מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםחנה08/11/2009
שלום שמי חנה
אני נשואה כבר יותר משנה ולא מצליחה לקיים יחסי מין בכלל.
לר מצליחים לבצע חדירה, וקיימים כאבים בניסיון לבצע.
לאחר בדיקה גינקולוגית, אובחן כי מדובר בוגיניזמוס.
מהן האפשרויות לטיפול בבעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיניזמוס
ד``ר עידן מיליצ`ר09/11/2009
וגיניזמוס (עווית הנרתיק) היא הפרעה שכיחה בתפקוד המיני הנשי וסבלות ממנה כחמישה עד 17 אחוזים מהנשים. מדובר בהפרעת כאב המתבטאת בהתכווצות לא רצונית קבועה או נשנית של שרירי השליש החיצוני של הלדן, המפריעות לכניסה לתוכו ומהווה מרכיב משמעותי בפניות למרכז רפואה מינית.
נשים הסובלות מהפרעה זו אינם מסוגלות לשאת כניסה לנרתיק שלהן אך רבות מבניהן מוכנות להשתתף ביחסי מין חיצוניים (OUTERCOURSE) ומצליחות להגיע לאורגזמה.לעומתן, ישנן נשים המגיבות בצורה חזקה יותר, והן חוות התכווצות כללית של הגוף, מעין רתיעה הכוללת כיווץ שרירי הבטן, סגירה של הרגליים והימנעות כללית ממגע.
להפרעת הוגיניזמוס ישנם מספר גורמים. שלושת רבע מהנשים שהגיעו למרכז לרפואה מינית בבית החולים שיבא, דיווחו על פחד מכאב, מחציתן קיבלו חינוך מיני שמרני מלווה ברגשות אשמה כלפי מיניות ורבע מהן דיווחו על ניסיון מיני ראשון כואב.
תגובה טראומתית מינית נמצאה אצל 15.9 אחוזים, כאשר מחציתן דיווחו על טראומה פאסיבית, ומחציתן דיווחו על יחסי מין שנעשו נגד רצונן (עם חבר) או ניצול מיני בילדות. הטראומה הפאסיבית היא תופעה חדשה הנובעת מהחשיפה לסיפור של אונס שארע לאישה אחרת (למשל, חברה לכיתה שנאנסה, תיאור אונס בעיתונות).
נשים הסובלות מוגיניזמוס מאופיינות בדרך כלל בהיעדר חינוך מיני נכון, בקבלת מסרים חוסמים מההורים ובחוסר ידע על מערכת המין. בנוסף, נשים אלו עלולות להימנע משימוש בטמפונים, להימנע מהסתכלות או נגיעה ישירה באיבר המין, ובעלות הרגלי אוננות המאופיינים בתנועות חיכוך ללא מגע ישיר של היד באיבר המין.
טיפולים בתופעה
ישנן שתי דרכים להתמודד עם הפרעה מינית זו - הטיפול האישי והטיפול הקבוצתי. הטיפול האישי. הטיפול המקובל בוגיניזמוס מבוסס על הורדת חרדות איטית, תוך הכרות ומגע הדרגתי באיבר המין, אימון לחיזוק שרירי רצפת הנרתיק על מנת להגביר את מיקוד השליטה הפנימי של האישה ושימוש במאמני נרתיק (VAGINAL TRAINERS).
המאמנים מוצעים בגדלים שונים, החל מעובי של אצבע דקה ועד לעובי של פין בזקפה. מומלץ, במידת האפשר, שבן הזוג ילווה את הטיפול, כך שעם סיום האימון במאמני הנרתיק, ניתן להמשיך את התהליך הטיפולי יחד עם בן הזוג.
היתרון בטיפול הקבוצתי הוא ברב גוניותו ובתמיכה שמעניקה הקבוצה כך שכל משתתף נדחף קדימה אל מעבר לגבול היכולת האישית שלו.
הטיפול משלב הטיפול גישות סקסולוגיות מסורתיות תוך התמקדות במודלים חדשים של מיניות האישה וגישות אלטרנטיביות למיניות. חלק מהקבוצות יוקדשו לטיפול בנשים הסובלות מוגיניזמוס ומכאבים ביחסי מין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)


.jpg)
