מועקות וכאבים חמורים בחזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מועקות וכאבים חמורים בחזה
    שליו
    13/06/2017

מזכירה-בת 23, לאחר כמה התקפים של מועקות קשות וכאבים חמורים בחזה שנמשכו בין דקות (כאבים דוקרים בחזה) לשעות (מועקות מקרינות מהסרעפת עד ללוע שהולכות ומחמירות עם השעות וגם סחרחורת ובחילות איתן).
    הכל התחיל בפברואר ולאחר בדיקת רופא המשפחה שטען כי החזה נשמע נקי וגם הדופק נתן רק בדיקות דם ואק"ג בטענה כי בגילי זה לא נשמע לו סביר שלבבי.

רק בשבוע שעבר עשיתי את הבדיקות שנתן לי רופא המשפחה וזו תוצאת ה CPK=498 (נורמה עד 180), גם הESR חזר גבוה כשתמיד היה אצלי בנורמה-15 (נורמה עד 11). לא הייתה כל פעילות מאמצת או חבלה שרירית לפני הבדיקה וללא תופעות כלשהן בחזה כבר שבוע-שבועיים. הייתי אצלו ביום רביעי עם התוצאות וביקש ממני לחזור בדחיפות על הCPK, GOT וLDH ולחזור אליו,

הCPK חזר היום נמוך בחצי, 250, אך עדיין מעל הנורמה. בכל מקרה אמר שבינתיים עם אק"ג תקין הוא בטוח שהבעיה אינה לבבית, אך כן אמר שיכול להיות קשר לTSH שחורג אצלי ומעלה CPK וזו שאלתי הנוכחית.

מאז ומעולם ערכי TSH אצלי תקינים. החל משנה שעברה בינואר, לאחר מחלת חום קשה שהצריכה אנטיביוטיקה (מרופא משפחה) התחיל הערך לעלות אצלי בהתמדה אך עם FT4 תקינים תמיד ונשאר מינואר 16 עד פברואר השנה בסביבות ה6-7. בפבואר להפתעתי חזר תקין פתאום 4.07mIU/L ללא התערבות תרופתית, וגם ב4 החודש הזה חזרתי על הTSH כמעקב ושוב חזר תקין, והנה 7 ימים אחרי (כחלק מפרופיל הורמונלי שנתן רופא נשים כמעקב אחרי הפרולקטין שגם חורג כבר שנה, מתוכנן MRI מח לאחר המלצת אנדו' שגם אמר שצופה שאזדקק בעתיד לכדורים לאיזון בלוטת התריס) התחיל שוב לעלות ל6.4.

איך זה ייתכן שרק לפני שבוע בדיוק היה הערך תקין וגם בפברואר לפניו והנה שבוע אחרי שוב עלה מאוד? האם נשמע שאכן ישנו קשר בין הTSH התת קליני לעליות הCPK?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

ד``ר ינאי בן גל
    14/06/2017

לדעתי למרות שעל פניו (וזה רק משום שלא ניתן לייעץ ולהבין מצבו של חולה על פי שאלת יעוץ באינטרנט! את חייבת להבין זא שאין תחליף לבדיקת רופא !) למרות שהבעיה נשמעת בעיה מורכבת המחייבת ייעוץ רופא פנימי יש לבצע בכל זאת הדמיה של בית החזה (ct) לשלול תהליך
    כלשהוא שגורם לכאב. כמו כן כדאי שקרדיולוג ישלול סיבה לבבית (יש לשקול אקו לב ואולי בדיקות נוספות). המשיכי מעקב אנדוקריני וגניקולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היו כבר 2 אקו בשנים אחרונות

שליו
    15/06/2017

יש לי גם אסתמה והיו פעמים רבות של אירועי קוצר נשימה ובעיה במאמץ ולכן ניתן אקו ראשון ב2014 שיצא תקין. בתחילת 2016 שוב אירועי קוצר נשימה במאמץ וכמעט התעלפויות בעיקר במקלחת ולכן רופא ריאות ביקש אקו מאמץ שגם כן יצא תקין בכל הפרמטרים ןייעץ להיפגש עם קרדיולוג לשלילת בעיה לבבית, הייתי אצל שניים בבלינסון כחודשיים הפרש האחד מהשני ושניהם אמרו לי שהלב שלי מצויין יחד עם האקו. משום כך נשללה בעיה לבבית דאז.
    לעניין הדמיה בחזה-היה CT כל גופי כולל החזה ב2014 בשל חשד קל ללימפומה שעבר מאז והיה תקין וגם צילומים מהשנה (בשל קוצר נשימה חוזר) שהחזרו תקינים.

הכאבים עליהם אני מדברת הם כאבי דקירה של סכין במרכז החזה שכשהופיעו במרץ לראשונה נמשכו כ10 דקות רצופות וכל פעם שהרגשתי דקירה צעקתי בקול.זה היה כלכך כואב, פתאומי וחריג שכבר רציתי לעוף למיון אבל במזל אחרי 10 דקות הכאב פסק בהדרגה. כאב כזה בחיים שלי לא היה לי ולא חזר מאז, אך יש מועקות מדי שבוע בערך שהכי מדוייק לתאר אותן כאותה חתיכת לחם שנתקעה בגרון וגורמת מועקה עד שיורדת לקיבה-אותו דבר רק בכל החזה מהסרעפת עד הלוע. לעתים דקות ולעתים שעות, לעתים גם מלווה בסחרחורות ודופק מואץ.
    עוד דבר חדש אצלי הוא שלעתים אני מרגישה את הפעימות שלי וגם רואה אותן אם למשל אני מחזיקה משהו ביד וזה לא היה לפני כן.

רופא המשפחה שלי רק אמר לאחר הCPK הגבוה שאולי ישלח למיפוי לב, אך לאחר שהCPK חזר נמוך בחצי ויתר על כך ואמר שלדעתו הכל תקין ואין בעיה לבבית.

אם כן היית עדיין ממליץ להפגש עם קרדיולוג שוב ובדיקות אחרות? תוכל לפרט לי ולציין כמו מה מקור הכאבים ואם נשמע לבבי? והאם יש קשר אולי לTSH שבסה"כ תת קליני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה

ד``ר ינאי בן גל
    15/06/2017

הבעיה מצריכה מעקב רופא רציני פנים אל פנים ולא ברשת.. פני לפנימית מייעצת באחד מבתי החולים הגדולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• למה לא קרדיולוג?

שליו
    16/06/2017

גם אליו אינני ששה להגיע אבל אם כבר..

אגב רופא המשפחה המליץ על הולטר 24 שעות בשל הפעימות שאני מרגישה מודגשות, האם כדאי לדעתך או שניתן לוותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תשובה 2

ד``ר ינאי בן גל
    17/06/2017

אמרת שהיית אצל שניים.. שוב, ניהול הבעיה לא דרך הרשת. חוזר על המלצותי מקודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כן, שניים לפני שנתיים

שליו
    30/06/2017

אני לא מנהלת משהו דרך הרשת, הכל בתיאוריה ובגדר המלצה.

אם כן קבעתי לפנימית מייעצת אצל ד"ר גידי שטיין בבלינסון, האם מומלץ לדעתך או לפנות לקרדיולוג וזהו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו