מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מאוכזבת מהרעיונות של בעליניקול13/08/2010
שלום רב!
שמי ניקול נשואה מזה כשלוש שנים.בתקופה האחרונה בעלי מבקש ממני שאגרום לו לאוגזמה על-ידי
הפעלת כח כגון - אצבוט אותו בפיטמוט וכו' לאחרונה הוא אף אמר לי מפורשות שהוא מבקש שאשלוט בו בעת קיום יחסי מין, ואעשה לו עוד כל מיני דברים שאני נבוכה מלתאר וכי הוא נהנה רק כאשר אני מעליו והוא פאסיבי.
ארצה לומר כי מעולם הוא לא ביקש ממני דברים כאלו קודם לכן, אני מאד מופתעת והאמת קצת נרתעת, שאלתי אותו מה קרה לו ? ומדוע הוא לא רוצה שנקיים יחסים כמו קודם זאת אומרת נורמאליים, אך הוא שתק וזהו.
איני ודעת מה לעשות מצד אחד אני רוצה לספק אותו, אך יחד עם זאת איני נהנית מיחסים אלו כלל שלא לומר שאיני מגיעה כך לסיפוק כלל !
בנוסף נראה לי שהוא נהנה כאשר אני משוחחת עם גברים אחרים בטלפון ובכלל כאשר סיפרתי לו שאחד המנהלים החמיא לי על איזשהו בגד הוא עמד על כך שאלך רק עם הבגד הזה גם למחרת וכאשר סיפרתי לו שהוא שוב החמיא אז הוא ביקש לשמוע בדיוק מה נאמר וניכר היה שהו מתגרה מכך.
השאלה היא מה לעשות האם בעלי קצת נשי ? לאור העובדה שהוא מטיל עליי את תפקיד הגבר במיטה.
וכן האם אני נחשבת זולה לתפיסתו היות ואיני מבינה מדוע הוא מתגרה מהערות של גברים אחרים ?
לעזרתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלות מחדש
KingSolomon15/08/2010אממ...
התחושה שלי (ואני די חדש פה) זה שיש לנו לפעמים נטיה לשיפוט מהיר מידי.
נכון שיש חלוקה "קלאסית" בין גברים ונשים ואיזה תפקיד תואם לכל אחד, אולם חילופי התפקידים הם יותר ממתבקשים מידי פעם. ואגב, אני לא רואה שמצב שבו את בדרך כלל למעלה הוא איזו נשיות מובהקת מצד בעלך...
העלית עוד כמה דברים, שנותנים תחושה כללית כאילו איזה סכר השתחרר אצלו וזרם של תשוקות שלא ידעת על קיומן יוצא החוצה, וכאילו את תופסת אותו כאדם אחר, השונה מאוד ממי שהכרת לפני כמה שנים.
קודם כל זה מעיד על כך שבעלך מרגיש בטוח בחברתך, עד שהוא מרשה לעצמו להוציא החוצה דברים נסתרים שהיה לו צורך להחביא עד כה, כנראה מתוך בושה או חשש או בלבול. העובדה כי את מהווה עבורו מקום בטוח דיו כדי שדברים אלה יראו אור לראשונה היא מחמאה עבורך.
מצד שני זה קצת מפתיע ומעמיד אותך במצב שלא צפית. מן הסתם תצטרכו לשוחח על כך ולהבין מחדש את הציפיות המיניות ההדדיות שלכם. יש דברים שאולי לעולם לא יבואו בחשבון מבחינתך, אבל מרבית הדברים הם סבירים ובעקבות שיחה תוכלו להגיע לעמק השווה בעניינם.
גם דברים שיוגדרו מבחינתך כקו אדום - לא הייתי שולל את הלגיטמציה שלהם אלא בדיוק להיפך: כדאי לך לשדר לו שזו פנטזיה לגיטמית לחלוטין, ואת יכולה להיות שותפה לה ברמה של הפנטזיה - וברמה הזו בלבד. התחושה שלו כי את נותנת לזה לגיטמציה עקרונית תאפשר לו לשמור על הנאמנות כלפיך, ולא תחנוק אותו בתחושה שההעדפות המיניות שלו לא מקובלות על אשתו אז אולי עדיף שהוא בכלל יעזוב אותה.
ועוד הערה קטנה לגבי העניין עם הבגד:
פעמים רבות אנחנו נתפסים למשהו שממחיש את המיניות של בן הזוג באופן "אובייקטיבי", שאינו תלוי בנו. זה דבר מעורר ומסעיר, וגם משחרר הרבה חסמים פסיכולוגיים ולכן לפעמים מדליק בצורה בלתי רגילה. זה נעוץ בין השאר בכך שיש לנו (פרויד.. מה יהיה.. אבל הוא אמר דברים חכמים) אוסף של רגשי אשמה מודחקים ביחס לתשוקות המיניות שלנו. והנה, אם מסתבר שהתשוקות המיניות שלנו הן לא רק שלנו (גם אנשים אחרים נדלקים עליך.. במיוחד כשאת לובשת בגדים מסויימים וכו) - זה מאוד מקל על נטל האשמה ויכול להוות גורם המשחרר חסמים ומגביר תשוקה. הגיוני שבעלך זקוק לעזרה הזו כדי להתגבר על חסמים מסויימים שיש לו. שוב - תני לזה לגיטימציה, תראי לו שאת באמת מינית ומושכת ולא רק אותו. אם יש צורך במשהו עמוק יותר אז אולי הוא אכן זקוק ליעוץ / טיפול לגבי עכבות מיניות מסויימות אצלו.
בהצלחה בהכל - תעשו הרבה אהבה ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו מה את אומרת ניקול? מחכה לתגובתך
KingSolomon16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)