החברה בדכאון... וגם אני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החברה בדכאון... וגם אני
    יששכר
    12/12/2010

מומחים יקרים,

בת זוגי ואני בני 30+, ביחד כבר שנה בזוגיות טובה ואוהבת. לפני כ-8 חודשים בת זוגי התחילה עבודה וחדשה ומאז החלה ההתדרדרות במצב הרוח שלה. בששת החודשים האחרונים המצב באמת מאוד קשה לשנינו. היא, כמובן, בדכאון, נטולת חיות וחשק מיני ואני... לבד. ששת החודשים האלה הפכו לקשים יותר ויותר בהדרגה מניסיונות להבין ולתת מקום לקושי שלה. אין לי יכולת אמיתית להבין אותה, רק לקבל ולהתאפק - לחכות.

בשבועיים האחרונים אני חווה התקפי דכאון ובדידות קשים בעקבות המצב שנוצר בקשר שלנו. שיחות איתה בנושא הזה לא מועילות הרבה כי מעבר לגילויי רגש ואמפתיה הדדיים, לא ניתן לעשות הרבה. יש משהו אחר שחומק ממני שאני יכול לעשות? לעזור לה? לעזור לעצמי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החברה בדכאון... וגם אני

הוספת תגובה

• החברה בדכאון... וגם אני - תגובה

אורית פס
    13/12/2010

אתה מתאר מצב בו שניכם נקלעתם לדיכאון, אצלך מזה שבועיים ואני מקווה שיחלוף מהר, ואילו חברתך סובלת מס' חודשים,אני חושבת שחברתך צריכה לטפל בדיכאון שלה אצל גורם מקצועי, זה נמשך זמן רב ומשפיע גם עליך, מאד קשה לחיות עם בן\ת זוג השרוי בדיכאון ואני מבינה עד כמה קשה לך.
    מה עמדתה בקשר לפניה לטיפול?
    האם הדכאון שלה קשור ישירות לעבודה החדשה? אם כך ,אולי שווה לשקול הפסקת עבודה שם?
    האם אתה קשוב ומעורב בקשייה בעבודה? לפעמים אוזן קשבת [גם בלי פתרונות ] מועילה מאד.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו