הגעת גיל המעבר ואינני חושבת שהתלונות שלך קשורות לכך
בסיום מכתבך נתת את התשובה האמיתית לבעיה: את "מיואשת" לא סתם קראת כך לעצמך ומצב רוח ירוד ומשבר משפיעים מאד על היכולת להנות מהחיים בכלל וממין בפרט.
אנא כמו שכתבתי לך "תרגיעי" תעשי רק דברים שמרגיעים אותך ונעימים לך טפלי במשברים האמיתיים של חייך ואז אני בטוחה שגם ההנאה ממין תחזור ובגדול
הרבה טוב ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי !!
מיואשת07/09/2007אני בהחלט אשתדל לתת לעצמי זמן ומנוחה ולהירגע .
אנסה לתת לעצמי לקחת דברים בצורה קצת אחרת ולעשות שימוש ברעיונותייך.
המון תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה רק להוסיף
אורנית06/09/2007שגם אני עברתי ניתוח לקשירת החצוצרות ומאז הסקס השתפר כי אין לי חשש מהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)