מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגברת חשק מיניהילי21/11/2009
האם יש משהו שיחזיר את החשק המיני שאבד בגלל כדורים נוגדי דיכאון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
אני22/11/2009אם את לוקחת SSRI אז תנסי להחליף לסימבלטה או מירו או להוסיף תרופה מסוג NRI כמו דפרקסן שהיא בעצמה נוגדת דיכאון יעילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור מרופא
הילי23/11/2009אפשר לקבל תגובה לאינפורמציה הזו מאחד המומחים בפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן מה שנכתב לך נכון..
ד``ר עידן מיליצ`ר23/11/2009יהייה נכון לעבור או למשהו טבעי, או לכדור ממשפחת הSNRI (לא כפי שצויין) אך זה אמור לעשות רק בהמלצת והסכמת הרופא המטפל שלך. כל זאת בהתאם למצבך הנפשי.
בהצלחה!
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיים נוגד דיכאון טיבעי
הילי24/11/2009שיעילותו מוכחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי באיזה דכאון מדובר
אורית פס25/11/2009כולנו מדוכאים מעת לעת,קודם יש לאבחן את הענין בצורה מקצועית באם הדכאון חמור .אינו חולף וכו',
בדכאון קשה לדעתי לא יעילים נוגדי דכאון טבעיים,אך אפשר לנסות כצעד 1,אחד מנוגדי הדכאון הטבעיים והיותר יעילים שאני מכירה זה פעילות פיזית שאת אוהבת ומתחברת אליה,יותר טוב מכל תרופה, בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שטויות בהודעה אחת
אני16/12/2009ועוד מאשת מקצוע
כולנו מדוכאים מעת לעת ?
ממש לא..........
המילה דיכאון הפכה להיות ביטוי שמשתמשים שקצת המצב רוח לא טוב. זה לא דיכאון ואם פסיכיאטר איבחן דיכאון אז זה דיכאון ולא מה שאת מכנה "דיכאון"
נוגדי דיכאון טיבעיים?
אין דבר כזה חוץ מרמוטיב שמיועד לדיכאון קל עד בינוני. חוץ מזה שלא כל מה ש"טיבעי" אין בו תופעות לוואי, רמוטיב ספציפית פחות פוגע בתחום המיני בגלל המנגנון שלו שהוא דומה לSNRI אבל לא בגלל שהוא טיבעי.
פעילות גופנית אולי טיפול ל"דיכאון" שאת מכירה אבל לדיכאון שפסיכיאטר מאבחן זה לא טיפול ובטח לא יותר מנוגדי דיכאון.
התרופות שפחות פוגעות בתחום המיני הן: מירו, SNRI, וולבוטרין, דפרקסן ורמוטיב שמוכח לדיכאון קל עד בינוני ואת זה צריך לקבוע הפסיכיאטר אם אפשר לעבור אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני....ת'נהג יפה!!
ד``ר עידן מיליצ`ר16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את יודעת כ"כ הרבה בשביל מה את
אורית פס18/12/2009צריכה לשאול מומחים?
כמו שאמרתי דכאון צריך להיות מאובחן ע"י איש מקצוע ועדיף פסיכיאטר\ית,
אמנם נכון שהמילה דכאון הפכה למין בטוי נפוץ לתאור גם סתם מצב רוח מדוכדך שאותו כל אדם מכיר מניסיון אישי [ לא קרה לך מעולם ??? ] וכן ,במובן זה כולם חווים מעת לעת דיכאון.
וכן,אם מדובר בדכאון קל ,ויש רמות חומרה שונות לדכאון אז מלבד תרופות פסיכיאטריות אפשר לנקוט בצעדים שונים ומגוונים כולל עבודה עם הגוף שעוזרת לשחרר אנדורפינים במוח ,
מומלץ לך לקרוא ספר כמו "ללא פרויד ,ללא פרוזק" שכתב פסיכיאטר צרפתי ובו הוא מונה שורה של אמצעים יעילים ולא תרופתיים למצבי דכאון [מקווה שזה השם המדויק של הספר].
בעידן הנוכחי הנטיה לרוץ לפתרונות תרופתיים מטרידה ומשרתת בעיקר אינטרסים של חברות תרופות,ידם של הרופאים על הדק התרופות קלה מדיי לטעמי,אני מבינה שבמקרה שלך אובחן דיכאון שדורש טיפול תרופתי נקודה ,אך התשובה המורחבת באה לשרת גם גולשים אחרים של פורום זה ,
ולסיום ,מאחלת לך הצלחה בטיפול בו בחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם מי שיודע הרבה לא יודע הכל
אני27/12/2009ובגלל זה אני מתייעץ עם מומחים.
אבל אם אני רואה איש מקצוע שאומר משהו שגוי אני מעיר לו ומאיר גם מתוך כוונה טובה. לא התכוונתי לפגוע או להעליב אבל בתור אשת מקצוע מוסמכת את צריכה לשים לב לגבולות שלך כמו שיש רופאים ששואלים אותם בפורומים אחרים שאלה שלא קשורה לתחום שלהם אז הם אומרים לגבי זה תישאל גניקולוג (או מה שזה לא יהיה)
העניין זה שאצל הבן אדם המדובר אובחן דיכאון אצל איש מקצוע (מן הסתם כי הוא קיבל מרשם לתרופה פסיכיאטרית) אז הדיכאון הוא דיכאון שלא מצב רוח מדוכדך שקורה פעם ב.. להרבה אנשים וכן גם לי יש איזה 5 ימים בשנה שאני מדוכדך זה לא דיכאון, אני לא מעלה בגלל זה את המינון או מוסיף עוד תרופה.
לגבי הספר שכתבת לא קראתי, אבל השאלה זה אם היית מוכנה לטפל במשהו עם דברים לא מוכחים כי כאלה יש הרבה או שאת מעוניינת (בתור אחת שסובלת ממשהו נגיד) לקבל טיפול רפואי אמיתי שיכול לעזור. זה שפסיכיאטר כתב לא אומר כלום יש גם פסיכיאטרים שמשתייכים לכת הסיינטולוגיה. ספורט טוב ובריא ואני בעצמי ספורטאי כל החיים שלי (אמנם לא מקצועי) ולמרות זאת אני נזקק לתרופות נוגדות דיכאון תאמיני לי שזה לא תחליף לשום תרופה והדיכאון שלי לא נחשב קשה אובחנתי כסובל מדיסטמיה אז אני לא רוצה לחשוב מה יכול לקרות אם בן אדם שסובל מדיכאון קשה יפסיק טיפול תרופתי וינסה להחליף אותו בספורט הוא ידרדר חזרה מהר מאוד חוץ מזה ידוע לך כמה קשה לסובלים מדיכאון לעשות ספורט? אם אני לא בטיפול תרופתי אני בקושי קם מהמיטה ושוב אני דיסטמיה ולא דיכאון קשה.
לטעמך היד קלה על ההדק סבבה מותר לחשוב ככה אבל זה לא בסדר בתור פסיכולוגית להגיד שהיד של הפסיכיאטרים קלה על ההדק, ככה לדעתי. כל אחד וההסמכה שלו אז בואי נניח לפסיכיאטר שלמד 12 שנים לעשות את עבודתו כמו שהוא יודע. אולי הוא למד דברים שאת לא יודעת שגורמים לו לחשוב לטפל בדרך הזאת. ורק בשביל להסיר ספק - אם בן אדם יבוא לפסיכיאטר ויספר שיש לו איזה יומיים פעם 3 חודשים שהוא מדוכדך בהם אני מבטיח לך ש90% מהפסיכיאטרים לא ירשמו לו תרופה נגד דיכאון ויפנו אותו מקסימום לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגד דיכאון קל עד בינוני שנמצא יעיל
ד``ר עידן מיליצ`ר27/11/2009הוא -רמוטיב.
עידן מיליצ'ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורין
אורית פס18/12/2009בקריאה נוספת של שאלותייך שמתי לב שתשובתי הראשונה התייחסה בטעות לשאלתך שכותרתה
"האם קיים נוגד דכאון טבעי" ולא לשאלתך הראשונה בסידרה על משהו להגברת החשק המיני,
טוב,זה המקור לאי ההבנה ובכל מקרה שיהיה בהצלחה עם נושא החשק המיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורית פס - אולי כדאי לספור עד 10
שלומית18/12/2009לפני שאת עונה. אנשים שואלים שאלות כאן בגלל שמשהו מטריד אותם ומציק להם, לא כי משעמם להם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)