כאב בהחדרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בהחדרה
    הודיה
    13/09/2010

שלום אני וחברי יוצאים זמן רב ולא מזמן החלטתי לקיים איתו יחסי מין מלאים(כמה שבועות לפני החתונה), אך בעת ההחדרה מאוד כואב ושום דבר לא מרפה את הכאב, ניסינו משחק מקדים, תנוחות שונות, וחומרי סיכה (שלפעמים שורף באיבר)אך שום דבר לא עוזר(דרך אגב הוא הראשון שלי וכיום אנו נשואים), דבר המתסכל אותי ואת בעלי.
    פניתי לרופאת נשים והיא אמרה לי שאני צריכה להיות יותר מגורה "ולהרטיב" אבל אני אובדת עצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב בהחדרה

הוספת תגובה

• וגיניזמוס

17/09/2010

קרוב לוודאי מה שאת מתארת זה וגיניזמוס, שזו הפרעה נפוצה בתחום התפקוד המיני. עם סבלנות ועזרה מבן זוגך הבעיה ניתנת לטיפול בהצלחה מליאה. לא תיארת מה קרה בעבר ואם היה לך ניסיון מיני כלשהו טרם נישואייך וכמו-כן האם את מסוגלת להחדיר טמפון או אצבע?

פירוש המילה וגיניזמוס הוא כיווץ לא רצוני של שרירי הנרתיק. הכיווץ חוסם את פתח הנרתיק ובעצם מונע חדירה. כאשר מנסים לחדור למרות זאת, נגרם בדרך כלל לכאב עז. כל חוויה כזו מחמירה ניסיון עתידי, שכן "הגוף חכם" וזיכרון הכאב גורם תגובת התניה ובניסיון הבא הכאב מחמיר אף יותר. זה דומה לאפקט פבלוב, לפיו ניתן לגרום לכלב להזיל ריר רק מעצם מראה המזון, ומבלי שיתנסה בו. המחשבה על לימון עשוייה לגרום להגרת רוק וכך אפילו המחשבה על קיום יחסי מין עשויה לגרום לכיווץ לא רצוני של שרירי הנרתיק. ממש כמו שאת מתארת, שקיים אצלך פחד נוראי ואת לא מצליחה להרפות את האזור שם. את מכווצת את השריר מרוב "פחד החדירה".

כפי שציינתי בראשית תשובתי, הבעיה נפוצה ועל כן קיים ניסיון טיפולי רב. צריך לעקור את הפחד, לשבור את מעגל החרדה ולהתחיל לאסוף חוויות חיוביות מתקנות בקשר למגע אינטימי. נדרשת מעורבות של צוות רב מקצועי - רופא/ה מתחום הגינקולוגיה והבריאות המינית, פיזיותרפיה של רצפת האגן (בדרך כלל בשילוב שיטות כגון, ביו-פידבק כדי ללמוד להרפות שרירי רצפת האגן) וטיפול מיני-זוגי. יש מרפאות בהן כל הצוות נמצא תחת אותה קורת גג ולא צריך לנדוד בין מטפלים שונים.

אני מציע שבשלב ראשון, עד שתתחילו טיפול יחד, הימנעו לחלוטין מניסיונות חדירה, אך הרבו באינטימיות, כולל מגע הדדי, ליטופים, אוננות הדדית וכל מה שעשוי לגרום לכם הנאה בדרכים אחרות, אשר לא יעוררו את אותו פחד שאת מתארת. תהנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו