מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלמידיה***25/10/2010
יש לי כמה שאלות...
לפני כחצי שנה הלכתי לבדיקה אצל גניקולוג עקב כאבים בעת קיום יחסי מין, דימום שלא בזמן הוסת, גירוי וכו'... הרופא בדק אותי ואמר שהכל נראה תקין, ושחרר אותי הביתה.
התסמינים לא עברו, ולכן לאחר 3 חודשים חזרתי לרופא הנשים, ולאחר בדיקה נוספת אמר שוב שהכל נראה תקין, ומכוון שהתעקשתי שמשהו לא בסדר שלח דגימה מהשתן שלי לבדיקות PCR שונות, ביניהן לכלמידיה, שני סוגי המיקרופלסמה, יורופלזמה, זיבה וטריכומונס.
התוצאות לכלמידיה ולמיקרופלסמה HOM יצאו חיוביות, והתוצאה ליורופלזמה יצאה "חיובי חלש"... והיתר שליליות...למיטב הבנתי המיקרופלסמה והיורופלזמה הינם חיידקים שקיימים באופן טבעי בגוף, בניגוד לכלמידיה, וכאשר נדבקתי בכלמידיה המערכת החיסונית שלי נחלשה ואיפשרה למיקרו' וליורו' תנאים נוחים להתרבות...
רציתי לשאול אם העובדה שהתוצאה של היורו' יצאה חיובי חלש ולא חיובי מעידה על פרק הזמן שהמחלה נמצאת בגופי, ושלא "הספיקה" לגרום נזק רב, או שבעצם זה לא מעיד על כלום.
ומעבר לזה, אחרי שחקרתי על המחלה הבנתי שהיא עלולה לגרום לנזק בפוריות ולהצטלקויות באיזור הרחם. האם הרופא היה צריך להפנות אותי לבדיקות כדיי לבדוק האם אכן נגרמה הצטלקות ואכן נגרם נזק לפוריות? האם יש דרך לבדוק זאת? והאם אני יכולה לבקש לעבור בדיקה כזו?
ולשאלה האחרונה, אני קראתי בפורום על סוגים שונים בטיפול במחלה. לי אישית רשמו דוקסילין, אך רק לשבוע ימים. אנשים אחרים בפורום טוענים שקיבלו טיפול בטווח זמן שנע בין 10-14 יום, ורציתי לשאול האם הרופא שלי רשם לי כמות קטנה מסיבות הגיוניות או שהטיפול הינו קצר מדיי.
אני עוזבת את הארץ לחצי שנה לטיול עוד כשבועיים, ואני מפחדת להיתקל בשובה של המחלה. אשמח לתגובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלמידיה - תגובה
28/10/2010קודם כל כדאי שתשפרי את התקשורת שלך עם הרופא/ה המטפל/ת - שכן כל השאלות האלו צריכות להיות מופנות אליו/אליה במעמד האבחון וקבלת המרשם...
דבר שני - תהני מהטיול.
וקצת על מחלת הכלמידיה - זוהי מחלת מין נפוצה מאוד אשר נגרמת ע"י חיידק בשם כלמידיה טרכומטיס. בכל שנה מתגלים בארצות הברית כ- 3 מליון חולים חדשים בכלמידיה (!). לחיידק זה זנים רבים אשר חלקם פוגעים באברי המין, אך אחרים פוגעים בלחמית העין, בדרכי הנשימה ואף בריאות. סימני המחלה מופיעים בדרך כלל כשלושה שבועות לאחר ההידבקות בחיידק, אך הבעיה העיקרית היא שהם יכולים להופיע גם חודשים לאחר מכן או לא להופיע בכלל, ולהיות סמויים עד להופעת סיבוכים.
חלק גדול מהגברים לא ירגישו כל סימן וכך רובן של הנשים, אם כי חלקן עשוי לסבול מהפרשות, צריבה במתן שתן, כאבי בטן עמומים וכאבים בזמן יחסי מין. הסיבוכים כוללים דלקת צוואר הרחם, דלקת חצוצרות (עד לסתימתן ולעקרות) והדבקת התינוק בחיידק בעת הלידה עם סיכון לדלקת ריאות או דלקת של לחמית העין.
לא חייבים לקיים יחסי מין על מנת להדבק, שכן החיידק קיים גם באיברים אחרים ועובר גם בדרכים נוספות. כדאי לשתף את בן זוגך, על מנת שגם הוא יוכל להיבדק ולקבל טיפול על פי הצורך כדי למנוע סיבוכים עתידיים. בדיקת תרבית במעבדה או בדיקת PCR לזיהוי הגנים של החיידק בשתן הינה בדיקה אמינה ומדויקת. הטיפול האנטיביוטי נדרש ל- 10 ימים. ועדיף יותר זמן מאשר פחות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)