הרפס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרפס
    בוב
    30/10/2010

שלום,

מזה כחודש אני יוצא עם מישהי וקיימנו יחסי מין מספר פעמים (תמיד עם קונדום). בחלק מהפעמים קיימנו גם מין אוראלי (שנינו גם נתנו וגם קבלנו).
    לפני כמה ימים היא סיפרה לי שלפני כמה חודשים, כאשר יצאה עם מישהו אחר, היא היתה חולה עם חום גבוה במשך כמה ימים וסבלה מתחושת צריבה במתן שתן. כאשר פנתה לרופא במחשבה על דלקת חריפה בדרכי השתן הרופא הפנה אותה למיון לאחר שראה פצע כלשהו באיבר מינה. במיון לקחו דגימה ואמרו כי לא מדובר בהרפס אך היא אומרת שכשהשוותה את הפצע שראתה לתמונות מהאינטרנט זה נראה מאד דומה. היא אמרה שכאשר התעמתה עם הבחור שיצאה איתו באותה תקופה הוא הודה שיש לו הרפס אך טען שחשב שמכיוון שמרח משחה לא תהיה שום בעיה.
    מאז אותה פעם לפני כמה חודשים לא הופיעו לה פצעים באיבר המין ומעולם לא חשה ברע באיזור.

מספר שאלות בעניין:
    1. אני מודע לזה שתרבית של וירוס היא מסובכת ולעיתים תתכן תשובה false negative אך האם במקרים כאלו מסתפקים בתשובה אחת או שמכיוון שמדובר במחלה רצינית חוזרים ובודקים? בקיצור, האם אפשר לסמוך על האבחנה השלילית של המיון?
    2. כאשר ירדתי לה לא היתה התפרצות (לא היו פצעים והיא הרגישה נורמלי לגמרי), האם עדיין יתכן שנדבקתי? האם אנחנו יכולים "לבנות" על זה שכשאין התפרצות לא נדבקים או שעלי להפסיק לרדת לה?
    3. אני מודע לכך שיש הרפס באיברי המין והרפס בשפתיים. האם הם נוטים "להחליף מקום" או שהרפס מאברי המין לא ידביק לי את השפתיים?
    4. האם עכשיו, כשבוע מאז שירדתי לה בפעם האחרונה אפקטיבי לעשות בדיקת דם שתראה אם נדבקתי?

המון המון תודה,
    בוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• מישהו מהרופאים יכול בבקשה לענות?

בוב
    01/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב... יש סיכוי לתשובה, בבקשה?

בוב
    03/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל סבלנות...

03/11/2010

אין צורך בכל התזכורות וההקפצות האלו...

לשאלותיך -
    1. כדאי לחזור על הבדיקה.
    2. ההדבקה בהרפס מתרחשת כאשר יש פצע פעיל.
    3. הם עוברים מלמעלה למטה ולהיפך ללא אבחנה.
    4. אין טעם. יש תקופת דגירה של מספר שבועות. ובכל מקרה - אם נדבקת אין מה לעשות פרט מזהירות בעת התפרצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו