חרדת ביצוע אחרי ביצוע בעבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת ביצוע אחרי ביצוע בעבר?
    אלעד
    10/01/2010

שלום לכם, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבקשה במשהו שמטריד אותי עם בת זוגתי.
    אנחנו יוצאים מספר חודשים ומגיעים לאינטימיות מלאה, אבל עדיין לא היינו יחד בפעם הראשונה...

אני עצמי חוויתי בעברי קשר לפני 5 שנים כמעט בו קיימתי יחסי מין בצורה סדירה אך לאחריו לא קיימתי יחסים במשך תקופה ארוכה, כאמור 5 שנים.

הלכתי לרופא לעשות בדיקות סכרת, לחץ דם, ספירת דם, בדיקות שתן ושום דבר לא נמצא חריג.
    אני מבצע פעילות גופנית סדירה 3 פעמים בשבוע.
    אני בן 23 ללא שום מחלות כרוניות או פגם בריאותי.

אני מצליח להגיע לזקפה עם בת הזוג שיורדת במהרה, ומקשה עליי להגיע לאקט עצמו.
    בכללי אני מרגיש פתוח מאוד כלפיה, אבל במצב אינטימי איכשהו גם כשאני מנסה לא לחשוב יותר מדי ופשוט לזרום ההפך קורה, אני מרגיש כאילו חזרתי לגיל 16...

חשבתי על טיפול תרופתי לטיפול באין אונות וחשק מיני, אבל האם יש צורך בכך?
    שום דבר גופני לא מראה על עילה וסיבה לתופעה, כאמור זו לא הפעם הראשונה ולא ה20 שלי בקיום יחסי מין אבל זה מרגיש כמו הפעם הראשונה...

אילו דברים עלינו לעשות יחד כדי להפיג את ה"חרדה" כביכול שאני חש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רצוי לברר באבחון מקצועי את קשייך

ד"ר אילן בירן
    10/01/2010

בהנחה שתפקודך המיני היה תקין בזמן הקשר עליו דיווחת: הפסקה של 5 שנים בקיומם של יחסי מין רומזת מצב טראומטי בו היית כשנגמר הקשר שהזכרת. לא ציינת אם אוננת כל השנים האלו והאם הזקפה שלך היתה תקינה באוננות ולכן אתייחס ל2 האפשרויות:
    1. אם אוננת כל השנים האלו באופן תקין - עם זקפה ושפיכה - נראה לי יותר סביר שחזרתך עכשיו ליחסי מין מלווה בחרדת ביצוע שמא לא תתפקד היטב. חרדה יוצרת תנאים גופניים הפוגעים בזקפה ומתפתח מעגל סגור שבו החרדה והכשל בזקפה מגבירים זה את זה. מוטב שתפנה בהקדם לטיפול סקסולוגי התנהגותי בו תלמד לתפקד שוב כהלכה. סיכויי ההצלחה כאן בד"כ גבוהים.
    2. אם כל השנים האלו לא אוננת והחשק המיני שלך נפגע מאד - כדאי שקודם תוודא, בעזרת רופא/ת המשפחה שלך, אם התעוררה בעייה גופנית הפוגעת בחשק ובזקפה ובמדת הצורך קבל טיפול הורמונלי ותרופתי. לאחר מכן חשוב שתברר באבחון פסיכוסקסולוגי את מקור קשייך וקבל ייעוץ / טיפול בהתאם.
    עצם חזרתך 'למגרש הזוגי' לאחר שנים רבות מעידה על בשלותך לכך ובאבחון וטיפול נכונים גדולים סיכוייך להנות מחיי מין ומזוגיות טובים. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו