חוסר בחרמנות ובעיות בתפקוד המיני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר בחרמנות ובעיות בתפקוד המיני
    משה
    18/05/2010

שלום להנהלת הפורום
    יש לי בעיה שאני לא יודע אם היא רצינית או לא רצינית
    עד עכשיו לא כל כך ידעתי למי לפנות..אני מקווה שתוכלו לעזור לי

אני בן 23
    מאז שהייתי צעיר אני זוכר את עצמי עם בעיות זיקפה
    לא יודע אם אני יכול לקרוא לעצמי אימפוטנט כי האיבר כן עומד
    הוא פשוט לא עומד להרבה זמן וגם דברים ממש מסויימים וספציפים מעמידים אותו.

אני כמעט ולא חרמן..דברים מאוד מסויימים מרגשים אותי ואז יש לי זיקפה שגם לא מתרחשת ממש ממש במלואה ולא לזמן רב..
    כשהייתי יותר צעיר הכל היה בסדר
    אני חושב שהבעיות התחילו בסביבות גיל 16

אני ממש לא יודע מה לעשות
    קשה לי להיות עם מישהו...כי לפעמים האיבר עומד ולפעמים לא
    וקשה לפתח מערכת יחסים עם מישהו כי זה נראה דיי מוזר ואני כמובן גם מאוד מתבייש בזה..

בהתחלה חשבתי שזה אולי קשור לעניין של תזונה לא נכונה כי אני לא אוכל ירקות ופירות ואולי בגלל שאין לי ויטמינים בגוף זה יוצר בעיה עם כל העניין. אז התחלתי לקחת מולטי ויטמין אבל זה לא עזר
    אז לא נראה לי שזה בגלל זה..

החוסר חרמנות הזאת והבעיות זיקפה ממש מטרידות אותי
    אולי אני חולה במשהו?

בכל מקרה אני ממש מקווה שזה משהו שניתן לתיקון כי אם לא...החיים שלי הולכים להיות מאוד מאוד קשים.
    אני הומו אם נחוץ לציין

אני אשמח לכל תגובה שהיא..
    תודה מראש

משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יש כל מיני סיבות לחוסר חרמנות

ד``ר עידן מיליצ`ר
    19/05/2010

ראשית חשוב להבין שזה בר חלוף ולא ישאר לכל החיים!!
    אם אתה שלם עם ההומוסקסואליות שלך אז קרא את הר"מ במידה ולא אז אולי הקושי עם ההעדפה המינית שלך מעיב על החשק.

על מנת לשלול מרכיב אורגאני (גופני) יש לבצע בדיקות הורמונאליות לשלילת חסר או עודף הורמונאלי. לדוגמא עודף הורמון הפרולקטין (בעיקר אצל נשים מניקות) יכול לגרום לפגיעה בחשק מיני. הורמון נוסף חשוב הוא הטסטוסטרון - הורמון המין הגברי המופרש בנשים בשחלות. הירידה ברמת הטסטוסטרון היא הדרגתית ומתחילה כבר בשנות ה- 30 - 40 של האישה. לקראת גיל המעבר הירידה ברמתו יכולה להגיע עד ל- 50 אחוזים לעומת נשים בשנות ה- 20 לחייהן, ירידה ברמת הטסטוסטרון יכולה להתבטא בירידה בחשק המיני. חשוב מאוד להתייחס לרמות נגזרות הטסטוסטרון אשר חשובות לחשק המיני.
    יש לבחון גם האם קיימת פגיעה במערכת העצבים ורצפת האגן, האם יש עדות לסוכרת או וירידה בלחץ הדם.
    קיימות תרופות שונות שיכולות לגרום לירידה בחשק המיני, ביניהן תרופות נוגדות חרדה ודיכאון, גלולות למניעת הריון, תרופות הורמונאליות.
    דימוי גוף ודימוי עצמי
    בימנו כשהמודל הנשי המוצג באמצעי המדיה השונים הוא מסוג מסוים ואין מקום לשונה ולאחר, הדבר מציב בפני נשים וגברים מודלים בלתי אפשריים. כשהאישה משווה עצמה ואיננה מרגישה נוח עם מראה גופה ועם מה שהשיגה בחייה, כשהיא תופסת את עצמה כמי שגופה איננו מגרה וחושני, הדבר יכול לגרום לירידה בחשק המיני.
    התעללות וניצול מיני
    אישה שחוותה בעברה טראומה מינית, יכולה לפתח תסמינים פוסט טראומטיים שונים שבעקבותיהם תפתח חוסר חשק מיני. תגובה זו תסייע להן להימנע מלחוות שוב את האירועים הטראומטיים שחוו בעבר.
    דיכאון
    הדיכאון הוא מחלה שלה סימפטומים רבים, במצבים קשים יכול להגיע האדם עד לתחושה של חוסר אונים וחוסר חשק ואנרגיה לתפקד כלל. במצבים קשים אלה, נראה גם פגיעה בחשק ובתשוקה למין. הדיכאון יכול להתפתח מסיבה לא ברורה ויכול להיות תגובתי עקב אירועי חיים.
    הקשר הזוגי
    מאפייני ולירידה בחשק.הקשר הזוגי הם גורם משמעותי מאוד שראוי לבחון אותו בקפידה - מערכת זוגית שמתפתחת ובנויה על תחושות של כעס, תסכול, אכזבה, פחד מבן הזוג, קונפליקטים לא פתורים, כל אלה יכולים לקבל ביטוי בירידה או היעדר חשק מיני. כתוצאה מתחושות אלה יכולה להתפתח חוסר משיכה לבן הזוג,

עידן מיליצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח מצחיק שאתה משווה אותי לאישה:)

משה
    19/05/2010

אני אכן שלם עם ההעדפה המינית שלי כך שזאת לא הבעיה.

אני ממש לא בדכאון...הקטע של חוסר החשק המיני ובעיות הזיקפה נמצא אצלי כבר הרבה שנים..
    אני לא יושב בבית ובוכה על זה או משהו כזה
    אני חי חיים רגילים ונורמלים לכל בן 23, חברים מסיבות ים וכו' וכו'.
    ככה שאני לא חושב שדיכאון זאת הבעיה.
    גם תרופות אני ממש לא לוקח
    הדבר היחיד שאני כן לוקח זה את המולטי ויטמין כדי כביכול להחזיר לגוף את הוויטמינים שחסרים לו אבל התחלתי לקחת את זה בגלל הבעיה שלי וגם זה כבר בשלבי סיום כי זה לא עוזר.. אז גם זאת לא הבעיה...

אז עכשיו השאלה מה באמת הבעיה..
    דיי שללתי את הקטע של אימפוטנציה פסיכולוגית כי שוב אני לא בדכאון..
    אז מה זה כן יכול להיות???

ואיפה אני יכול לעשות את הבדיקות שהצעת? טסטסטורון ורצפת האגן וכו'?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המקור של חוסר החשק?

19/05/2010

עידן מנה לך רשימה של סיבות נפשיות וגופניות לחוסר חשק. אפשר לעשות בדיקות שונות על מנת לברר מה המקור האמיתי. לפעמים זה שילוב.

בשל מורכבות החשק, כדאי שתפנה למרפאה לבריאות מינית על מנת לעבור תשאול ובמידת הצורך גם בדיקות . יש רשימה מפורטת של מרפאות ומטפלים באתר האגודה הישראלית לטיפול מיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם צריך לקבוע תור?

משה
    19/05/2010

דוק' רפי, הבנתי שאתה רופא במרפאת רעות ביד אליהו...
    האם צריך לקבוע תור לפני שמגיעים למרפאה..?
    באיזה ימים ושעות המרפאה עובדת ומה העלויות של טיפול מסוג זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקובל לקבוע תור

21/05/2010

בלינק שנתתי לך יש פרטים על כל המרפאות וכן מספרי טלפונים, שם ישמחו לתת לך את כל המידע הנדרש.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו