מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן השלוש וחצי לא אוהב את הסבתאמיכל27/07/2011
בני בן השלוש וחצי לא אוהב את סבתא שלו,שהיא אמא שלי. כל פעם שהיא מגיעה הוא מגרש אותה מהבית ופשוט הופך להיות עצבני. לא אכחיש ואומר כי יחסינו עם אימי לא מאוד טוב,בעלי לא אוהב אותה ולי מאוד קשה איתה,מדובר באישה לא קלה שלא קונה לנכדים,לא מזמינה את הנכדים אליה,עצבנית מאוד,לא פעם צעקה והשתוללה אצלינו בבית ליד הילדים(יש ליילדה נוספת בת חמישה חודשים).היא אישה לא נינוחה ורגועה,נהפוך הוא וגם לי ולבעלי קשה לקבל זאת,מעבר לבעיות נוספות שיש לנו עמה. מצד שני,לא נעים לי שהוא מגרש אותה,בכל זאת סבתא שלו.כשאנו שואלים מדוע עושה זאת,עונה שהיא לא עושה לו פיצות כמו הסבתא השניה ושלא קונה לו שום דבר כמו סבא וסבתא השניים.לדעתי זה גם מעבר לזה.הילד חש את החוסר רוגע שלה וזה משפיע עליו.
מה בכל זאת עלינו לעשות ע"מ למנוע זאת וליצור מצב שהוא לא מגרש אותה ואומר לה שלא אוהב אותה בכל פעם שרואה אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן השלוש וחצי לא אוהב את הסבתא - תגובה
טלי מנדיוק27/07/2011למיכל שלום רב,
הבן שלכם מגיב לפי מה שהוא רואה, מרגיש, וגם שומע בבית - ולכן אפשר להבין את התגובה שלו.
עם זאת, צריך לחנך אותו שגם אם לא אוהבים את סבתא צריך להתנהג אליה בנימוס ובכבוד.
יהיו עוד הרבה דברים או אנשים שהוא לא יוהב ואין סיבה שלא ינהג בכבוד.
אפשר להציע לו לתקופה של מספר שבועות חיזוק על כל מפגש בו הוא רואה את הסבתא ומתנהג בכבוד ובנימוס.
אפשר לשים לו מדבקה של סמיילי על החולצה בסיום המפגש במידה שהוא התנהג בכבוד.
אני מאמינה שמספר שבועות כאלה יעבירו לו את המסר שלמרות שהוא לא אוהב אותה, עדיין עליו להיות מנומס.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)