מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה יהיה עם חרדת הביצוע שלי?אימפו-נימפו19/04/2010
מקווה שאני שואל במקום הנכון ושאלות נכונות...
אני בן 32, שכבתי עם לא מעט נשים בחיי, אבל גם לא הרבה.
במרבית הפעמים לא עמד לי בפעמים הראשונות, לעתים זה נמשך גם לא מעט זמן.
היום אני כבר רגיל לזה שבפעם הראשונה שהתחתונים יורדות עם בחורה חדשה, כמעט בוודאות אצטרך להודות בפניה שיש לי בעיה, שחולפת כאשר אני מרגיש בנוח. מין ביישן שכזה, או ביישן מין.
לרוב זה מאוד מפתיע אותן, כי אני לא כל כך ביישן וגם אין לי סיבה להיות.
עם בחורה שאני יוצא איתה לאורך תקופה זה עוד בסדר, היא סובלנית ואני יודע שזה יעבור וישתפר, אבל בסטוץ זה ממש מבאס. בעצם, אני די נמנע מסטוצים בגלל זה ומרגיש שאני מפסיד.
ברור לי שזה מתוך חרדת ביצוע, מתוך תחושה שאולי זה יקרה לי ואני חושב על זה יותר מדי, ומתוך חשש שאולי אני לא עושה את מה שנעים לה, לא עונה על הציפיות, שהיא לא מבינה מה בעצם אני עושה ולמה פתאום לא עומד לי. ברור לי שזה פסיכולוגי ואין סיבה, אבל זה עדיין קורה.
מה אפשר לעשות? להמשיך להיות רגיל, לוותר על סטוצים או מין מהיר, ולהמשיך עם המבט הביישן וההודאה ש"לוקח לי קצת זמן בהתחלה"?
ויאגרה תעזור?
אני יודע שזו בעיה נפוצה ואני לא היחיד, אני לא שולל גם טיפול מעמיק יותר, אבל רציתי לקבל כיוון כללי של מה נכון לעשות ומה מומלץ, בסה"כ אני מודע ומודה על כך שאין לי בעיה פיסיולוגית אלא שהבעיה, וכנראה גם הפתרון, נעוצים בי.
תודה מראש על תשובתכם,
אגב, הגעתי לפורום כי קראתי את כתבתה של ד"ר כהנא בידיעות אחרונות, והפרופיל של הבחור הדואג שם מאוד התאים לזה שלי, הגם שהמקרה שלנו לא זהה בדיוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת ביצוע
20/04/2010נראה שיש לך מודעות רבה ומעמיקה למצבך ושאתה מתמודד היטב. יש מספר דברים שאתה יכול לעשות, למשל, להמשיך להיות רגיל כמו שאת. תמשיך להיות פתוח ולשתף את אלו שנכנסות איתך למיטה. ואלו שנכנסות בגללך (ולא בגלל הזקפה) ימשיכו לחזור. כמו שהיה עד כה.
לוותר על סטוצים או מין מהיר?! זו החלטה שלך כמו גם להמשיך עם המבט הביישן וההודאה ש"לוקח לי קצת זמן בהתחלה". זה בסדר. מה שטוב לך.
ויאגרה ודומותיה בהחלט עשויות לסייע במפגש ראשון, אך הבעייה אינה בזקפה ובאיכותה, אלא בחרדת הביצוע. כפי שאתה אמרת. תחליט אם להשקיע קצת בטיפול מעמיק יותר כדי להבין את המקור לאותה חרדה. אתה כבר בחור בעל ניסיון ולא אותו בחור צעיר אשר ניצב מול משהו לא מוכר וראשוני.
ומה היה בסוף הכתבה של ד"ר כהנא בידיעות אחרונות?! הוא פנה לטיפול? זה שיפר?
בהצלחה וחג עצמאות נפלא לכל גולשי הפורום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
אימפו-נימפו21/04/2010ובכן, הבחור בכתבה פנה לייעוץ וזה הועיל לו, כך נראה, אולם זה הביא אותו למצב שבו אני כבר מצוי זה מספר שנים: הבנה של מהיכן זה בא וכיצד להתמודד עם זה בזמן אמת.
את ההתמודדות בזמן אמת אני מכיר, ומגדיר אותה כ"ברירת מחדל" או "הרע במיעוטו".
השאלה האם יש לי דרך להימנע מכך. ויאגרה אם כן היא דרך (אולי) להימנע מזה בטווח הקצר.
טיפול פסיכולוגי זה משהו שעשוי לפתור את זה בטווח הארוך, או רק להיטיב עם ההתמודדות? אצל פסיכולוג או אצל סקסולוג? הרי ברור שהשניים כרוכים זה בזה, אבל אני לא מצוי בהבדלים בין השניים.
אני לא ספקן לגבי אף טיפול, אבל חשוב להבין שאני לא חש צורך בעזרה בהתמודדות, כיוון שאין לי בעיה איתה, אלא רוצה לדעת האם יש דרך לפתור, למנוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
21/04/2010אתה מתאר זאת באופן מדוייק - "הרע במיעוטו...". עדיף על כלום מן הסתם.
בטווח הקצר הכדורים (ויאגרה, לויטרה, סיאליס) בהחלט עשויים לתת מענה ולתרום לבטחון העצמי (אם כי נתקלתי גם במקרים הפוכים ויצירת תלות). צריך לדעת לעשות בהם שימוש מושכל.
טיפול סקסולוגי אמור לספק מענה לטווח ארוך, כולל שיפור עם ההתמודדות. רצוי סקסולוג/ית (בדרך כלל יש להם הרקע המתאים,
נראה שאתה נהנה ומסופק, אך רוצה יותר. מותר, רצוי והכי חשוב - אפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה מאוד על התשובות הענייניות
אימפו-נימפו21/04/2010עזרת בהחלט וכעת אחשוב ואבדוק ואחליט על צעדיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובעצם עוד שאלה קטנה בהקשר זה...
אימפו-נימפו21/04/2010נתקלתי הרגע בחרדה חדשה :-)
קצת מרתיע אותי לקחת גלולה כזו, ורציתי להסיר חששות, כי נשמע לי שזה רעיון טוב לנסות פעם אחת להגיע למצב של סקס לאחר שנעזרתי בגלולה.
אבל -
1. אין מצב שאמנע מלשתות 1-3 דרינקים לפני כן, זה חלק כמעט בלתי נפרד מבחינתי מהמשחק הטרום-מקדים, האם זה בגבול הסביר ביחד עם נטילת סיאליס, נניח?
2. האם יש גלולה ממש חלשה יחסית? סה"כ מה שחסר לי זה כמה דקות מהרגע שהתחתונים יורדות, ועד הרגע שיש חדירה טובה ותקינה ואז אני כבר מסתדר בדרך כלל.
3. אני מעט חושש מתופעות לוואי של זקפה מתמשכת מדי, מטרידה מדי, במיוחד במידה שלא נגיע לסקס בסופו של דבר, ולקחתי את הגלולה לחינם.
4. האם הזקפה תרגיש כמו זקפה רגילה? או שהיא תהיה חזקה יותר, מאולצת, קיצונית?
5. האם לנסות לקחת גלולה פעם אחת לבד, ולהגיע לפורקן לבד, כדי להכיר את אופן פעולתה לפני מצב אמת עם קהל? :-)
במילים אחרות - האם אין לי שום סיבה לחשוש מלנסות שימוש בסיאליס?
מתנצל על ריבוי השאלות, אני אחרי תקופה ארוכה של המנעות מטיפול והשלמה עם המצב, וכעת (לאור הכתבה ותשובותיך) שוקל גם טיפול גלולה - מיידי, וגם טיפול סקסולוגי - ארוך טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובות...
21/04/20101. אין בעייה.
2 אפשר לקחת מינון נמוך - לדוגמא, ויאגרה 25, לויטרה 5 או סיאליס 2.5.
3. אין את זה עם הכדורים. עם זריקות זה קורה, אך זה לא הסיפור. אם לא תגיע לסקס - תעשה ביד...
4. כן.
5. זה מה שאני ממליץ בדרך כלל. קודם כל לנסות לבד ולא מול קהל.
לאור כל השאלות והחרדה שאתה מתאר, חשוב שתקבל מרשם מרופא/ה מתחום הבריאות המינית, כולל הסבר על אופן פעולת התרופה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה מקרב לב
אימפו-נימפו21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)