אוננות מופרזת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות מופרזת?

שלום רב,
    אני בן 22, לאורך שנים אני מאונן, בדרך כלל כל יום, ויותר מפעם אחת.
    חוויתי גם מערכות זוגיות, שלפעמים ראיתי שזה קצת הפריע לי כי הגעתי לפעמים באיזה חוסר חשק מסויים למיטה עם הבת זוג, אבל זאת לא ממש השאלה.
    היום שאני לא בקשר, ובכלל לאורך השנים, אני מוצא את עצמי מאונן כמו שאמרתי בתדירות גבוהה, לעיתים אפילו שאני קצת חרמן, לעיתים משעמום, ולפעמים סתם להפגת מתח או משהו..
    בזמן האחרון התחלתי להסתכל על זה, ושמתי לב שלעיתים אחרי שאני בעצם "גומר", אני מוצא את עצמי בהמשך היום במצב רוח ירוד יותר, לעיתים מן הרגשת עייפות פיזית ואפילו נפשית כזאת, כלומר כאילו אין כוח לעשות כלום.. ככל שאני מאונן יותר אני גם מרגיש שכבר פחות מדובר בממש אורגזמה טובה, אלא הרגל.
    אני יודע שאוננות זה לא דבר רע, אבל אפילו אם אני צריך לשבת בבית וללמוד, ותוך כדי פתאום "מתוערר" בי איזה חשק, קשה לי לדחות אותו, והשאלה שוב, מתי אוננות יכולה להפריע על אורח חיים? השפעה על מצב רוח? מתי יודעים שאולי כדי להתאפק. (ואני מוצא את זה נורא קשה, בעיקר שאני מאונן יום אחרי יום..)
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוננות מופרזת?

הוספת תגובה

• איבר אחד באדם מרעיבו שבע משביעו רעב

אנונימי 20 +
    18/04/2010

בוא אני אגיד לך משהו במובן הפסיכו-פיזיולוגי אבל מהצד שאני מכיר,

למדתי בספר מדהים שנקרא "מעייני הישועה" ספר תורני, שיש קשר ישיר בין הוצאת זרע לבטלה לבין עייפות נפשית וגם פיזית שנוצרת כתוצאה מהפרשות חלקיקי זרע שמתחילים להווצר מאיזור המוח.

הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה אומנם מפתחים עם הזמן שיטות להרגעת והגדרת עניינים נפשיים מכל הסוגים אך המרחק בין ההתייחסות הפסיכולוגית המודרנית לבין ההתייחסות הפסיכולוגית העתיקה והתורנית עדיין נמצאת בהבדלים מאוד גדולים ועמוקים.

זרע לבטלה על פי התורה הוא חטא, ואף אחד מאיתנו לא נהנה לדעת שהוא חוטא בדרך כל שהיא במיוחד במקרה זה שאנחנו מרגישים שלא הזקנו לאף אדם. אך פה החטא הוא גדול מאוד בגלל שאנו מזיקים לעצמינו.

אני כותב לך את כל הדברים האלה מהעמדה שלך ולא מהתנשאות בגלל שגם אני נמצא במלחמות עם עצמי כיצד ואיך להקטין את פעילות האוננות עד כדי לא לעשות בכלל.

זה לא קל אחי, אבל צריך להתבונן שלב שלב ולהבין שבסופו של דבר כל הרגל שהופך לתלות בדבר מעיקה ומכבידה עלינו וגורמת לנו להיות מוגבלים וסגורים יותר עקב הרצון להספיק לספק את הייצר שזה בעצם פעולת רגיעה זמנית ביותר,

חז"ל אמרו פעם: "יש איבר אחד באדם מרעיבו שבע משביעו רעב".

לא צריך להסביר על איזה איבר דיברו... הפיתרון הכי טוב, הוא להאט את הקצב עד שנצליח להפסיק והמוח שלנו יתפנה לדברים שמחיים אותנו וגורמים לנו תחושות סיפוק אמיתיות ולא תחושות סיפוק ריגעיות שבעצם מדליקות את החשק מחדש ובמהירות מוגברת.

חשוב שתסתכל על זה בכיוון הנכון, וכל אחד ושיטותיו ועפ"י איך שהוא מכיר את עצמו יעבוד על זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו