מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המיואשתאלמוני14/12/2009
אני רווקה בת 37, בעלת מבנה גוף מלא (גובה 1.70 משקל כ85 ק"ג) נחשבת ליפהפיה כמו כן אני מאוד מטופחת ומוקפדת מכף רגל ועד ראש.
לפני כ3 וחצי חודשים הכרתי בחור רווק, הצעיר ממני בשנה וחצי והתאהבתי בו.
הבעיה היא שהוא מסרב לקיים איתי יחסי מין מלאים כל פעם בתירוץ אחר.
בהתחלה כשרק הכרנו הוא טען שאין לו משיכה לנשים מלאות.
אח"כ הוא טען שהבטיח לעצמו שהקשרים הבאים שלו לא יתבססו קודם כל על מין אלא על הכרות מעמיקה ורק אח"כ להגיע למין עצמו (בדרך כלל בגילאים שלנו זה קורה הפוך).
עוד הוא בא ואומר שיחסי מין מלאים מאוד קושרים והוא חושש שאם הקשר ייגמר, שנינו נפגע הרבה יותר.
בנוסף הוא טוען שהוא מודאג מהגיל המתקדם שלי ושאולי אני לא באמת רוצה אותו אלא פשוט רואה בו פוטנציאל לאבהות - (לפני שנה לדבריו הוא היה מעורב בקשר התחלתי עם בחורה שניסתה להכנס ממנו להריון בערמה ונגרמה לו טראומה מכך).
אלה חלק מהנימוקים שלו.
מעבר לכך הוא מצהיר שיש לו בעיה ופחד להתחייב וההצהרה הזו אכן באה לידי ביטוי בהתנהגות שלו - הוא מפחד לשתף אותי ברגשות שלו, נמנע לתת כותרות (אנחנו לא מוגדרים כחברים למשל) או מעדיף להשתמש בביטוי "יש לי אליך רגש עז" במקום "אני אוהב אותך".
העובדות הן שהוא דאג לספק אותי מינית בצורה של אוננות והוא עצמו מסרב לקבל מיני מין אוראלי או אוננות. (לא הזוי?) הוא סנסטיבי מאוד ואין ספק שהוא "מכיר את העבודה" יש לו מגע מהפנט והוא מאוד קשוב וסבלני. והכי חשוב תמיד כשהוא נוגע בי יש לו זקפה מלאה.
מעבר לכך היחסים ביננו טובים אני אוהבת אותו וקשורה אליו ומאמינה שאנו מאד מתאימים ויכולים להיות מאושרים יחד. הוא חם, אוהב דואג ומפנק.
מה שמדאיג אותי זה שהיו לו הרבה קשרים מיניים בעבר (ואני מאמינה לו ולא חושבת שהוא משקר בקשר לכך למרות שבאמת אף פעם אי אפשר לדעת.)
הבעיה היא שאני לא מוכנה לוותר על יחסי מין מלאים. אני מציעה שנסע לסופ"ש יחד והוא נמנע מזה כי הוא טוען שפוחד שזה יצור ציפיות (לגבי העתיד הזוגי בכלל, לא לגבי יחסי המין).
אני ממש אובדת עצות: קודם כל נגרמו לי רגשי נחיתות אני חושבת שאולי אני לא מספיק מושכת.
דבר שני האם יתכן שאם הוא באמת לא נמשך אליי תהיה לו זקפה כל פעם שהוא רק נוגע בי בצורה אינטימית? או שזה שיש לו זקפה לא מחייב שהוא נמשך אליי?
ניסיתי לחתוך את הקשר מרוב ייאוש מס' פעמים והוא מפעיל עליי מניפולציות ולא "משחרר" אותי חשבתי פשוט לנער אותו וגם ניסיתי להתרחק ממנו שום דבר לא עזר. תמיד יש לי את התחושה אתו שעד שאנו הולכים צעד קדימה, אנו צועדים צעד אחורה, וגם שאני כל הזמן עומדת למבחן.
אני לא יודעת באיזו דרך לנהוג. אני ממש לא יודעת מה לעשות. הייתי רוצה להלחם על הקשר הז, כי אני מרגישה שהוא ה-אחד ושהדברים יכולים להשתנות.
מה דעתכם על הסיפור הזה? האם ייעוץ זוגי או מיני יעזור או שזה מקרה אבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולמית
אורית פס14/12/2009אכן מצב מיאש ורבים יתהו מדוע את לא עוזבת לטובת אהבה חדשה,
אין לי מושג מה מפעיל את הבחור,בהחלט יתכן שיש פחד מהריון לא רצוי,אך לא ברור מדוע הוא מוותר על הנאה כאשר הוא איתך,אולי יש לו בעיות לגמור בחדירה שהוא מכיר מהעבר וכעת חושש,המצב לא ברור ללא אבחנה כמו שצריך.
למעשה מתקיים ביניכם מעין סקס חד צדדי -הוא מענג אותך ומסרב לקבל ממך הנאה,ברור שמשהו כאן לא מאוזן ולא בריא,מה לדעתך יאמר הבחור אם תאמרי לו שאם לא מוכן לשנוי וגם לא לטיפול תשקלי להיפרד ממנו?
האם את מאמינה -אבל באמת שמגיעה לך אהבה כפי שאת רוצה?
אם כן תהיי אמיצה ,תילחמי על מיניות הדדית ותסיקי מסקנות אם החבר ממשיך לגייס נימוקים והסברים המתחלפים חדשות לבקרים.
וכן טיפול יכול בהחלט לעזור אם לא לשניכם אז לפחות לך-לגבש החלטה מה הכי טוב לך להחליט לגבי המשך הקשר. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)


.jpg)
