7 חודשים ללא חדירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 7 חודשים ללא חדירה
    לופו
    04/01/2007

שלום, אני לא ממש בטוח שהגעתי למקום הנכון ניסיתי מס' פורומים ולא ממש קיבלתי עזרה יעילה.. על עזרה מקצועית אין על מה לדבר (אנסה להסביר בהמשך..)
    יש לי חברה מדהימה מזה כ7 חודשים בת 23, - עדיין בתולה.
    לפניה באמת שלא הייתי מחזיק כלכך הרבה זמן מעמד אבל היא כל כך בןאדם מדהים שאני לא אוותר עליה גם אם אתנזר למשך כל חיי. הבעיה היא כזאת: אנחנו יוצאים מזה כ7 חודשים
    לי היה ניסיון קודם ולה כמו שכבר ציינתי.. אין. במשך הזמן שחלף התקדמנו המון בצעדי תינוק לאט לאט ואפילו ניסינו ללכת עד הסוף הבעיה היא שכואב לה נורא עוד לפני ניסיון החדירה והיא נסגרת ומתייבשת בכל פעם שמנסים לומרות שכל עוד אין ניסיון חדירה אז היא מרגישה בסדר.. ניסיתי להיות הכי עדין שרק אפשר עם המון זמן להרגיע ולהכניס לאוירה ניסיתי גם להיות קצת "תוקפני" ולנסות חדירה מהירה (כמובן שהכל בהסכמה..) אבל פשוט לא הולך.. היא מתביישת מאוד בגופה (וביננו ממש אין לה על מה!) וכל הזמן אם עושים משהו אז רק בחושך לא מעיזה לגעת בעצמה, שלא לדבר על לבקש עזרה מקצועית.. כמובן שהדברים הנ'ל מתסכלים את שנינו.. אם הזמן איבדתי אני את הביטחון העצמי (אני כבר ממש לא "בכושר" שהייתי, כי חולף זמן רב מפעם לפעם..) ואותה מתסכל נורא כי "משהו דפוק אצלה" ככה היא חושבת.. התיסכול מתבטא מחוץ למיטה ופוגע במערכת היחסים הטובה שיש ביננו.. מה עליי לעשות? ניסיתי כמעט כל עצה (חומרי סיכה,כריות תנוחות שונות (בהגבלה רבה..) ..
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    7 חודשים ללא חדירה

הוספת תגובה

• ייתכן ויש לה וגיניזמוס...פנו לייעוץ

ד``ר עידן מיליצ`ר
    04/01/2007

אחת מכל עשר נשים סובלת מווגיניזמוס – התכווצות בלתי רצונית של פתח הנרתיק. חלק מהנשים לא קיימו מעולם יחסי מין, אחרות חוו טראומות בעבר. הבשורה: אפשר לטפל בבעיה וחבל לא לטפל

על הבעיה הזו לא מדברים, אבל מפתיע לגלות עד כמה היא שכיחה: על פי ההערכות סובלות 10 עד 15 אחוז מהנשים מווגיניזמוס. התופעה תוארה לראשונה בעולם המדעי ב-1834, אז דובר על תופעה קשה בזמן יחסי מין, הגורמת ל"חוסר אושר". הפתרון היה להסיר את קרום הבתולין, בהנחה שחיתוכו יוריד את המחסום ויפתור את בעיית יחסי המין. כיום ידוע שהסיבות לווגיניזמוס הן בעיקר פסיכולוגיות, לא פיזיות.

אז מה זה בעצם וגיניזמוס?

המדובר על התכווצות בלתי רצונית של פתח הנרתיק. "ההתכווצות הזו לא מאפשרת כניסה של שום דבר לתוכו", "בכך נכללים טמפון, אצבע של גינקולוג, אצבע של בן זוג, וכמובן - איבר מין". לעיתים הכיווץ אינו כולל רק את פתח הנרתיק, אלא משולב בהתכווצות הגוף כולו: הרגליים נסגרות, והגוף אינו מאפשר שום קירבה לאיזור הפות.

וגיניזמוס מסווג כראשוני או משני. הגדרת הראשוני היא שמאז ומתמיד לא היתה כניסה לנרתיק. המשני מתרחש לאחר אירוע מסוים – ניתוח, מחלה קשה, פגיעה באיברי המין או חוויית אונס.

במקרים הקלים של וגיניזמוס, מצליחות הנשים לקיים יחסי מין חיצוניים: "הן מגיעות לאורגזמה, בתנאי שהן שוכבות עם בן זוג שהן מאוד סומכות עליו, שלא מנצל את ההזדמנות ולא מנסה להיכנס לנרתיק. הן בדרך כלל בוחרות פרטנר מקסים, מתחשב ומשתף פעולה. במקרים כאלה לא ממהרים לבוא למרפאה סקסולוגית כיוון שסקס חיצוני יש, הוא די מהנה לשני בני הזוג והם דוחים את הטיפול. אותן נשים מגיעות לטיפול בדרך כלל כשמגיע הרצון להוליד ילד".

במקרים קשים יותר, לא מאפשרת האישה לבן הזוג להתקרב אליה כלל. פעמים רבות הנשים נותרות לבדן, ומגיעות לטיפול רק בגיל מבוגר, לאחר שהבינו שמחסום הווגיניזמוס יותיר אותן בודדות גם בהמשך.

למה זה קורה?

מקובל לחשוב כי הסיבה העיקרית לווגיניזמוס היא פחד עמוק, הנגרם לעיתים ממשהו מוחשי, ולעיתים מחוויות אמיתיות. מפגיעה מינית דרך בדיקה גינקולוגית כואבת הנערות ו/או נסיונות מיניים ראשונים כואבים. בד"כ אין סיבה קשה הגורמת לוגיניזמוס אלא רק פחד בלתי מוסבר מכאב, מסרים קשים מהבית, פחד מאובדן שליטה , קושי להתבגר,פחד מקשר.... וכו'

האבחון העיקרי הוא על סמך סיפורה של המטופלת. מאחר שלרוב, האישה הסובלת מווגיניזמוס
    הטיפול ממוקד ועינייני. התהליך לא ארוך ושני בני הזוג לוקחים בו חלק!
    עידן מיליצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה קטנה..

לופו
    05/01/2007

ראשית תודה על התשובה העניינית כבר קראתי חומר רב על סיבות אפשריות ועדין לא נתקלתי בזה..
    במהלך השבעה חודשים עברנו כברת דרך עצומה.. תחילה לא היה אפשר להסיר ממנה את הבגדים אפילו היום היא כבר מרשה לי לרדת לה או לפעמים ללטף עם האצבעות ניסינו אפילו סקס חיצוני מס' פעמים ונראה שזה עניין של זמן האם בכל זאת יש מצב שזהו וגיניזמוס משני או "קל" ואם כן מהי הדרך הטובה ביותר לפתור אותה..? כמו שציינתי היא מאוד ביישנית ולא תיתן אפילו לרופא לבדוק אותה..
    לא משנה מה הפיתרון יש לי את הזמן אני רק רוצה בטובתה כדי שתקבל ביטחון עצמי ותהנה גם מסקס.. (ומן הסתם גם אני רוצה להנות מיותר..)
    ושוב תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הכבוד לופו, אתה גבר אמיתי

מיכל
    06/01/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנו יחד לייעוץ מקצועי....

עידן מיליצ'ר
    06/01/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו