מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה מתאים לידוד דוד13/07/2010
אני בן 23 ואני גומר מהר -2 דקות.. איזה טיפול הכי יכול להתאים לי?
אני לא יודע אם הגמירה זה רק מהלחץ או גם מדברים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיטיות על שפיכה מהירה...
16/07/2010שפיכה מוקדמת היא בעיית התפקוד המיני הנפוצה ביותר בקרב גברים. קשה לאמוד את שכיחותה, אך כנראה קרוב לשליש מהגברים סובלים מתופעה זו. מדובר במצב בו הגבר מרגיש שאינו יכול לשלוט בעיתוי השפיכה ולגמור בזמן שמתאים לו, עובדה הגורמת לו (ולעיתים רבות גם לבת זוגו) מצוקה. יש המגדירים זאת כשפיכה בזמן שהוא פחות מדקה מרגע החדירה (במצב של תנועה מתמדת בנרתיק).
הבעיה נובעת ברובה ממקור רגשי, כגון, סף גירוי נמוך, היסחפות, חוסר ריכוז, הרגל נרכש וכדומה. לאחרונה מדברים גם על מרכיב ביולוגי, כגון, חוסר איזון במערכת הסרוטונין במח. טיפול הבחירה הוא טיפול מיני הכולל גם התייחסות למצוקה בה השופך המהיר מצוי, וגם עבודה על תקשורת מינית בין בני הזוג. בין השאר כולל הטיפול תרגול עצמי (ולאחר מכן עם בת הזוג) באוננות, ובהמשך בחדירה, בדרגות קושי הולכות ועולות. התהליך מתואר בפירוט בספרה של ד"ר הלן זינגר קפלן - פז"מ (כיצד להתגבר על שפיכה מוקדמת), בהוצאת 'ביתן'. מניסיוני, קשה ללמוד שליטה בשפיכה בלימוד עצמי, ורצוי איש מקצוע שיכול לבחון את התפתחות רמת השליטה ולקדם בהתאם. היזהר משרלטנים.
על פי הצורך ניתן לשלב בטיפול תרופות נוגדות-דיכאון ממשפחת תרופות הקרוייה SSRI, שכן לחלקן תופעת לוואי של השהיית השפיכה (כנראה דרך פעולה על סרוטונין אותו ציינתי קודם). אני כמטפל משתמש בהן לעיתים כתוספת בשלב הלמידה. לגבי המידע אליו נחשפת לאחרונה בעיתונות היומית, אני מניח שמדובר בדיווחים על פריליג'י (דפוקסטין) שהינה התרופה הראשונה שפותחה ספציפית לטיפול בשפיכה מהירה ונמצאת בשימוש נרחב ובהצלחה ברחבי אירופה ובקוריאה, אך טרם אושרה לשימוש בארץ. אני משתמש במרשם ואישור מיוחד (הקרוי 29ג') על מנת לתת אותה. אני בטוח שכאשר אישור כזה יתקבל, הכותרות בעיתונים היומיים יהיו גדולות בהרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)