וירוס הפפילומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וירוס הפפילומה
    אייל
    07/05/2010

שלום לך, אני צריך את עזרתך.
    בזמן האחרון חברה שלי התחילה להתלונן שבלי שום סיבה יש לה הפרשות כמו של מחזור גם לא בתקופת המחזור. החלטנו שהיא תילך להיבדק ובאמת זה מה שהיה , היא הלכה לבדיקה אצל רופא והוא אמר לה שהוא רואה תאים לא ברורים בבדיקה והעביר אותה לרופא אחר לביקה, הרופא השני אמר לה שכנראה יש לה את וירוס הפפילומה. אבל הוא לקח בדיקה והעביר למעבדה.
    ברגע שהיא שאלה איך יכול להיות לה הדבר הזה, הוא אמר לה חד משמעית שזה נבע ממני. ( אני מזכיר זה עדיין לא בטוח שיש לה את הווירוס)
    הוא אמר שבמידה והווירוס אכן קיים , אני הוא זה שהדביק אותה, והוא הסביר לה שכנראה פעם שכבתי עם בחורה אחרת ונדבקתי, או שבמהלך התקופה שאני איתה בגדתי ונדבקתי.

עכשיו השאלות שלי הן:
    1. האם אני (הגבר) יכול להידבק מווירוס ע"י קיום מין אוראלי בלבד? - שהבחורה יורדת לגבר. לא להפך!
    2.אני וחברה שלי מקיימים כבר שנתיים וחצי בערך יחסי מין מלאים, ללא קונדום. האם הגיוני שהווירוס תקף רק עכשיו ? בתקופה של החודש האחרון?
    3. במידה ויש את הווירוס, מה ניתן לעשות? גם היא, וגם אני ... לצורך טיפול.
    4.האם יש בעייה להביא ילדים ברגע שהווירוס קיים? .

תודה רבה!!!! אייל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וירוס הפפילומה

הוספת תגובה

• וירוס הפפילומה

14/05/2010

כדאי קודם כל לחכות לתשובות המעבדה...

סרטן צוואר הרחם הוא הסרטן השני בשכיחותו בקרב נשים ומהווה גורם תמותה שלישי מבין מחלות הסרטן בקרב נשים. מעל 70% ממקרי סרטן זה נגרם בשל זיהום וירוס הפפילומה האנושי ((HPV). וירוס זה שכיח וקרוב ל- 80% מהנשים נדבקות בו במהלך חייהם, במיוחד עד גיל 26. למרות שוירוס זה מאוד נפוץ, חלק מן הנדבקים בו כלל אינם מודעים לכך, שכן בחלקם הוא חולף מעצמו ללא סימנים.

יכול להיות שהיא נדבקה בוירוס מחבר קודם והוא היה רדום.

ובאשר לשאלותיך :
    1. האם אני (הגבר) יכול להידבק מווירוס ע"י קיום מין אוראלי בלבד? - שהבחורה יורדת לגבר. לא להפך! בהחלט כן. אם כי נפוצה יותר הדבקה מאיבר מין למישנהו.
    2.אני וחברה שלי מקיימים כבר שנתיים וחצי בערך יחסי מין מלאים, ללא קונדום. האם הגיוני שהווירוס תקף רק עכשיו ? בתקופה של החודש האחרון? יכול להיות. אם כי יכול להיות שהיא נדבקה קודם והוא היה רדום.

3. במידה ויש את הווירוס, מה ניתן לעשות? גם היא, וגם אני ... לצורך טיפול. - זה וירוס. זה לכל החיים. צריך מעקב בלבד והסרה אם הוא לא רדום. כפי שכתבתי - 80% מהנשים מעל גיל 26 נשאיות!

4.האם יש בעייה להביא ילדים ברגע שהווירוס קיים? כאמור, 80% מהנשים וכו' - הרי ברור שיש להם ילדים בריאים. על כן התשובה לשאלתך היא - שאין בעייה. אם יש מודעות והוירוס לא פעיל, אפשר גם לידה רגילה. אם הוא פעיל במהלך ההריון - קיסרי. כל מקרה לגופו. די לצרה בשעתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו